ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αλέξης Τρίπρας δίνει συνέντευξη σε ακροδεξιά blogs...

Πριν μερικές μέρες από το καθοδηγητικό όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκδόθηκε το παρακάτω σχόλιο με αφορμή δημοσιεύματα για τη συμμετοχή στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε εκδηλώσεις:

Στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες της άγριας επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, στο πλαίσιο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της κρίσης ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για μια μετωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά, σε διάκριση –σε περιεχόμενο και μορφή- από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ και σε ρήξη με τη σοσιαλδημοκρατία. Ταυτόχρονα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί για κοινή δράση της Αριστεράς και όλων των μαχόμενων δυνάμεων του μαζικού κινήματος, με σκοπό τη συμβολή σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής του κοινωνικού σφαγείου κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Η επιτακτικά αναγκαία αυτή πολιτική γραμμή κρίνεται μέσα στο μαζικό κίνημα και καμιά σχέση δεν έχει με ευκαιριακές εκλογικές συνεργασίες και συναντήσεις «παραγόντων», λογικές που κατατρέχουν την επίσημη Αριστερά. Η συμμετοχή στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συζητήσεις αριστερών χώρων αποσκοπεί στην προώθηση του αναγκαίου διαλόγου μεταξύ του κόσμου της Αριστεράς και στην ενίσχυση της δυναμικής της κοινής δράσης σε ανατρεπτική κατεύθυνση.

Παρόμοιο σχόλιο από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως δεν πρόκειται να εκδοθεί για την συνέντευξη του διπλοθεσίτη αρχηγού του σε σύναξη blogs όπου κυριαρχούσε η ακροδεξιά! Για να πάρετε λίγη μυρουδιά παραθέτουμε μερικά ενδεικτικά links:

Το ενδιαφέρον της αυτής της συνέντευξης δεν βρίσκεται μόνο σε ποιούς (kourdistoportocali logia-starata, olympia taxalia προεδρική δημοκρατία online-press, dexiextrem, exomatiakaivlepo, pyrgos-news, citypress-gr ) δίνει την συνέντευξη και που αναδημοσιεύεται, αλλά και στο τι ακριβώς λέει. Σε αυτή την συνέντευξη δεν προβάλει κάποιες πολιτικές θέσεις που προέκυψαν από συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απόψεις όπως η θέση για την συγκρότηση ενός νέου ΕΑΜ με την λαϊκή δεξιά και άλλα παρόμοια που δεν έχουν καμία σχέση με τα μέχρι τώρα επίσημα κομματικά ντοκουμέντα. Αυτές οι απόψεις επίσηες δεν έχουν εκφραστεί δημόσια απ’ ότι γνωρίζουμε ούτε καν σαν θέσεις του ΣΥΝ. Είναι άραγε τυχαίο ότι αυτή η συνέντευξη δεν προβάλλεται από τα κομματικά έντυπα του ΣΥΝ;

Δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη κίνηση που έρχεται σε ρήξη με την μέχρι τώρα πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια διγλωσσία, απολύτως ενταγμένη μέσα στους πολιτικούς σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου, η οποία προφανώς έχει την αποδοχή και της εσωτερικής αντιπολίτευσης της ομάδας του Π. Λαφαζάνη, αφού σηματοδοτεί εκτός των άλλων και ένα άμεσο άνοιγμα προς τις γενικότερες εθνικοπατριωτικές της απόψεις.

Μερικές εύστοχες παρατηρήσεις ως προς το περιεχόμενο αυτής της διγλωσσίας μπορείτε να βρείτε εδώ:Οι «Μεταμορφώσεις» του αριστερού τυχοδιωκτισμού 

Η συνέχεια για το ίδιο θέμα μερικές μέρες αργότερα, εδώ:

35 σχόλια :

  1. Η μόνη σωστή ρεαλιστική πρόταση που έχει να παρουσιάσει η αριστερά σήμερα, είναι ένα μεγάλο ενωτικό παλλαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο.
    Οποιος διαφωνεί με αυτό, βρίσκει διάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη σωστή ρεαλιστική πρόταση που έχει να παρουσιάσει η αριστερά σήμερα, είναι ένα μεγάλο ενωτικό παλλαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο.

    α) ποσο μεγαλο;β)ποσο ενωτικο; γ) ποσο ..παλλαικο;
    και δ) ποιος ορζει οτι αυτη ειναι ...η μόνη σωστή ρεαλιστική πρόταση που έχει να παρουσιάσει η αριστερά σήμερα.
    ε) αλλες προασεις απορρπτονται εκ των προτερων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @taso

    Ο Τσίπρας απλώς ακολουθεί την γραμμή του ΚΚΕ. Έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος μετά την Λ. Κανέλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάλασε το συνοικέσιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με την ΣΠΙΘΑ και για αντίποινα ο Τσίπρας προσπασθεί να προσεταιριστεί την "Λαϊκή Δεξιά". Αυτό το άνοιγμα αποβλέπει στην προσέλκυση ψηφοφόρων όμως όχι τόσο από την ΝΔ που είναι απογοητευμένοι από την υποχωρητική στάση του Σαμαρά αλλά από το ΠΑΣΟΚ που θέλουν μια εθνικοπατριωτική ομπρέλλα και δεν γουστάρουν το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Tasos τα σταλινικά ρομπότ επιτίθενται στο νετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τρίπρας ακολουθεί την γραμμή του Ρούντι Ρ. Για να δούμε τώρα τι αα κάνει η ΚΟΕ με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν έχει κανένα πολιτικό πρόβλημα με την γραμμή του!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ο Παπαδήμιος με το συρφετό ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και φασιστο-ΛΑΟΣ, τη δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ελα σοκαριστηκαμε

    Αυτοι δεν ηταν μαζι του στις πλατειες? Προς τι η εκπληξη? Δεν υπηρχε συμπορευση ακροδεξιων με ΣΥΡΙΖΑ-μετωποΑ.Α. κλπ συγγενεις στις πλατειες?

    Και σε αυτους δεν εκανε πλατες στις 20 Οκτ στο Συνταγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλοι τής ΕΟΣ,


    Στην προσπάθειά σας να χτυπήσετε αποδομητικά (κι όχι να κριτικάρετε) όλες τις πολιτικά οργανωμένες δυνάμεις τής Αριστεράς, αρχίζετε να γινόσαστε ιδιαίτερα απρόσεκτοι. Αυτό έχει τη συνέπεια ο πολιτικός σας λόγος να γίνεται κάπως κωμικός. Πάρτε μολύβι και χαρτί:

    1) Αντιδιαστέλλετε την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συμμετοχή στελεχών της σε εκδηλώσεις και ομιλίες από την ‘‘αφωνία’’ τού ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Τσίπρα στο Οlympia. Δεν μας λέτε όμως, αν δέχεστε τις ‘‘εξηγήσεις’’ τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίες, ασφαλώς, απαντούν και στη δική σας κριτική για τη συμμετοχή του Δελαστίκ στην εκδήλωση της «Χριστιανικής», πριν λίγες μέρες. Από τα συμφραζόμενα δικαιούμαστε να υποθέσουμε πως ναι, τη δέχεστε. Άρα το πρόβλημα πού έγκειται κατά την άποψή σας; Στο ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την ευαισθησία να εκδώσει μια ανάλογη ανακοίνωση; Διότι θα μπορούσε. Με ακριβώς το ίδιο σκεπτικό. Λοιπόν;

    2) Για μια ακόμα φορά, διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα. Ο Τσίπρας δεν έδωσε καμία συνέντευξη σε «σύναξη blogs όπου κυριαρχούσε η ακροδεξιά». Ο Τσίπρας έδωσε συνέντευξη σε ένα(1) blog, το Οlympia. Το ποιος αναδημοσίευσε τη συνέντευξή του και με ποιες εισαγωγικές διαστρεβλώσεις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο με το οποίο ο Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση.

    3) Το blog Οlympia δεν είναι ακροδεξιό. Ούτε το triklopodia, στο οποίο εμείς είδαμε άρθρο με τίτλο («Ετοιμάζουν δικτατορία;»), κομμάτι ‘‘περίεργο’’ για ακροδεξιά. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ελληνοκεντρικά blogs, blogs-περιβόλια, τα οποία τσαλαβουτάνε οπουδήποτε θεωρούν ότι εξυπηρετεί τη δική τους στόχευση.

    4) —και φαρμακερό: Αυτό το χαρακτηριστικό που περιγράψαμε μόλις παραπάνω, το τσαλαβούτημα δηλαδή οπουδήποτε θεωρούν ότι τους εξυπηρετεί, το μοιράζονται μαζί σας. Ακριβώς έτσι κι εσείς τσαλαβουτάτε οπουδήποτε θεωρείτε ότι σας βοηθάει στο χτίσιμο του αναρχοαυτόνομου κινήματος και στην αποδόμηση τής πολιτικής Αριστεράς. Έτσι, τη μια μας παραπέμπετε σε κείμενα ‘‘φιλελεύθερων’’, και την άλλη (καλή ώρα!) σε κείμενα άλλων blogs, τα οποία απέχουν χιλιάδες μίλια από τις θέσεις που (υποστηρίζετε ότι) εκφράζετε εσείς. Κάτι ανάλογο με αυτό για το οποίο κατηγορείτε εσείς την Αριστερά, η οποία, κατά το πολιτικά φτωχό σας μυαλό, τελεί υπό την ηγεμονία τής …φασιστικής δεξιάς! Αντί να κοιτάτε την καμπούρα σας, που έχει αρχίσει να τροφοδοτεί πλουσιοπάροχα κάθε εχθρό τής Αριστεράς!

    Εν ολίγοις, αγαπητοί φίλοι, όπως λέει κι ο ‘‘μεγάλος’’ Γεωργίου:

    Γάμα τα με μεγάλα γράμματα!...


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λίγη λάσπη πάντα ΚΟΛΛΑΕΙ κάπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιτρέψτε μου να παρέμβω για να απαντήσω στους αγαπητούς Left g700, οι οποίοι για λόγους που δεν αντιλαμβάνομαι, ανέλαβαν να σηκώσουν το βάρος μιας ανοησίας (είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός που μπορώ να δώσω, για να μην φορτίσω το κλίμα),την οποία δεν τολμά να υπερασπιστεί ούτε ο πρωταγωνιστής της που σιωπά, ούτε το κόμμα του (στο επίσημο σαϊτ στο σημείο που παρουσιάζονται οι ομιλίες του προέδρου) και η εφημερίδα που το εκπροσωπεί (Αυγή), τα οποία προτίμησαν κι αυτά τη μαοϊκή λογοκρισία-εξαφάνισαν κάθε αναφορά στη συνέντευξη-περιφρονώντας έτσι το κοινό τους, θεωρώντας πως με εθελοτυφλίες ή στρουθοκαμηλισμούς, αντιμετωπίζεται μια κατάταση, σαν κρύψιμο σκουπιδιών κάτω από το χαλί, αντί να της γίνει έντιμη δημόσια κριτική και τολμηρή αυτοκριτική θεραπεία.

    1.
    Όποιος επισκεφθεί το μπλογκ του κ.Ροϊδη και διαβάσει το άρθρο στο οποίο έχουμε την τιμή να αναφέρεσθε, θα δει αρχικά μια απόπειρα αρκετών σχολιαστών, πέρα από βρισιές, να μας πουν πως τάχα η συνέντευξη δεν δοθηκε ποτέ, επικαλούμενοι τη λογοκρισία που ο ΣΥΝ άσκησε σε αυτήν (!!!)

    2. Η ίδια η olympia δεν λέει πουθενά πως πρόκειται για αποκλειστική συνέντευξη, το αφήνει το θέμα να αιωρείται, για ευνόητους λόγους. Αντίθετα taxalia, η triklopodia (που ειδικεύεται στις προφητείες του εθελοντή πολεμιστή του εμφυλίου -φαντάζεστε βέβαια από ποιά πλευρά- καλόγερου Παϊσιου του Τουρκοφάγου-η θρησκοληψία, η αγυρτία, η συνωμοσιολογία, η πολεμοκαπηλία, η αγοραία εθνικοφροσύνη, η τρομολαγνεία, ο ανορθολογισμός, η παράνοια και η τουρκοφαγία δεν είναι ακροδεξιά πολιτική;), σαφώς λένε πως πρόκειται για κοινή συνέντευξη διαψεύδοντας τους αγαπητούς Left που μπερδεύουν τους ευσεβείς τους πόθους με την πραγματικότητα:

    O Αλέξης Τσίπρας απαντά σε τρείς ερωτήσεις του taxalia
    από την κοινή συνέντευξη bloggers (olympia, taxalia, κλπ) με τον Αλέξη Τσίπρα
    http://taxalia.blogspot.com/2011/11/o-taxalia.html

    2. Η συνέντευξη είναι θλιβερή και μπορεί κάθε καλόπιστος να κρίνει. Π.χ.:

    http://olympia.gr/2011/10/29/alexis-tsipras-2/


    Ένας Αλέξης Τσίπρας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Μία συνέντευξη σταθμός στο διαδίκτυο, όπου για πρώτη φορά ηγέτης μικρού κόμματος ξεδιπλώνει σχέδιο αντιμετώπισης χωρίς ιδεοληπτικά στεγανά, με αποτέλεσμα να εκπλήσσει. Θα την παραθέσουμε χωρίς κανένα σχόλιο και θα την κρίνουμε ολόκληρη μετά και το τρίτο μέρος.

    Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει:
    •Προσχεδιασμένο έγκλημα η διακοπή προσέγγισης με την Ρωσία. (σημ.Λασκ. Ευτυχώς την προωθεί τώρα η Μαφία Εφραίμ-Πούτιν μέσω της Αγίας Ζώνης)
    •Η Κύπρος είναι η δεύτερη πατρίδα του Ελληνισμού (!) Το πρόβλημα είναι η παράνομη εισβολή και κατοχή από την Τουρκία όπου έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας και το απεμπολούμε!
    •Στην ενεργητική εξωτερική πολιτική Ερντογάν που επιχειρεί “περικύκλωση”, πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα!
    •Απαιτείται ενδυνάμωση της εγχώριας βιομηχανίας όπλων, μίας από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Καταστροφική η επιτροπεία στα υπουργεία σε τομείς άμυνας.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνέχεια από πάνω:


    3.Το μπλογκ olympia δεν είναι ακροδεξιό, κατά τους Left.
    Κι όμως:

    α.
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 27, 2011

    β.Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες νομιμοποιούνται μέσω… ΙΚΑ

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 31, 2011

    γ.
    http://olympia.gr/2011/11/23/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC%CF%82-%CE%AE-%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CE%B3/


    Το αιώνιο δίλημμα: «Μεταξάς ή Τσολάκογλου;»..

    Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Νοεμβρίου 23, 2011


    Ο Τσολάκογλου επικαλέστηκε πως ό,τι έκανε, το έκανε για να γλιτώσει το στρατό και το λαό από τη μάταιη αιματοχυσία, όμως ο λαός δεν γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου τη «σωτηρία» που του προσέφερε ο Τσολάκογλου, αλλά τη θυσία που του προσέφερε ο Μεταξάς.

    Το γνωρίζει πολύ καλά ο Αντώνης Σαμαράς, ότι η ιστορία γράφεται με τα μεγάλα «ΟΧΙ» της θυσίας και όχι με τα «ΝΑΙ» της σωτηρίας.

    4. Μπορώ να παραθέσω σειρά από λινκς, ελληνορθόδοξων Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν ανακηρύξει τον Αλέξη Τσίπρα σε λαϊκό ήρωα.
    Δεν χρειάζεται να το κάνω, οι Left γνωρίζουν σε ποιούς αναφέρομαι και καλό είναι να μην δίνει ένας αριστερός πολιτικός λαβή να τον οικειοποιούνται τέτοια πρόσωπα και καταστάσεις΄.
    Η ίδια η χουντική Ελεύθερη Ώρα του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου (9 χρόνια φυλάκιση-εκτίεται κατ'οίκον για αποπειρα εκβιασμών-πανηγύρισε για την αποδοχή από τον Αλ.Τσίπρα της ιδέας για άγαλμα του Μγαλέξανδρου στην Αθήνα, άγαλμα που πέρα από τη σημειολογία του, αν στηθεί θα γίνει ορμητήριο εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής και επιθέσεών της σε βάρος μεταναστών και δημοκρατικών πολιτών.

    Λασκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Λασκαράτε,


    Θα απαντήσουμε πιο λεπτομερώς αργότερα. Όμως για ένα από αυτά που έγραψες, εδώ το έχουμε και δεν μπορούμε να περιμένουμε!

    Έγραψες πως δεν καταλαβαίνεις για ποιους λόγους σηκώνουμε το βάρος[*] μιας συνέντευξης, το οποίο αρνείται να σηκώσει το ίδιο το κόμμα τού ΣΥΝ. Με όλη τη συμπάθεια, είναι λογικό να μην καταλαβαίνεις. Δεν εννοούμε, φυσικά, ότι σου λείπει η ευφυΐα. Εννοούμε ότι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι στα καίρια και τα σημαντικά υπερασπιζόμαστε κ ά θ ε αριστερό σχηματισμό, πέρα από τις όποιες σοβαρές ή και σοβαρότατες διαφωνίες έχουμε.

    Δεν μπορούμε παρά να υπερασπιστούμε εν προκειμένω και τον Τσίπρα, άρα εμμέσως και τον ΣΥΝ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, από "πλανώμενες" στη μπλογκόσφαιρα απόψεις ότι είναι ουρά τής ...ακροδεξιάς!

    Μας αφήνει παγερά αδιάφορους τι κάνει ή τι δεν κάνει ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν είμαστε ούτε κομματόσκυλα οιουδήποτε κόμματος της Αριστεράς, ούτε "μαγνητοφωνάκια". Και έχουμε πει ολογράφως ή μεταφορικά ότι μπορεί η Αριστερά να είναι χίλια δυο κομμάτια, αλλά για εμάς είναι πάνω απ' όλα μ ί α παράταξη!


    Τα λέμε (αργότερα)


    [*] Υπερβολικό αυτό, αλλά, επειδή μας κολακεύει, δεν το κάνουμε θέμα! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η παρατηρηση για το τελευταιο τμημα του διαλογου: ο κυριος Λασκαρατος εχει επιχειρηματα και μαλιστα τεκμηριωμένα .. Οσοι τον επικρινουν (μου ειναι γνωστοι βεβαια αλλά προς στγμήν δεν θα ..αναφερθω στους εν λόγω )λένε αλλα ανταλλων και ραβδος εν γωνια αρα βρεχει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νοσφεράτε,
    ευχαριστώ.

    Αγαπητοί Left,
    προσωπικά δεν υποστήριξα πως ο Αλ.Τσίπρας είναι ουρά της Ακροδεξιάς.
    Υποστήριξα και μάλιστα έμμεσα, όχι απ'ευθείας, πως μ'αυτά και με 'κείνα, με τις Σπίθες, τις λυκοσυμμαχίες, τη λαϊκοδεξια, τα μπλογκς, τον μητροπολίτη Χρυσής Αυγής, την προσέγγιση με τη χουντική Εκκλησία, τους απόστρατους που μπουκάρανε στο Πεντάγωνο κλπ φαίνεται σαν ουρά της Ακροδεξιάς, και ξέρετε η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι πρέπει και να φαίνεται κλπ

    Αν δεν σας αρέσει ο όρος ακροδεξιάς, πείτε της λαϊκής Δεξιάς (μόνος του ζήτησε συμμαχία "με δυνάμεις της"), πείτε πολλών θρησκόληπτων, δεν θα τα χαλάσουμε στο μέτρημα το ποιοτικό, στους χαρακτηρισμούς, η ουσία υπάρχει και βοά.
    Αυτοί, οι αδιανόητοι φίλοι κάποτε για την Αριστερά, τώρα τον βλέπουν τουλάχιστον σαν φίλο.

    http://nefthalim.blogspot.com/2011/11/blog-post_6423.html

    ”Ἀλέξης Τσίπρας καὶ Πάνος Καμμένος: Οἱ μόνοι ποῦ μιλοῦν τελικὰ γιὰ Ἐθνικὴ ἀξιοπρέπεια καὶ ὑπερηφάνεια καὶ κάνουν πραγματικὴ ἀντιπολίτευση στὶς μνημονιακὲς δυνάμεις”

    2
    http://xaraseuaggelia.blogspot.com/2011/11/blog-post_04.html

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ-ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ…

    3.
    http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/11/blog-post_04.html

    “Εύγε στον Αλέξη Τσίπρα για την πατριωτική ομιλία του”.

    4.

    http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=147

    "...Εκσυγχρονιστές και Αριστεροί που η ιδεολογία τους κατά κύριο λόγο δεν συνάδει με το θρησκευτικό συναίσθημα και τη θεολογική σκέψη των εκπροσώπων της Εκκλησίας, το τελευταίο διάστημα όχι μόνο αποφεύγουν αλλά επιδιώκουν να συναντώνται με Προκαθημένους και Αρχιερείς, γεγονός που πρέπει να επισημανθεί και να αξιολογηθεί. Και αυτό γιατί η Αριστερά και οι εκσυγχρονιστές δίνουν βήμα στην Εκκλησίανα εκφράσει την άποψή της και για θέματα που σε άλλες εποχές θα είχαν λόγο μόνο οι πολιτικοί....." (!!!)



    Για το δεύτερο που λέτε, πολύ καλά κάνετε και υπερασπίζεστε την Αριστερά, ειδικά αν της επιτεθούν εχθροί.
    Εγώ εχθρός δεν είμαι, να είστε απόλυτα βεβαιοι γι'αυτό, είμαι φίλος, πολύ φίλος, αλλά δεν θεωρώ πως το να υπερασπίζεται κανείς το δικαίωμα του κόμματος και των μελών του στην εθελοτυφλία, στη λογοκρισία του προέδρου για να καλυφθεί η διγλωσσία του, δεν πιστεύω πως το να υποστηρίζει κάποιος πως η συνέντευξη ήταν καλή, αλλά και καλώς αποκρύφτηκε, δεν πιστεύω πως τα μπλογκς αυτά είναι οι σωστοί αποδέκτες, πως να σας το πω καλύτερα,
    δεν πιστεύω πως με το χονδροειδές κουκούλωμα, ασχημων καταστάσεων, υποστηρίζεται η Αριστερά, μάλλον το δικαίωμα στη μικροπολιτική, στο τυχοδιωκτισό και στο ψάρεμα στα θολά νερά υπερασπίζεται, που θα φέρει τον ευτελισμό των συνειδήσεων και της ίδιας της Αριστεράς.

    "Μη δώτε τὸ άγιον τοις κυσὶ μηδὲ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητοί Left G700,
    1.Χωρίς να θέλω να σας στενοχωρήσω, όταν έγραψα "σηκώνετε το βάρος" κλπ δεν εννοούσα παντού, εννοούσα μόνο εδώ μέσα.
    Έτσι κι αλλιώς οι συνεντεύξεις Αλ.Τσίπρα στην παρδαλή μπλογκόσφαιρα της ακροδεξιάς και της παράνοιας, καλύφθηκαν από πέπλο σιγής, ποιός ενδιαφέρεται τώρα για τέτοιες πολυτέλειες;

    2. Το λινκ που δίνετε για να πείσετε πως η triklopodia δεν είναι ακροδεξιά, επειδή στρέφεται κατά ενός πραξικοπήματος, δίνει παράλληλα και τα εξής θέματα του μπλογκ, και πείτε μου σας παρακαλώ αν ξέρετε αρχηγό ευρωπαϊκού αριστερού κόμματος (με εξαίρεση το Ζουγκάνωφ του ΚΚΡωσίας που προσκύνησε τη Ζώνη του Εφραίμ), να δίνει συνέντευξη σε τέτοιο εξευτελισμένο περιβάλλον. Τι στο διάολο συμμάχους αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ; Το μέντιουμ Φωφώ και τον προφήτη Παϊσιο;
    Λ.

    http://www.triklopodia.com/2011/11/etoimazoun-diktatoria.html

    ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΟΣΜΑ ΠΑΙΣΙΟΥ (σημ.Λ. για την Πόλη και την Αγιασοφιά) ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ!

    Μια Ελλάδα γεμάτη Μασόνους ... Δείτε το !!!

    ΤΥΧΑΙΟ ? ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ..!!!‏

    Όλα είναι ένα παιχνίδι που στόχο έχει μέσα από τις πτωχεύσεις όλων των λαών (αν είναι ποτέ δυνατόν) να φέρει την παγκοσμιοποίηση κα...


    Μια Ελλάδα γεμάτη Μασόνους ... Δείτε το !!!

    ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΑΛΛΙΩΣ JEFFREY MINEIKO KΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ...


    ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ....!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ....‏

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ , ΑΥΡΙΟ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ , ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ......ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕ...

    ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ‏ !

    ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ....!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ..........
    Ίσως το πιο εντυπωσιακό Βίντεο…

    Δείτε προσεκτικά στο βίντεο που ακολουθεί, τι απάντησε ο Πούτιν σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για τους Τσετσένους… htt...

    ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ!

    Γιατί κατεβαίνει ὁ ρωσικὸς στόλος στὴν Ἀνατολικὴ Μεσόγειο τὸν Δεκέμβριο; Ποιὲς οἱ μύχιες διπλωματικὲς ἐπιδιώξεις τῆς Μόσχας στὴν Κύ...


    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....

    ΛΟΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΗ Μέσα σε, αυτή την μεγάλη κρίση και αναμπουμπούλα που επικρατεί ακούγονται συνεχώς ή διαβάζετε στ...


    Μακαριστός Επίσκοπος Σιατίστης Αντώνιος: " Όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Λασκαράτε,


    Για να μην ανακυκλώσουμε τον πρόσφατο διάλογο που είχαμε στο τσαρδί μας για το ίδιο θέμα, θα δώσουμε άλλη φορά στο τόπι —πάντα όμως εντός των ορίων τού γηπέδου. Αλλά πρώτα, μερικά απαραίτητα ‘‘διαδικαστικά’’.

    Δεν είχαμε σε καμία περίπτωση εσένα στο μυαλό μας όταν κάναμε λόγο για «εχθρούς τής Αριστεράς» (όπως και η αναφορά μας σε «ουρά τής ακροδεξιάς» δεν απευθυνόταν σε σένα αλλά στους φίλους τής ΕΟΣ). Δεν το έχουμε μυστικό ότι διαφωνούμε σε βασικά ιδεολογικά ζητήματα μαζί σου, όπως κι εσύ μ’ εμάς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πούμε ότι πολλές από τις απόψεις σου εξ αντικειμένου υπονομεύουν το αριστερό κίνημα, αλλά, εχθρός, όχι, δεν το πιστεύουμε και δεν το υποστηρίξαμε ποτέ, έστω και πλαγίως.

    Πάμε τώρα στην ουσία. Κι όπως είπαμε παραπάνω, το πιάνουμε το θέμα διαφορετικά.

    Έχει καθήκον και υποχρέωση η Αριστερά, ειδικά τώρα, να ανοιχτεί στον κόσμο;

    Έχει.

    Τι θα πει «να ανοιχτεί στον κόσμο»;

    Να επικοινωνήσει, να στήσει λακριντί, αν προτιμάς πιο λαϊκά, με ευρέα στρώματα τα οποία μέχρι τώρα ήταν έξω από την ‘‘εμβέλειά’’ της.

    Τι είναι αυτός ο κόσμος;

    Κάθε καρυδιάς καρύδι, που, βεβαίως, στον έναν ή στον άλλον βαθμό, είναι υπό την επήρεια της κυρίαρχης ιδεολογίας και των διαφόρων παραλλαγών της.

    Μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχει και κόσμος δεξιός, λαϊκοδεξιός, ή και ακροδεξιός, θρησκευάμενος ή και θρησκόληπτος οι οποίοι έχουν τις απόψεις που έχουν, επειδή, κατά βάση, κολυμπάνε στα πιο μαύρα σκοτάδια άγνοιας και προκατάληψης;

    Υπάρχει και παραϋπάρχει!

    Ε λοιπόν εμείς, κάτω από αυτό το πρίσμα είδαμε τη συνέντευξη του Τσίπρα! Προς τι το ‘‘μίσος και ο αλληλοσπαραγμός’’, φίλε Λασκαράτε; Θα πρέπει ο Τσίπρας (και ο κάθε Τσίπρας, δεν το βλέπουμε κομματικά το ζήτημα) να μιλάει και να εμφανίζεται μόνο στο Red Notebook ή σε κομματικές συμμαζώξεις και αχτίφ; Η Αριστερά πρέπει να πηγαίνει για να μιλήσει στον κόσμο όπου υπάρχει κόσμος. Μέχρι και στην εκκλησία τού …Διαβόλου! Ξέρουμε από άλλες περιπτώσεις ότι δεν συμμερίζεσαι αυτή την άποψη κι ότι ανατριχιάζεις σε τέτοιες ιδέες. Λυπούμαστε να σου πούμε ότι εμείς στηριζόμαστε σε ιδέες και πρακτικές των κλασικών τής Αριστεράς. Εσύ, πού στηρίζεσαι και διαφωνείς;


    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΥΝΕΧΕΙΑ



    Από εκεί και πέρα (κι εδώ, μοιραία, θα επαναλάβουμε μερικά από τα επιχειρήματα που καταθέσαμε στον προ ημερών διάλογό μας μαζί σου):

    Α.
    Είναι λάθος (θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και κακοπιστία, αλλά είμαστε καλής πίστης) να φορτώνεις τον Τσίπρα με τις διαστρεβλώσεις που υπέστη η συνέντευξή του. Θα μπορούσες να ισχυριστείς κάτι άλλο (κι εκεί θα συμφωνούσαμε μαζί σου): Ότι δεν πήρε όλες τις επιβεβλημένες προφυλάξεις, ώστε να ελαχιστοποιήσει αυτές τις διαστρεβλώσεις. Εκεί, μαζί σου.

    Β.
    Σου είπαμε και επαναλαμβάνουμε: σε blogs τέτοιου τύπου (ελληνοκεντρικά, απλοϊκά μέχρι θυμηδίας, συνομωσιολογικά και δεν συμμαζεύεται), βρίσκεις ένα σωρό άρθρα. Ανάμεσα σ’ αυτά κ α ι άρθρα με ακροδεξιές απόψεις. Αλλά και με αριστερές, ή και μαχητικά αριστερές (παράδειγμα η Σωτήρχου τής Ελευθεροτυπίας, άρθρο τής οποίας είδαμε αναδημοσιευμένο σε ένα από αυτά. Αν κρίνουμε από τη διάκριση που κάνεις μεταξύ ακροδεξιάς και λαϊκής δεξιάς, δεν είσαι τώρα τόσο απλουστευτικός και ισοπεδωτικός.

    Γ.
    Επαναλαμβάνεις και εδώ ότι ο Τσίπρας χαρακτήρισε την Κύπρο δεύτερη πατρίδα τού ελληνισμού. Και το επικρίνεις και ξανά το επικρίνεις. Στο τσαρδί μας, το περάσαμε στο ντούκου. Όχι όμως τώρα.

    Δηλαδή, τώρα έμαθες εσύ ποια ήταν η εθνοτική σύνθεση τής Κύπρου εδώ και αιώνες;;; Φίλε Λασκαράτε, δεν θα καταργήσουμε την ιστορικοκοινωνική πραγματικότητα για να μη δώσουμε λαβή στους ελληναράδες που πιστεύουν ότι όπου ο ‘‘περιούσιος’’ λαός τών Ελλήνων πλειοψηφεί έχει και το δικαίωμα να γ@μ@ει και να δέρνει!

    Δ.
    Ο Τσίπρας έχει μιλήσει και μιλάει για μια ευρύ συνασπισμό εξουσίας με επίκεντρο την Αριστερά, με τον οποίο θα μπορούσαν να συνταχτούν ακόμα και κόσμος που εντάσσεται σε ό,τι αποκαλούμε «λαϊκή δεξιά». Πού βρίσκεται το έγκλημα; Δεν θέλουμε η Αριστερά να διευρύνει την επιρροή της; Και το πρώτο βήμα γι’ αυτή τη διεύρυνση δεν είναι η ρημάδα η σε μεγάλο βαθμό τυπική ψήφος που ρίχνουμε στην κάλπη κάθε τέσσερα ή τρία χρόνια; Δεν σε καταλαβαίνουμε! Από πού θα προέλθει ή αύξηση των αριστερών δυνάμεων; Δεν θα προέλθει από αυτούς που τώρα δεν είναι αριστεροί;

    Ε.
    Ώστε όποιος έχει την άποψη ότι το «ΟΧΙ» τού ’40 το είπε ο Μεταξάς είναι ακροδεξιός; Ωραίο κι αυτό, φίλε Λασκαράτε! Δηλαδή ο Μεταξάς είπε «ΝΑΙ»; Όχι δεν είπε; Το γ ι α τ ί το είπε, αυτό μάλιστα, είναι δουλειά τής Αριστεράς να το εξηγήσει στον κόσμο. Είναι λίγο περίπλοκο αυτό, ιδίως για τον πολύ κόσμο που δεν ξέρει και πολλά και θέλει τρόπο και ‘‘κόπο’’, αλλά δεν θα κάνουμε και υπεραπλούστευση των ιστορικών γεγονότων, επειδή, είτε βαριόμαστε, είτε δεν ξέρουμε τον τρόπο. Όπως και δεν πρέπει να χαρίζουμε στην ακροδεξιά όποιον, ακριβώς επειδή δεν ξέρει πολλά, έχει μείνει στην επιφανειακή γνώση και ‘‘ανάγνωση’’ της Ιστορίας! Διότι το θέμα δεν είναι ο αρθρογράφος που υπεραμύνθηκε τού Μεταξά. Αυτός κάλλιστα μπορεί να είναι χουντικός μέχρι το κόκαλο. Το θέμα είναι οι καλόπιστοι αφελείς που τον διαβάζουν. Ε, δεν θα τους χαρίσουμε στην ακροδεξιά, επειδή εμείς «δεν συγχρωτιζόμαστε με ακροδεξιούς»! Είπαμε: και στην ‘‘κόλαση’’ πρέπει να πηγαίνουμε, αν εκεί υπάρχει κόσμος!

    ΣΤ´.
    Λες «η γυναίκα του Καίσαρος πρέπει και να φαίνεται τίμια, όχι μόνο να είναι». Δεν το καταλαβαίνουμε αυτό. Δεν το καταλαβαίνουμε από τη στιγμή που έχεις πει ότι δεν ισχυρίζεσαι πως η Αριστερά έγινε ουρά τής ακροδεξιάς. Αν κάποιος σε εμφανίζει επιτυχώς ότι είσαι μαζί του, ενώ δεν είσαι, αντικειμενικά, θέλεις δεν θέλεις δηλαδή, γίνεσαι κατά κάποιο τρόπο ουρά του. Τελικά, ποια είναι η άποψή σου;


    Τα λέμε


    ΥΓ Είδαμε το καινούργιο "μπουγιουρντί" σου την ώρα που ποστάραμε αυτά τα δυο σχόλια. Θα το μελετήσουμε και θα επανέλθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε Λασκαράτε,


    Τώρα, τι είναι όλα αυτά που μας παραθέτεις στο τελευταίο σου σχόλιο; Τις διάφορες δοξασίες περί μασόνων και συνομωσιών; Και θα πρέπει να κόψει η Αριστερά την καλημέρα σε όποιους αφελείς τούς δίνουν βάση;;; (Γιατί είπαμε: δεν μας νοιάζουν αυτοί που τα λένε, αλλά αυτοί που τα ακούνε!)

    Κι αν δεν φωτίσει η Αριστερά τα σκοτάδια τους, ποιος θα το κάνει;

    Να σου πούμε εμείς (αλλά δεν θα σου αρέσει):

    Ο Βορίδης θα το κάνει!

    Αυτός βλέπεις ‘‘καταδέχεται’’ να συνομιλεί με αυτόν τον κόσμο. Κι επειδή συνομιλεί έξυπνα, πολύ εξυπνότερα από πολλά ‘‘ξεφτέρια’’ τής Αριστεράς μπορεί και να τον μανιπιουλάρει…

    Αυτό θέλεις;


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν θέλει κάποιος ιδεαλιστής να μπει στο βάλτο της Λέρνας, να μπει για να πολεμήσει το τέρας, όχι για να το καλοπιάσει, για να αλλάξει συνειδήσεις, όχι για να εμπορευτεί τη δική του συνείδηση.
    Με κουτοπόνηρες εκπτώσεις, με υπαναχωρήσεις, με απολογίες, κανακέματα και με στρογγυλέματα, δεν αλλαζεις τίποτα.

    Άλλωστε μην τους υποτιμάτε τους αναγνώστες αυτών των μπλογκς.
    Δεν είναι όλοι ηλίθιοι. Πολλοί είναι απλά διαστροφικοί και πονηροί.

    Δείτε τα περισσότερα σχόλια της olympias, για να μετρήσετε τη συγκομιδή αυτής της θλιβερής αριστερής Ιεραποστολής μέσα στη Σαχάρα της λαϊκής Δεξιάς. Σχόλια χυδαία, που πληγώνουν κάθε Αριστερό, γιατί οι ειρωνείες των προφανών αναδιπλώσεων του προέδρου του ΣΥΝ αντανακλούν σε όλη την Αριστερά, που καταγράφεται στο υποσεινείδητο αυτών των ανθρώπων, σαν το μωροφιλόδοξο πολιτευτή που εκλιπαρεί με θλιβερά καμώματα την ψήφο τους.

    http://olympia.gr/2011/11/18/%cf%84%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%af%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%b7%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83/#comment-412502

    1.
    ΓΙΩΡΓΟΣ Π. είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 7:56 πμ
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ….
    ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


    http://olympia.gr/2011/11/18/alexis-tsipras-3/#comment-413010

    kostas είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 5:27 μμ
    απαντηση του τσιπραδων ειναι αλλα λιγο παλαιοτερη. τωρα, πλησιαζοντας οι εκλογες κ θελοντας να προσελκυσουν τους απογοητευμενους ψηφοφορους των δυο μεγαλων κομματων, μπορει κ να κανει αγαλμα στον μεγα αλεξανδρο. αυτο τι πονηρια ειναι? τσιπρισια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. θα ηθελα να περεμβω στον τελευταιο διαλογο μεταξυ του αγαπητου κ Λασκαρατου και του αλλου ιστολογιου με τις εξης συντομες παρατηρησεις. α. τελευταια βλέπουμε οτι η αριστερα μετατοπιζεται απο την πραξη (οπου και η θεωρια ειναι πραξη οπως ελεγε ο Πουλαντας) στην ταυτοτητα και στις πολιτικές ταυτοτητας
    - αυτο : η πολιτική της ταυτοτητας ειναι αμυντικη: καποτε δεν χρειαζοταν α αυτοπροσδιοριστει ο ..αριστερος . Χαρακηριζοταν ως αριστερος απο την δεξια. Ο ιδιος εδειχνε την αριστεροσυνη του στην πραξη :με τον διεθνισμό του , τον αντιρατσισμό του την συμμετοχή σε εργατικους αγωνες σε απεργιες πορειες..


    τωρα (και εννοω τα τελευταια χρονια) η λέξη αριστερα επαναλαμβανεται ολο και περισσοτερο ως αυτοπροσδιοιρισμός και ..αυτοπεριορισμός.

    Εμφανιζεται δηλαδήως ταυτοτητα που αρκει να φορεσει καποιος για να .εξαγνιστει απο το κακό. Κατι σαν ξορκι σαν φυλακτο..Και μαλιστο γινεται διαγωνισμός αριστεροσυνης και πολλοι κρατανε και ..αριστερο μετρο
    το κκο αυτο το επιτεινει και η λογικήτου διαδικτυου:οσο πιο ..αριστερο δηλώνει ενα ιστολογιο π.χ τοσο πιο πολύ νομιζει οτι δικαιουται να κοβει και να ραβει τις αντιλήψεις των αλλων συμφωνα με την δική του αντιληψη περι ..αριστεροσυνης
    β) Απο την αλλη εχουμε και την αντιστροφή ταση : η επικληση της ταυτοτητας γινεται κατι σαν τηνν ..κολυμβηθρα του Σιλωαμ : Αρκει καποιος να δηλώσει ..αριστερος και θεωρει πια οτι ,αν αςπουμε οι αποψεις του ειναι ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ εθνολαικιστικές η σκετα εθνικιστικές η ρατσιστικές (πχ κατα των μεταναστων ) η επικλησητης ..αριστερής ταυτοτητας του το συγχωρει .. Μπορει να λεει οτι του καπνισει αρκει που δηλώνει...αριστερος'
    --------------------
    θα συνεχισω και με αλλες παρατησεις σχετικά περιμενοντας να δω αν συνεχιστει και πως θα εξελιχθει ο διαλογος μεταξύ του πολύ αγαπητου και με τεκμηριωμένα επιχειρηματα κ Λασκαρατου και του αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε Λασκαράτε,


    Κάτι που μου διέφυγε, αλλά μου το υπέδειξε ένας από την παρέα:

    Μπήκαμε στο μπλογκ Ολυμπία όταν το λινκάρισες πρώτο-πρώτο στο τσαρδί μας. Εκεί διαβάσαμε τη συνέντευξη και μοιραία, επειδή δεν διευκρίνιζαν ότι δεν είναι αποκλειστική, βγάλαμε το λανθασμένο συμπέρασμα. Λ α ν θ α σ μ έ ν ο. Υποθέτουμε ότι εσύ δεν μας αναγνωρίζεις το περιθώριο του λάθους. Δεν εξηγείται αλλιώς, αφού σε βλέπουμε να γράφεις:

    «Αντίθετα taxalia, η triklopodia […] σαφώς λένε πως πρόκειται για κοινή συνέντευξη διαψεύδοντας τους αγαπητούς Left που μπερδεύουν τους ευσεβείς τους πόθους με την πραγματικότητα:»

    Ξέρεις, φίλε Λασκαράτε, ένα από τα χαρακτηριστικά τού ‘‘σταλινισμού’’, του οποίου είσαι ορκισμένος εχθρός, ήταν ακριβώς αυτό! Δεν σου αναγνώριζε το περιθώριο του λάθους. Σου καταλόγιζε συνειδητή πρόθεση και σε έβγαζε πράκτορα των ιμπεριαλιστών. Έτσι, κατέληγες με μια σφαίρα από πίσω…

    Είδες πώς τα φέρνει καμιά φορά η πουτάνα η ζωή, έ;…


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. παρατηρηση 3η:
    αλλλο ,εντελώς αλλο,το να προσπαθει η αριστερα να διαφωτισει τον κοσμο ου παγιδευεται απο την ακροδεξια εθνολαικιστικη ρητορικη ,την συνομωσιολογια και τον υπουλο διαφοριστικο ρατσισμό

    και αλλο



    τον να ..παγιδευεται η ιδια απο την εθνολαικιτικη ρητορική ,υιοθετωντας την για να μην παρει τις μαζες ο ...Βοριδης...το πρωτο ειναι διαφωτισμος το δευτερο ακρως επικινδυνο τοσο για την ιδια την αριστερα, οσο και για την χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΙΟΤΙ ,ΑΠΛΑ ΜΕΤΤΑΤΟΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΡΟς ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗς ΑΚΡΑς ΔΕΞΙΑς: ΤΟΝ ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητοί Left,
    δεν σας απέδωσα δόλο.
    Ασφαλώς και αναγνωρίζω το δικαίωμα στο λάθος.
    Μάλιστα αν και στην ανταπάντησή σας δεν είχατε δώσει καμία εξήγηση,εγώ δεν επανέφερα το θέμα αυτό στη δική μου ανταπάντηση, δείχνοντας κατανόηση ασυνήθιστη για τέτοιους διαλόγους, όπου δυστυχώς οι συζητητές εκτρέπονται συχνά σε ανταλλαγή κακόπιστων προσβολών.
    Αρκέστηκα στην πρώτη επισήμανση, όπου απλά είχα μιλήσει για "ευσεβείς πόθους", εννοώντας αυτό που το παθαίνουμε όλοι, δηλαδή στη βιασύνη μας να επιβεβαιώσουμε το δίκιο μας, άθελά μας αγνοούμε στοιχεία που δεν μας βοηθούν σε αυτό.

    Συνυπογράφω τη θέση του Νοσφεράτου, όπως εκφράστηκε στα τελευταία του σχόλια.
    Από τη στιγμή που αρχίζεις και συζητάς για το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου, έχεις ανοιξει την Πύλη της Κόλασης.
    Μόλις χτες η Ελλάδα με μια δίκαιη καταδίκη στη Χάγη, έμαθε για πολλοστή φορά-πάντα αμετανοήτη-πόσο κοστίζουν τα αγάλματα του Μεγαλέξανδρου.
    Θα ζητήσει η Αριστερά το λογαριασμό από τον Καραμανλή Β΄, όπως οφείλει, γιατί γι'αυτό πληρώνονται οι βουλευτές της, όχι για να κλείνουν τα μάτια μήπως και στενοχωρήσουν την Εκκλησία, τον κ.Δημαρά, τον κ.Σαμαρά, τον Μίκη, τον σερ Μαρκεζίνη των συνεντεύξεων και των επαίνων της "Αυγής", τον Ν.Κοτζιά και τώρα και τους δημοφιλείς μπλόγκερς της συνωμοσιολογίας, της ξενοφοβίας, των φίλων της Σχολής Ευελ[ιδων, των προφητειών και της Αγιασοφιάς olympia, dexiextrem, taxalia, trikllopodia και αύριο μεθαύριο και του eimaiellinkaimetibohtheiatoutheougamao.

    Βάζω στοίχημα πως δεν θα πει λέξη για να μην ενοχλήσει τους επίδοξους συμμάχους της.

    Το πάθημα του Λεωνίδα Κύρκου που έτρεξε στο μακεδονικό συλλαλητήριο του χουντικού δεσπότη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄ (όπου κάθε είδους βρισιά και αθλιότητα εκτοξεύτηκε κατά του αμαρτωλού λαού των "Γυφτοσκοπιανών"), πράξη για την οποία όχι μόνο δεν ζήτησε ποτέ του συγνώμη αλλά επιτέθηκε στο ΚΚΕ που του είχε ασκήσει κριτική, δεν έγινε μάθημα σε κανέναν και πως να γίνει δηλαδή όταν κάποιος τότε δεν είχε γεννηθεί, ούτε κάθεται να διαβάσει για να μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση που του παραχώρησαν, χωρίς να λέει ανοησίες, που κάνουν τους αξιοπρεπείς ανθρώπους να ντρέπονται για λογαριασμό του.

    Ασφαλώς κανένα όφελος δεν του προσέφερε o χαμαιλεοντισμός του, του Λεωνίδα Κύρκου, απλά αποκάλυψε σε όσους δεν διαβάζουν αριστερά συναξάρια και στημένες αγιογραφίες, ποιά ήταν τα όρια της ηθικής του.

    Έτσι και τώρα για να γυρίσω στο θέμα μας, τηρουμένων των αναλογιών πάντα, κάποιοι μας ζητάνε και τα ρέστα, επειδή λέμε τα αυτονόητα.
    Λ.

    ΥΓ1
    Ξέχασα να υπογράψω το ανώνυμο σχόλιο παραπάνω (9:48), φαίνεται βέβαια πως είναι δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΥΓ
    Το σχόλιο που ξέχασα να υπογράψω ήταν το
    6 Δεκεμβρίου 2011 12:12 π.μ.
    Λ.

    Με την ευκαιρία, συγνώμη από την Ε.Ο.Σ. για την κατάχρηση της φιλοξενίας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...6 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:05 μ.μ.

    άντε να ξαναγράψω μπας και γίνει λίγο συζήτηση...

    φίλε markos,λάτρη της παρέμβασης της αφοριστικής αφηρημένης ατάκας.Πού είναι η ετοιμότητα που είχες να την πέσεις "διεθνιστικά" σε κάθε "πατριώτη" που απλά έλεγε ότι υπάρχει θέμα εθνικής-λαϊκής κυριαρχίας με το χρέος,την ΕΕ κλπ. και λοιδωρούσες κάθε άποψη για παύση πληρωμών,έξοδο από ΕΕ κλπ.;Μην μου πεις ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Αλέξη επειδή απλά λέει πάλι τι ευρώ τι δραχμή σε αυτή την συνέντευξη;Γιατί θα σε κατηγορήσω για οικονομισμό!

    Πολύ απλά θέλω να πω ότι όταν μας το παίζεις ο μεγάλος συνεπής εκπρόσωπος της προλεταριακής γραμμής (του ΣΥΝ;!!χίλιες φορές ΚΚΕ άμα είναι έτσι!)να είσαι συνεπής και να κάνεις πολιτική αρχών.Γιατί αυτό που κάνεις είναι πάση θυσία υπεράσπιση του Τσίπρα ακόμα και όταν κάνει θλιβερές κωλοτούμπες.Να τη χαίρεσαι τέτοια "προλεταριακή"-προλετρολλιακή συνέπεια.

    Εσείς κάντε εκλογικά μέτωπα με επικοινωνιακά ανοίγματα στη λαϊκή δεξιά και τους Κοτζιάδες.Εμείς λέμε αγωνιστικό κοινωνικό μέτωπο του λαού και των εργαζομένων παντού και αριστερό ριζοσπαστικό πολιτικό μέτωπο για:

    Άρνηση πληρωμής του χρέους,έξοδος από ευρώ-ΕΕ,εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων,ριζική αναδιανομή εισοδήματος,φορολόγηση πλουσίων-εκκλησίας,παραγωγική ανασυγκρότηση για τα συμφέροντα των εργαζομένων

    προς νεολαίους του ΣΥΝ αρτι ακτιφαρισθέντες από τα non paper του Μηλιού:Αναμένω με αγωνία τις αντιδράσεις σας όταν μετά το ακτίφ με Μηλιό και Τσακαλώτο θα σας στείλουν σε συγκεντρώσεις και στις κάλπες να ρίξετε Κοτζιά και λαμόγια στυλ Κοτσακά.Τρελά γέλια.Ο Μητρόπουλος ήταν απλά πταίσμα μπροστά σε αυτό που θα σας φορέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε Λασκαράτε,


    Καταθέτουμε τον τελευταίο μας λόγο και σ’ αυτό το ‘‘γύρο’’ (όρεξη να ’χουμε για άλλους! ;-) ).

    Νομίζουμε ότι, όσο αφορά στην παρουσία τού Τσίπρα στα περί ου ο λόγος μπλογκς, το σκεπτικό μας έχει εξηγηθεί. Συνοψίζεται στο ρητό «ο Μωάμεθ πρέπει να πηγαίνει ακόμα και στο βουνό, προκειμένου να ακουστεί». Με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις βεβαίως. Αυτό είναι και το μοναδικό ζήτημα προς συζήτηση για εμάς. Οι προφυλάξεις. Ότι πρέπει να πάει ακόμα και στο βουνό, δεν το αμφισβητούμε. Και ποιοι είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε τον Πλάτωνα ή τον Λένιν, ας πούμε;

    Δεν θα ανοίξουμε εδώ συζήτηση για το Μακεδονικό βέβαια. Όμως θέλουμε να εκφράσουμε τη ριζική διαφωνία μας με αυτό που λες σχετικά με το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου:

    «Από τη στιγμή που αρχίζεις και συζητάς για το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου, έχεις ανοιξει την Πύλη της Κόλασης».

    Δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου αυτό! Δηλαδή, αν πάρει την εξουσία η Αριστερά στην Ελλάδα (εξουσία και Αριστερά, όπως τα εννοούμε εμείς), τα μοναδικά αγάλματα που θα υπάρχουν στην Αθήνα θα είναι του Άρη, του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη και του Φλωράκη; Αυτό εννοούσε άραγε ο Μαρξ, όταν έλεγε ότι με το πέρασμα στον κομμουνισμό αρχίζει η πραγματική ιστορία τού ανθρώπινου γένους, γιατί όλα τα προηγούμενα είναι προϊστορία; Δεν το νομίζουμε!

    Κι αφού δεν θα του στήσουμε άγαλμα, να τον βγάλουμε κι από τα βιβλία τής Ιστορίας; Κι άμα κάνουμε κάνα αρσενικό παιδί δεν θα μπορούμε να το βγάλουμε Αλέξανδρο; Θα μας στείλουν εξορία στον Έβρο, να κόβουμε ξύλα με σουγιάδες;

    Φίλε Λασκαράτε, αλίμονο αν η Αριστερά, για να αποφύγει τις μάχες για την ερμηνεία τής Ιστορίας, αρχίσει να ‘‘εξαφανίζει’’ κεφάλαια. (Πάλι θα στο ξαναπούμε: όπως ‘‘εξαφανιζόταν’’ ο Τρότσκι δίπλα από την εξέδρα που μιλούσε ο Λένιν;) Η Αριστερά έχει καθήκον, υποχρέωση και αποστολή να φωτίσει την Ιστορία με όπλο της τον ιστορικό υλισμό (και με λίγη βοήθεια από την κοινωνική —και ατομική— ψυχολογία).

    Ένα τελευταίο, επί ‘‘προσωπικού’’. Εν μέρει μας απέδωσες έναν κάποιο δόλο, πώς δεν μας απέδωσες; Δόλο απέναντι στον εαυτό μας (ο όρος «ευσεβείς πόθοι» είναι η εκλαϊκευμένη έκφραση του ανακουφιστικού ψυχικού μηχανισμού cognitive dissonance).

    Σε κάθε περίπτωση, το θεωρούμε ένα λάθος, χωρίς πρόθεση. Και λάθη κάνουμε όλοι… ;-)


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ειναι εντελώς περιεργ οπου απο ολη την αρχαια ιστορια 2000 χρονια μετα το μόνο που συγκρατουν πλλοι ειναι ο Μεγας Αλεξανδρος : οχι οι φιλοσοφοι,οι τραγωδοι ,οι ποιητες,οι καλιτεχνες ολο το μεγαλειο της Αρχαιας Ελλαδας .. Κολημένοι εκει ..στο Μεγαλεξανδρο τον Φιλιππο κλπ..Στους στρατηγους ,στους κατακτητες..
    καποτε Δεν ηταν αυτα (ο Μεγας Αλεξανδρος , ο Φιλιππος κλπ )τα ινδαλματα της Αριστερας.Των εθνικοφρονων ναι . τΗς ΔΕΞΙΑς ΝΑΙ. Αλλα οχι της αριστερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. θα περιμένουμε για πολύ τις κρατικά και λόγω Συριζα χρηματοδοτούμενες διεθνιστικές συνιστώσες να βγάλουν (κοινή, ελπίζω) ανακοίνωση με τις οποίες διαχωρίζουν τη θέση τους από το εθνικιστικό οπορτουνιστικό παραλήρημα Τσίπρα, για να μην πω και από το Συριζα;
    Απορώ πώς δικαιολογούν στα μέλη τους την παραμονή εκεί. Γιατί τα περί "ενιαιομετωπικής τακτικής"τάχα μου, του 3ου συνεδρίου της 3ης Διεθνούς, είναι για μικρά παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ξεφτιλίστηκε ο Τσίπρας, όλα για τις ψήφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σας απάντησα εδώ: http://aristeralogia.blogspot.com/2012/03/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΔΗΚΚΙ συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ;

      Μήπως γνωρίζεις τι σχέσεις έχει το ΔΗΚΚΙ και με το blog ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv και με την αντιδιαδήλωση στο ¨Άγιο Παντελεήμονα;

      Αν δεν γνωρίζεις, ρώτα να μάθεις...

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ