ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οι αποχωρήσεις του Δ.ΚΑΖΑΚΗ και του Σ.ΛΗΝΑΙΟΥ από την "ΣΠΙΘΑ" επιβεβαιώνουν τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής πρωτοβουλίας


Η αποχώρηση του Δ. Καζάκη και του Σ. Ληναίου από την ΣΠΙΘΑ, επαληθεύει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις εκτιμήσεις μας (Ξεκίνησε η οικοδόμηση του “εθνικοσοσιαλιστικού” κινήματος στη χώρα μας με την συμμετοχή και την ανοχή της Αριστεράς!  και   Το “Δόγμα της Δίκαιης Ανισότητας” του Άρχοντα της ΣΠΙΘΑΣ και άλλα φαιδρά παρόμοια, κλπ) για τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου μορφώματος που επιχειρείται να συγκροτηθεί από αντιδραστικούς κύκλους.
Δημοσιεύουμε τις επιστολές που απέστειλαν προς τον Μ. Θεοδωράκη, χωρίς κανένα πρόσθετο σχόλιο:

Αγαπητέ Μίκη,

Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.

Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί - μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει - προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.

Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.

Ευχαριστώ,
Δημήτρης Καζάκης


Αγαπητέ  Μίκη

Διάβασα σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα,  την αναπάντεχη, ολοκληρωτική μεταστροφή της ΣΠΙΘΑΣ και  λυπήθηκα πάρα πολύ.

Όπως είναι φυσικό, μου είναι αδύνατο πλέον να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σου. Δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, τον οποίο ξέρεις πολύ καλά.

Όπως ακριβώς έκανα κάθε φορά, στα 50 χρόνια της γνωριμίας μας που αποφάσιζες παρόμοιες, ακατανόητες, μεταστροφές. Θέλοντας πάντα να υπερασπιστώ το μεγάλο έργο σου και τους μεγάλους αγώνες σου που κάποιοι προσπαθούσαν και προσπαθούν,συστηματικά,να αμαυρώσουν.

Παραμένω μαχόμενος στις Ιδέες της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών της 1ης Δεκέμβρη και της 3ης Απρίλη.

Δεν θέλω όμως να έχω καμιά σχέση με την Κίνηση Εξαρτημένων Πολιτών της 11ης του Απρίλη 2011.-

Στέφανος  Ληναίος

56 σχόλια :

  1. καλα αφου αποχωρησε ο καζακησ γιατι πηγε στην κερατεα με το Μικη?Τρωμε πακετο τα παλαια σταλινικα καθαρματα που ακολουθησαμε για καποιο καιρο τα διδαγματα του μαρξιστη λενινιστη εθνικιστη Μπερια και του Ντερζινσκι...Εγω ειμαι με τον Καζακη παντωσ και τα πιπινια τησ ανταρσυασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα που ακόμη μια φορά, κάποιοι χρησιμοποίησαν τον Μίκη για να περάσουν τις ύπουλες ιδέες τους, προκειμένου να διαλύσουν το κίνημα το οποίο αναπτύσσεται αργά και σταθερά στους κόλπους της κοινωνίας απέναντι στο ΔΝΤ, την τρόικα και την ΕΕ, που έχουν υποβάλλει το λαό μας σε πρωτοφανή δεινά. Εγώ θ' αποφύγω να καταλογίσω ευθύνες σ' έναν άνθρωπο ογδονταπέντε ετών, έστω κι αν πρόκειται για καλλιτέχνη του μεγέθους ενός Μίκη Θεοδωράκη, με τα γνωστά προβλήματα υγείας ακόμη κι αν αποφασίζει ο ίδιος να ενεργοποιηθεί πολιτικά καταθέτοντας το διάσημο όνομα του στην υπηρεσία του λαού. Εννοείται ότι σε τέτοιους πονηρούς καιρούς, τα κοράκια καραδοκούν!!!
    Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε περίπτωση, αγαπητοί φίλοι, ώστε να μην θεωρηθούμε συνένοχοι στην παγίδα που έστησαν κάποιοι στον μεγάλο καλλιτέχνη, τον οποίο προσωπικά σέβομαι απεριόριστα για το καλλιτεχνικό του έργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΟΣ πες μας τι έκανε τον Καζάκη να αποχωρήσει;
    Πες μας εσύ τον πραγματικό λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ανώνυμο των 12:53 π.μ.

    Ωπα ρε μεγάλε! Σιγά μην δεν γνωρίζει τι κάνει ο Μίκης. Όταν ήταν μικρός και έγραφε τραγουδάκια στην νεολαία του Μεταξά να τον συγχωρέσουμε. Μετά μεγάλωσε. Μετά μας έβαλε τα διλήμματα Καραμανλής ή τανκς. Μετά έγινε και υπουργός στο Μητσοτακέικο. Τώρα φτιάχνει φασιστικό κίνημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οτι πείραξε και τον Ληναίο και οποιονδήποτε έχει στοιχειώδεις δημοκρατικές ευαισθησίες και τον ελάχιστο αυτοσεβασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ποιο κείμενο αναφέρεται ο Ληναίος;
    Ο Δημητροκάλης είναι αυτός στον οποίο αναφέρεται ο Καζάκης ως άνθρωπο του Σόρος(;)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ληναίος αναφέρεται στο κείμενο για το ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ
    (http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=603) στο οποίο αναφέρεται ότι:

    Θα πρέπει ευθύς εξ αρχής να ξεκαθαρίσω ότι υπεύθυνος για όλες τις αποφάσεις που αφορούσαν έως τώρα τα θέματα της οργάνωσης υπήρξα εγώ προσωπικά με άμεσο συνεργάτη και βοηθό μου τον Γιάννη Δημητροκάλλη. Τον οποίο έκρινα ως τον πιο κατάλληλο για την εφαρμογή της πολιτικής -πάνω σ' αυτό το πρόβλημα.

    Είναι ένα σοβαρό στέλεχος με πολλά οργανωτικά και διοικητικά προσόντα, που ανέλαβε και έφερε εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο σε μια κρίσιμη περίοδο του Κινήματος. Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι η πολιτική που χαράξαμε αποδείχθηκε τελικά αρνητική, γιατί πρώτον δεν κατανόησε σωστά το εντελώς νέο κλίμα που επικρατεί στη βάση των οργανώσεών μας και δεύτερον με τα αυστηρά κριτήρια που θέσαμε για την «νομιμοποίηση» της κάθε Σπίθας οδηγηθήκαμε σε φαινόμενα συρρίκνωσης και μάλιστα σε μια εποχή που η ελεύθερη και αδέσμευτη εξάπλωση των Σπιθών είχε τον χαρακτήρα μιας αληθινής πλημμυρίδας. Κάνοντας αυτή τη δημόσια αυτοκριτική μου θέλω να ελπίζω ότι οι νέες λύσεις που προτείνουμε δεν θα έχουν φτάσει αργά για ένα νέο οργανωτικό ξεκίνημα.

    Αυτό έθιξε τον Δημητροκάλλη και υπέβαλλε με e-mail την παραίτηση σου στον Αρχηγό.

    Μάλλον, όπως φαίνεται ο Αρχηγός δεν έκανε δεκτή την παραίτηση και γιαυτό αποχώρησαν ο Καζάκης και ο Ληναίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σου αγαπητή μου ΕΟΣ. Σε είχα προειδοποιήσει ότι η πολεμική σου απέναντι στον Δ. Καζάκη είναι άδικη. Μπορεί με τον σ. Καζάκη να έχεις διαφορές, μπορεί ο σ. Καζάκης κάποια στιγμή να "καβάλησε το καλάμι", αλλά φασίστας δεν είναι. Το πάθημα να γίνει μάθημα, ώστε να μην τσουβαλιάζεις τους πάντες με βάση την παλιοΚΚΕδικη τακτική. Είναι λάθος. Οι διεργασίες στην κοινωνία, παρότι σιωπηλές, είναι μεγάλες και η τακτική σου δεν βοηθάει στη συγκέντρωση δυνάμεων. Την επόμενη φορά παρακαλώ πολύ να είσαι πιο προσεκτικός. Όπως και με τον Μίκη. Μπορεί εγώ να έχω περισσότερα απωθημένα από σε΄να, αλλά δεν κάνω έτσι. Άλλωστε, όταν ήμουν πιτσιρικάς στο γυμνάσιο, ο Μίκης ούτε λίγο ούτε πολύ με είχε αποκαλέσει "γενίτσαρο" ως Κνίτη, αλλά σέβομαι την ιστορία του και την αγωνιστικότητά του στα 85 του και δυστυχώς με όλα τα στραβά του σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή. Το εάν θέλουν να τον εκμεταλλευτούν τύποι σαν τον Καραμπελιά, τον Δημητροκάλλη, τον Αλευρομάγειρο και άλλους αυτό είναι δική μας ευθύνη. Ας αποβάλλουμε αυτό το πάντα οι άλλοι φταίνε. Φταίει ο λαός που δεν μας καταλαβαίνει, φταίει ο εργάτης που μας διώχνει κ.λ.π. Εγώ είμαι της άποψης τι κάνει η Αριστερά για να μη γίνει αυτό; Και ο Μίκης είτε το θέλουμε είτε όχι μας ανήκει. Ανήκει σε όλη την Αριστερά και εμείς έπρεπε πρώτοι να τον "εκμεταλλευτούμε". Αντί για πολεμική λοιπόν ας προσπαθήσουμε να ψάξουμε καινούργια τακτική. Το μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φύγετε όσο είναι νωρίς από το σαθρό εθνικιστικό παραμάγαζο του Θεοδωράκη και πλησιάστε τις ταξικές δυνάμεις.
    Ο Καζάκης δεν έχει διορατικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προς redteam

    Χα, χα!
    Σαν παλιός κνίτης - όπως ο ίδιος ισχυρίζεσαι - δεν έχεις χάσεις το θράσος σου και προσπαθείς να κάνεις το άσπρο - μαύρο.

    1. Aς βάλουμε τα πράγματα στην σειρά τους: Ο Δ. Καζάκης δηλώνει και πιο χοντρά πράγματα από αυτά που έχουμε γράψει εμείς, ότι η ΣΠΙΘΑ είναι διαβρωμένη από την CIA - κάτι ανάλογο που λες και συ για την εξέγερση την Λιβύη: να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού.. Σε αυτά τα πρακτόρικα εσείς οι πρώην Κουκουέδες, έχετε μια έφεση. Βρέστε τα λοιπόν μεταξύ σας σε αυτό το θέμα...

    2. Η αποχώρηση του Δ. Καζάκη και του Σ. Ληναίου έριξε και την τελευταία δήθεν προοδευτική προβιά από αυτό το κατασκεύασμα και αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο, το πρόσωπο που είχαμε δείξει από την πρώτη στιγμή που έκανε δημόσια την εμφάνισή του αυτό το μαγαζί. Γιατί - όπως έχουμε αναφέρει - δεν ξεκίνησε τώρα. Ξεκίνησε να στήνεται με μεθοδικό τρόπο από τους "πατριώτες" που ήθελαν να κάψουν το βιβλίο της ιστορίας της 5ης δημοτικού.

    3. Η θεωρία περί του αφελούς Θεοδωράκη είναι για τα μπάζα! Εντάξει να τον συγχωρήσουμε - όπως λέει παραπάνω και κάποιος ανώνυμος - όταν ήταν μικρός και έγραφε ποιηματάκια στο περιοδικό της νεολαίας του Μεταξά. Αλλά από τότε έχει κάνει άπειρα ολισθήματα. Και υπουργός του Μητσοτάκη έγινε και εκεί γνώρισε το πρωτοπαλίκαρό του τον Δημητροκάλλη. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει πολλά χρόνια για να δικαιολογείται αυτή η αφέλεια που στηρίζεις.

    4. Καταλαβαίνω, άλλο ένα ίνδαλμά σου σε απογοήτευσε! Μην προσπαθείς όμως να χρυσώσεις το χάπι και να κοροϊδέψεις πρώτα απ' όλα τον εαυτό του με τις δικαιολογίες που σκαρφίζεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συγγνώμη η εοιστολή του Καζάκη σας άρεσε; Είναι επιστολή σοβαρού ανθρώπου, όλα αυτά περί ξενων κέντρων, πορτοκαλιών επαναστάσεων, νεου ΕΑΜ που θα φτιάξει σας φαίνονται σοβαρά; Αν είναι τόσο σοβαρες και οι οικονομικές του αναλύσεις μιλάμε για μεγάλο φωστήρα. Αν έρθει στο μαντρί σας, όπως φαγωθήκατε τόσο καιρό, μιλάμε για μεταγραφή τσάμπιονς λίγκ. Μιλάμε ο τύπος μπορεί να γίνει ο Λεβέντης του αριστερισμού. Καλώς να τον δεχτείτε τέτοια νούμερα είστε και του λόγου σας θα τα τακιμιάσετε για καμια βδομάδα, όσο διήρκησε και η παντοκρατορία του Καζάκη στη Σπίθα, και μετά θα σας καταγγείλλει ή θα τον καταγγείλλετε, αναλόγως ποιος είναι πιο μεγάλο νούμερο και μετά θα τραβήξει για νέες περιπέτειες.
    Αλλά έτσι είναι όταν διαλύονται τα πάντα οι κάθε είδους τυχοδιώκτες, όπως εσείς ή ο Καζάκης, βγαίνει στην επιφάνεια για ένα διάστημα μετά γίνεται αντιληπτός και γίνεται περίγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμο 9:49

    Μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφουμε και τι κριτική έχουμε κάνει στις απόψεις του Καζάκη, γιαυτό φαντάζεσαι πράγματα που δεν έχουν καμία βάση.

    Όμως για την ΣΠΙΘΑ δεν σε βλέπω να λες κουβέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο είναι.
    Έχουν το θράσος ν' αναφέρουν και την OTPOR: Δηλαδή τα παιδιά της Σερβίας που έγιναν λιποτάκτες και διαδηλωτές για να μη γίνουν κρέας για τα κανόνια των τότε "ειδώλων" του κ. Καζάκη και λοιπών ομοίων: Του Μλάντιτς, του Κάρατζιτς και του Μιλόσεβιτς.
    Κάποια τέτοια παιδιά - λιποτάκτες στην Ελλάδα, φρόντιζαν τότε να τα χαφιεδίζουν οι ομοιδεάτες του κ. Καζάκη. Έχαναν βλέπετε πολεμιστές οι "γκουρού" τους.
    Τουλάχιστον, ο Μίκης Θεοδωράκης ως πολιτικός ήταν ευτυχώς ανέκαθεν ανεμόμυλος. Ενώ κάτι άλλοι είναι "συνεπείς" στις "απόψεις" τους.
    Έ δεν θα ανακάλυπταν και τον..Soros; Πώς θα ήταν δυνατόν;
    Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο Μίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Κουκούπετρο

    Δηλαδή, το συμπέρασμα είναι καλύτερα "ανεμόμυλος" σαν τον Μίκη, παρά "συνεπής"! Τι άλλο θα ακούσουμε...

    Σωστά ξεκινάς "Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο", αλλά ςκαταλήγεις λάθος όταν πας να βγάλεις λάδι τον Μίκη.

    Είναι ξεφτίλα της Αριστεράς να προσπαθεί να βρει αποκούμπι σε ένα καραγκιόζη σαν το Μίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Ρούντι Ρινάλντι επιμένει ακόμα πως ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο υπέρλαμπρος αστέρας της αντισυστημικής αριστεράς, όπως έγραφε πριν δυο εβδομάδες στον "δρόμο";

    Θα καταγγείλει τον Καζάκη και τον Ληναίο ότι υπέκυψαν στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών και κάνουν πισώπλατα χτυπήματα στον αρχηγό του ΝΕΟΥ ΕΑΜ;

    Μήπως θα βγάλει ψήφισμα συμπαράστασης με συνοδοιπόρους πατριώτες όπως την Λιάνα Κανέλλη, τον Νίκο Κούνδουρο τον Βαγγέλη Χωραφά και άλλους παρόμοιους που έχουν εκθέσει τις πατριωτικές /αντιμπεριαλιστικές τους απόψεις από τις στήλες του "δρόμου";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Ανώνυμο 12 Απριλίου 2011 11:43 π.μ.:

    Όταν έχεις τέτοιους "συνεπείς", οι ανεμόμυλοι μπροστά τους φαίνονται σχετικά "ανώδυνοι".
    Φυσικά και δεν βγάζω λάδι τον Μ.Θ.
    Αλλά βρίσκει έδαφος σε "συνεπείς" και τα κάνει αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με την ύπαρξη της ΣΠΙΘΑΣ αρκετοί έχουν βολευτεί, γιατί βοηθάει τους τυχοδιωκτισμούς τους.

    - Γι αυτό και δεν έχουν ανοίξει μέτωπα εναντίον της.

    - Γι αυτό και έχουν χώσει και μερικούς δικούς τους εκεί για να παρακολουθούν από μέσα τι γίνεται.

    Τώρα όμως που χόντρυναν τα πράγματα, θα εξαναγκαστούν να πάρουν θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι κρίμα ΕΟΣ που δεν πήγες στη ΣΠΙΘΑ!Και δεν πήγα στη ΣΠΙΘΑ! Και δεν πήγαμε στη ΣΠΙΘΑ! Να την αλώσουμε! Και μετά να παραιτηθούμε όπως ο Καζάκης και ούτε γάτα ούτε ζημιά!Ουστ εθνικιστές!Στις τρύπες σας μαζί με τον Καζάκη.Που δήθεν δεν ήξερε που πήγε και το ανακάλυψε μετά.
    Σε κάτι άλλο δεν τα βρήκαν τα πρωτοπαλίκαρα.
    Οσο για τον Μ.Θ απορώ με σας όλους. Τόσο άσχετοι είστε;Εχει ξεκοκαλίσει το 98% των κονδυλίων για τον πολιτισμό για τόσα και τόσα χρόνια.Ειχε και παράπονα.Ηθελε κι' άλλα. Αφηνε την ορχήστρα του για ένα εξάμηνο απλήρωτη ο μέγας Μίκης. Αυτά δεν σας λένε τίποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυστυχώς, όσοι αγωνίζονται "για την Ελλάδα" ρε γαμώτο, πάντα κινδυνεύουν. Αυτό είναι το πρόβλημα του Καζάκη και του μεγαλύτερου μέρους των αριστερών στην Ελλάδα. Καζάκης: "το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα." Ο Σοσιαλισμός από τον ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ χωρίζεται από το ζήτημα του ΈΘΝΟΥΣ. Συγχαρητήρια ΕΟΣ που επιτέλους βάζεις το ζήτημα στις διαστάσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Μίκης με τους παράδες που έχει πάρει από το κράτος αν ήταν αγωνιστής εδώ και είκοσι χρόνια θα ειχε φτιάξει Μουσικό Πανεπιστήμιο.Θα πριμοδοτούσε τον μουσικό πολιτισμό στον τόπο μας. Θα βοηθούσε τις ομάδες και τους ανθρώπους που με χίλιες στερήσεις προσπάθησαν να κρατήσουν ζωντανή την μουσική και τον πολιτισμό.Ο Μίκης εξαργύρωσε με τον χειρότερο τρόπο τις μουσικές αγωνιστικές του επιταγές. Λυπάμε αλλά δεν τον σέβομαι τον Μίκη του σήμερα. Σέβομαι ενα μέρος από το παρελθόν του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. συγχαρητήρια ..

    Θεωρώ τον Καζακη ακριβώς οτι Θεωρώ την Σπίθα.. Νούμερα. Το οτι δεν τα βρήκανε με τους άλλους ξεφτίλες, αρχηγίσκους και νούμερα δεν σημαίνει οτι κάποιος απο αυτούς εχει δίκιο και οι άλλοι άδικο .. Ολοι μαζί είναι για τα μπάζα .. Γελοίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Μίκης είναι η καταστροφή της χώρας...καλά δεν ντρέπεσται καθόλου.
    Από όλους σας που γράφεται τις φιλοσοφίες σας δεν έχετε προσφέρει ούτε το 1χιλιοστό από αυτα που έχει δώσει ο Μικης και μας κάνεται υψηλή πολιτική...αριστεροί του κώλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εντάξει, ο καθένας πολιτικός της ριζοσπαστικοποίησης των εξελίξεων, της αντίστασης, της ανυπακοής, της επανάστασης κλπ έχει τις δικές του απόψεις για το κάθε τι.
    Χάνουμε όμως την ουσία: Πώς θα συνενωθούν όλοι όσοι για οποιονδήποτε λόγο θα ήθελαν να αντισταθούν στη σημερινή κατάντια και στο αδιέξοδο που μας οδηγεί η παρούσα κυβέρνηση με τους αδίστακτους υποτακτικούς τού διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Με τις όποιες δημοκρατικές, «σοσιαλιστικές», αντιιμπεριαλιστικές και λοιπές αναφορές.
    Έχω την εντύπωση πως χάθηκε και πάλι μια ευκαιρία να βρεθεί ο κοινός παρονομαστής που θα ξεσηκώσει τους εργαζόμενους και ανέργους (που θα ήθελαν κάποτε να έχουν μια δουλειά με προοπτική κι ενδιαφέρον), ώστε να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση υποταγής και όντως «εθνικής» ξευτίλας.
    Είναι προς τιμή του Μίκη που δεν αναπαύετε αυτές τις ώρες στο στρώμα του. Φαντάζομαι ότι ούτε κι ο ίδιος πιστεύει πως έχει απαντήσεις για όλα τα θέματα. Δεν θεωρώ ότι θα ήταν διαθέσιμος να πουλήσει την ιστορική του αγωνιστική διαδρομή και την υστεροφημία του ως προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας (μουσικοσυνθέτης κατά πρώτο λόγο και ταυτόχρονα πολιτικός), για να πετύχει οικονομικές απολαβές.
    Τέτοιου είδους απολαβές και τιμές θα μπορούσε να έχει και στις χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού», αλλά κράτησε απόσταση.
    Στην προκειμένη περίπτωση μάλλον θεωρεί ότι θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία μιας πολυσυλλεκτικής πολιτικής δύναμης που θα ανέτρεπε τους σημερινούς συσχετισμούς. Άλλωστε ποιος θα μπορούσε να εμψυχώσει σήμερα καλύτερα από τον Μ. Θ. τους μεσήλικες που γαλουχήθηκαν με τα ιδανικά της επαγγελματικής τακτοποίησης μέσω των δύο κυρίαρχων πολιτικών παρατάξεων και διαπιστώνουν ότι στα μισά της πορείας του θα γίνουν «βορά στα σαγόνια των καρχαριών», όπως και τους νέους που δεν μπορούν να δουν προοπτική; Τους διεθνιστές με τους «ελληνόφρονες», τους υλιστές και άθρησκους με τους θρησκευόμενους ή ιδεαλιστές κάθε είδους, τους χιλιοδιασπασμένους αριστερούς με τους μικροαστούς που θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιους τελικά θα συνταχθούν;
    Καλή είναι η ιδεολογική καθαρότητα σε όποιον την κατέκτησε και είναι σίγουρος ότι έχει την αλάνθαστη συνταγή για την εξέλιξη της χώρας και της ανθρωπότητας, αλλά όταν πρόκειται για υποθέσεις που η επίλυσή τους απαιτεί συνεργασίες και διεργασίες ετών, μήπως θα έπρεπε να είμαστε ποιο προσεκτικοί στους αφορισμούς μας;
    Κανείς δεν είναι αθώος στην πολιτική, όπου τα κάθε είδους προσωπικά συμφέροντα συνδυάζονται με τα γενικότερα συμφέροντα της τάξης ή του στρώματος στο οποίο κατατάσσουμε τον εαυτό μας.
    Προχθές στη συνάντηση της «Σπίθα» στην Κομοτηνή, αγανάκτησε ο καλός μας μουσικοσυνθέτης Γκαϊφύλιας, διότι ο Γιώργος Καραμπελλιάς δεν του έδινε το λόγο να εκφραστεί και αποχώρησε από την ομιλία. Λάθος και των δύο πιστεύω. Αν και είμαι κατά των αρχηγών και αρχηγίσκων, θεωρώ ότι χρειάζεται γερό στομάχι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, όπου κάποιοι κάνουν τους παντογνώστες και προσφέρουν έτοιμες λύσεις. Θα ήταν καλά βέβαια να δίνονταν η δυνατότητα στον καθένα να μιλήσει και φυσικά δεν απαξιώνεις κανέναν καλλιτέχνη, με την διαδρομή μάλιστα του φίλου Θ. Γκαϊφύλια.
    Τέλος πάντων, το θέμα της μελλοντικής πορείας της χώρας και της ανθρωπότητας, που η διάρκεια της ύπαρξής της ενδέχεται να περιοριστεί σημαντικά από τις πράξεις μας και την ανοχή μας στο καθεστώς που καθορίζει το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο, επιβάλει να ακουστεί η φωνή των ανθρώπων με οράματα πανανθρώπινα και όχι κατ’ ανάγκη κομμουνιστικά. Ας είμαστε πιο ανεκτικοί και διαλλακτικοί, χωρίς εκπτώσεις σε σημαντικά θέματα αρχών και ιδεολογίας.
    Νάστε όλοι οι συνομιλούντες καλά και ορισμένοι αποφασίστε να κάνετε πολιτική και όχι εκτόνωση εσώψυχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαρά οι φίλοι τού (Τ)ΣΥΡΙΖΑ μέ τήν αποχώρησι τών Καζάκη, ΛΗναίου; Μερικές αποχωρήσεις ακόμη καί θά εξισώσουν τήν στενοχώρια των από τήν αποχώρησι τών Φ.Κουβέλη, Ψαριανού καί τών υπολοίπων, καί τήν σύστασι τού ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ

    κόμματος τής "Δημοκρατικής Αριστεράς"!
    (Απορία: Εφ'όσον εσείς οι "αριστεροί" είσθε υπέρ τής δημοτικιάς (γλώσσας), γιατί εξακολουθείτε νά χρησιμοποιήτε τήν "καθαρεύουσα" στόν τίτλο τού κόμματός σας;; Μήπως επειδή προσδίδει τού μεγαλύτερο κύρος;;;)

    Καί θά εξακολουθούν (φαντάζονται) νά "παίζουν" δίχως "σκληρό" αντίπαλο! (Είναι προφανές γιατί τούς έτσουζε τό κίνημα τού Μίκη: Διότι ανεφέρετο στήν ένοια τής ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ένοια η οποία δαιμονίζει καί αφιονίζει τό 3%!).
    Φανταστήτε νά πάνε οι μισοί από τούς δυσαρεστημένους από τήν "ΣΠΙΘΑ" στήν ... ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;;; (Εάν ευωδωθούν οι μύθχιες προσδοκίες των νά διαλυθή τελείως η "ΣΠΙΘΑ", όπως εύχονται ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΘΡΟΙ τών εθνών!)

    Ποίοι καί πώς έκριναν ότι οι "Σπίθες" είναι "φασιστικές";; Επειδή τολμούν τά μέλη των νά ομιλούν περί πατρίδος καί νά τήν υπερασπίζωνται (ενώ κάποιοι άλλοι ξεπουλούν καί φτύνουν);;

    Πώς αποκαλείς ένα κόμμα (απόκομμα πλέον, μετά από τόσες αποχωρήσεις καί τόσες διασπάσεις στίς συνιστώσες του), τό οποίο εκπροσωπεί τό 3-4% τού Ελληνικού λαού, επί τών εγκύρων ψηφοδελτίων, επί τού συνόλου τού πληθυσμού ;; 350.000 περίπου ψήφοι, επί συνόλου 9.900.000 περίπου εγγεγραμμένων στούς εκλογικούς καταλόγους (στοιχεία τής Ε.Σ.Υ.). Πώς αποκαλείς τήν επιθυμία τής ηγεσίας τών 350.000, νά επιβάλη τήν άποψίν της επί τών υπολοίπων 9.550.000 ;;;
    Μήπως κάποιοι έχουν μπερδέψει τήν ένοια τού "φασισμού", όπως καί πολλές άλλες ακόμη;;


    Πάντως,αυτές τίς ημέρες, εκτός από τούς φίλους τού (Τ)ΣΥΡΙΖΑ θά επιχαίρουν καί ο Τζεφρυ, καί ο χαμογελαστός Αντώνης, καί ο Γιώργος καί η Ντόρα καί η Αλέκα καί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ, αυτοί οι οποίοι κινούν τά νήματα αυτού τού ψυχολογικού
    καί οικονομικού πολέμου, προσβλέποντες στήν διάλυσιν τού Ελληνικού έθνους καί τού Ελληνικού κράτους καί στήν επιβολή τής Νέας Τάξεως. (Γιά σκεφθήτε ποίοι ενεργούν, άθελά των ίσως, ως τσιράκια τών παγκοσιοεξουσιαστών;;)

    Η ειρωνία είναι ότι η τρέχουσα κατάστασις επιβεβαιώνει ότι είμεθα ΕΛΛΗΝΕΣ! Μέ τέτοιες ΔΙΧΟΝΙΕΣ καί τόσους ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ποιός μπορεί νά αμφιβάλει;;
    Ευτυχώς, θά έρθουν τώρα οι Παπανδρεο-Ελληνες, χάρις καί στήν αμέριστη αλληλεγύη τού (Τ)ΣΥΡΙΖΑ, καί θά "βελτιώσουν" τήν πολιτική συμπεριφορά τού λαού! ("Το ιταγένια και το ιπικοότητα είναι ίντιο πράμα"! ... ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ...ΕΊΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο ανώνυμος φασίστας ή νεοναζιστής των 7.15 μάλλον μπερδεύτηκε και νομίζει ότι μπήκε σε νεοφασιστικό blog γι' αυτό και μας κατέβασε αυτόν τον απολιτικό και γελοίο αχταρμά του. Δείχνει ακριβώς αυτό είναι, δηλαδή νούμερο!
    ---------------------------------------------------
    Τώρα για σένα αγαπητή μου ΕΟΣ. Εγώ αποκάλυψε ένα μέρος του εαυτού μου (τουλάχιστον για την εφηβική μου ηλικία). Εσύ γιατί δεν παραδέχεσαι ότι είσαι τροτσκιστής γι' αυτό και καμιά φορά ξεφεύγεις και βρίσκεσαι εκτός ελληνικής κοινωνίας. Αυτό από μια μεριά είναι καλό (δεν μπλέκεις με τα καθημερινά και κοιτάς εξ' αποστάσεως), από την άλλη δεν συγκροτεί Μέτωπο γιατί κανείς δεν σε ακούει. Μπορείς καλύτερα πιστεύω εάν κρίνω από τοποθετήσεις που κάνεις κατά καιρούς. Όσο για κάποιο ίνδαλμα που με απογοήτευσε, να ξέρεις ότι αυτά τα έχω ξεπεράσει προ πολλού, γι' αυτό και κάνω λόγο συχνά για ανεπάρκεια της αριστεράς συνολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν μη τι αλλο στον ΕΟΣ ανηκουν τα ευσημα στο οτι ειπε απο τους πρωτους αυτο που τωρα ...ανακαλυψε ο κυριος Καζακης .. (εκ των υστερων )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νεοναζστής από δώ, αντι-τροτσκιστής από κεί, (υποτιθέμενος) τροτσκιστής παραπέρα, και ποιός ξέρει τι άλλο δίπλα...
    Και ολοι αυτοί ερίζουν περί την "Σπίθαν";
    Και είμαστε σοβαροί;
    "Και σύ τι είσαι", θα μου πείτε, σύντροφοι. Ευτυχώς, ως παλαιός, είμαι ακόμα κατά βάσιν Αυστρομαρξιστής, οπαδός του Όττο Μπάουερ, για όσους ξέρουν. Και συμπαθώ ακόμα πολύ τον Γκράμσι και τον Μπερλινγκουέρ.
    Καιρός, σύντροφοι "να σώσουμε οτιδήποτε, άν σώζεται". Διότι μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλά ρε φίλε από την Κομοτηνή. Πότε θα καταλάβετε τί καραγκιόζης είναι ο Καραμπελιάς; Σε όποια ομιλία και αν βρεθεί τα ίδια και χειρότερο κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για δείτε και εδω: http://www.tsantiri.gr/stephanos-mytilineos/o-dimitrokalis-tis-spithas-zita-xepoulima-dimosias-periousias.html

    Δεν συμφωνω σε αρκετα με τον ΕΟΣ αλλα οφειλω να παραδεχτω οτι σε αυτη την περιπτωση τους ξεσκεπασε απο νωρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιοχού! ΕΟΣ σου έχω νέα..
    --------------------------------------
    ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Εκφράζουμε την κατάπληξή μας και τη βαθιά μας απογοήτευση για τις δηλώσεις δύο πρώην μελών της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής με αναπόδεικτες, αβάσιμες και στην περίπτωσή του κ. Καζάκη τουλάχιστον κακοήθεις τοποθετήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται ήδη για την κατασυκοφάντηση της Κίνησής μας.

    Ο κ. Καζάκης απεδείχθη ανάξιος της εμπιστοσύνης τόσο του Μίκη Θεοδωράκη όσο και των προσδοκιών όλων των μελών της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Οι συκοφαντίες επιστρέφονται σ' αυτούς που τις εκτόξευσαν. Δυστυχώς απεδείχθη ότι η συνάντησή του με την Κίνησή μας ήταν απλώς τυχαία.

    Η Επιτροπή Ενημέρωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κι άλλα ωραία «θέματα» από Σπίθα μεριά.

    http://www.facebook.com/note.php?note_id=144033365662892

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33.  Υπάρχει και video από την παράδοση των επιστολών [εδώ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. προς τον προηγούμενο Ανώνυμο

    Αυτό είναι από την κρυφή συνάντηση εκπροσώπων της ΣΠΙΘΑΣ με την ΚΟΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Βρε Σπιθάκια, τόσα χρόνια που ήμασταν ελεύθεροι και μας κυβερνούσαν οι Ελληνάρες που καταντήσαμε?
    Ασε να μας κυβερνήσουν οι Γερμανοί μήπως και ξελασπώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. βρε φίλε του Θ. Γκαϊφίλια, έχεις λάθος, ήμουν και εγω στην εκδήλωση της Κομοτηνής και είδα τον κο Γκαϊφίλια, ενώ ο κος Καραμπελιάς έκανε την εισήγησή του να προσπαθεί 2-3 να τον διακόψει για να μιλήσει. Και του είπε ο κος Καραμπελιάς "μην με διακόπτετε περιμενετε να τελειώσω και θα μιλήσετε". Και λογικό δεν είναι; Σε μια εκδήλωση περιμένουμε να ακούσουμε τι έχει να πει ο εισηγητής και μετά στη συζήτηση ό καθένας-μια μπορεί να μιλήσει. Νομίζω η στάση του κου Γκαϊφίλια δεν ήταν η καλύτερη δυνατη προς τους ομιλητες, τους διοργανωτές και το κοινό. Ευχαριστώ Κομοτηναίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Βγάζει γέλιο η παρουσίαση αυτών που συμβαίνουν στην ΣΠΙΘΑ, από μια άλλη ...σπίθα, την "ίσκρα". Οι σ. του Αριστερού Ρεύματος είχαν βρει στην πρωτοβουλία του Θεοδωράκη ένα αποκούμπι για τα "πατριωτικά" τους αισθήματα και την σιγοντάριζαν. Στα μουλωχτά έλεγαν καλά λόγια και δημόσια τηρούσαν χαμηλούς - αλλά φιλικούς - τόνους. Τώρα που έσκασε η μπόμπα, είναι σαστισμένοι. Το παρακάτω δημοσίευμα παρουσιάζει αυτή την αμηχανία τους:

    Η ΙΣΚΡΑ κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει ομιλίες του Μ. Θεοδωράκη σε εκδηλώσεις της "ΣΠΙΘΑΣ"

    Σήμερα, προς ενημέρωση των αναγνωστών της, δημοσιεύει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, επιστολές των Στ. Ληναίου και Δημ. Καζάκη, που καταχωρήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ''ΣΠΙΘΑΣ'' και προκαλούν πελώρια ερωτηματικά:


    Υ.Γ. Μια και τους αρέσει ο Λένιν, υπάρχει ένας δικός του επιθετικός προσδιορισμός που περιγράφει την πολιτική τους κατάσταση: βάλτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γίγαντας αυτός ο Π. Λαφαζάνης φοβερό λαγωνικό της πολιτικής, όλα τα οσμίζεται, πιάνει πουλιά στον αέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. λάθος!

    απλώς είναι αφελής και ευκολόπιστος. Έδειξε εμπιστοσύνη στον Ρούντι που του υποσχέθηκε ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε την πατριωτική υπέρβαση του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοιχτούμε στην κοινωνία κτίζοντας το ΝΕΟ ΕΑΜ με αρχηγό τον Μίκη!

    Τώρα θα πρέπει να ψάξουν όχι μόνον για νέο αρχηγό, αλλά και για άλλο πολιτικό σχέδιο, γιατί το νέο ΕΑΜ θα προχωρήσει. Χωρίς την δική τους Αριστερά, αλλά του Καραμπελιά και του Ζουράρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το εγχείρημα του Μίκη καλά πάει και θα συνεχίζει να αναπτύσσεται. Δεν έπαθε κανένα ισχυρό πλήγμα από την αποχώρηση του Καζάκη και του Ληναίου. Αυτό που έκανε η αποχώρηση είναι ότι βοήθησε στο να ξεκαθαριστεί ότι αυτό το “πατριωτικό” μέτωπο - το νέο ΕΑΜ - δεν έχει σχέση με την Αριστερά. Βοήθησε επίσης στο να ακυρωθούν οι αυταπάτες και τα μεγαλοπιασίματα διάφορων αριστερών παραγόντων, αν και απ' ότι φαίνεται δεν το βάζουν κάτω και αρκετοί θα συνεχίσουν να κάνουν τις γλάστρες σε αντιδραστικές πολιτικές...

    Ένα σχόλιο, δίνει το άρωμα αυτού του “νέου ΕΑΜ” που οικοδομείται στην ελληνική κοινωνία. Εκτός από το περιεχόμενό του, έχει ενδιαφέρον και η πρωτοβουλία στην οποία απευθύνεται. Το σχόλιο αυτό βρίσκεται εδώ: [ΛΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κι όμως η ΣΠΙΘΑ ήταν εκεί!

    Δεν μπορεί να γίνει πλέον καμία πολιτική πρωτοβουλία και να μην υπάρχει εκεί κάποιος που είναι σπιθιστής ή τουλάχιστον συμπαθών.

    Αν κρίνουμε από αυτά που δημοσιεύει το "κανάλι" για αυτή την συνάντηση ήταν από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Καραμπελιά. Δεν λέμε για το "Πόντος και Αριστερά", αλλά για το "Ξύλα πέτρες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. που πας ρε Καραμήτρο!

    Μεγάλη τραγωδία να έχεις φύγει από το ΚΚΕ το "βρώμικο 89" και να έχεις κρατήσει όλα τα κουσούρια του και τον πατριωτισμό του.

    Και αυτό ισχύει και γιαυτούς που πήγαν και έκαναν με τον Κύρκο τον ΣΥΝασπισμό αλλά και για αυτούς που έφυγαν με τότε με τον Γ.Γράψα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Είναι γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς τους αριστερούς "Καραμήτρους" την βρίσκουν με κάτι τέτοια:

    Κίνημα Κολλάτου "ΠΟΡΤΑ - ΠΟΡΤΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τελικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι "άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου".
    Quiz ιστορικών γνώσεων: Μέλη ποιάς "συνιστώσας" της "Σπίθας" (και όχι της "Ίσκρα"), πετούσαν μολότωφ σε ...τροχονόμους, πρίν 25 χρόνια;
    Ο ευρών κερδίζει τον "Αριστερισμό, φάρμακο για την γεροντική αρρώστεια του Κομμουνισμού" του Βλαδιμήρου, σε ειδική συλλεκτική έκδοση με χαλκογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Με τα χρώματα και τα αρώματα της ΣΠΙΘΑΣ, κτίζεται το ΝΕΟ ΕΑΜ.

    Ένα πετραδάκι μπήκε χθες στο πανεπιστημιακό χώρο:
    Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΣΟΥ - επιτέλους εκδηλώνεται

    η εκδήλωση οργανώθηκε από:
    1. Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    2. Κέντρο Δικανικών Μελετών Καθηγητή Κ. Μπέη
    Υποδοχή «Θεοφάνεια»
    3. Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητή Η. Κρίσπη και Δρ. Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη

    Ο σερ Μαρκεζίνης απουσίαζε στο εξωτερικό. Έδινε τις συμβουλές του στην Βασίλισσα της Αγγλίας. Ο Αρχηγός της ΣΠΙΘΑΣ έστειλε γραπτό μήνυμα και ο Στέφανος Μάνος αποδοκιμάστηκε από το ακροατήριο...

    Οι ομιλίες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Κρίσπη και περικοπές εξ αυτών θα μεταδίδει τακτικά το κανάλι ΚΟΝΤΡΑ, το οποίο ήταν παρών στην εκδήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προς Ανώνυμο Κομοτηναίο, 13 Απρ. 2011, 11:13 πμ

    Αναφορικά με την εκδήλωση στην Κομοτηνή, μου φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι πιο πετυχημένη, ανεξάρτητα από τις τοποθετήσεις των εισηγητών.
    Επρόκειτο για μακρυγορία του Καραμπελιά και ουσιαστικά για ανάπτυξη απόψεων πάνω σε δευτερογενείς και τριτογενείς ερωτήσεις και τοποθετήσεις άλλων συμμετεχόντων, αν θυμάμαι καλά. Όταν κάποιος που φρόντισε να καθίσει στην πρώτη σειρά ζητά επίμονα να πει κι αυτός κάτι σε συγκεκριμένο θέμα του δίνεις το λόγο για να ακουστούν κι άλλες απόψεις κι ας μη γνωρίζεις ενδεχομένως ποιος είναι. Έχουμε κουραστεί με τις αυθεντίες, αν κάποιοι θεωρούν ότι έχουν ήδη επεξεργαστεί αυτά που μας πονάνε.
    Τέλος πάντων, δεν κάνω το δικηγόρο κανενός, αλλά θα ήθελα να ακούσω κι άλλες απόψεις ανθρώπων με πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα, νομίζω το ίδιο κι ο Μίκης, αν μπορούσε να παραβρεθεί. Από όσο είχα την τύχη να τον γνωρίσω και απ' όσο τον θυμάμαι τουλάχιστον.Θα τα πούμε σε άλλη ευκαιρία
    Φιλικά
    Αντώνης από Ξάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σημερα το πρωι ο Παπαδακης παρουσιασε τον Καζακη ως μελος της ΣΠΙΘΑΣ και αυτος το δεχτηκε ασχολιαστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλά οταν ο Καζάκης εμπαινε μεσα στην Σπιθα .. δεν ηξερε τα περι ...Σερ Μαρκεζίνη;
    Τι γελοιοτητες ειναι αυτές ..θεε μου κιερχεται και .ΠΆΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ένα εύλογο ερώτημα για τον Δημήτρη Καζάκη από τον "Επαιξα Ατιμα Μίκη"
    - Τι έκανες Δημήτρη; Επιθεωρούσες τα πέραν του Ατλαντικού παράλια;

    περισσότερα για το πανηγύρι που τώρα ξεκίνησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑΣ: ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ - από τον "Σπίθα Μόνος μου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αχαχα, μιλάμε για απίστευτα σκηνικά!
    Στην ανεπίσημη σελίδα στο facebook διαχειριστές είναι κάποιοι Χρυσαυγίτες που σιγά-σιγά αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις από το Θεοδωράκη, αλλάξανε και το σήμα, και να προβάλλουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής!
    Ίσως τώρα που το σκέφτομαι τα πράγματα να γίνανε όντως επικίνδυνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τι ΚΟΜΜΑ ψηφίζουν οι οπαδοί της ΣΠΙΘΑΣ;

    Σύνολο ψήφων: 5507 (Τρίτη 12/04/2011)

    1. ΝΔ 13% (705 ψήφοι)
    2. ΠΑΣΟΚ 12% (683 ψήφοι)
    3. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9% (479 ψήφοι)
    4. ΚΚΕ 9% (478 ψήφοι)
    5. ΣΥΡΙΖΑ 6% (322 ψήφοι)
    6. ΛΑΟΣ 5% (295 ψήφοι)
    7. ΠΑΜΜΕ(ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ) 3% (145 ψήφοι)
    8. ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% (78 ψήφοι)
    9. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1% (54 ψήφοι)
    10. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1% (43 ψήφοι)
    11. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 0% (19 ψήφοι)

    ΑΠΟΧΗ 7% (389 ψήφοι)
    ΛΕΥΚΟ 5% (288 ψήφοι)
    ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΤΗΝ ΑΜ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 23% (1245 ψήφοι)
    ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3% (172 ψήφοι)
    ΑΚΥΡΟ 2% (112 ψήφοι)

    Αναλυτικά στοιχεία εδώ: Ψηφοφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κάποιες προφητικές σκέψεις για το "Νέο ΕΑΜ". Γραμμένες ένα χρόνο πριν ακριβώς.
    Διαβάστε τις αν θέλετε εδώ:
    (το ένα άρθρο είναι με αφορμή εκδήλωση της ΚΟΕ στο Ηράκλειο με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο των ξενοδόχων Ηρακλειου και την συγκέντρωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής)

    http://revolander.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%91%CE%9C

    Με λένε Βασίλη Μυρσινιά και είμαι μέλος του Σοσιαλιστικούς Εργατικού Κόμματος(ΣΕΚ) και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. http://tinyurl.com/3dhc54k

    Εδώ θα βρείτε την προφητική, ως προς το πόσο έχει ανοίξει η συζήτηση για το "νέο ΕΑΜ", συνεισφορά μου.

    Είμαι μέλος του ΣΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Απ'όλους εσάς που γράφετε διάφορα για ιδέες που θα σώσουν τον κόσμο όλο, και ποιός είναι πιό αριστερός(άρα καλύτερος),κατηγορίες ο ένας στον άλλο,και όλοι μαζί σε κάποιον που υποψιάζεστε ότι μάλλον είναι "φασίστας" ή "ακροδεξιός", δεν ακούγεται τίποτα για αγάπη προς την πατρίδα και το χρέος που έχουμε να την προστατεύομε,προς τον συμπατριώτη που υποφέρει,που σφάζεται,που βιάζεται.Μάλλον βγάζετε σπυράκια ακούγοντας λέξεις όπως "πατρίδα","έθνος".Θα βρεθεί βέβαια και ο βλάκας που θα γράψει και για μένα ότι είμαι ακροδεξιός,φασίστας, και διάφορα τέτοια.Επίσης μην μπερδέυετε την έννοια της πατρίδας με αυτό το ΑΘΛΙΟ ΚΡΑΤΟΣ,εχθρό του Έλληνα και υπέρ όλων των άλλων εισβολέων.Μου θυμίζετε το στίχο 'μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και μεις φωνάζαμε ζήτω και γειά'.Ευχαριστώ για το βήμα. Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ