ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ένας “αμερικάνος” απαντάει στο “ΠΑΜΕ” και όχι μόνο..


Στη χώρα μας δυο αυτοδιαχειριστικά εγχειρήματα στο χώρο της εργασίας, η “ΒΙΟΜΕ” και η “Η εφημερίδα των Συντακτών” είναι τα υποδείγματα που αναδεικνύουν τις πραγματικές στρατηγηκές διαφορές στο χώρο της Αριστεράς για το πως αντιλαμβάνεται τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό. Η Αριστερά που φαντασιώνεται τον σοσιαλισμό ως μετατροπή του έθνους – κράτους στο κόμμα – κράτος, αδιαφορεί ή εναντιώνεται και καταγγέλλει. Ένα στέλεχος του ΚΚΕ, το οποίο εκφέρει τον επίσημο λόγο αυτής της Αριστεράς δηλώνει:


Σαν απάντηση σε αυτές τις αντιλήψεις, δημοσιεύουμε το 2ο απόσπασμα (ιδιαίτερα από το σημείο 3m55s), το οποίο σας είχαμε υποσχεθεί από την παράσταση "Stand-Up Economy/ ο οικοΝομολόγος" του Νίκου Αρβανίτη :


(το 1ο απόσπασμα είναι εδώ “Το ΟΡΕΓΚΟΝ...”)

10 σχόλια :

  1. το ΠΑΜΕ καλα τα λεει. Οι ανθρωποι μπιζνες κανουν συνεταιρσιμο εχουν το δικο τους φαγακι προσπαθουν να εξασφαλισουν οπως κανουν χιλιαδες μικρομεσαιοι σε ολοι τη χωρα. Για ποιο λογο μονο η ΒΙΟΜΕ και η ΕφΣυν αποκτουν πολιτκο περιεχομενι και οχι 2 συνεταιροι ταξιτζιδες ή περιπτεραδες κλπ
    Φτανει με τις αυταπατες αυτες μας οδηγησαν ως εδω αλλοι με τις πιστωτικες καρτες κι εσεις με τους δηθεν αυτοδιαχειριζομενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαυτό, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ δεν έχουν κανένα λόγο στην "διεύθνση", αλλά είναι σαν τους εργαζόμενους στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όπου έχουν λόγο μόνο τα αφεντικά...

      Διαγραφή
    2. Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει τα καπιταλιστικά συμφέροντα της Α.Ε Περισσός, που παίρνει θαλασσοδάνεια από το κράτος για την Τυποεκδοτική, που απολύει εργαζομένους και άλλα παρόμοια.

      Είναι φανερό γιατί δεν θέλει την αυτοδιαχείριση στις επιχειρήσεις....

      Διαγραφή
  2. Το παμε/κκε είναι λογικό να μισεί οτιδήποτε ξεφεύγει απο τον θανάσιμο σταλινικό εναγκαλιασμό.
    Η αυτοδιαχείρηση εργασιακών χώρων είναι ο νεκροθάφτης του κόμματος επιχείρησης.
    Η τοποθέτηση του Αρκάδα εργατοπατέρα του παμε,μόνο σαν κατάπτυστη μπορεί να χαρακτηρισθεί.
    Εχουν πολυ κατήφορο ακόμα μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΥΤΕ ΑΠΕΞΩ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ. Η ΤΥΠΟΕΔΟΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΚΚΕ.
    ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 14 Απριλίου 5:04.
    Σώπα ρε μεγάλε!!!
    Ωστε η τυποεκδοτική εξυπηρετεί τους σκοπούς του κκε?Τότε πως εξηγείς ρε τριμέγιστε,πως εκει τυπόνονταν σχεδόν το σύνολο των εφημερίδων της Αθήνας,ακόμα και τα φυλλάδια της ΕΛΑΣ??
    Είναι στους σκοπούς του κκε η τύπωσης του περιοδικού της Αστυνομίας?Είναι γνωστή η κολλεγιά του κκε με την αστυνομία,αλλά τόσο φανερά πλέον?
    Το καπιταλιστικό σύστημα δεν ανατρέπεται απο αυτούς που είναι αναπόσπαστο μέρος του,όπως το πρών κκε.
    Γιατί για πρώην πρόκειται,όπως το κατάντησαν οι διάφορες φράξιες που λυμαίνονται το κόμμα του περισσού,με προεξέχουσα την φράξια της Παπαρήγα βεβαίως βεβαίως.
    ΟΙ αυτοδιαχειριζόμενες πλατείες που ήταν ότι καλύτερο έδωσε το κίνημα τα τελευταία χρόνια,θα σας μπαίνουν στο μάτι για πολύ καιρό ακόμα!
    Η παντελής απουσία του κκε απο αμεσοδημοκρατικές και αυτοδιαχειριζόμενες διαδικασίες όπως των πλατειών, έφερε και την εκλογική πανωλεθρία,και την συρρίκνωση,όπως παραδέχτηκε και ο Μπογιόπουλος,το μαύρο πρόβατο αν έχεις ακουστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλληλεγγυη στους εργατες της βιο.με. και στο πρωτο αυτοδιαχειριζομενο εργοστασιο που απαλλοτριωθηκε απο τα αφεντικο, αλλα τι σχεση εχει η εφημεριδα των συντακτων(συνεταιρισμος) με την αυτοδιαχειριση? εκτος του οτι δεν προαγει την αυτοδιαχειρηση! τα λενε και οι ιδιοι εργαζομενοι τους, οχι μονο εγω!ειναι και αδιαφορη εφημεριδα! μη βαφτιζουμε το κρεας ψαρι! διαβαστε λιγο το καταστατικο της βιομε να δειτε τι σημαινει αυτοδιαχειριση! αντε με τις συριζικες τσακπινιες! στο δρομο του αντρεα που ελεγε και αυτος τις ιδιες μαλακειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοδιαχείριση σημαίνει να μην έχεις ΑΦΕΝΤΙΚΑ και να αποφασίζεις συλλογικά για τα θέματα οργάνωσης της εργασίας.

      Δεν κοιτάς τα "πολιτικά φρονήματα" των εργαζομένων, και με βάση αυτά αποφασίζεις ποιός προάγει και όχι την αυτοδιαχείριση!...

      Διαγραφή
  6. δεν κοιτας οχι, να τα ισοπεδωσουμε ολα, να τα ενσωματωσουμε ολα! δημοσιογραφοι της εφ.συν ξεκαθαριζουν σε εκδηλωσεις πως δεν προκειται περι αυτοδιαχειριζομενου εγχειρηματος. ειναι συναιτερισμος με εσωτερικη ιεραρχια κλπ. πιο αξιοπρεπες απο αλλα εντυπα! εδω διαφημιζανε το εργο εξορυξης χρυσου στη χαλικιδικη, τι να λεμε τωρα! και ο παπανδρεου για αυτοδιαχειριση ελεγε αλλα να διδασκομαστε λιγο απο την ιστορια, λιγο ρε γμτ.
    αυτοδιαχειριζομενες πλατειες, καλο και αυτο, δεν λεω ωραια ηταν, συμμετειχα ενθουσιωδως, αλλα οι αποφασεις που παιρνονταν δεν υλοποιουνταν κατα 90%, γιατι λες? γιατι ειχαν σχεση με την αυτοοργανωση και την αυτοδιαχειριση οσο η β. με την π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Μην ξεχνάς πως και το το ΠΡΙΝ είχε διαφήμιση για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004,που δεν είναι όργανο πολιτικής οργάνωσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ΝΑΡ τα παίρνει από το κράτος;

      - Ξέρεις πόσες "κομματικές" αποφάσεις παίρνουν κόμματα και οργανώσεις και δεν τις υποποιούν;

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ