ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Το ΚΚΕ στο πλευρό του εργοδοτικού σωματείου της “ελληνικός χρυσός”




Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Το ΚΚΕ που δεν χάνει ευκαιρία να αντιταχθεί στην ΓΣΕΕ χθες ευθυγραμίστηκε πλήρως μαζύ της για να προασπιστεί το εργοδοτικό σωματείο της “Ελληνικός Χρυσός”. Η παράταξη του ΠΑΜΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας συναίνεσε με χαρά μαζί με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ στην εντολή της ΓΣΕΕ να δώσει αίθουσα για συνέντευξη τύπου στο Σωματείο της Ελληνικής Χρυσός...

Αποκαλυπτικό και το δημοσίευμα του 902:

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός». Κατά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη -σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου- τους έγινε γνωστό πως δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους και πως οι αντιδικίες της κυβέρνησης «αφορούν μόνο τις αυθαιρεσίες της εταιρείας».


Παράλληλα, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια από φορείς που είναι ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή και στη συνέχεια διαλύθηκαν στην Ομόνοια.

Σε παρεμβάσεις που έχει κάνει κατά καιρούς για το θέμα των μεταλλείων, το ΚΚΕ έχει εκφράσει τη στήριξη στους αγώνες των εργαζομένων για την προστασία των θέσεων εργασίας, τη βελτίωση των συνθηκών και της θέσης τους.

Υποστηρίζει ωστόσο ότι η «μεγάλη εικόνα» προσδιορίζεται από τη βασική σύγκρουση, ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα έχουν το πάνω χέρι στη Χαλκιδική. Από αυτή τη σύγκρουση δεν θα ωφεληθούν ούτε οι εργαζόμενοι, αλλά δεν πρόκειται να βελτιωθούν και οι συνθήκες διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας. Γι' αυτό απαιτείται κοινός αγώνας και όχι ο τεχνικός διαχωρισμός, γιατί κοινός είναι ο εχθρός. Το «διαίρει και βασίλευε» τρέφει τα συμφέροντα και την εξουσία των μονοπωλίων, αποδυναμώνει το λαϊκό παράγοντα.

Το ΚΚΕ έχει τονίσει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ο λαϊκός παράγοντας δεν πρέπει να στρατεύεται πίσω από ξένα συμφέροντα.

Το ΚΚΕ είναι υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου, με τρόπο που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Η διασφάλιση αυτού, προϋποθέτει μια παραγωγική ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι του καπιταλιστικού κέρδους. Αυτή πρόκειται να εξασφαλίσει και την ισόρροπη ανάπτυξη διαφόρων κλάδων, αλλά και την αξιοποίηση του συνόλου των παραγωγικών δυνατοτήτων.

Έχει επισημάνει, επίσης, ότι η αποκατάσταση των απωλειών, αλλά και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, αλλά και της ΕΕ, χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς τέτοιου είδους αγώνες δεν θα κατακτηθεί για παράδειγμα το δικαίωμα για σύνταξη στα 55 χρόνια για τους μεταλλωρύχους.

Υ.Γ.   Στο ριζοσπάστη το ίδιο ακριβώς κείμενο δημοσιεύτηκε με διαφορετικό τίτλο:
"Διαδηλώσεις χτες στην Αθήνα για τα μεταλλεία Χαλκιδικής", που προσπαθεί να κρατήσει κάπως τα προσχήματα...

7 σχόλια :

  1. Το ΚΚΕ έχει την ίδια - δήθεν ουδέτερη - στάση με την τοπική διοίκηση της Αστυνομίας απέναντι στην αντίθεση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με τους κατοίκους. Βέβαια η Αστυνομία έχει και κάποιο υλικό κίνητρο για να έχει μια τέτοια στάση, γιατί δέχεται δωρεές και χορηγίες από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 16.4.2015 : Η πρώτη διαδήλωση "κατσαρόλας" του εργοδοτικού σωματείου της "HELLAS GOLD" με ανοιχτή στήριξη της ΝΔ και υπόγεια στήριξη από το ΚΚΕ

    http://giatinkinonikiaristera.blogspot.gr/2015/04/1642015-hellas-gold.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γνωστό προδοτικό και συστημικό ΚΚΕ,πιστό στο ρόλο που του έχει αναθέσει ο αστισμός.
    Τίποτα δεν παραξενεύει στην στάση του γκροπούσκουλου του Περισσού πλέον.
    Παράξενο θα ήταν να υπάρχει διαφοροποίηση απο όσα έχει πράξει τα τελευταία χρόνια.
    Ο κατήφορος όμως είναι συνεχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λαϊκό κίνημα είναι ο Συριζα. Οτιδήποτε αντίθετο με τις πολιτικές του Συριζα είναι προδοτικό και πρέπει να συντριβεί, αλλιώς η ηγεμονία δεν θα επιτευχθεί ποτέ. Το γεγονός οτι 6.000 άνθρωποι κατέβηκαν στο δρόμο δείχνει πόσο επικίνδυνοι είναι οι προδότες. Τί έκανε ο Λένιν στην Κροστάνδη;
    YΓ: η αντιδιαδήλωση Αθηναίων ενάντια σε ντόπιους εργάτες και τις οικογένειές τους ήταν ενδεικτική της αντίληψης κάποιων για τα δικαιώματα. Είμαι ενάντια στα μεταλλεία αλλά, ειλικρινά, ντρέπομαι για την δαιμονοποίηση και τη ρατσιστική αντιμετώπιση των μεταλλεργατών. Απο την άλλη μεριά, για να δούμε και τα θετικά, Ηταν μιά πολύ διαφωτιστική εμπειρία πάνω στην έννοια και τη λειτουργία της προπαγάνδας και του φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γνωστό προδοτικό και συστημικό ΚΚΕ,πιστό στο ρόλο που του έχει αναθέσει ο αστισμός.

    Βουλωμένο γράμμα διαβάζει ο σύντροφος. Άμα τον είχαμε στον εμφύλιο, δεν θα βγάζαμε ούτε την άνοιξη του '46!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και εργατικό σωματείο στην “ελληνικός χρυσός” για να το υποστηρίξουμε?

    Τι είναι η ταξικότητα? Κονκάρδα, που σε άλλους τη φοράμε και από άλλους τη βγάζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ