ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε, Ζήτω η ΣΥΡΙΖΑ!


Η ΕΟΣ στον καινούργιο χρόνο αλλάζει πολιτικούς προσανατολισμούς και αγωνίζεται για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της ενιαίας και κοινής δράσης στο μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα αλλά και στην κατεύθυνση της πολιτικής συγκρότησής της σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα.

Από τις αρχές του Δεκεμβρίου, είχαμε ξεκαθαρίσει την θέση μας ότι δεν υπάρχει σημείο επιστροφής για τον ΣΥΡΙΖΑ,αναλυτικά εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: "ένα σκουλήκι ψόφιο, να το σκοτώσω δεν μπορώ, να φύγω δεν μ' αφήνει"
Με ευκαιρία αυτή την αλλαγή, παρουσιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά κείμενα που έχουν αναρτηθεί στο παρελθόν αλλά θεωρούμε ότι παραμένουν επίκαιρα γιατί εκφράζουν θέσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς:

1.Η πολιτική “ταυτότητα” της ιστοσελίδας καταγράφεται σε ένα κείμενο που θεωρήθηκε αιρετικό όταν γράφτηκε και δεν δημοσιεύτηκε ούτε στον έντυπο ούτε τον ηλεκτρονικό τύπο του ΣΥΡΙΖΑ: Αναπαραγωγή ή μετασχηματισμός;
2να κείμενο που διατηρεί την επικαιρότητά του για τις αντιστοιχίες που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτά που συνέβαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ τότε και αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
3υθύνες για την κατάσταση της Αριστεράς έχουν μόνον οι “μηχανισμοί” και τα απλά μέλη είναι αγνοί και αθώοι αγωνιστές; Μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα για την περίπτωση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ:
4ι θέση μας για τους οπαδούς και τους εχθρούς της “κομμουνιστικής ανανέωσης”, η οποία συμπυκνώθηκε με ένα ιδιότυπο τρόπο στις αντιθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΝασπισμού αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε τελικά στην διάσπαση του ΣΥΝασπισμού, δύο κείμενα:
5 παραίτηση του Α. Αλαβάνου από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ίσως η πιο κρίσιμη καμπή στην ιστορία του. Παρασκευή 19/6/2009, καταφέραμε ένα χτύπημα στην αδιαφάνεια και την σιωπή που διέπει το καθεστώς “λειτουργικής ομοφωνίας” του ΣΥΡΙΖΑ με την δημοσιοποίηση της απομαγνητοφωνημένης τοποθέτησης του Αλέκου Αλαβάνου που έγινε στη Γραμματεία στις 17/06/09. Μερικές πλευρές αυτής της ιστορίας εδώ: Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας
6ριν από τις ευρωεκλογές, με αφορμή την πρόταση του Μ. Γλέζου ώστε “Η ΑΝΤ.ΑΡΣ.Υ.Α., το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης, που οι συνέπειές της πλήττουν τους εργαζόμενους” καθώς και την απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διαπιστώσαμε για πρώτη φορά την άποψή μας για την ενότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς:

37 σχόλια :

  1. δύο ποστ πριν έθεσα ακριβώς το ερώτημα αυτό στο διαχειριστή του blog, φαίνεται ότι με την ανάρτηση αυτή επιβεβαιώνεται μια νέα -τρίτη?- κατεύθυνση

    καλή χρονιά και καλό ταξίδι στη νέα πορεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά, σύντροφε. Ιδιαίτερα για αυτό με τη Συσπείρωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, θαρρώ πως κάπου με άκουσες και μου "έκλεψες" τον τίτλο.
    Σοβαρά, τώρα, θα ήθελα να συνεχίσεις να κάνεις εκτιμήσεις για το ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και του τυπικού του τέλους.
    Δεν έχεις κάνει δύο βασικές εκτιμήσεις, τώρα που ακούγεται ο...επιθανάτιος ρόγχος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον, το πώς σου φάνηκε η πρωτοβουλία των "5" για ανακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερον, πώς σου φάνηκε η "πρωτοβουλία" του Τσιπρέικου για κατ' ιδίαν συνομιλίες με τις συνιστώσες, και για το τι διεμείφθη σε αυτές. Όπως επίσης, εκτιμήσεις σου για το τι θα απογίνουν οι δύσμοιρες δορυφορικές τσιπροσυνιστώσες, αλλά και για το τι θα έπρεπε να κάνουν οι συνιστώσες του "Μετώπου" και το "Μέτωπο".
    Επίσης, αν έχεις εκτιμήσεις για το πού πάνε οι ανένταχτοι του ΣΥΡΙΖΑ (που το πάλεψαν μέχρι τέλους).
    Τέλος, ένα σχόλιό σου για δημοσιεύματα στην Ελευθεροτυπία και τα Νέα που φέρουν την υπογραφή "Αλέξης" ε, συγγνώμη, Φ.Παπούλιας και Β.Κεχαγιά, συμφωνα με τα οποία ο Αλεξης φέρεται να το "παίζει" σκληρός (αλλά και σοβαρός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως και που θα πάνε οι διάφοροι και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του «Μετώπου», της κεντρικής γραμμής Τσίπρα, κ.ά.; Διαβάζει κανείς ότι “Η παραίτηση του Α. Αλαβάνου από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ίσως η πιο κρίσιμη καμπή στην ιστορία του”, ή ότι υπάρχει “επιθανάτιος ρόγχος του ΣΥΡΙΖΑ” και ότι πρέπει “Η ΑΝΤ.ΑΡΣ.Υ.Α., το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης, που οι συνέπειές της πλήττουν τους εργαζόμενους” κατά τον Μ. Γλέζο.

    Ορισμένα μέλη εκφράζονται ως εξής:

    “Η ΕΟΣ στον καινούργιο χρόνο αλλάζει πολιτικούς προσανατολισμούς και αγωνίζεται για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της ενιαίας και κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα αλλά και στην κατεύθυνση της πολιτικής συγκρότησής της σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα”.

    Προτάσσοντας τον “αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα”, αν και τελευταίο στην λίστα, είναι ένα ταχτικό και στρατηγικό λάθος. Λέγοντας “κατεύθυνση της ενιαίας και κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα” πρέπει να εννοεί κανείς συγκεκριμένες παρεμβάσεις μέσα στο εργατικό κίνημα κι’ όχι έξω απ’ αυτό. Ένας “αμεσοδημοκρατικός πολιτικός φορέας” με βάση τον υποκειμενισμό των μελών του και όχι το πραγματικό κίνημα θα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Δεν πρόκειται να είναι μια λύση ή μια απάντηση στα προβλήματα του σεχταρισμού, του λικβινταρισμού και της απουσίας ανάδρασης από τη βάση στην κορυφή.

    Οι επαναστάτες μαρξιστές εξετάζουν όλες τις δυνατές λύσεις και όλες τις δυνατές συμμαχίες με μοναδικό κριτήριο την ενιαία δράση της εργατικής τάξης και πάνω απ’ όλα την οργάνωση και την παραπέρα κινητοποίηση της πάνω στις σωστές αρχές και βάσεις ώστε να υπάρχει πραγματική προοπτική. Για παράδειγμα η σύμπραξη ή η συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια τέτοια λύση. Μια άλλη λύση είναι η ενιαιομετωπική δράση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ή η συστηματική δουλειά στα αντιδραστικά συνδικάτα και τις γραφειοκρατικά εκφυλισμένες παρατάξεις όπως η ΠΑΣΚΕ και το ίδιο το ΠΑΜΕ, οι “Λαϊκές Επιτροπές” του ΚΚΕ, και φυσικά η ανεξάρτητη δράση τους. Όλες αυτές οι λύσεις μπορούν και πρέπει να δοκιμασθούν στην πράξη εφόσον συνδέονται με μια διαλεχτική: Την ενδυνάμωση της επαναστατικής μαρξιστικής αριστεράς και την οικοδόμηση των ανεξάρτητων, ταξικών οργανώσεων της εργατικής τάξης. Η δράση αυτή δεν περιορίζεται φυσικά στα διασπαστικά και ατελέσφορα από άποψη ταχτικής “ταξικά” συνδικάτα του ΠΑΜΕ αλλά όλα χωρίς εξαίρεση τα συνδικάτα.
    Στην πράξη, επομένως, η ταχτική των κομμουνιστών γενικά, επιβάλλει έναν συνδυασμό πραχτικών, που γίνεται όμως με βάση ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα και ξεκάθαρους στόχους με προοπτική μια Δημοκρατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα έχει σαν πρόγραμμά της το Μεταβατικό Πρόγραμμα. Αν αγνοήσει κανείς αυτές τις αρχές, δεν θα καταλήξει παρά σε ατελέσφορα σχήματα που δεν πρόκειται να έχουν σχέση με τις ανάγκες των ανεξάρτητων, ταξικών οργανώσεων της εργατικής τάξης.



    ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ
    www.theorystudies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2011 προτάσεις, ιδέες, γνώμες, αναλυσεις.
    Ολα ωραια και καλά καμωμένα και με τις καλύτερες προθέσεις
    Ποιος ομως τελικα θα κληθει να κρεμάσει την κουδουνα στου γατου την ουρά; Ποια συλλογικοτητα θα κάνει ολα αυτα; Εδω αρχιζουν τα ζορια. Καλή χρονιά συντροφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη ανακαλυψαμε το νέο "υποκειμενο"... λιγο (οτι περισσεψει) απο το ΣΥΡΙΖΑ, ολίγη απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ολίγο από ΣΥΝ, φλερτάκι με το ΚΚΕ (;), φλερτάκι και με το "αριστερο" ΠΑΣΟΚ (;;;) πασπαλσμένα με ζαχαρη ενοτητας. Καλή η ενοτητα αλλα δεν αρκει αν δεν βασιζεται και σε "δυο" κοινές αποψεις (και δεν εννοω τη γενικη συμφωνια: ΚΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΚΑΚΟ ΔΝΤ). Αν σημερα δεν πεις καθαρες κουβέντες το αυριο θα ειναι χειροτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μονος δρομος για την αριστερα και τους αριστερους ειναι η ΑΜΕΣΗ εναρξη μιας καμπανιας για συγκροτηση ενος νεου πολιτικου υποκειμενου. Εδω και ενα χρονο συζηταμε για το ΤΙ πρεπει να γινει - ΑΡΚΕΤΑ! Ηρθε η ωρα να σπαταλησουμε τις δυναμεις μας στο ΠΟΙΟΣ θα το κανει. Να ξεφυγουμε απο την ενδοσκοπηση και τις φαντασιωσεις μας για το "πως θα ειναι ο σοσιαλισμος", "αν θα φυγουμε ή οχι από το ευρώ", λες και ειμαστε κυβερνηση. Ο κοσμος εχει αναγκη απο μια νεα δυναμη, ΡΙΖΩΜΕΝΗ στην κοινωνια, να συμπαραστεκεται και να εμπνεει, οχι φιλοσοφικες συζητησεις για την κριση και τα συναφη. Ειδαλλως, το χασαμε το τρενο ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    Σ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το "περιμένετε να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα" του ΚΚΕ και το "περιμένετε να δούμε τι θα κάνουμε με τα κομμάτια μας" του ΣΥΡΙΖΑ, έχει απογοητεύσει και απομακρύνει πολύ κόσμο.
    Για τους ανένταχτους αριστερούς το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τους κατ΄εξοχήν εχθρούς της όποιας ενωτικής προσπάθειας και παρέμβασης.
    Είναι κομμάτια του συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ &ΠΡΑΞΗ

    Ο Σταλινοστροσκισμός σε όλο του το μεγαλείο! Το έχουμε φάει στην μάπα το παραμύθι που όλα όσα κάνουμε τα υποτάσσουμε στην προτεραιότητα της πολιτικής γραμμής και στην υπηρεσία της εργατικής τάξης.Πριν απ' όλα φίλε μου, μετράει ποιοί είναι αυτοί που τα λένε και τα κάνουν όλα αυτά;

    Ε' λοιπόν, κανένα μαγαζάκι ή σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ της αριστεράς αυτά που προβάλει ως "πολιτική γραμμή" είναι λίγο πολύ παπάρες και κοινοτυπίες. Έχει πήξει η αριστερά από "πολιτικές γραμμές", όπως αυτές που αναζητάς, αλλά είδαμε την κατάντια της.

    Το ζήτημα είναι πως παράγεται αυτή η Πολιτική γραμμή; Λοιπόν φορέας που δεν έχει γείωση στο μαζικό κίνημα και δεν έχει αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορεί να παράγει αριστερή ανατρεπτική γραμμή. Οι τυφλοπόντικες των γραφείων και οι ηγεσίες των κομματικών μηχανισμών της Αριστεράς παράγουν ...κουράδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Αριστερά που φοβάται το λαό της δεν μπορεί να υπάρχει. Η περιφρούρηση της εξουσίας των περιφερόμενων παραγόντων της Αριστεράς χωρίς καμία κινηματική γείωση, των τυφλοπόντικων κομματικών γραφείων και των επαγγελματικών στελεχών οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ στην κυριαρχία χειρότερων πρακτικών του αστισμού και απ' αυτές που συγκροτούν τα αστικά πολιτικά κόμματα. Η σημερινή κατάντια του, δεν οφείλεται δε ζητήματα πολιτικής γραμμής – που προφανώς και υπάρχουν – αλλά στην αδυναμία του να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει δημοκρατικά. Αυτή ακριβώς η αδυναμία ενέτεινε και εμπόδισε και την λύση των πολιτικών προβλημάτων. Η προσπάθεια ανάδειξης των πολιτικών διαφορών από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (και προφανώς από συνιστώσες που βρίσκονται στο μέτωπο) ως την βασική αιτία της σημερινής του κατάντιας στην πραγματικότητα είναι προσπάθεια συγκάλυψης της κύριας πλευράς της αντίθεσης που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαι ο δεύτερος που έγραψε σχόλιο. Σε ρώτησα κάποια πράγματα και δεν απαντάς. Καταλαβαίνω γιατί, όμως να ξέρεις πως, έστω κι έτσι, δίνεις πληροφορίες στην Τσιπροπαρέα. Επειδή χαζός δεν είναι, αν λάβει υπόψη του και το άρθρο Θεωνά-Μαντζουράνη στον τελευταίο "Δρόμο", θα καταλάβει ποια κατάσταση επικρατεί στο "Μέτωπο", και σίγουρα αυτό δεν θα τον αποθαρρύνει. Οπότε, καλύτερα απάντησε, έστω και για αντιπερισπασμό.

    Συντροφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ανώνυμο 6:28μ.μ.

    Οι μέρες των γιορτών συνοδεύονται και από μια ανάλογη χαλάρωση. Σε αυτό το κλίμα και όχι σε τακτικές σκοπιμότητες οφείλεται η έλλειψη απάντησης στα θέμα που βάζεις. Μην ανησυχείς, τις επόμενες μέρες θα αναφερθούμε αναλυτικά σε όλα αυτά τα ζητήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ [σύνολη]ειναι μια βάρκα που νομίζει πως ειναι υπερωκεάνειο .....

    χαλαρά δείτε ΕΔΩ

    http://pentanostimi.blogspot.com/2010/12/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. AMAN ΠΙΑ! είπε:

    "Το ζήτημα είναι πως παράγεται αυτή η Πολιτική γραμμή; Λοιπόν φορέας που δεν έχει γείωση στο μαζικό κίνημα και δεν έχει αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορεί να παράγει αριστερή ανατρεπτική γραμμή"

    Το ζήτημα είναι πως παράγεται αυτή η Πολιτική γραμμή; Και ο "φορέας" πρέπει να έχει ... "γείωση" "στο μαζικό κίνημα και αμεσοδημο-κρατικές διαδικασίες";

    Πολύ πρωτότυπο. Λες κι' εμείς ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ να λέμε κάτι διαφορετικό αλλά κάπου καταλήξαμε ενώ εσύ στα ίδια τα γνωστά τα παλιά τα πανάρχαια με γειώσεις και αμεσοδημοκρατίες και "αριστερή ανατρεπτική γραμμή".

    Εμ δεν διαβάζεις τι λέει η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ αλλά θες να σχολιάσεις, να πεταχτείς σαν την πορδή να πεις την παπαριά! Δεν αντέχεις! ΠΡΕΠΕΙ να την πεις!

    Καταρχήν ακούσαμε ένα "να γειωθεί" και πάει από στόμα σε στόμα του κάθε στόκου?

    Η άλλη Μακάκω παράτησε τους μουσακάδες και μας λέει "Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ [σύνολη]ειναι μια βάρκα που νομίζει πως ειναι υπερωκεάνειο", μάλλον την σύγκρινε με την περιφέρειά της.

    Εσύ ο παπάρας τώρα μας λες "κανένα μαγαζάκι ή σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ της αριστεράς αυτά που προβάλει ως "πολιτική γραμμή" είναι λίγο πολύ παπάρες και κοινοτυπίες".

    Που τα είπε αυτά η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ? Αυτή σου λέει οι συνδικαλιστικοί αγώνες να αποκτήσουν πολιτικό περιεχόμενο και πολιτική γραμμή πάνω σε ένα μεταβατικό πρόγραμμα. Και συ τώρα που έχεις μαύρη τύφλα από μεταβατικό πρόγραμμα μας τσαμπουνάς άμεση δημοκρατία που θα τη κάνεις με τον εαυτό σου και με δυο τρεις "γειωμένους" στ' αλκολίκια.

    Δεν μας χέζεις ρε νταλλάρα με δυο λάμβδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ιδού η κατάντια αυτών που αποκαλούνται Αριστεροί και μπροστά στον επαναστατικό τους καθρέπτη απαγγέλλουν αμάσητα τσιτάτα από τους μεγάλους πατερούληδες του σταλινοστροσκισμού!

    Δεν θέλουμε ρε φίλε μαθήματα τι πρέπει να κάνουν οι σωστοί επαναστάτες και συνδυάζουν την ταχτική τους με την στατηγική τους!

    Τους είδαμε πως δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρο. Είδαμε τι ΚΑΝΟΥΝ και αυτό μας αρκεί για να τους έχουμε γραμμένους εκεί που τους αξίζει.

    Επίσης για τα "μεταβατικά προγράμματα" και τα άλλα φοβερά και τρομερά σχέδια που θα οδηγήσουν την σοσιαλιστική επανάσταση, χεστήκαμε! Μπορείς να κάνουν κάτι όλοι αυτοί οι επαναστάτες σαν κι εσένα να πέσει η κυβέρνηση του ΓΑΠ και μετά τα λέμε! Και δε με ενδιαφέρει κανένα μεταβατικό πρόγραμμα και άλλα παρόμοια, με τα οποία είναι κωλωμένο το μυαλουδάκι σου. Ας έρθει και ο Σαμαράς, καλύτερα θα είναι για τους εργαζόμενους γιατί θα ξέρει πως μπορεί να έχει την τύχη του προηγούμενου.

    Ο Τρότσκι ο Στάλιν και ο Λένιν, όσο και να τους αποστηθίσεις καλά, δεν θα σε βοηθήσουν σε τίποτα αν στοιχειωδώς δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται γύρω σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν τα δυο προηγούμενα σχόλια[ΑΜΑΝ ΠΙΑ] δεν ειναι τρολάρισμα [οποθενδήποτε προερχόμενο],
    τότε η κατάσταση του συγκεκριμένου ,ειναι ΑΝΙΑΤΗ
    εως και επικίνδυνη
    [με δυο λάμβα μαλάκας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρειάζεται κάτι περισσότερο από το παραπάνω μήνυμα της πεντανοστιμης για να διαγραφεί το υβριστικό και σεξιστικο μήνυμα του @ανωνυμος 5:56 ;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λόγω εορτών ο υπεύθυνος λογοκρισίας απουσιάζει με άδεια. Μετά τα "φώτα" θα επιστρέψει δριμύτερος και θα βάλει τα πράγματα σε τάξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν είχα διαβάσει το απαράδεκτο, υβριστικό και σεξιστικό σχόλιο: του ΑΜΑΝ ΠΙΑ

    Νομίζω πως ήδη θα έπρεπε να είχε διαγραφεί. Και να προειδοποιηθεί πως την επόμενη φορά θα μπεί στην Μαύρη λίστα.

    Είπαμε να υπάρχει ελευθερία έκφρασης, αλλά δεν είναι αυτός λόγος να ανεχόμαστε και την εκτόξευση ακαθαρσιών.

    Και δεν καταλαβαίνω την ανοχή τέτοιων μεθόδων από ένα αριστερό μπλογκ.

    Κατανοώ την οργή και αγανάκτηση της πεντανόστιμης. Και εγώ στη θέση της ίσως να φερόμουν και χειρότερα ακόμη.
    Θα δεχόμουν όμως στωϊκά την άποψη, πως δεν δικαιολογείται καθόλου η χρησιμοποίηση, έστω ηπιότερης, παρεμφερής τακτικής.
    Και θα συμφωνούσα να στείλω άλλο σχόλιο στη θέση π.χ. αυτού της 11:30 π.μ.

    Υ.Γ. Αγαπητέ ΕΟΣ επαναλαμβάνω, πρέπει έστω και καθυστερημένα να αντιδράσεις.
    Αλοίμονο αν στην αριστερά, επιτρέψουμε να περάσουν τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ψυχραιμία!

    Μερικές κακές λεξούλες γράφτηκαν και ένα αντιφεμινιστικό σχόλιο από τον Ανώνυμο 11:09 (που δεν είναι ο "Αμαν πια" αλλά ο υπερασπιστής της "ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ &ΠΡΑΞΗ") ενάντια στην "πεντανόστιμη". Και δεν νομίζω ότι οι αναγνώστες είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να μην αντιλαμβάνονται την ύβρη και τον υβριστή και να αποδίδουν "τα του Καίσαρος το Καίσαρι"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επίσης,

    για να χαλαρώσουμε λίγο, μια ματιά εδώ:

    Η ΜΟΥΝΤΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ftanei_pia

    καλό είναι να διαβάζουμε πριν γράφουμε!

    1. Θα ήθελα να μάθω τι είναι το "το απαράδεκτο, υβριστικό και σεξιστικό" στα σχόλια που έχω γράψει παραπάνω; Οι χαρακτηρισμοί που κάνω στα παραπάνω σχόλια αναφέρονται στις πολιτικές ηγεσίες των οργανώσεων της αριστεράς, είναι πολιτικοί χαρακτηρισμοί και νομίζω ότι λίγα τους σούρνω.

    2. Πράγματι υπάρχει ένας προσωπικός χαρακτηρισμός για τους "μουσακάδες" και την "περιφέρεια" της πεντανόστιμης, αλλά δεν είναι σε δικό μου σχόλιο! Ο ίδιος σχολιαστής αποκαλεί και εμένα "παπάρα" και άλλα παρόμοια.

    3. Θεωρώ ότι η λογοκρισία παρόμοιων χαρακτηρισμών είναι ευθύνη του διαχειριστή της ιστοσελίδας. Προσωπική μου θέση είναι ότι αυτού του τύπου οι χαρακτηρισμοί δείχνουν την ποιότητα αυτού που τους κάνει. Γι αυτό τον λόγο δεν ζήτησα από την ΕΟΣ να λογοκρίνει τους χαρακτηρισμούς που κάνει απέναντί μου. Τελικά αυτοί οι χαρακτηρισμοί απλώς είναι άλλη μια επιβεβαίωση αυτών που έχω ισχυριστεί σε προηγούμενο σχόλιό μου:

    Ιδού η κατάντια αυτών που αποκαλούνται Αριστεροί και μπροστά στον επαναστατικό τους καθρέπτη απαγγέλλουν αμάσητα τσιτάτα από τους μεγάλους πατερούληδες του σταλινοστροσκισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σωστό, αυτό για τα "αμάσητα τσιτάτα από τους μεγάλους πατερούληδες του σταλινοστροσκισμού". Αν δεις πως αποκαλούσε ο Τρότσκι τον Στάλιν, τότε αυτά που λέει η "ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ" για την "πεντανοστιμη" δεν είναι τίποτα! Βέβαια και ο άλλος το παράκανε μετά απ' όλα αυτά. Δεν αρκέστηκε να του ρίξει μερικές ΜΟΥΝΤΖΕΣ, αλλά το πήγε παραπέρα το θέμα. Ελπίζω και όσοι θίχτηκαν από αυτά τα υβριστικά σχόλια να μην ακολουθήσουν τις πρακτικές του Στάλιν για να βρουν το δίκιο τους!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν κατάλαβα καλά , ο συντάκτης του απαράδεκτου σχόλιου για την πεντανόστιμη δεν είναι ο "ΑΜΑΝ ΠΙΑ" αλλά ο "ΑΝΩΝΥΜΟΣ" των 5:56 π.μ. της 4/1/11.
    Συνεπώς τα όσα γράφω στο σχόλιο μου προφανώς και δεν αφορούν τον "ΑΜΑΝ ΠΙΑ", από τον οποίο και ζητώ την κατανόηση.
    Ουδείς αλάνθαστος..(1)

    Υ.Γ. Η απορία μου παραμένει που δεν κατέβηκε ακόμη. Γιατί (θεωρητικά) φρονώ ότι αν υπάρχει η δυνατότητα
    ανάρτησης από ένα διαχειριστή, εξίσου υπάρχει και η αντίστοιχη αφαίρεσης ενός σχολίου.
    Εκτός αν ισχύει, πάλι!!! το (1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. EΟΣ,σωστα επραξες και αφησες τοσες μερες τωρα το σχολιο εναντιον της πεντανοστιμης.Ξερω οτι ειναι βαρυ το τιμημα για την ιδια,ομως επειδη την γνωριζω ,ξερω και την αγαπη της για την υποθεση αριστερα,της ζηταω να δει το θεμα διαφορετικα.Οτι ετσι ,ενισχυει την δικη σου αξιεπαινη προσπαθεια να κατανοησουμε καλα,οτι αν καποιος ειναι καθικι ειναι απλως καθικι.Εξ'ορισμου δηλ.δεν υπαρχει αριστερο καθικι.Βεβαιως και οι αριστεροι ανθρωποι ειναι ,εχουμε ολοι τις αδυναμιες μας,αλλο ομως αυτο κι αλλο ο χαμενος που επιτεθηκε οχι μονον στην πεντανοστιμη αλλα σε ολους μας ουσιαστικα.Αν δεν το αφηνε ο ΕΟΣ να εκδηλωθει ετσι μαχητικος και ορμητικος που ειναι ο ανωνυμος μπορει και να τον νομιζαμε για ..συντροφο μας [ μπρρρρρρρρ]Ποσες φορες την εχουμε πατησει ετσι και ποσες θα την πατησουμε ακομα!.Παντως ΕΟΣ επρεπε νομιζω να παρεις την αδεια απο την πεντανοστιμη πριν αφησεις ενα τετοιο εμετικο σχολιο. Ανωνυμε,κι εγω αφησα τους μουσακαδες,θελεις να σου στειλω εναν τυφλοποντικα που ..μαγειρεψα?παρατηρητικε ειναι η πεντανοστιμη ...Σταλιν ωστε να της επιτιθεται ετσι ο ανωνυμος των 5.56????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ftanei_pia
    Αρκετά έγινε ρεζίλι ο ανώνυμος υπερασπιστής της "ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ &ΠΡΑΞΗΣ". Νομίζω ότι αυτό ήταν μεγαλύτερη τιμωρία από την αφαίρεση του σχολίου. Αυτό, αφού δεν έγινε από την αρχή (ο ...υπεύθυνος λογοκρισίας απουσιάζει με άδεια, θα γυρίσει, φωτισμένος, μετά τα Φώτα) καλύτερα έτσι.

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν το σχόλιό μας για την "πεντανόστιμη" θεωρείται υβριστικό ανακαλούμε.

    Αλλά δεν έγραψε παρά μια και μοναδική σειρά με την οποία λέει οτι η Αριστερά είναι μια βάρκα που νομίζει πως είναι υπερωκεάνειο.

    Το προσπερνάμε δεδομένου οτι πως μπορεί να απαντήσει κανείς σε τέτοιους αφορισμούς;

    Αλλά εμείς εδώ ακούσαμε χειρότερα τα οποία και συνοψίζομε. "ΚΟυράδες" παράγουν όσοι δεν σμφωνούν. "Σταλινοροτσκισμός" είναι όταν δεν είσαι εντός γραμμής. "Χεστήκαμε για το Μεταβατικό Πρόγραμμα".

    Και όλα αυτά όταν ακριβώς το ζητούμενο είναι από το σήμερα να πας στο αύριο της σοσιαλιστικής προοπτικής δηλαδή να έχεις ένα πρόγραμμα μετάβασης.

    "Χέστηκε" για όλα αυτά ένας κάποιος ορισμένος η δε "πεντανόστιμη" δεν μας είπε κάτι πολιτικό -αν την προσβάλαμε φυσικά συγγνώμη- αλλά πολλές φορές μεταξύ συντρόφων γίνονται και παρεξηγήσεις. Αυτό είναι αναπόφευκτο όταν κάποιος πετάει μια ρήση του χωρίς να νιώθει την ανάγκη να την υποστηρίξει πολιτικά και να τη δικαιολογήσει.

    Εγώ ελπίζω να λύθηκαν τα προσωπικά και να συνεχίσουμε με τα πολιτικά.

    ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σου απαγορευω,να με αποκαλεις συντροφισα σου ! Ουτε συν ειμαστε -μαζι δηλ.-ουτε την ιδια τροφη τρωμε.Αλοιμονο1 Εσενα σου αρεσει να τρως μουσακαδες που τους εχει φτιαξει μια γυναικα που μαλιστα θεωρεις οτι θα πρεπει να εχει διαστασεις μανεκεν.Μηπως και ..γαλανα ματια ?.Εμενα οι μονοι μουσακαδες που θεωρω οτι ειναι υποχρεωμενη να φτιαχνει μια γυναικα ειναι σαν αυτον τον μουσακα που εφτιαξε η πεντανοστιμη σε συνεργασια με συντροφους της,αντρες και γυναικες,και ΚΙΜΑ εσενα. Θεοφανια Μανιατη. μπορει καποιος να μου πει τι στο διαολο ειναι το URL???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αντρέα, η συγνώμη σου από μένα δεν γίνεται δεκτή...

    Δεν είσαι παιδάκι και όταν έγραφες με αυτή την άθλια γλώσσα, ήξερες πολύ καλά ΤΙ έγραφες...

    Από το κείμενό σου, στάζει η υπεροψία και η αλαζονεία. ΚΑι όταν κάποιος διαφωνεί μαζί σου, προσπαθείς -μέσω της λοιδωρίας και του βρισίματος- να τον εκμηδενίσεις ΚΑΙ πολιτικα! Κλασσική συμπεριφορά σταλίνα του '30 η οποία και χρεοκόπησε μια για πάντα!

    Θεωρείς πως έχεις το αλάθητο, και για να βρίζεις έτσι, φαντάζομαι εγώ ΠΟΣΑ κόμπλεξ και απωθημένα έχεις...

    Και για πε ρε φίλε, ΤΙ έχει κάνει τόοοοοσα χρόνια η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ σου;; ΓΙα κάνε μας έναν απολογισμό της ΔΙΚΗΣ σου δράσης και ΠΟΙΑ αποτελέσματα έφερε αυτή;;;

    Φίλε, από μένα θα έχεις πάντα σκληρή αντιμετώπιση -όχι όμως υβριστική- πολύ περισσότερο μετά απο αυτή σου τη συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΝΑ μονο σχολιο.Ολα δειχνουν, οτι με αυτα και με τα αλλα, ο Τσιπρακος κραταει το τιτλο του ΣΥΡΙΖΑ ωστε στις επομενες εκλογες -αν κατεβει με τους δικους του ορους- να παιζει στο φαντασιακο των ψηφοφορων ως το ενωτικο(????) σχημα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ψηφοφόρος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ7 Ιανουαρίου 2011 στις 10:09 μ.μ.

    Και τώρα τι θα γίνει; Θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κατέβει μόνος του ο ΣΥΝ στις εκλογές; Αν συνεχίσει να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιες συνιστώσες θα φύγουν; Υπάρχει σενάριο συνεργασίας με τους Οικολόγους Πράσινους ή/και την Δημοκρατική Αριστερά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Τσιπρας θα κανει στο τελος οτι τον συμφερει.Το προβλημα ειναι οτι οι συλλογικοτητες,εκτος του ΣΥΝ,δεν μπορουν να επιβαλλουν ενα πολιτικο και οργανωτικο πλαισιο στη δραση του σχηματος.Ετσι η ηγετικη ομαδα του ΣΥΝ κρατα απο τη μια και την πληρη αυτοτελεια του κομματος της και απο την αλλη χρησιμοποιει οποτε θελει το τιτλο του ΣΥΡΙΖΑ.Το ερωτημα ειναι γιατι η ΚΟΕ,ηΔΕΑ,ηΚΕΔΑ κλπ ανεχονται αυτη τη κατασταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΒΟΥΡΝΟΥΚΙΕ, δικαίωμά σου να κάνεις κριτική στα πολιτικά. Αν η συγγνώμη δεν γίνεται δεκτή αυτό αφορά εσένα και όχι εμένα, αγνοώ φυσικά τη φτηνή ψυχανάλυση στην οποία κάθε άλλο παρά ειδικός είσαι.

    Εγώ επαναλαμβάνω ότι είναι τελείως απαράδεκτο πολιτικά (χωρίς να καταφεύγω σε ψυχαναλυτικές κρίσεις και άλλες υποθέσεις):


    <>

    Τι είδους κριτική μπορώ να κάνω σε τέτοια πράγματα μου ξεφεύγει.

    ο ΒΟΥΡΝΟΥΚΙΟΣ μπορεί να κάνει κριτική στα πολιτικά αν θέλει.

    Κατά τα άλλα σε αφορισμούς:

    "H αριστερά είναι μια βάρκα που νομίζει πως είναι υπερωκεάνειο"

    τι να πει κάποιος; Οτι μια μειοψηφία μπορεί να γίνει πλειοψηφία είναι αυταπόδεικτο, ιστορικά δεν είναι έξω από τα όρια της πιθανότητας. ενδεχόμενα έδωσα υπερβολική σημασία στο σχόλιο δεδομένου ότι ξέρετε αυτή που το έγραψε κάπως καλά αλλά εγώ πάλι όχι. Η συγγνώμη μου ήταν σ' αυτό το επίπεδο και ήταν ειλικρινής, αν δεν τη δέχεται κάποιος / κάποια είναι εντάξει και το κατανοώ.

    "Και για πε ρε φίλε, ΤΙ έχει κάνει τόοοοοσα χρόνια η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ σου;; ΓΙα κάνε μας έναν απολογισμό της ΔΙΚΗΣ σου δράσης και ΠΟΙΑ αποτελέσματα έφερε αυτή;"

    Δεν είναι στιγμή να κάνουμε απολογισμό εν θερμώ και κάτω από τέτοιες συνθήκες. Αλλά όποιος ζητά απολογισμό πρέπει να δίνει και απολογισμό. Ούτε είμαι κατηγορούμενος για την ομάδα μου σαν σύνολο. Τις απόψεις της να κρίνεις, όχι τον "απολογισμό" όταν "απολογισμό" δεν έχει κάνει ούτε καν το ΠΑΜΕ, ούτε βέβαια κανένας [μας] που αναφέρεται στο ενιαίο μέτωπο.

    Σε κάθε περίπτωση με αυτά έχω να απασχολήσω επί των προσωπικών βέβαιος οτι κάνω κατάχρηση αλλά αυτό είναι ένα καλό βήμα και ανοιχτό.

    ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Άσχετο με τη συζήτηση όπως εξελίχθηκε αλλά σχετικό με το αρχικό:

    Στο σάιτ Τζέκυλ και Χάιντ, αναρτήθηκε άρθρο με τίτλο «Έχουμε πόλεμο όλοι το ξέρουν. Εμείς;» του μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ Κώστα Μαρματάκη, στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται έκκληση στην αριστερά, να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης. Συμφωνώντας σε γενικές γραμμές με το σκεπτικό του, αλλά πείτε μου, με τι κέφι να ασχοληθεί ένας αριστερός με τα ζητήματα που θίγει,
    όταν:
    - Ο ΣΥΡΙΖΑ (για να αναφερθώ στο σχήμα που μετέχει ο ΣΥΝ), υπάρχει, λειτουργεί, αποφασίζει, αλλά οι αποφάσεις του δεν υλοποιούνται γιατί…έτσι μας αρέσει!
    - Η …συζήτηση(!) για Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ αναβάλλεται για …έξι μήνες, γιατί έτσι αποφάσισε η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ...για το καλό του (της).
    - Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεδριάζει, γιατί η αυτού εξοχότητα, ως άλλος πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποφάσισε να …ακροαστεί κατ’ ιδίαν τους εκπροσώπους των συνιστωσών. Όταν ευαρεστηθεί ο… Αρχηγός, θα επιτραπεί στα μέλη της Γραμματείας να συνεδριάσουν!
    - Οι πολιτικές ηγεσίες των συνιστωσών (θέλω να πιστεύω εν ονόματι της ενότητας), κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται την προσβολή και δεν αντιδρούν με τον τρόπο που αρμόζει στην αλαζονεία, τον αυταρχισμό, την ιδιοτέλεια και την ύβρη.
    - Παρόμοιο σχόλιο μου πιο λιτό και πιο ήπιο που δημοσιεύτηκε κάτω από το κείμενο του Κ. Μ. θεωρήθηκε φαίνεται ενοχλητικό και …διαγράφτηκε!
    Τελικά από ποια στελέχη της αριστεράς ζητά ο Κ.Μ. να πάρουν πρωτοβουλίες σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης;
    Θλιβερή διαπίστωση: Όντως έχουμε (εμφύλιο) πόλεμο. Όλοι το ξέρουν. Εμείς;
    19.1.2011
    Νίκος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Οι πολιτικές ηγεσίες των συνιστωσών (θέλω να πιστεύω εν ονόματι της ενότητας), κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται την προσβολή και δεν αντιδρούν με τον τρόπο που αρμόζει στην αλαζονεία, τον αυταρχισμό, την ιδιοτέλεια και την ύβρη"

    Καμιά φορά τα εν οίκω μη εν δήμω, σωστά; Πάντα εν ονόματι της ενότητας.

    Σε ο,τι αφορά "πρωτοβουλίες για τη δημιουργία δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης" αυτό χρειάζεται άνωθεν συμφωνίες και εντολές ή συμφωνίες; Αν γίνουν θα τις "αγκαλιάσουν", είναι βέβαιο οτι το ξέρεις.

    "Θλιβερή διαπίστωση: Όντως έχουμε (εμφύλιο) πόλεμο. Όλοι το ξέρουν. Εμείς;"
    “Εμείς” αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια πάλη ιδεών και μια πάλη γραφειοκρατιών. Με τη σημερινή κατάσταση της αριστεράς δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Το ζήτημα είναι από τη “θλιβερή διαπίστωση” να πάμε παρακάτω σε μια διαφορετική κατάσταση, πέρα από τον “(εμφύλιο) πόλεμο ”. Αυτά τα ζητήματα λύνονται στην πράξη και όχι στα επιτελεία, γιατί και τα ίδια τα επιτελεία είναι συγχυσμένα και μπερδεμένα και χρειάζονται καθοδήγηση και πίεση “από τα κάτω”, όπως λέμε.
    Χωρίς πίεση “από τα κάτω”, είναι αναπόφευκτο όλες οι διεργασίες να γίνονται “από τα πάνω”. Αλλά ανάμεσα στα δυο υπάρχει μια σχέση –“διαλεκτική” δεν την λέει ο μαρξισμός;

    Ο καθορισμός “από τα κάτω” και “από τα πάνω” δεν είναι δεδομένος, διαμορφώνεται από τις κοινωνικές δυνάμεις. Σήμερα, “από τα κάτω” σημαίνει συνδικαλιστική και ταξική παρουσία. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα στον ΣΥΡΙΖΑ για αντανάκλαση αυτής της παρουσίας στα “από τα πάνω” επίπεδα, δεν έχει νόημα να το αμφισβητούμε αυτό. Σωστά;

    «Όντως έχουμε εμφύλιο πόλεμο» μέσα στην τρικυμία του ποτηριού της πάλης των ιδεών και της ανταλλαγής απόψεων και στρατηγικών και προγραμμάτων κοκ. Αυτό υπάρχει, σίγουρα. Αντανάκλαση από την ζωντανή πράξη στη θεωρία (μας) μας λείπει. Τι είπα, τι δεν είπα, και ποιος με έκοψε και με «διέγραψε» κ.ά., αυτά είναι πολυτέλειες. Η ουσία είναι ότι έχω άποψη αν εκφράζω ένα ρεύμα ή μια μαζικότητα στο ταξικό επίπεδο. Διαφορετικά μπορεί να έχω άποψη και να είναι σεβαστή αλλά δεν έχει το ίδιο βάρος.

    Δεν σου ασκώ κριτική εδώ, απλά θέλω να βάλω τη βάση για μια συζήτηση πάνω στις συνιστώσες και τα ρεύματα. Η ουσία είναι ότι έχω άποψη αν εκφράζω ένα ρεύμα ή μια μαζικότητα στο ταξικό επίπεδο. Από κει και πέρα όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αλλά δεν μετράνε με την ίδια βαρύτητα. Ελπίζω να είναι σαφές.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στον Κ.Π. : Από θεωρία καλά πάμε. Λες:

    - Αυτά τα ζητήματα λύνονται στην πράξη και όχι στα επιτελεία.
    - (Τα επιτελεία) χρειάζονται καθοδήγηση και πίεση από τα κάτω.
    - Χωρίς πίεση «από τα κάτω», είναι αναπόφευκτο όλες οι διεργασίες να γίνονται «από τα πάνω».

    Τώρα τι σχέση έχουν αυτά τα βαρυσήμαντα, με την απόφαση να …επιτραπεί η… συζήτηση για συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ μετά από εξάμηνο, μόνο αυτοί που πήραν την απόφαση το γνωρίζουν. Το γεγονός ότι απέφυγες να μας μιλήσεις για την ταμπακέρα, δείχνει ότι έχεις και συ τις επιφυλάξεις σου.

    Το πρόβλημα πάντως παραμένει. Και δεν είναι το απίστευτο θράσος της απόφασης. Αυτό ήταν αναμενόμενο με βάση την όλη πορεία μέχρι σήμερα. Το τραγικό για μένα είναι η αμηχανία και η παθητική στάση (για να αποφύγω βαρύτερους χαρακτηρισμούς) που κρατούν τα στελέχη των συνιστωσών, απέναντι –θα το επαναλάβω- στην αλαζονεία, την ιδιοτέλεια και τον αυταρχισμό. Στάση που υποδηλώνει ότι και οι ίδιοι είναι αναντίστοιχοι των καιρών.
    Νίκος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ