Επιπλέον, το γεγονός ότι μόλις χθες ψηφίστηκε επί της αρχής (και σήμερα επί των άρθρων) ένα νομοσχέδιο που πραγματοποιεί μια βαθιά τομή σε προοδευτική κατεύθυνση για την ελληνική κοινωνία, δικαιώνει αγώνες χρόνων του κινήματος για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας.
Στον αντίποδα, θεωρούμε ότι η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής αποτελεί υποχώρηση προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ που με τέτοιες κινήσεις βλέπουν το δικό τους αυταρχισμό να δικαιώνεται.
Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή, για την επαναφορά, υπεράσπιση και διεύρυνση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η διαφύλαξή του, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, παραμένει για μας υπόθεση του φοιτητικού κινήματος και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ακόμα και ενάντια σε κινήσεις που αντικειμενικά το υπονομεύουν. Η ανασυγκρότηση με μαζικούς κι αγωνιστικούς όρους του φοιτητικού κινήματος και της ακαδημαϊκή κοινότητας, με στόχο την ενδυνάμωση και υπεράσπιση του ασύλου είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Η διαφύλαξη του ασύλου, ωστόσο, δεν μπορεί να αφορά τις δυνάμεις καταστολής. Το δόγμα «Νόμος και Τάξη», της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 25ης Γενάρη κι έτσι πρέπει να παραμείνει.
Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Η νεολαία έσωσε την τιμή του κόμματος. Ο λαλίστατος κατά τ' αλλά Τ. Κορωνάκης εδώ ακολούθησε την γραμμή "η σιωπή είναι χρυσός"
ΑπάντησηΔιαγραφήη ΑΥΓΗ γράφει:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε επέμβαση της αστυνομίας έληξε η κατάληψη της Πρυτανείας - Αντιδράσεις από το ΣΥΡΙΖΑ
Όμως οι "αντιδράσεις από το ΣΥΡΙΖΑ" είναι μεμονωμένων προσώπων (εκτός της νεολαίας). Θυμίζουν τις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να υποβαθμίσουν βάζοντας ένα κατώτερο στέλεχος, όπως τον Β' Γραμματέα της Πρεσβείας, να κάνει μια σχετική δήλωση. Ο υπουργός Παιδείας τι λέει για την παραβίαση του ασύλου;
Όλο το κόμμα πρέπει να ξεσηκωθεί απαιτώντας την παραίτηση του Πανούση και την αυστηρή δημόσια αυτοκριτική της κυβέρνησης για το αίσχος της επέμβασης των ΜΑΤ στην πρυτανεία. Η αρχή πρέπει να γίνει μεθαύριο στην πανελλαδική συνάντηση του τμήματος δικαιωμάτων και να ακολουθήσουν οργανώσεις μελών, ΝΕ, βουλευτές, τάσεις κ.λ.π
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιχάλης Καστρινάκης
Το κράτος δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρχει και μετά από αυτόν. Το ξέρετε αυτό κύριε Καστρινάκη;
ΑπάντησηΔιαγραφήAνώνυμε του προηγούμενου σχολίου, το ζήτημα που αναδεικνύεται σε αυτή την περίπτωση είναι να αποδείξουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο κράτος, δηλαδή δεν μετεξελίσσεται σε κόμμα διαχείρισης του κράτους των ηγετικών ελίτ, αλλά καταφέρνει να προωθήσει τουλάχιστον τον εκδημοκρατισμό στις δομές και τις πρακτικές .του αυταρχικού κράτους έκτακτης ανάγκης και περιστολής δικαιωμάτων και ελευθεριών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ.Κ.
Συμφωνούμε. Φτάνει να μην τα κάνει όλα Κούγκι ή Καμπούλ (Τζιχάντ) κύριε Καστρινάκη, για να υιοθετήσουμε την ορολογία του Υπουργού Αμύνης. Ας μην κλείνουμε τα αυτιά μας.
ΔιαγραφήΤο άσυλο είναι για να διακινούνται όλες οι ιδέες. Όχι μόνο κάποιες ιδέες αρεστές σε μια γκρούπα ανθρώπων. Πρέπει να διακινούνται όλες οι ιδέες. Αυτά είναι αλφαβήτα του Διαφωτισμού, αλλά τόσο δύσκολο να το καταλάβουν όσοι καταλήγουν Βορειοκορεάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα αυτά είναι πολυ ωραία και η Νεολαία σαφώς μας συγκινεί με την νεανική της φλόγα και ενθουσιασμό, όμως σύμφωνα με την ΄παρακάτω ενδιαφέρουσα έρευνα του Παν. Μακεδονίας:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.lifo.gr/now/politics/64789
η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Συριζα πιστευει οτι η αστυνομία "έπρεπε να επέμβει άμεσα" (46.5)
Στο σύνολο των πολιτών το ποσοστό είναι 68%
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πόσο συντηρητική είναι η ελληνική κοινωνία και όχι αν έχει δίκαιο η Νεολαία σε αυτά που υποστηρίζει. Τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν είναι θέματα πλειοψηφίας ΄- μειοψηφίας αλλά θέματα αρχών.
ΔιαγραφήΣαφώς τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν είναι θέματα πλειοψηφίας ΄- μειοψηφίας αλλά θέματα αρχών, αλλά:
Διαγραφήδεν νομίζω οτι υπάρχει ανθρώπινο δικαίωμα κατάληψης Πανεπιστημιακού Χώρου απο Μη Φοιτητές, χωρις την απόφαση οποιασδήποτε φοιτητικής σύμπραξης. Δεν το έχω ακούσει ποτέ μου και σίγουρα δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Οπότε η ελληνική κοινωνία είναι συντηρητική σε σύγκριση με ποιά άλλη;
Είναι τόσο συντηρητική η ελληνική κοινωνία επειδή δεν αποδέχεται κατι που δεν ισχύει πουθενά; , Αν αυτές οι αρχές δεν υπάρχουν πουθενά, τότε μιλάμε για έναν πολύ συντηρητικό πλανήτη!