ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

H Κωνσταντοπούλου, το νέο κόμμα και η γυναικοπαρέαΑναδημοσίευση από το "πιτσιρίκος"

Πιτσιρίκο γεια σου,
Άκου τι μου καρφώθηκε νυχτιάτικα:
Διάβασα ότι πληροφορίες θέλουν την παραιτηθείσα υπουργό Εργασίας, Νάντια Βαλαβάνη να προσχωρεί στον νέο πολιτικό σχηματισμό του οποίου θα ηγηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το νέο κόμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, παράλληλα και με την ήδη ειλημμένη απόφαση να συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο κόμμα αναμένεται να γίνουν μέλη η Ραχήλ Μακρή και η Αγλαΐα Κυρίτση.

Φαντάσου τώρα σενάριο:

Μετά την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό να προκύψει καπάκι και δεύτερη.

Και όχι μόνο αυτό. Σκέψου να έχει δίπλα της γυναικοπαρέα: Βαλαβάνη, Ραχήλ, Κυρίτση.

Πω πω, φίλε, το σενάριο αυτό πραγματικά θα κάνει θραύση. Το Κούγκι θα ναι ταξιδάκι αναψυχής. Εδώ μιλάμε για τον χορό του Ζαλόγγου.

Πέρα από το αστείο, η δυναμική ενός τέτοιου σχήματος θα ήταν καταιγιστική για τις εξελίξεις.

Άλλωστε, αν δεν απατώμαι, αστρολογικά είμαστε στην εποχή της γυναίκας!

Ο Χατζηνικολάου έγραψε για εκπλήξεις που κρύβουν οι επερχόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Αυτές οι εκλογές θα φέρουν σημαντικές εκπλήξεις! Όσοι έχουν βεβαιότητες θα διαψευστούν! Έρχονται αλλαγές. Όποιος περπατάει στο δρόμο ξέρει…»

Εγώ συνήθως περπατώ στο πεζοδρόμιο αλλά δεν νομίζω να χει σημασία αυτό.

Υ.Γ Αν το δημοσιεύσεις, συνόδεψε το με φωτο από τα κορίτσια να το ευχαριστηθούμε.

Όρθιος ορθός/τρελός καλόγερος

(Αγαπητέ φίλε, αν σκεφτεί κάποιος ότι οι γυναίκες στη Βουλή είναι λίγες, θα παρατηρήσει πως αυτές που τίμησαν τις φούστες και τα παντελόνια που φοράνε -μη υπογράφοντας το Μνημόνιο- είναι πολλές. Κάτι σημαίνει αυτό, δεν είναι τυχαίο. Βλέπουμε πως πολλές κυρίες -σε αντίθεση με κάποιους κυρίους-, όταν λένε κάτι, το εννοούν κιόλας. Εντάξει, έχει γίνει αντιληπτό πια πως ένας από τους λόγους που έκλεισε η Βουλή και προκηρύχθηκαν οι εκλογές είναι για να ξεφορτωθούν την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ήταν πια επικίνδυνη για το σύστημα με τις επιτροπές της Βουλής. Επίσης, ας σκεφτεί κάποιος τι διαδρομή έχει κάνει η Ραχήλ Μακρή τα τελευταία χρόνια -και πώς στάθηκε απέναντι στα Μνημόνια- και ας την συγκρίνει με κάτι άντρακλες σαν τον Τσίπρα και τον Καμμένο. Δεν νομίζω πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για γυναίκα πρωθυπουργό. Ούτε για άνδρα πρωθυπουργό είναι έτοιμη. Μόνο για πρωθυπουργό ανδρείκελο είναι έτοιμη η Ελλάδα. Επίσης, μου έκανε τεράστια εντύπωση ο σεξισμός των αριστερών. Δεν τον είχα αντιληφθεί μέχρι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Τότε τον αντιλήφθηκα· κυρίως, με τον τρόπο που αντιμετώπισαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την Κωνσταντοπούλου. Αγαπητέ φίλε, εγώ ψηφίζω πάντα γυναίκες. Αφενός επειδή μυρίζουν όμορφα, και αφετέρου επειδή πιστεύω πως «η λύση για την ανθρωπότητα είναι να εκτιμήσει περισσότερο την θηλυκή της πλευρά. Γιατί η λύση βρίσκεται στη γυναίκα που μας γέννησε.». Να είστε καλά.)

1 σχόλιο :

  1. Κι εγώ ψηφίζω απο παλιά γυναίκες, γι αυτό αποκλείεται να ψηφίσω την Κωνσταντοπούλου ή την Μακρή. Άσε που υπάρχουν και κάποια θεματάκια με τη δικηγορία που άσκησε η Κωνσταντοπούλου και που αφορούν τον εξαιρετικά αήθη τρόπο με τον οποίο υπερασπίστηκε τον βιαστή. Δεν μου φαίνεται πολύ φεμινιστικό αυτό. Επίσης δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η ιστορία της μαμάς Κωνστ. που έπαιρνε επιδόματα που δεν δικαιούταν για τις κόρες της και είχε το απίστευτο θράσος να αρνείται να τα επιστρέψει, επειδή την έπαιρνε!!! Και ταυτόχρονα ήταν πρόεδρος του ΕΣΡ!! Φυσικά η κόρη υπερασπίστηκε την μαμα αλλά όλα αυτά δεν μου φαίνονται και πολύ Αριστερά και μάλλον σε λαμογιά μου φέρνουν.
    ΥΓ. Αν θέλετε μπορώ να εξηγήσω και γιατί δεν θα ψηφίσω την Μακρή, αλλά θα προτιμούσα να το αποφεύγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ