ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο Τάσος Κορωνάκης θα είναι ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ;




Με αφορμή αυτές τις φήμες αλλά και την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ, παραπέμπουμε σε ένα παλιότερο δημοσίευμά μας (Ιούλης του 2014)  και αφήνουμε στον αναγνώστη να κάνει τις σχετικές συγκρίσεις ανάμεσα σε εκείνη την συγκυρία και την σημερινή:
Συμπάσχουμε και συμπαραστεκόμαστε στον σύντροφο Τάσο Κορωνάκη

Σχετικό με θέμα και το παρακάτω απόσπασμα από το κείμενο: Οι συμβολισμοί, οι ιεραρχίες και τα πολιτικά μηνύματα από την εκλογή της ΚΕ του νέου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (Ιούλης του 2013):


Επίσης, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μερικές παρατηρήσεις για το πώς αποτυπώνεται η νέα ιεραρχία στην εκλογή της ΚΕ. Μετά τους τρεις κορυφαίους «οικονομολόγους», την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Κορωνάκης Τάσος. Όπως και το ΚΚΕ, το οποίο τοποθετεί στην ΚΕ και κάποιους «εργάτες» για να καταδείξει την «ταξική εκπροσώπηση» στο εσωτερικό του κόμματος, έτσι και ο νέος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ με το «πρόσωπο» του Κορωνάκη προσπαθεί να καταγράψει ότι τιμά το «καλό παιδί», τον «άνθρωπο των κινημάτων» που βάζει την ενότητα του κόμματος πάνω από τα στενά συμφέροντα των μηχανισμών και άλλα παρόμοια, αλλά και να «ξεπλύνει» αυτούς που ακολουθούν: Τον Δημήτρη Βίτσα, τον πρώην γραμματέα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που μόλις «αυτοδιαλύθηκε», για να υπενθυμίσει - σε όσους υποτιμούν - την συνέχεια ανάμεσα στον ένα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ με τον άλλο. Μετά τον «γραμματέα», ακολουθούν τα δύο κομματόσκυλα της προεδρικής ομάδας που έχουν αναλάβει την δημόσια εκφώνηση του λόγου της: Ο Νίκος Παπάς και ο Πάνος Σκουρλέτης. Στην προηγούμενη ΚΕ ο Πάνος Σκουρλέτης δεν είχε εκθέσει την υποψηφιότητά του στην κρίση της 1ης πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Ο  Νίκος Παπάς είχε τότε καταλάβει την 21η θέση, ενώ τώρα αναβαθμίστηκε στην 6η.

3 σχόλια :

  1. πάμε και λίγο στο κίνημα:

    Χθες καμιά 300 βαρεμένο αντισυριζέοι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ΕΠΑΜ και το ΜΜΕ έκαναν διαδήλωση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ που πρόδωσε και κορόιδεψε τον λαό. Ούτε τα μέλη τους δεν συσπείρωσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίδιο συνέβη και με την αντισύριζα φιέστα του ΚΚΕ.
    Τα μούσκεψε ο καιρός.
    Αποδείχθηκε πως το ΚΚΕ δεν είναι παντός καιρού.
    Τσάμπα τα παχιά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ