ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Οι κόκκινες γραμμές υπάρχουν όταν τηρούνται




(Κάλεσμα συλλογής υπογραφών)

Αυτή η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών κατά οποιασδήποτε συμφωνίας με τους δανειστές που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα λιτότητας απευθύνεται στον κόσμο της Αριστεράς και των κινημάτων, που δεν του αξίζει να παραμένει σε αυτή την παραλυτική αναμονή, ούτε να ανεχτεί –πολύ περισσότερο να αναγκαστεί να υπερασπιστεί– μορφές μνημονιακής διολίσθησης.

Στη σημερινή συγκυρία δεν αρκεί να διεξάγεται η συζήτηση με επιθετικούς προσδιορισμούς του τύπου «έντιμη – επώδυνη», καθώς είναι πασιφανές ότι η όποια συμφωνία –ή η μη επίτευξή της– θα σφραγίσει την πορεία του κόσμου της εργασίας αλλά και της Αριστεράς για πολλά χρόνια. Θεωρούμε οτι η πρόσφατη συνάντηση των Βρυξελλών και η εξωφρενική στάση των δανειστών επιβεβαιώνει την προηγούμενη διαπίστωση.

Για εμάς, η συμφωνία που μπορεί να γίνει αποδεκτή είναι αυτή που:

- Θα επιτρέπει τις αυξήσεις στους κατώτερους μισθούς και συντάξεις, τη θέσπιση συλλογικών συμβάσεων και την απαγόρευση των ομδικών απολύσεων.
- Θα εντείνει τη φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων και του πλούτου, μειώνοντας αντίστοιχα την έμμεση φορολογία.
- Θα περιλαμβάνει δραστική μείωση του χρέους και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του υπόλοιπου.
- Θα βάζει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις και την περαιτέρω εκποίηση των κοινών αγαθών.

Αν δεν εξασφαλίζονται αυτά τα στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα, δεν πρέπει να συναφθεί συμφωνία και βεβαίως δεν πρέπει να πληρωθούν οι επόμενες δόσεις.

Προφανώς, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες μιας τέτοιας λύσης και τις ενδεχόμενες συνέπειές της, ωστόσο αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη συνέχιση της μνημονιακής καταστροφής των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων στο όνομα της παραμονής στο ευρώ. Σε αυτές τις συνθήκες, η κινητοποίηση των κινημάτων και του κόσμου της Αριστεράς, η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα είναι εξαιρετικά αναγκαίες.

η συνέχεια εδώ:

4 σχόλια :

  1. http://www.koutipandoras.gr/article/142498/ft-i-elliniki-protasi-gia-ti-meiosi-toy-hreoys-pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η Ελλάδα μαζί με την ΕΕ πρέπει να βρουν την σωστή λύση για να καταφέρει η χώρα να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της εφαρμόζοντας παράλληλα και τις μεταρρυθμίσεις»
    Αnton Siluanov Ρώσος Υπουργός Οικονομικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενικά η συλλογή υπογραφών ποτέ δεν ήταν αποτελεσματική. Κι έπειτα το πλαίσιό της είναι νεφελώδες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντιστρόφως. Εδώ σύμφωνα με τις ¨διαρροές¨ έχουμε συγκεκριμένα πρόταση της "Ελληνικής πλευράς" για θεαματική αύξηση της έμμεσης φορολογίας σε βασικά είδη διατροφής και άλλα εντελώς απαράδεκτα. Αντί να είμαστε ευθέως αντίθετοι στην διαρρεόμενη εθελουσία υποταγή της κυβέρνησης και κάθετα αντιπολιτευτικοί στη διαδικασία των μυστικών και μονομερών υποχωρήσεων, μιλάμε ακόμη γενικά και αόριστα. Καλά κρασιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://tvxs.gr/news/ellada/baroyfakis-exoyme-yperbei-polles-kokkines-grammes

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ