ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σατανάς και οι... εξωγήινοι


Για την συντριβή του αριστερού «πατριωτικού» κόμματος CUP στις εκλογές που έγιναν Καταλονία, είδαμε πρώτες εκτιμήσεις από υποστηρικτές του, όπως εδώ:

Μερικές από αυτές  είναι ακόμα πιο συγκεκριμένες για τα αίτια της ήττας, όπως εδώ:
(κλικ στην εικόνα για περισσότερα)

Αναμένουμε και τις εκτιμήσεις των ντόπιων υποστηρικτών της πολιτικής του CUP και ιδιαίτερα εκείνων που ανακάλυψαν μια νέα σχέση ανάμεσα στο «πατριωτικό» και το «ταξικό» στην υπόθεση της Ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Μέχρι να συμβεί αυτό, σας παρουσιάζουμε ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα που αφορά τους πολίτες της χώρας και την πίστη τους σε υπερφυσικές ή μεταφυσικές δυνάμεις, στο Σατανά και στο μάτιασμα, σε εξωγήινους και άλλα ωραία παρόμοια.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όσους αποδέχονται την ύπαρξη του Σατανά το 57,2% ανήκει στη Δεξιά, το 45,9% στο Κέντρο και το 38% στον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει μια έρευνα της  «Κάπα Research» που έγινε στην χώρα μας την εποχή των μνημονίων. Από αυτή την έρευνα είναι και ο παρακάτω αναλυτικός πίνακας:



(κλικ για μεγέθυνση)

4 σχόλια :

  1. Μόνο για τους εξωγήινους τα ποσοστά είναι σταθερά ανεξάρτητα από πολιτική προτίμηση.

    Επίσης, η πίστη «μάτιασμα» είναι μια μεγάλη σταθερά στον ελληνικό πληθυσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα κείμενο του Raul Camargo (ηγετικό μέλος της Izquierda Anticapitalista στη Μαδρίτη. Είναι τώρα μέλος του κινήματος «Anticapitalistas» και είναι βουλευτές του Podemos στο νομοθετικό σώμα της αυτόνομης κοινότητας της Μαδρίτης):

    Μερικές γρήγορες σημειώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Καταλανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα από τα πιο ισχυρά εκμαυλιστικά επιχειρήματα του δεξιού (και «αριστερού»!) λαϊκισμού είναι «η επίκληση ενός φαντασιακού μεγάλου Εμείς».
    Η στροφή του τρόπου σκέψης και των συναισθημάτων πίσω στο καπιταλιστικό εθνικό κράτος θυμίζει εκ πρώτης όψεως επιστροφή στους εθνικισμούς του 19ου αιώνα. Όμως στην πραγματικότητα - δεδομένου ότι ο πραγματικός κόσμος του 21ου αιώνα διαφέρει πολύ από τον κόσμο του 19ου αιώνα - αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι στροφή στο παράλογο. Προδίδει ακόμη και αυτά που μας κληροδότησε ο 19ος αιώνας.
    Αλλά μόνον προπαγανδίζοντας το παράλογο - δηλαδή «πουλώντας τρέλα» - μπορεί να πουλήσει το σχοινί στους αυτόχειρες η πολιτική που προάγει την πιο άπληστη μορφή καπιταλισμού.
    Αυτό το παράλογο τής είναι χρήσιμο, γιατί φτιάχνει χρήσιμους ηλίθιους.

    Χένρικ Μύλλερ: Η νεο-εθνικιστική επίκληση του μεγάλου φαντασιακού «Εμείς». Επιστροφή στον 19ο αιώνα ή στροφή στον παραλογισμό;
    https://aftercrisisblog.blogspot.gr/2017/12/19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ