ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ποίος θυμάται την ...Ευαγγελία Αλεξάκη;Πάνοπλες καθαρίστριες βιαιοπραγούν εναντίον ανυπεράσπιστων ανδρών των ΜΑΤ στις 10 Ιουλίου 2014 έξω από το υπουργείο Οικονομικών και παραπέμπονται για 18 παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα

Μετά από 5 χρόνια (2 Απριλίου 2019)...

Το μήνυμα της Ευαγγελίας Αλεξάκη για τις εκλογές της 7ης Ιούλη 2019

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

Στα 57 μου χρόνια σε μια νύχτα απολύθηκα από την δουλεία μου μαζί με 595 συναδέλφισσες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Από την πρώτη στιγμή σφίξαμε τις γροθιές μας και είπαμε να παλέψουμε να πάρουμε πίσω τις δουλείες μας. Δεν σταματήσαμε να είμαστε στο δρόμο ούτε για μια μέρα, η πλειοψηφία της κοινωνία μας στήριξε ακούραστα. Όλα τα κόμματα κι οι οργανώσεις της αριστεράς στάθηκαν στο πλευρό μας, υποστήριξαν τη δικαίωση του αγώνα. Βρέθηκα στο πλάι ανθρώπων, εργαζόμενων, μεταναστών που αγωνίζονταν κι εκείνοι για τα δικαιώματα τους και τη δικαίωση τους. Έμαθα τι σημαίνει αλληλεγγύη, συμπαράσταση, ενότητα, συλλογικότητα.

Μετά τη δικαίωση το 2015 και την επιστροφή στις δουλειές μας, το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη βουλή για ψήφιση το τρίτο μνημόνιο. Το 62% του Όχι του λαού γίνεται σε μια νύχτα Ναι. Είχα από καιρό πριν αποφασίσει οτι αγώνας για τη δουλειά μου δεν ήταν μια συντεχνιακή διεκδίκηση, ήταν ένας αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, ένας αγώνας για το μέλλον των παιδιών μας, μέχρι να έρθει η κοινωνική ανατροπή.

Από τότε μέχρι σήμερα είμαι στο πλευρό όσων αγωνίζονται για να δικαιωθεί ο τερματισμός της λιτότητας, των μνημονίων, της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Ο τερματισμός του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ενίσχυσης των τραπεζών, της καταστροφής και καταπάτησης του περιβάλλοντος. Ο τερματισμός των αντιπροσφυγικών και αντιμεταναστευτικών πολιτικών που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τερματισμός των ρατσιστικών, ξενοφοβικών, φασιστικών αντιλήψεων.

Από τότε μέχρι σήμερα είμαι στον πλευρό των ανθρώπων που δεν έκλεισαν τα μάτια μπροστά στην αλήθεια της καταστροφής και της εξαθλίωσης  που προκαλεί η εφαρμογή των μνημονίων, είτε ψηφίζονται στο όνομα της δεξιάς, της κεντροαριστεράς, της αριστεράς.

Σε αυτές τις εθνικές εκλογές στηρίζω το ΜέΡΑ25 με την τιμητική πρόταση να είμαι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, για να δυναμώσει περισσότερο η φωνή εκείνων που ζητούν το δικαίωμα στη ζωή. Γιατί μπορούμε να απελευθερωθούμε από τη θηλιά του χρέους, γιατί μπορούν τα παιδιά μας να μην είναι άνεργα και να ζουν με αξιοπρέπεια. Γιατί οι εργαζόμενοι κι οι εργαζόμενες χρειάζεται να είναι η πρώτη προτεραιότητα κάθε κράτους. Γιατί όπως κι οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί στενάζουν με τις πολιτικές λιτότητας, έτσι κι εμείς μαζί τους, να σχεδιάσουμε το παρόν και το μέλλον μας όχι με μικρές αλλαγές, αλλά με ριζικές τομές.

Μετά την ανοιχτή πρόσκληση συμπόρευσης από το Μέρα25 θεωρώ επείγουσα ανάγκη να αποκτήσει κοινοβουλευτική φωνή και εκπροσώπηση ένα κόμμα που στάθηκε στο πλευρό του κόσμου που δε πίστεψε ούτε για μια στιγμή στην αναγκαιότητα των μνημονίων. Από τη δική μου εμπειρία έμαθα ότι η αριστερά είναι αγώνας, είναι και νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ