ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΙΚΑΡΙΑ ΠΤΗΣΗ - Βιβλιοπαρουσίαση (video)




ΙΚΑΡΙΑ ΠΤΗΣΗ:
Βιβλιοπαρουσίαση στο Polis Art Cafe
Νοέμβριος 7-11-2017

- Δημήτρης Μπελαντής
- Θανάσης Σκαμνάκης
- Γιάννης Χλιουνάκης


3 σχόλια :

  1. ΕΟΣ,
    αν ήθελες να είσαι συνεπής με το τίτλο του προηγούμενου δημοσιεύματος και να εκφράσεις μια συνέχεια στο θέμα των απόψεων για την οκτωβριανή επανάσταση, τότε ο τίτλος αυτού του δημοσιεύματος, θα έπρεπε να είναι:

    Ο «ανύπαρκτος κομμουνισμός» τιμά την Οκτωβριανή επανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι «ανύπαρκτος». Και αυτός είναι απλά ένα κομμάτι του «υπαρκτού», το οποίο όμως δεν ανήκει στην κυρίαρχη εκδοχή του.

      Ο συντριπτικός συσχετισμός δύναμης όμως είναι αυτός που κάνει «ανύπαρκτο» το επιχείρημα στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη, ότι η «κομμουνιστική ιδέα» δεν είναι αυτή που καταγράφεται στην ιδεολογική ταυτότητα του “κυρίαρχου” και στις πολιτικές του πρακτικές, αλλά κάτι άλλο, που αποτυπώνεται στις αναζητήσεις ενός περιθωρίου, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως ο «θεματοφύλας» της...

      Διαγραφή
  2. Γιώργος Καλαντζόπουλος9 Νοεμβρίου 2017 στις 9:40 μ.μ.

    Ιδού ο “Οκτώβρης της εποχής μας”!...

    Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας με θέμα «Ο Οκτώβρης και η εποχή μας» για τα 100 χρόνια της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης.

    Πράγματι η δημοσιογραφήκή παρουσίαση της εκδήλωσης αποδίδει πιστά το πολιτικό περιεχόμενο του τίτλου:

    Καμία δημογραφική αναφορά στα θέματα και στις απόψεις που ακούστηκαν, παρά μόνον χαρακτηρισμοί ανάλογοι με αυτούς που γράφονται στις κοινωνικές στήλες των εφημερίδων για αν το φουστανάκι της μιας κυρίας ήταν «ενδιαφέρον» και αν το καπέλο της άλλης είναι μέσα στις τρέχουσες αναζητήσεις των σχεδιαστών της μόδας που συνοδεύονται από πληθώρα φωτογραφιών για να καταδειχθεί η επιτυχία της εκδήλωσης.

    Αν δεν το πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά εδώ, και προσπαθήστε να βρείτε, έστω και υπαινικτικές - μια άλλου τύπου καταγραφή για το “επίκαιρο νόημα του Οκτώβρη”:

    ο Οκτώβρης της εποχής μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ