ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

JIYAN's STORY
Το τρέιλερ της ταινίας, με ελληνικούς υπότιτλους.

JIYAN's STORY 
(Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)
Inside the women's army

Την Παρασκευή 23/3/18, στις 20:00, στο Μικρόπολις,
 Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18, 54624 Θεσσαλονίκη

Πρώτη προβολή της ταινίας του σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Halûk Ünal σχετικά με τις γυναίκες της Ροζάβα και το ένοπλο αντάρτικο που δημιούργησαν. Το μέτωπο του αγώνα τους διπλό: από τη μια ο πόλεμος με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους αποκεφαλισμούς, τους βιασμούς και τα ανείπωτα βασανιστήρια που ακολουθούν κάθε τους επίθεση. Από την άλλη το ατέρμονο παλιό και νέο σύστημα της πατριαρχίας που τις αντιμετωπίζει ως θύματα, ως σκλάβες, ως ανθρώπους τελευταίας κατηγορίας, χωρίς λόγο και δικαίωμα αυτοδιάθεσης.


Η ταινία ακολουθεί τις γυναίκες στα περισσότερα πεδία των μαχών τους, στο βουνό ή στην ανταλλαγή πυροβολισμών, στο σχολείο, στο σπίτι, στην πολιτική, στην καθημερινότητα.

Τώρα που ο τουρκικός στρατός με προμετωπίδα τους τζιχαντιστές κατέλαβε το Αφρίν, θυμίζοντας στην ανθρωπότητα πως η μάχη των Κούρδων και των γυναικών όχι απλά δεν τελείωσε αλλά κινδυνεύει ίσως περισσότερο από ποτέ, η ταινία, ξαναθέτει το ζήτημα από όλες τις πλευρές, έτσι πολύπλευρα όπως το θέτουν οι γυναίκες και όπως θα έπρεπε να το βλέπουμε όλοι μας.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ