ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

DiEM25: Όχι στα συλλαλητήρια της πατριδοκαπηλείας και του εθνικιστικού μίσους


Αναδημοσίευση από το "diem25.org"


Οι πολιτικές δυνάμεις που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» ήταν εκείνες που σφύριζαν αδιάφορα όταν η Ελλάδα έχανε την ανεξαρτησία της το 2010, έλεγαν τα «Ναι σε όλα» στο Κοινοβούλιο, βροντοφώναζαν «Βάστα Γερούν» το 2015 και νομιμοποιούν με κάθε τρόπο τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού.

Την ώρα λοιπόν που η ολιγαρχία μονιμοποιεί τη χρεοδουλοπαροικία του ελληνικού λαού και (στο όνομα της δήθεν εξόδου από τα Μνημόνια) εγγυάται τη διαδικασία ερημοποίησης της Ελλάδας, η αναζωπύρωση του «Μακεδονικού» είναι το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα.

Το DiEM25 Ελλάδας, ως διεθνιστικό, πανευρωπαϊκό και πατριωτικό κίνημα, πρεσβεύει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό όλων των ευρωπαίων ενώ εναντιώνεται σε όλα τα είδη αλυτρωτισμού και επεκτατισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ως DiEM25 αγκαλιάζουμε όλους τους δημοκράτες που νιώθουν ταπεινωμένοι και ανήσυχοι από την πολύχρονη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Αυτή τη στιγμή όμως που η χώρα ερημοποιείται και η περιοχή αποσταθεροποιείται, συλλαλητήρια από μια άλλη εποχή, με «Ζήτω ο Στρατός» και ύβρεις για γειτονικούς λαούς, αποτελούν ντροπή αλλά και απειλή για την πατρίδα μας.


Επίσης, άλλο ένα σχετικό κείμενο από την ίδια πηγή:

Σύμφωνα με τον Γιάννη Σκαρίμπα, ο κλασικός πολιτισμός τελείωσε το 338π.Χ. με τη μάχη της Χαιρώνειας και την τελική νίκη των Μακεδόνων επί των συνασπισμένων υπόλοιπων Ελλήνων. Οι πόλεις-κράτη καταλύονται και αναδεικνύεται ένα νέο είδος ανθρώπου, όχι πλέον του πολίτη αλλά του υπηκόου που ζει σε ένα πολιτικό περιβάλλον απροσπέλαστο για τον ίδιο, δοτό από τα πάνω.

Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για τις αλλαγές στην ιστορία της φιλοσοφικής σκέψης που επέφερε η μετατροπή των πόλεων-κρατών σε κομμάτια μιας αυτοκρατορίας:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ