ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Βαρουφάκης: Τις ανοησίες περί Νομισματοκοπείου τις έλεγε ο Φλαμπουράρης

Ως εμνευστή της ιδέας του Νομισμαοκοπείου έδειξε τον Αλέκο Φλαμπουράρη και όχι τον Παναγιώτη Λαφαζάνη λέγοντας συγκεκριμένα πως «η ιδέα του Φλαμπουράρη για τον Τσίπρα ήταν. Δεν ήταν του Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης μετά είναι αυτό που είχε πει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ. Ο Φον Νόιμαν ήταν πολύ σκληροπυρηνικός σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα. Ο Οπενχάιμερ, που είχε ανακαλύψει την ατομική βόμβα, κάποια στιγμή είχε τύψεις. Και λέει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ ότι παραδέχεται την αμαρτία για να αγκαλιάσει τη δόξα. Αυτό έκανε κι ο Λαφαζάνης. Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε «ναι, εγώ το έκανα». Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία.».

Για την «εσωκομματική αντιπολίτευση της εποχής» που ασκούσαν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε:

«Εγώ τους σεβάστηκα απολύτως. Ήμουν αυτός ο οποίος πήγε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και κάθισα ώρες και τους μιλούσα. Εκείνοι ήταν πολύ επιθετικοί, εγώ ήμουν συντροφικός απέναντί τους. Σε προσωπικό επίπεδο νομίζω οι περισσότεροι είδαν τα πράγματα από τη δική μου τη μεριά. Διαφωνούσαν. Αυτό. Ποτέ δεν ήρθα σε σύγκρουση μαζί τους παρότι διαφωνούσα με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι νόμιμη ή δεν είναι. Αν δεν έχεις να πληρώσεις, δεν πληρώνεις. Κάθισε τώρα να δεις, κάνε λογιστικό έλεγχο κι αν είναι επονείδιστο ή αν είναι επαχθές το χρέος... Δεν με ενδιαφέρει, βαριέμαι. Και μου λένε «εσύ δέχθηκες» τη «νομιμότητα» του χρέους. Μα είναι η γνώμη μου; Και η General Motors το δέχτηκε...».

«Μπορούμε να προχωρήσουμε, παιδιά; Υπάρχει δικαστήριο για να πας να πεις το δίκιο σου ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο; Σε ποιο δικαστήριο, έλεγα στη Ζωή, θα πας; Αλλά το έλεγα φιλικά. Πήγα στην ΕΛΕ και κατέθεσα με την ψυχή μου για να το σεβαστώ όλο αυτό. Και μάλιστα με τη Ζωή είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση στο τέλος. Ο Παναγιώτης ήταν πάντα αρνητικός απέναντί μου, εγώ ήμουν πάντα συντροφικός μαζί του. Και μάλιστα στο βιβλίο μου, που θα το διαβάσεις, θα δεις ότι δεν αναφέρομαι πουθενά αρνητικά γι’ αυτόν. Αυτός με βρίζει καθημερινά, ποτέ δεν έχω αναφερθεί αρνητικά. Και μάλιστα τον έχω «αθωώσει» ουσιαστικά και για το νομισματοκοπείο» πρόσθεσε.

1 σχόλιο :

 1. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ, ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ;
  `
  Όταν για 2 και χρόνια, κανείς δεν τολμούσε να διαψεύσει, συγκεκριμένα και όχι αόριστα, κάτι στο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη «ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ», προκαλούν ερωτηματικά πως τώρα που κατεβαίνει με το ΜΕΡΑ25, “θυμήθηκαν” πολλοί να μιλήσουν και μάλιστα με (επιεικώς) ανακρίβειες κ.α.
  Διαφωνώ πολιτικά και με τους δύο, αλλά όχι με την αλήθεια, και επειδή ασχολήθηκα πάνω από χρόνο με το βιβλίο του ΓΒ, θα προκαλέσω-πάλι-όσους διαφωνούν σε όσα γράφει, να μιλήσουν , αν τολμούν, συγκεκριμένα όμως…
  Πριν, ας ρίξουν και “μια ματιά” στο κεφάλαιο «Ο κρυµµέvος θησαυρός» σελ. 748 επ.(στο μέσον), για το Νομισματοκοπείο https://protovouliaeydap.wordpress.com/2019/04/09/%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%b7%cf%84%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%86-6/, και βλέπουμε.


  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ