ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Το DiEM25 προετοιμάζεται να κατέλθει στις εκλογές







Αναδημοσίευση από το «diem25.org»

Έχουμε τα αποτελέσματα της εκλογικής μας διαδικασίας: Με ποσοστό συμμετοχής 72,98%, τα μέλη μας ψήφισαν ένα εντυπωσιακό “ΝΑΙ!” για το αν το DiEM25 θα πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτή η ψήφος είναι το αποτέλεσμα τεράστιας προσπάθειας σύνθεσης απόψεων μετά από μήνες ενός έντονου εσωτερικού διαλόγου, εκατοντάδες προτάσεις και τροποποιήσεις από μέλη μας σε όλο τον κόσμο, δύο Facebook Live συζητήσεις, ερωταπαντήσεις στο φόρουμ και μια πλειάδα σχετικής αρθρογραφίας.

Κυρίως αυτό δεν σημαίνει πως το κίνημά μας θα μετατραπεί σε ένα πολιτικό κόμμα αλλά ότι θα έχουμε την επιλογή να είμαστε και τα δύο! Η σημερινή απόφαση είναι μια ώθηση από τα μέλη μας να σχηματίσουμε ένα “εκλογικό βραχίονα” με τον οποίο θα μπορούμε να κατεβούμε σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις. Τα μέλη του DiEM25 δεν χρειάζεται απαραίτητα να συμμετέχουν στις όποιες εκλογικές μας διεργασίες αν δεν το επιθυμούν, αλλά κάθε μέλος του κινήματος θα συνεχίσει να παίρνει μέρος στον σχηματισμό των πολιτικών προτάσεων του DiEM25 σε όλη την Ευρώπη!

Επομένως, ποιο είναι το επόμενο βήμα μας; Καθώς το Κατεστημένο συλλαμβάνει πολιτικούς στην Καταλονία και καλλιτέχνες στη Σερβία και κάνει τα στραβά μάτια στην φοροδιαφυγή των πλουσίων, εμείς συνεχίζουμε να οικοδομούμε συμμαχίες με προοδευτικούς πολιτικούς παράγοντες σε όλα τα επίπεδα – εθνικά, δημοτικά και περιφερειακά – για να φέρουμε την Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη στις κάλπες. Συμμαχίες όπως με το Razem στην Πολωνία, το Τhe Alternative στη Δανία, την εκλογή δύο μελών μας στο Τσεχικό κοινοβούλιο και προοδευτικούς πολιτικούς στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κροατία και αλλού.

Τώρα, ενδυναμωμένοι απο την ιστορική σημερινή απόφαση των μελών μας, είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε δυνητικά πολιτικά κόμματα σε κομβικές μάχες όπου οι συμμαχίες μπορεί να μην είναι εφικτές ή και επιθυμητές.

Όπως πάντα, τα μέλη μας είναι αυτά που θα αποφασίσουν. Ευχαριστούμε όσους ψήφισαν. Αυτοί οι δύσκολοι καιροί έγιναν λίγο πιο ελπιδοφόροι – ελάτε μαζί μας να πάρουμε πίσω την Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ