ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ερχόμαστε!


Η 2η πλατιά ολομέλεια της ΕΟΣ:
1. Επιβεβαίωσε την στράτευση της στον αγώνα για την ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς, στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα στην πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα.
2. Επιβεβαίωσε επίσης την θέση της για την ανάγκη εντατικοποίηση του αγώνα ενάντια στην αναπαραγωγή αστικών μύθων στο εσωτερικό της Αριστεράς, όπως ο μύθος για την “παραγωγική ανασυγκρότηση” της χώρας και την “εθνική ανάπτυξη”. Αυτοί οι μύθοι εγκλωβίζουν την Αριστερά στην αναζήτηση διαχειριστικών προτάσεων για την διέξοδο από την κρίση του καπιταλισμού και όχι στην ανατροπή του (κρατικοποιήσεις τραπεζών, νομισματικές πολιτικές και άλλα γνωστά παρόμοια). Οι προτάσεις αυτές απευθύνονται στους φορείς άσκησης κρατικής εξουσίας. Για να πραγματωθούν δεν απαιτούν προφανώς δυνατό λαϊκό κίνημα αλλά ισχυρό κράτος και στιβαρή εξουσία. Με μπροστάρη λοιπόν αυτή την πολιτική γραμμή, η Αριστερά στρώνει το χαλί για την άνοδο των συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων και της ακροδεξιάς, διότι αυτές ακριβώς οι δυνάμεις διαθέτουν την μεγαλύτερη αξιοπιστία και συνέπεια για την εκπλήρωση αυτών των απαιτήσεων.

3. Εκτιμά ότι τα πραγματικά διλήμματα για το μαζικό κίνημα και οι διαχωριστικές γραμμές από τις πολιτικές του αστισμού δεν προσδιορίζονται από τις πολιτικές των κομματικών μηχανισμών της Αριστεράς, οι οποίες, δέσμιες μικροσυσχετισμών και ενδοαριστερών αντιπαλοτήτων, αποβλέπουν στην διεύρυνση της εκλογικής τους πελατείας και την εξασφάλιση των όρων αναπαραγωγής τους. Παρ' όλη την άνοδο του μαζικού κινήματος την προηγούμενη περίοδο, σημειώνεται μια συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας η οποία θα καταγραφεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός με αιχμή το μεταναστευτικό είναι τα όπλα του αστισμού για την διαμόρφωση των νέων συναινέσεων για το ξεπέρασμα της κρίσης του πολιτικού συστήματος. Η Αριστερά περί άλλων ξιφομαχεί! Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, καλούμε τους ψηφοφόρους όλων των αριστερών κομμάτων να δώσουν την μάχη της σταυροδοσίας ενάντια στις γραμμές των κομματικών επιτελείων και να σταυρώσουν λαϊκούς αγωνιστές και πρόσωπα που δεν είναι εκτελεστικά και πειθήνια όργανα των μηχανισμών και έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι βάζουν μπροστά από τα κομματικά συμφέροντα τις ανάγκες του μαζικού κινήματος και των εργαζομένων.
4. Προτείνει την αυτοδιάλυση του ΜΑΑ σαν μια πράξη αυτοκριτικής και πολιτικής εντιμότητας η οποία συμβάλλει δημιουργικά στην ανασύνθεση της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Σήμερα που κλείνει ολοκληρωτικά ο κύκλος μιας σειράς πολιτικών μορφωμάτων, τα οποία αυτοκαταναλώνονται γενικώς με την πολιτική χωρίς να προσφέρουν τίποτα ούτε στο κίνημα ούτε στην Αριστερά, ο μόνος δρόμος για όποιον στρατεύεται πραγματικά στο αίτημα της ενότητας της Αριστεράς, είναι η αυτοδιάλυσή τους. Αν σε συνθήκες κρίσης του πολιτικού συστήματος όπως οι σημερινές αδυνατούν να αποκτήσουν κοινωνικά ερείσματα, πότε άραγε θα το κάνουν;
5. Εκτιμά ότι ο επόμενος πολιτικός χώρος στον οποίο θα εκδηλωθεί ανάλογη διάσταση ανάμεσα στους πολιτικούς οραματισμούς του και τα κοινωνικά και κινηματικά του ερείσματα θα είναι ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για αυτό το λόγο, καλεί εκείνες τις δυνάμεις του ΜΑΑ που επιδιώκουν την εκλογική συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην συγκροτηθούν ως άλλο ένα διακριτό πολιτικό μόρφωμα για να διαπραγματευτούν με όρους μικροπολιτικής την ένταξή τους σε στα ψηφοδέλτια ενός κοινού εκλογικού σχήματος, αλλά να οργανωθούν άμεσα ως απλά μέλη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να συμμετέχουν ενεργά στις τοπικές και κλαδικές της οργανώσεις. Θα πρέπει να δοθεί η μάχη της ενίσχυσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ των ΜΕΛΩΝ - ακόμα και στην προεκλογική περίοδο - μάχη για διαζύγιο και όχι πολιτικό γάμο, από τις πολιτικές πρακτικές των κομπρεμί που μεταφέρονται από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με τις αντίστοιχες που επικρατούν στον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο εσωτερικό της Αριστερά η πρώτη προτεραιότητα είναι να κερδηθούν οι μάχες ενάντια στις λογικές χειραγώγησης των μετωπικών σχημάτων και αντιμετώπισης τους ως μαζικούς χώρους κομματικής στρατολόγησης. Ο μικρός ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο του μεγάλου. Μόνη ελπίδα που έχει απομείνει στην Αριστερά σήμερα είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ των ΜΕΛΩΝ!

Αθήνα, 1η Απρίλη 2012

29 σχόλια :

  1. ΕΟΣ,
    πρωταπριλιάτικο αστείο είναι ή σοβαρά μιλάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν είναι πρωταπριλιάτικο. Αυτά που λέει για κάποιους από το ΜΑΑ που διαπραγματεύονται την ένταξή τους στην Ανταρσύα είναι αλήθεια. Εύχομαι η Ανταρσύα να μην κάνει το λάθος να εντάξει "παράγοντες" στις τάξεις της (Αλαβάνος, Γαλάνηδες, Παπουλήδες), καθώς ήδη έχει αρκετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε χιούμορ δεν έχεις εσύ,μάλλον Κοετζής θα σαι και λογικό να αγχώνεσαι!!!!

      Διαγραφή
    2. Απλά, αν μπείτε εσείς, θα την κάνετε ΜΑΑ (κέντρο ψυχοπαθών) την Ανταρσύα και ξενερώνω. Υπονοούμενα τύπου "λογικό να αγχώνεσαι" είναι ενδεικτικά του ποιόντος σας,και του τι θα μεταφέρετε.
      Για αυτό "δρόμο" (όχι "της Αριστεράς").
      Δρόμο, σου λέω.

      Διαγραφή
    3. Κέντρο ψυχοπαθών??Το δικό σου ποιόν κριτηρια και χιούμορ είναι...λίγο σοσιαλδημοκρατικά συντροφε.Πρόσεξε το!

      Διαγραφή
    4. αν είμαστε σοσιαλδημοκράτες, τι μας παρακαλάς να έρθεις; για να μας σώσεις;
      Όξω ρε

      Διαγραφή
  3. Καλά, να πιστέψω στον θεό από εδώ και πέρα; Δεν το περίμενα ΕΟΣ ότι θα έπιανε η ευχή μου όταν σας έγραφα:(Mar 31, 2012 05:14 ΑΜ) «Προσεύχομαι στο θεό ΕΟΣ να μη πάρεις απόφαση και ψηφίσεις τον κοινοβουλευτικό ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί κατά πόδας τον Κουβέλη». Αλλά να πέσεις σ΄ αυτό το λάθος να μας καλείς να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έ αυτό δεν το περίμενα. Ψάχνω τα χάπια μου. Και είναι Κυριακή και τα φαρμακεία είναι κλειστά. Σε ποιους μας καλείς ΕΟΣ να δώσουμε την ψήφο; Σ΄ αυτούς που στον βερμπαλισμό ξεπέρασαν και το ΚΚΕ; Σ΄ αυτούς που μας υποχρεώνουν ντε και καλά να υπογράψουμε δήλωση νομιμοφροσύνης για το αντικαπιταλιστικό μέτωπο; Δεν βλέπουν τους γκαουλάιντερ που κυβερνάνε τη χώρα μας; Κάθε αντάρσυος είναι ένας μικρός κνίτης που τραμπουκίζει κάθε φορά όταν διαφωνεί κάποιας μαζί του. Θα πάω σπίτι. Μ΄ έστειλες στο σπίτι, το κρίμα στο λαιμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κατά τη γνώμη σου πρέπει να ψηφίσει αφού αποκλείεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ? ΔΗΜΑΡ, οικολόγους , ΕΕΚ, ΚΚΕ μλ ή πειρατές ή Βεργή, Τζούλια, Λεβέντη? Διαφώτισέ μας και άνοιξέ τους τα μάτια να αποφύγουν το τρομερό λάθος να στηρίξουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή πάτε γραμμή να διαλύσετε και την ανταρσύα τώρα?

    oda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έγινε με το κόμμα των πειρατών και άλλαξε τόσο σύντομα η γραμμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα!
    Η Ανταρσυα το ξέρει;
    χαχαχα!
    Να προτείνω κι εγώ κάτι...
    ως έσχατη πράξη πολιτικής λογικής
    να αυτοδιαλυθεί η ΕΟΣ
    χαχαχα και να προσχωρήσει στην ΟΑΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό σύντροφοι. Και του χρόνου... αν ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ματαιοδοξία της καθοδήγησης από τα πάνω σε όλο το μεγαλείο

      Διαγραφή
  8. Εγώ πάντως καλού κακού θα περιμένω και την απόφαση του Π.Γ. της Κ.Ε. της ΕΟΣ. Αυτοί εκεί μπορεί και να «γυρίσουν» την απόφαση της πλατιάς ολομέλειας... Όλα είναι πιθανά και στο τέλος να μας λένε να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ΕΔΗΚ!

    Ψέμματα;
    :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατοικώ σε δρόμο χωρίς φωτισμό.
    Υπάρχουν 5-6 κυρίαρχες απόψεις/θέσεις, των κατοίκων του δρόμου.
    Η πλειοψηφία (παρ΄όλα αυτά) έχει παραπλήσιες απόψεις, για τη λύση του προβλήματος.
    Κάθε επί μέρους κυρίαρχος(των παραπλησίων απόψεων/θέσεων) επιμένει να συνταχθούν οι άλλοι με την δική του άποψη/θέση.
    Ετσι, λοιπόν, συνεχίζω να κατοικώ σε σκοτεινό δρόμο.
    Κάπως έτσι και η Αριστερά στη χώρα μας.
    Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδιαφέρουσα η συζήτηση, μεστή πολιτικών επιχειρημάτων! Από χιούμορ καλά πάμε, από πολιτική σκέψη ......! Αντί να κουβεντιάζετε με ποιον θα πάτε και ποιον θα αφήσετε, ας συζητήσετε τι θέλετε τέλος πάντων. Για το χρέος, για τη φίλη μας την ΕΕ, για το καλό μας το ευρώ κλπ. κλπ.
    Ένα μέλος της Ανταρσυα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υποψήφιο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ2 Απριλίου 2012 στις 12:11 π.μ.

      Μα το κείμενο της ΕΟΣ είναι σαφές ως προς το πολιτικό αιτούμενο:

      Μόνη ελπίδα που έχει απομείνει στην Αριστερά σήμερα είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ των ΜΕΛΩΝ!

      μήπως διαφωνείς με αυτό;

      Διαγραφή
  11. Ξεκαθαρίστε πρώτα ποιός διαλεκτικά θα μας καθοδηγεί, το ΝΑΡ ή το ΣΕΚ, αφού τα μέτωπα συνδέονται με μια “διαλεκτική σχέση” με τις κομμουνιστικές πρωτοπορίες, για να ξέρουμε τουλάχιστον αν είμαστε θα οργανωθούμε σε “αριστερό” ή σε“λαϊκό” μέτωπο!...

    Το ΝΑΡ τι έκανε; Το οικοδόμησε το κόμμα, ή περιμένει πρώτα το αποτέλεσμα των εκλογών; Είμαστε σοβαροί κομμουνιστές; Πως θα βγούμε από την ΕΕ και την ΟΝΕ, αν δεν είναι έτοιμο το κόμμα για να καθοδηγήσει τον αγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτά δεν είναι τίποτα!

    Εδώ σας έχω την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    για τις εκλογές που θα γίνουν:
    http://youtu.be/WrVlxbM2jsg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παιδιά παίζει κανά ευράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά, δε πα να λέει το ΝΑΡ ό,τι παπάρες θέλει, Σιγά μην περίμενε ποτέ κανείς από το ΝΑΡ τίποτα.
    Στην Ανταρσύα έχει κι άλλους, γιά να δούμε τι θα δούμε. Σπουδαία πράματα μάλλον όχι. Σίγουρα προτιμότερα από αυτά που κάνει ο ΣΥΝ και οι πρόθυμοι φραγκοφονιάδες τσανακογλύφτες του.
    Κι επειδή όλοι στο μπουρου μπουρου καλοί είναι,
    αλλά άλλα μετράνε κι όχι τι τσαμπουνάει ο πάσα ένας, να μην ξενιόμαστε:

    http://www.youtube.com/watch?v=EEN-2kXs5Q0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απάντηση στον Ανώνυμος Apr 1, 2012 02:35 PM
    Φίλε ανώνυμε δυστυχώς τώρα είδα την ερώτηση που μου έκανες. {Πήγα στο εξοχικό μου να κλάψω τη μοίρα μου για την κατάντια της αριστεράς. (μη μου πεις για το εξοχικό, με την πλάτη μου το έφτιαξα )}. Όπως και συ έτσι και εγώ είμαι σε πολυδίλλημα. Από τα κόμματα-γκρουπούσκουλα που παρέθεσες εύκολα θα παρατηρήσεις ότι όλα αυτά είναι γέννημα της μεταπολίτευσης. Το καταλαβαίνεις;. Εδώ και σαράντα χρόνια έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Μόνο όταν η αριστερά της μεταπολίτευσης χρεοκοπήσει, μόνο τότε ο λαός θα γιάνει τον πόνο του. Εν κατακλείδι. Η μόνη σωτηρία στην απορία σου είναι να λειτουργήσουμε με βάση τη διαδικασία της αφαίρεσης. Βάζουμε δεξιά αυτά που μας χωρίζουν (ώστε να μη ξεχνάμε αυτά που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στις οργανώσεις) και αριστερά αυτά που μας ενώνουν (ώστε να βρούμε κοινό τόπο συνεννόησης μεταξύ μας). Άρα άμεσα, τώρα: Δημιουργία μετώπου στη βάση: 1. Έξω η τρόικα από τη χώρα μας. 2. Κατάργηση όλων των μνημονιακών συμβάσεων. 3. Εθνικοποίηση των τραπεζών. Αυτά τα λίγα συνιστούν πάλη για την εθνική ανεξαρτησία. Αν με βάση αυτά βγάλουμε το λαό στο δρόμο, τότε όλα τα άλλα –πως θα οικοδομήσουμε τον κομμουνισμό κλπ (ποιοι εμείς που καταντήσαμε μέχρι τα μπούνια μικροαστοί;)- θα τα βρούμε στην πορεία. Διαφορετικά σε ένα τέτοιο κοινοβούλιο θα είμαστε γλάστρες της Μέρκελ. Που θα το ρίξουμε; Εκτός από ΔΗΜΑΡ σε οποιοδήποτε αριστερό ψηφοδέλτιο που ο καθένας μας σχεδόν από τωρα γνωρίζει. Και το πρόβλημα θα διαιωνίζεται....μέχρι να μας λιώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν ξέρω αν έχει νόημα να παρεμβαίνει κανείς σε έναν τέτοιο διάλογο, αλλά ξέρετε μόλις συνειδητοποίησα κάτι; οι άνθρωποι που συγκροτούν, ψηφίζουν και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο απόλυτοι για την δική τους αλήθεια ακόμη και από τους ΚΚΕδες. Παρακολουθώ διάφορα blog ΚΚεδων και ειλικρινά τέτοιο αλαζονικό ύφος δεν έχουν. Μπορεί να πιστεύουν ότι το Κόμμα είναι αλάθητο, αλλά οι ίδιοι δεν είναι αλαζόνες. Αυτό είναι εντυπωσιακό, αλλά εξηγείται κιόλας. Αυτό συμβαίνει οι ΚΚΕδες πιστεύουν συνειδητά ότι ο ατομικός πολιτικός λόγος τους είναι ο κομματικός λόγος, δηλαδή ότι δεν έχουν ατομικό λόγο. Αντίθετα, οι ΣΥνασπισμένοι πιστεύουν ότι έχουν μόνο ατομικό λόγο, παρότι τελικά είναι ο κομματικός τους λόγος. Σε μια εποχή που κυριαρχούν οι απόλυτες ατομικές αλήθειες κόντρα στις κομματικές οι ΣΥΝασπισμένοι παρουσιάζονται σκληροπυρηνικοί και αλαζόνες κάτω από μια σκληρή ατομικιστική ιδεολογία.
    Αυτό που ισχύει είναι ότι πράγματι ένα κομμάτι του ΜΑΑ στρέφεται προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ωστόσο έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ των Μελών: έκανε Συνδιάσκεψη και εξέλεξε με δημοκρατικές διαδικασίες πολιτικά όργανα που αποφασίζουν στο όνομα των μελών. Το ίδιο ισχύει και σε όλες τις Τοπικές Επιτροπές. Στην Συνδιάσκεψη αποφάσισε πολιτικό πρόγραμμα το οποίο το εφαρμόζει κατά πνεύμα και κατά γράμμα όλη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και ΑΝΑτροπής, και δεν βγαίνει ο ένας ή ο άλλος στα κομματικά έντυπα ή στα κανάλια να το αλλοιώνουν και να το καθιστούν κενό γράμμα. Έχει αναπτύξει μια ολόκληρη λογική για την κρίση χρέους η οποία έχει επιδράσει στην δημόσια συζήτηση κατά πολύ περισσότερο από τον όγκο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συμμετείχε και συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο προσπαθώντας όχι να ακολουθεί τα πλήθη, αλλά και να πάει το πράγμα πιο πέρα σε όλα τα κινήματα. Η συμβολή της στη συγκρότηση του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων (με τα όποια προβλήματα) είναι καθοριστική. Το ίδιο και για την Επιτροπή των ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ που αγκαλιάστηκε από το κίνημα στην πλατεία. Για όλα αυτά και άλλα πολλά αναδεικνύεται σε έναν διακριτό πόλο όχι για να φτιάξει ένα νέο μαγαζάκι, αλλά για να ενώσει την αριστερά σε μια κατεύθυνση που πιστεύουμε ότι χρειάζεται σήμερα. Για αυτό ριζώνει σε κάθε νομό και πόλη, για αυτό ελκύει αγωνιστές από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξεκαθαρα πραγματα μαγκες...
    ΕΕΚ ως την πιο τιμια, αγωνιστικη, και ειλικρινη εκφραση της πραγματικης αριστερας !!
    Ο λαος απαιτει Σαββα Μιχαηλ στη βουλη να τα χωνει χωρις να μασαει τα λογια του σαν τους υπολοιπους αριστερους...
    Εργατικο Επαναστατικο Κομμα γιατι πανω απ'ολα πρεπει να βλεπουμε τι κανει ο καθενας στην πραξη και οχι απλα στα λογια !!


    Αυτα απο εναν μεχρι προτεινος Συριζαιο, που ποτε δεν τον επεισε η Ανταρσυα με τις τσιτατες γενικολογιες της και τις εμετικες ανακοινωσεις στις 20/10/2011...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ