ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Λέσβος: Ετοιμάζεται έκταση 1.200 στρεμμάτων κάνναβης




Το www.lesvosnews.net πριν μερικές μέρες μετέδωσε την παρακάτω είδηση:
Μια πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, επένδυση έρχεται τους επόμενους μήνες στη Λέσβο. Ειδικότερα, 1200 στρέμματα στη περιοχή Μεγάλη Λίμνη θα καλλιεργηθούν με κάνναβη. Πρόκειται για την κλωστική κάνναβη, που θα καλλιεργηθεί στην συγκεκριμένη έκταση από πολυεθνική εταιρεία.Η περιοχή της Μεγάλης Λίμνης κρίθηκε κατάλληλη καθώς διαθέτει αφθονία υδατικών πόρων (αρδεύεται από τις Πέντε Βρύσες και είναι εφικτή η πρόσθετη άρδευση από τις πηγές Τσίγκου και Βουλέλη που βρίσκονται κοντά στην περιοχή. Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Γαληνός κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας Royal Hemp Corporation και συζήτησε διεξοδικά μαζί τους το επενδυτικό σχέδιο. Στόχος είναι να ξεκινήσει η καλλιέργεια στη Λέσβο το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2016.


Η είδηση ήταν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα.  Όμως θα μπορούσε να είναι αληθινή:

Ο νόμος 4139/2013 άνοιξε τον δρόμο για την καλλιέργεια της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, ενώ ήδη από το 1990 με την Οδηγία 1308/1990 της Ε.Ε. η καλλιέργειά της κατέστη νόμιμη στην Ευρώπη. Εξακολουθεί ωστόσο η απαράδεκτη μέχρι σήμερα καθυστέρηση της έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, που επιπλέον καθυστερεί την ισχύ και εφαρμογή του ψηφισθέντος από τον Μάρτιο του 2013 νόμου για την απελευθέρωση της καλλιέργειας της Cannabis Sativa.

περισσότερα εδώ:

Για την απάντηση σε ερώτηση της βουλευτού Χρ. Γιαταγάνα για την απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης, πάνω από ένα χρόνο, της Κ.Υ.Α.
εδώ:

Μια ματιά και εδώ:








2 σχόλια :

  1. ο κ. Βαγγέλη Αποστόλου, αντί να ασχολείται μόνον με τα ζαχαρότευτλα μήπως είναι καιρός σαν πρώτο μέτρο να εκδώσει την ΚΥΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ μπορείτε να απολαύσετε προς το παρόν:
      πίτσα από κάνναβη στην καρδιά της Αθήνας

      όμως δεν γνωρίζουμε αν τα υλικά είναι εισαγωγής

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ