ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Οι "γουρουνίστας" εν δράσει!Tηρώντας τις παραδόσεις των ημερών, θα σας πούμε το δικό μας χριστουγενιάτικο παραμύθι για τα "γουρουνάκια" του ΣΥΡΙΖΑ, τις ονομαζόμενες συνιστώσες. 
Το δανειστήκαμε από
από το βιβλίο του Τζέημς Φινν Γκάρνερ "Πολιτικώς ορθά ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ"

Μια φορά κι έναν καιρό ήτανε τρία γουρουνάκια που ζούσαν μαζί με αλληλοσεβασμό και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους. Χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, έκτισαν το καθένα από ένα όμορφο σπίτι. Το ένα γουρουνάκι έκτισε ένα σπίτι από άχυρο, το άλλο ένα σπίτι από ξύλα και το τρίτο ένα σπίτι από κοπριά, πηλό και κισσό, υλικά που τα ανέμειξε και τα έψησε όλα μαζί σε ένα μικρό φουρνάκι δίνοντάς τους το σχήμα τούβλων. Μόλις έκτισαν τα σπίτια τους τα γουρουνάκια έμειναν πολύ ικανοποιημένα από την εργασία τους κι εγκαταστάθηκαν σ' αυτά αποφασισμένα να ζήσουν ειρηνικά και να απολαύσουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Αλλά το ειδυλλιακό τοπίο σύντομα παραβιάστηκε. Μια μέρα παρουσιάστηκε ένας μεγάλος κακός λύκος με επεκτατικές βλέψεις. Είδε τα γουρουνάκια και τα λιγουρεύτηκε τόσο από φυσικής όσο και από ιδεολογικής απόψεως. Όταν τα γουρουνάκια αντίκρυσαν τον λύκο, έτρεξαν και κρύφτηκαν στο αχυρένιο σπίτι. Ο λύκος έτρεξε ξωπίσω τους, χτύπησε δυνατά την πόρτα και φώναξε: «Γουρουνάκια, γουρουνάκια, αφήστε με να μπω μέσα!»

Τα γουρουνάκια τού απάντησαν: «Η πειρατική τακτική σου δεν φοβίζει τα γουρουνάκια που αμύνονται υπέρ βωμών και εστιών.»


Αλλά ο λύκος δεν ανεχόταν αυτή την αντιμετώπιση που στερούσε τη ζωή του από κάθε λόγο ύπαρξης. Έτσι φύσηξε και ξεφύσηξε και γκρέμισε το αχυρένιο σπίτι. Τα φοβισμένα γουρουνάκια τρέξανε στο ξύλινο σπίτι, ενώ ο λύκος τα καταδίωκε με μανία. Εκεί που παλιά βρισκόταν το αχυρένιο σπίτι ήρθαν άλλοι λύκοι, αγόρασαν το οικόπεδο και ξεκίνησαν μια μπανανοφυτεία.

Στο ξύλινο σπίτι, ο λύκος ξαναχτύπησε την πόρτα και φώναξε: «Γουρουνάκια, γουρουνάκια, αφήστε με να μπω!»

Τα γουρουνάκια αποκρίθηκαν: «Βρε, ας στο διάβολο. σαρκοφάγε, καταπιεστή και ιμπεριαλιστή!»

Σ΄ αυτό το σημείο ο λύκος κάγχασε συγκαταβατικά. Έκανε μάλιστα τη σκέψη: «Έχουν τόσο, μα τόσο παιδιάστικες απόψεις. Είναι κρίμα να εξαφανιστεί αυτό το είδος, αλλά τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πρόοδο.»

Κι έτσι ο λύκος φύσηξε και ξεφύσηξε και έριξε το ξύλινο σπίτι. Τα γουρουνάκια έτρεξαν στο τούβλινο σπίτι με τον λύκο να τα ακολουθεί κατά πόδας. Εκεί που παλιά βρισκόταν το ξύλινο σπίτι, ήρθαν άλλοι λύκοι και έχτισαν ένα παραθεριστικό κέντρο χρονομερισμού για παραθεριστές λύκους, όπου η κάθε μονάδα ήταν ένα πιστό φάιμπεργκλας αντίγραφο του ξύλινου σπιτιού, το δε συγκρότημα ήταν πλήρως εξοπλισμένο με μαγαζιά τοπικής λαϊκής τέχνης, σχολή καταδύσεων και νεροτσουλήθρες.

Στο τούβλινο σπίτι ο λύκος χτύπησε και πάλι την πόρτα και φώναξε: «Γουρουνάκια, γουρουνάκια, αφήστε με να μπω μέσα!»

Αυτή τη φορά αντί να αποκριθούν τα γουρουνάκια άρχισαν να τραγουδούν τραγούδια αλληλεγγύης κι απέστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Τώρα πια, όμως, ο λύκος είχε αρχίσει να θυμώνει εξαιτίας της πρωτοφανούς άρνησής τους να εξετάσουν το ζήτημα σφαιρικά και να λάβουν υπόψη τους τις ανάγκες των σαρκοφάγων. Έτσι φύσηξε και ξεφύσηξε και ξαναφύσηξε και ξαναξεφύσηξε και μετά έπιασε το στήθος του και έπεσε κάτω ξερός. Η θανατηφόρα καρδιακή προσβολή προήλθε σίγουρο από την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών τροφών.

Τα τρία γουρουνάκια καταχάρηκαν που θριάμβευσε η δικαιοσύνη και χόρεψαν γύρω από το πτώμα του λύκου. Ο επόμενος στόχος τους ήταν η απελευθέρωση της πατρίδας τους. Συνέστησαν λοιπόν μια ένοπλη οργάνωση με άλλα γουρουνάκια που η γη τους είχε επίσης απαλλοτριωθεί. Αυτή η νέα ταξιαρχία των γουρουνίστας επιτέθηκε με αυτόματα όπλα και ρουκέτες στο παραθεριστικό κέντρο, κατέσφαξε τους βάναυσους καταπιεστές λύκους κι έστειλε στον υπόλοιπο κόσμο το πασίδηλο μήνυμα να μην ξανανακατευτεί στις εσωτερικές τους υποθέσεις. Τα γουρουνάκια εγκαθίδρυσαν μια υποδειγματική σοσιαλιστική δημοκρατία με δωρεάν παιδεία, Εθνικό Σύστημα Υγείας και φτηνή στέγη για όλους.

Προσοχή: Ο λύκος σ' αυτή την ιστορία έχει μεταφορική έννοια. Κανένας πραγματικός λύκος δεν κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συγγραφής της εν λόγω ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ