ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ποιοί είμαστε;

Είμαστε ανένταχτοι αριστεροί που στρατευόμαστε στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Κομματική ταυτότητα δεν έχουμε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλη. Δεν είμαστε ενάντια στην οργανωτική ένταξη, όμως αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις τοπικές ή θεματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τηρούνται ούτε καν οι στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές που προστατεύει η αστική δημοκρατία για το απλό μέλος του τελευταίου συνδικάτου: Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και την αρχή της πλειοψηφίας για την λήψη των αποφάσεων. Είναι λοιπόν φανερό γιατί επιλέγουμε να παραμένουμε και να συμπεριφερόμαστε ως ΟΠΑΔΟΙ, με ότι και αν σημαίνει αυτό - μέχρι να συγκροτηθεί πολιτικά ως ενιαίος πολιτικός φορέας ο ΣΥΡΙΖΑ....

Πιστεύουμε ότι το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με τον τρόπο που το διαχειρίζονται οι επιμέρους συνιστώσες του. Απαιτούνται υπερβάσεις που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να τις κάνουν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες καθοριστικός παράγοντας για την πορεία του εγχειρήματος είναι η πολιτική πρακτική και οι θέσεις του αρχηγού Αλέκου Αλαβάνου. Προσευχόμαστε στους Θεούς της Αριστεράς, να χαρίζουν υγεία στον αρχηγό μας, γιατί αν πάθει τίποτα, τότε το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αβέβαιο.

Με αυτά τα δεδομένα, το πρώτο πράγμα που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι να οργανωθούμε ως οπαδοί, διατηρώντας την πολιτική και την οργανωτική μας αυτοτέλεια από τις πρακτικές του παραγοντισμού, της ίντριγκας και της μικροπολιτικής που κυριαρχούν στις πολιτικές σχέσεις που προσδιορίζουν το πλαίσιο λήψης αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Φλεβάρης 2009

12 σχόλια :

  1. οσο η κυριαρχη συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ ,ο Συν διατηρεί την συγκεκριμένη εξουσιαστική δομή στο εσωτερικό του με τους παραγοντες τις θέσεις,τα επαγγελματικά στελέχη,τους κρατικοδίαιτους αποσπασμένους και συνδικαλιστοπατέρες, δεν υπαρχει περίπτωση ποτε να σταματήσει το παιχνίδι επιβολής ,εξουσίας και συσχετισμών στο εσωτερικό του.και αναγκαστικά ο λοιπός ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί ενα βρώμικο παιχνίδι.
    Οι ηγεσίες θα πρέπει να τα βρίσκουν μεταξύ τους για τις επιχορηγήσεις και οι εντιμοι οργανωμένοι της βασης θα δουλεύουν γι αυτούς.
    Ο ΣΥΝ είναι ενας άθλιος μηχανισμός εξουσίας αποκομμένος απο την εργατική τάξη και εκφυλισμένο αριστερό κόμμα με ανήθικα στοιχεία μεσα του.
    Είμαι οργανωμένο μέλος της νεολαίας ΣΥΝ.
    πρέπει να μιλήσουμε για νέες δομές.
    χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προχωράμε μπροστά και με τον Αλέκο δίπλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια πως μπορεί κάποιος να δηλώνει ότι "Ο ΣΥΝ είναι ενας άθλιος μηχανισμός εξουσίας αποκομμένος απο την εργατική τάξη και εκφυλισμένο αριστερό κόμμα με ανήθικα στοιχεία μεσα του" και ταυτόχρονα να παραμένει οργανωμένο μέλος της νεολαίας του!!!
    Προφανώς ο ΣΥΝ πρέπει να είναι το μοναδικό κόμμα στον κόσμο, που τα μέλη και τα στελέχη του, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, εφράζονται με τα χειρότερα λόγια για αυτο και ταυτόχρονα μιλούν εγκωμιαστικά για άλλα κόμματα!!! οι μεν ανανεωτικοί για ΠαΣοΚ - Οικολόγους, οι δε του ρεύματος για συνιστώσες και (κάποιοι) για ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ή ακόμα πιο προφανώς, ο ανώνυμος(15/3-6:03) μας δουλεύει ψιλό γαζί!!!
    ή απλά κοροϊδεύει τον εαυτό του!
    ή βρίσκεται σε τρομερή σύγχυση προσωπικότητας!
    Αν πάντως κάποιος/α θεωρεί πως χτυπώντας τον ΣΥΝ αυτή τη στιγμή με αφορισμούς και μεγαλοστομίες (δηλώνοντας μάλιστα μέλος του για να κάνει το χτύπημα ακόμα πιο "έγκυρο";;;) είναι αυτό που χρειάζεται ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βαθιά νυχτωμένος/η!
    Πάντως παίδες ελπίζω να είναι χιουμοριστική η επωδός του κειμένου "προσευχόμαστε στους θεούς της Αριστεράς...το μέλλον το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αβέβαιο", γιατί κάτι από Πατερούλη μου φέρνει, για να μη πω από Χότζα!!!!!
    Και αν δεν είναι χιουμοριστική, είναι απίστευτα τρομακτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δίπλα στον πατερούλη ο γιόκας και δίπλα στον γιόκα μερικοί μικροί με όραμα για τον ΣΥΝ.
    Και γύρω-γύρω οι μικρές και μεγαλύτερες οπαδές του όμορφου γιόκα.
    Όλα αυτά σε φόντο συλλογικότητας
    Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!
    ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΣΥΝ είναι ενας άθλιος μηχανισμός εξουσίας αποκομμένος απο την εργατική τάξη και εκφυλισμένο αριστερό κόμμα με ανήθικα στοιχεία μεσα του.

    αμφιβάλλει καποιος?
    περιμένω να δω ένα επιχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο χωρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τυπους σαν το κοκκινο μπαλονι ,ετσι απλά και συνεναιτικα γιατι φαινόμαστε και στο ιντερνετ μην ενοχλησουμε τους παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειαζεται ανθρωπους που αρνουνται την πραγματικοτητα εχωντας πολιτικη σκοπιμοτητα και διατηρουν ετσι τις ιδιες δομες.
    χιλιες φορες να ακουγονται σκληρες αληθειες παρα να αφοριζουμε γιατι δεν ταιριαζουν οι μεγαλοστομιες δηθεν στο κλιμα ενοτητας του συριζα(το ποιο?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!
    ΕΙΜΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ (& ΣΥΡΙΖΑ),ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΛΥΠΗ ΚΑΘΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ),ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ!!!ΕΛΕΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ-ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ...
    ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ!ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ.ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ '68 ΣΗΜΕΡΑ...),ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΜΑΤΩΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΛΛΑ.
    ΟΣΟ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ...Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ...ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΑΛΛΟΘΙ,ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ!
    ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΟΥΜΕ ΕΠ ΑΠΕΙΡΟΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ "ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΟΥ '68" ΚΑΘΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ!
    ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ "ΡΕΥΜΑΤΑ" ΚΑΙ "ΤΑΣΕΙΣ" , ΕΝΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
    Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ...ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!
    ΚΩΣΤΑΣ-ΛΑΡΙΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. dn exw para na simfwniso gia ta perissotera apo osa grafontai parapanw.san melos tis KOE alla kai tou SYRIZA panta stiriza tis apopseis twn anentaxtwn ka8ws autoi perissotero apo olous agapisan to SYRIZA min exontas kapxio komma h' organwsh apo pisw tous. loipon sintrofoi o SYRIZA einai mia sillogikothta pou paleuei gia tin anatroph tou neofilelef8erismou, tou pxio sklirou dogmatos tou kapitalismou. simfonisame na mazeutoume loipon kai na organwsoume auth tin palh. o neofileleu8erismos sinexizei akoma aka8ektos to dromo tou en mesw oikonomikhs krishs. kai emeis ka8omaste kai milame gia kommatikous patriwtismous, stalinikous, gkroupouskoula aristeristes kai kourafe3ala... dld gia allh mia fora estiazoume sto dentro kai xanoume to dasos. kai auto xwris merikoi "ananewtikoi" na 8imountai to ti itan o SYRIZA tin periodo p logo eixan oi aristeristes kai ta gkroupouskoula. ston antipoda kai oi aristeres taseis exoun anapti3ei enan tetoio kommatiko patriotismo kai prospa8oun na simazepsoun ta asimezeuta. anagnwrizw oti para polloi s/f tou SYN einai pragmatika agwnistes. alla den ginetai o SYRIZA na pairnei tin katw volta logw ton eswterikwn tou SYN. kai den exei idiaiterh simasia an o alavanos h' o tsipras 8a einai stin hgesia. giati sto SYRIZA kai sto ka8e SYRIZA auto p 8a prepei na igemoneuei einai oi 8eseis tou. as to valoun kala sto mialo tous loipon oloi osoi prospa8oun na karpw8oun apo to SYRIZA. oi sin8ikes einai pleon diskoles kai eite einai kapxios stalinikos, trotskistis h' ananewtikos 8a prepei na afisei auta stin akri kai na asxoli8ei me to simera. giati o aristeros den paleuei gia tis 8esoules h' tis grammes alla gia ton lao. auta eixa na pw euxaristw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΝ αποτελεί το 90 - 95 % του ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό και οι περισσότεροι αφορισμοί και βρισιές απευθύνονται στον ΣΥΝ από υποτιθέμενα μέλη του ή της νεολαίας του ΣΥΝ. Κανείς δεν μπορεί να μιλά για μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ενιαίο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, δεν αποτελεί κόμμα, αλλά ένα μετωπικό και κυρίως εκλογικό σχήμα, αφού σε αρκετά κοινωνικά μέτωπα η κάθε συνιστώσα επιμένει να διατηρεί τα δικά της σχήματα για να αντιπαρατίθεται στον ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ