ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους κομματικούς μηχανισμούς της Αριστεράς...

Πολυτεχνείο 73
Είναι πλέον φανερό ότι τα επιτελεία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ άρχισαν την εφαρμογή του PLAN Β' που προβλέπει την χρεωκοπία της χώρας και την αποβολή της από την ΟΝΕ και το ΕΕ. Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αναλάβει να υλοποιήσει ακριβώς αυτό το σχέδιο, ώστε το χρηματοπιστωτικό σύστημα να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος και να περιοριστούν οι συνέπειες της χρεωκοπίας στις χώρες της ευρωζώνης και στο κοινό τους νόμισμα.

Ο Μάρτιος είναι ο κρίσιμος μήνας γιατί τότε οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας που θα πρέπει να εκπληρωθούν είναι δεκαπλάσιες από την 6η δόση, η οποία μας έχει δημιουργήσει τόση αναστάτωση τους τελευταίους μήνες. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα μπει χέρι στην δημόσια και η ιδιωτική περιουσία και θα εκποιηθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Δυστυχώς η Αριστερά δεν μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πολιτική λύση στην σημερινή πολιτική κρίση του συστήματος, διότι αποτελεί και αυτή μέρος του. Είναι εγκλωβισμένη στις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις χωρίς να μπορεί να αρθρώσει μια πολιτική αυτονομημένη από το κράτος και το κεφάλαιο, πολιτική η οποία θα προστατεύει και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας εδώ και τώρα και όχι στην εποχή της δευτέρας παρουσίας του κομμουνισμού. Στην πραγματικότητα η ΔΗΑΡ και ο μισός ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με το PLAN A' των επιτελείων της Ε.Ε και του ΔΝΤ, ενώ το ΚΚΕ, ο υπόλοιπος ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές επαναστατικές δυνάμεις συμπλέουν με το PLAN B', το οποίο έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η νέα κυβέρνηση Παπαδήμα...

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη σήμερα (15/11) στην εκπομπή του Λαζόπουλου αλλά και το τελευταίο του κείμενο/κάλεσμα  “ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) - Μίκης Θεοδωράκης” μας έκαναν να συναισθανθούμε για μια ακόμα φορά την ανεπάρκεια των μηχανισμών της Αριστεράς, οι οποίοι μπροστά στην κρίση του πολιτικού συστήματος για το μόνο πράγμα που νοιάζονται είναι η δική τους πολιτική επιβίωση.

Ο Άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ - με όλα όσα του έχουμε καταλογίσει – γίνεται τελικά πιο συμπαθής απ' το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό της Αριστεράς, το οποίο έχει αναλάβει εργολαβικά την σωτηρία του λαού και του έθνους. Πρώτα απ' όλα γιατί δεν πουλάει τα παραμύθια που κυριαρχούν στο χώρο της Αριστεράς, όπως το παραμύθι για αυτά που θα συμβούν αν χρεοκοπήσει η χώρα και αν βγούμε από την Ε.Ε και την ΟΝΕ , ότι δηλαδή δεν θα πεινάσουμε, ότι γρήγορα τα πράγματα θα βελτιωθούν, η χώρα ότι θα μπει σε τροχιά “παραγωγικής ανάπτυξης”, θα εξαφανιστεί η ανεργία, θα ζούμε ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς και άλλα φαιδρά παρόμοια...

Επίσης, δεν πουλάει το παραμύθι για την ενότητα της αριστεράς. Σήμερα σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της αριστεράς είναι εγκλωβισμένο μέσα σε ίντριγκες και σε παραγοντισμούς προσπαθώντας εναγώνια να οικοδομήσει ένα νέο κακέκτυπο του ΕΑΜ. Μέσα σε αυτό το κλίμα, κάθε επί μέρους μηχανισμός επιφυλάσσει βεβαίως για τον εαυτό του τον ρόλο που είχε το ΚΚΕ στο ΕΑΜ, δηλαδή επιδιώκει να εξασφαλίσει την πολιτική ηγεμονία με οργανωτικές μεθόδους. Σε αντίθεση με αυτές τις πρακτικές ο Άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ καλεί σε “γενική εξέγερση”, “μέσα σε κλίμα συλλογικότητας και ισότητας
Αυτό το σημείο έχει ιδιαίτερη σημασία, την στιγμή κατά την οποία δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρούν ότι το κίνημα της 25ης Μάη ψόφησε και γλύφουν το ΚΚΕ επιδιώκοντας με αυτό την “ενότητα” της Αριστεράς για να σωθεί η χώρα. Σε αντίθεση με αυτές τις πολιτικές, ο Άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ αναγνωρίζει την πολιτική σημασία και αυτονομία του κινήματος της 25ης Μάη που σφράγισε τις εξελίξεις στην χώρα μας, και απευθύνεται πολιτικά προς τους “αγανακτισμένους πολίτες”, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει ένα σημαντικό ζήτημα  σχετικά με την απεύθυνση προς πολιτικά πρόσωπα. Δεν ακολουθεί τους δρόμους της μικροπολιτικής των μηχανισμών της Αριστεράς, για τους οποίους αρκεί ως μόνη προϋπόθεση η πολιτική συμφωνία με τη δική τους πολιτική πλατφόρμα, για να αγκαλιάσουν οποιονδήποτε, απ' όπου και αν προέρχεται. Γράφει λοιπόν, αξιολογώντας την πολιτική πρακτική και την γενικότερη στάση, ως πιο σημαντικές από αυτό που διατείνεται καθένας σήμερα στα λόγια: “Θα απευθυνθούμε σε όσους πολιτικούς δεν έχουν συμβιβαστεί. Στους «αγανακτισμένους πολίτες». Στους ακτιβιστές. Στους ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης. Στους εργαζόμενους. Στους νέους.

Οι κομματικοί μηχανισμοί της Αριστεράς, με τις κινήσεις που κάνουν στην πολιτική σκακιέρα, απευθύνονται κυρίως σε παράγοντες που αποδεσμεύονται από την κομματική τους ταυτότητα λόγω της κρίσης του πολιτικού συστήματος. Αν αυτοί οι παράγοντες δηλώσουν ότι συμφωνούν με την κωδικοποιημένη πολιτική πλατφόρμα των μηχανισμών, ανεξάρτητα αυτό που έκαναν ή έλεγαν μέχρι χθες, τους έχουν στα όπα – όπα. Και δεν μιλάμε μόνον για αυτούς που βρίσκονται στο κοινοβούλιο αλλά και για αυτούς που διακαώς προσπαθούν να εισέλθουν εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι, που λίγο καιρό πριν λοιδορούσαν τον Τάκη Φωτόπουλο και την ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σήμερα τον έχουν αναδείξει σε εξέχοντα πολιτικό παράγοντα γιατί απλά θεωρούν ότι μπορεί να ενταχθεί στα πολικά τους σχέδια. Ας τον λουστούν!...

23 σχόλια :

  1. Μίκης εμφανίζεται να έχει αφομοιώσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την σκέψη Μάο Τσε Τουγκ απ' ότι διάφοροι επίδοξοι τιμητές του στην χώρα μας. Εφαρμόζοντας την μαοϊκή αντίληψη για την διαλεκτική των αντιθέσεων που αποτυπώνεται στην γνωστή φράση "το ένα γίνεται δύο", αφού η ΣΠΙΘΑ διαχωρίστηκε από από τα βαρίδια του Δημητροκάλη, του Καραμπελιά και του Καζάκη αποκτάει μια πιο καθαρή πολιτική φυσιογνωμία, διακριτή από τους υπάρχοντες πολικούς σχηματισμούς.

    Αρκεί να συνεχίζει σε αυτό τον δρόμο και να μην φορτωθεί καινούργια βαρίδια από τον σαπισμένο προσωπικό του όλου του πολιτικού συστήματος, από την δεξιά ως την αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας διδαχθεί τουλάχιστον από το πάθημα του Αλαβάνου, που όταν διαχωρίστηκε από την σαπίλα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κουβάλησε μαζί του αρκετά βαρίδια απ' εκεί και το βούλιαξε το καράβι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ανώνυμε, ο Μίκης δεν έχει να διδαχθεί τίποτε απο κανέναν. Βιολογικό προφανές. Ότι έπραξε έχει παραδοθεί στην Ιστορία. Ότι πράτει δηλώνει την αγωνία του σημερινού Έλληνα. Και μας δείχνει το δρόμο, όπως αυτός τον ξέρει και με τον τρόπο του.
    ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ. ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΑΠΙΛΑ. ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ 2-3 ΚΙΛΑ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες!16 Νοεμβρίου 2011 στις 10:23 μ.μ.

    Στην Ελευσίνα είχε κανονιστεί κοινή εκδήλωση του Α. Αλαβάνου με τον Δ. Καζάκη. Εδώ η αναγγελία της:
    Εκδήλωση-Συζήτηση: Τέλος μεταπολίτευσης, κρίση αποκρίσεις της Αριστεράς
    όπως και στην ιστοσελίδα του Μετώπου Α-Α:
    http://tometopo.gr/images/PA/elefs.jpg

    Όμως, κάπου τσάκισε το κονέ και πήγε μόνον ο Α. Αλαβάνος. Βέβαια στην ιστοσελίδα του Μετώπου ΑΑ, κατά την γνωστή κουκουέδικη νοοτροπία, δημοσιεύεται μόνον η είδηση εδώ:
    H εκδήλωση στην Ελευσίνα με τον Αλ. Αλαβάνο χωρίς βέβαια να δοθεί καμία εξήγηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να ανακοινωθεί η εκδήλωση και να βγει η αφίσα, είχαν συμφωνήσει και ο Αλαβάνος και ο Καζάκης να πάνε χέρι - χέρι στην Ελευσίνα.

    Τον Καζάκη, ακόμα και ο Μίκης τον πήρε χαμπάρι. Όπου γάμος και γιορτή, η Βασίλω πρώτη. Ο Αλέκος όμως δεν έχει κουκούτσι μυαλό! Έτσι προωθείται η ενότητα της αριστεράς;

    Απ' ότι φαίνεται η ιστορία χάλασε λόγω Θεοδωράκη. Ο Αλέκος, δεν μπορεί να τα έχει όλα δικά του, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Ας διαλέξει, ή με τον Μίκη ή με τον Καζάκη.

    Υ.Γ. Από την α' εθνική που έπαιζε μπάλα ο Αλέκος με το Τσιπρέικο, βρέθηκε στην γ' εθνική να δίνει αγώνες εκτός έδρας με τον Δ. Καζάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμα ο Ρούντι κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Σταμπολιάδη και Αποσκιτη για να φτιάξουν το νέο ΕΑΜ, το παράπτωμα του Αλέκου είναι πταίσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ υπάρχει περιεκτική πολιτική παρτούζα με Τάκη Φωτόπουλο, βαθύ ΝΑΡ και ακόμα πιο βαθύ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ. Το φανάρι το κρατάει ο Μαριόλης φωτίζοντας τον δρόμο για την έξοδο από την ΟΝΕ με τα οικονομικά του μοντελάκια.

    Εσείς ασχολείστε ακόμα με τους μπαγιάτικους έρωτες της ΚΟΕ με τους μεταναστοφάγους; Αυτό είναι παλιά ιστορία, που ξεκινάει από το 1ο γράμμα του Ζαχαριάδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με την φόρα που έχει πάρει ο Μαριόλης, τον Λαπαβίτσα τον βλέπω δεύτερο και καταϊδρωμένο!

    Αν και στην τελευταία εκδήλωση του ΜΕΤΩΠΟΥ στην ΑΣΟΕ διάφοροι ομιλητές αναφερθήκαν στο δίδυμο Μαριόλης - Λαπαβίστας, σαν να αναφέρονται στον Μάρξ - Ένγκελς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ παίζει έξω αριστερά και ο Νίκος Μπογιόπουλος. Όλοι οι πρώην κουκουέδες - Απο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΑΑ - που δεν έχουν απογαλακτιστεί ακόμα από το κώμα, φαντασιώνονται την στιγμή που ο Νίκος θα γίνει ο νέος γραμματέας του κόμματος για να επιστρέψουν πίσω! Όμως η Αλέκα αλλού θα δώσει το δακτυλίδι. Δεν κάνει τις μαλακίες του Αλέκου, που έχασε το άλλο κώμα χωρίς να πάρει χαμπάρι τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να την χαίρεστε την αριστερά σας16 Νοεμβρίου 2011 στις 11:42 μ.μ.

    Ακόμα και η ΠΑΣΑ,που βγάζει δεκάρικους για την την άμεση δημοκρατία και άλλα παρόμοια, δημοσιεύει συχνά κείμενα του Μπογιόπουλου.

    Αυτό σημαίνει τρικυμία εν κρανίω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ τον Να την χαίρεστε την αριστερά σας

    Δεν πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω. Όσοι έχουν περάσει από το ΚΚΕ, ακόμα και αν έχουν φύγει απ' αυτό εδώ και χρόνια, έχουν κάψει φλάντζα και καίνε λάδια! Η "μηχανή" τους δεν επιδέχεται επισκευή.

    Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα απ΄ αυτούς. Θα πρέπει να αναλάβουν να ινία νέοι άνθρωποι. Δυστυχώς όμως στους μηχανισμούς της Αριστεράς αυτές οι χαλασμένες μηχανές κυριαρχούν ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ και μέχρι το ακροδεξιό ΡΕΣΑΛΤΟ αναδημοσιεύει κείμενα του Ν. Μπογιόπουλου, σιγά μην δεν αναδημοσιεύανε οι πρώην συντροφοί του:
    Ν. Μπογιόπουλος: Όχι στην απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα και στο ρεσάλτο δεν είναι μερικοί πρώην σύντροφοί του, παλιοί κνίτες από την ΠΑΝΤΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος Ζαχαριάδης και πρώτο γράμμα;

    Το γράμμα του Λένιν στο Μπόρις Σουβαρίν να διαβάσει κανείς: "Αν σε καιρό πολέμου πρόκειται για υπεράσπιση της δημοκρατίας ή για αγώνα ενάντια στο ζυγό που κατεπιέζει ένα έθνος, εγώ δεν είμαι καθόλου ενάντια σ'εναν τέτοιο πόλεμο και δεν φοβάμαι τις λέξεις "υπεράσπιση της πατρίδας" όταν αναφέρονται σ'ενα τέτοιου είδους πόλεμο".
    Για να μη σου πω και για τον Ένγκελς το 1891: "Ο ρωρισκός τσαρισμός είναι ο εχθρός όλων των εθνών της Δύσης και ακόμα και της αστικής τάξης αυτών των εθνών" (Ένγκελς, Ο Σοσιαλισμός Στη Γερμανία)."Αν ο κίνδυνος του πολέμου γίνει μεγαλύτερος, μπορούμε να πούμε στην κυβέρνηση πως είμαστε έτοιομοι, με τη ρητή συμφώνία που θα μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό, να την υποστηρίξουμε ενάντια στον ξένο εχθρό, με την προϋπόθεση πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, ακόμα και επαναστατικά μέσα, για να διεξάγει αδιάλλαχτα τον πόλεμο... Θα ήταν ένα ζήτημα εθνικής ύπαρξης και για μας είναι επίσης ένα ζήτημα να διατηρήσουμε τη θέση και τις ενδεχόμενες ευκαιρίες που θα έχουμε κερδίσει".(Γράμμα Ένγκελς στον Α.Μπέμπελ 13/8/1891).

    "Τα εργατικά κόμματα της Δυτικής Ευρώπης πρέπει αναγκαστικά να διεξάγουν έναν σκληρό αγώνα ενάντια στο ρωσικό τσαρισμό" (Ένγκελς, η Εξωτερική Πολιτική του Ρώσικου Τσαρισμού).

    Ο Λένιν φταίει και ο Ένγκελς, όχι ο Ζαχαριάδης και η ΚΟΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να μην ξεχνιώμαστε17 Νοεμβρίου 2011 στις 12:38 π.μ.

    Στο περιοδικό της Λιάνα Κανέλλη «Νέμεσις» είχε φιλοξενεί άρθρα με σκληρές κατηγορίες εναντίον των Κ. Χατζηδάκη και Χ. Φώλια και Γ. Αβέρωφ τα οποία έφεραν την υπογραφή «Κ. Κυδωνιάτης». Λόγω των έντονων φημών ότι ο πραγματικός συντάκτης ήταν ο Κ. Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ (ως γνωστόν, η ελληνική ονομασία για το Αϊβαλί είναι Κυδωνίες) κατέθεσαν αγωγή εναντίον του την οποία και είχαν κερδίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Ανώνυμο των 12.36

    Από τσιτάτα καλά τα πας, από πολιτική σκέψη όμως σε βλέπω αρκετά καθυστερημένο! Για τον Boris Souvarine, αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις κάτι παραπάνω από τα τσιτάτα διάβασε ένα ενδιαφέρον κείμενο του Νικόλα Σεβαστάκη: Μια κομμουνιστική διαφωνία στη σκιά του Οκτώβρη

    Υ.Γ. Όσα τσιτάτα και να αναγγείλεις, δεν ξεπλένεις τους τυχοδιωκτισμούς του Ρούντι και της ΚΟΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ψυχραιμία!

    Aπ' ότι φαίνεται κάποιοι θα επικαλεστούν ακόμα και το Σοβιετοναζιστικό Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ για να υποστηρίξουν τις μαλακίες που κάνει η ΚΟΕ με τους ακροδεξιούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολλή ανωνυμία από την Κουμουνδούρου έπεσε ρε παίδες! Τι έγινε κατάλαβε ο Μίκης την τριάδα της κωλοτούμπας Βούτση, Μηλιού και Τσίπρα και την κοπάνησε, όπως την κοπανάει και ο... σοσιαλιστικός χώρος; Γι' αυτό τα βάζετε με την ΚΟΕ, τον Αλαβάνο, το ΜΑΑ και όλους τους άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ redteam

    1. Τα έχεις μπέδρεψει μάλλον με τα πολλά ταμπλό που παίζει η ΚΟΕ και δεν βλέπεις γύρω σου! Η ΚΟΕ να έβαλε με τον Αλαβάνο και είναι με το ένα πόδι εδώ και το άλλο δίπλα στην χρυσή αυγή!

    2. Μακάρι ο Μίκης να μην πέσει ατην κωλοτούμπα του Βούτση - Λαβαζάνη - Τσίπρα και να τους ρίξει την ρωχάλα που τους αξίζει.

    3. Ποίος σοσιαλιστικός χώρος την κοπάνησε από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Ο Μαριάς; Να τον χαίρεται ο Μίκης. Το πιο αξιόλογο πρόσωπο απ' αυτόν το χώρο η Σακοράφα μήπως ξέρεις με ποιούς συζητά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Αμάν πια!
    1) Η ΚΟΕ δεν τα έβαλε με κανέναν Αλαβάνο (Αφού δεν το ξέρεις το άθλημα άστο καλύτερα).
    2) Ο Μίκης μάλλον τους έριξε ροχάλα και έφυγε τρέχοντας γι' αυτό και διοχετεύουν και δημοσιεύματα όπως εκείνο της περασμένης Παρασκευής στην Ελευθεροτυπία (Κατευθείαν από την Κουμουνδούρου ήταν η διοχέτευση).
    3)Τον Μαριά και τον Μητρόπουλο και κάτι άλλους ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τους είχε περί πολλού μέχρι και υποψήφιους. Αυτούς περιτριγύριζε και περιτριγυρίζει μαζί με τον Κοτζιά για να μπουν στο ψηφοδέλτιο, αλλά αυτοί προχώρησαν σε νέα κίνηση μαζί με τον Κουρουπλή. Την ανικανότητα των καθηγητών τύπου Βούτση-Τσίπρα και Μηλιού την κατάλαβαν μέχρι και τα λαμόγια του "σοσιαλιστικού" χώρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ΕΟΣ
    Θα γράψω την γνώμη μου με ενδεχόμενες προβλέψεις ή σκέψεις σωστές ή λάθος.
    Κατά την γνώμη μου, το ζήτημα δεν είναι το Ευρώ. Αλλά αν θα συνοδευτεί με διαγραφή-μη αναγνώριση του χρέους, έξοδο από ΕΕ, εργατικό έλεγχο σε τράπεζες - εργοστάσια.

    Το δίλλημα που κατά την γνώμη μου θα αντιμετωπίσουμε θα είναι εάν θα τρώμε λιγότερο βραχυπρόθεσμα και αγωνιστικά με προοπτική για καλύτερο μέλλον.
    4 - 5 χρόνια μέχρι να ανασυγκροτηθεί η παραγωγή, βιομηχανική και αγροτική. Ας βλέπατε Συνασπισμένοι αυτά που είπε ο Λαπαβίτσας στην χθεσινή εκπομπή "ανιχνεύσεις"(ΕΤ3).
    Και να δημιουργηθούν νέες σχέσεις με τους γείτονες πέρα από την ΕΕ ή ξεχωριστά με νύν ή πρώην χώρες της ΕΕ. Και κυρίως με αυτές που θα μας έχουν ανάγκη.
    Στην αρχή της εφαρμογής του προγράμματος, θα υπάρξει περιορισμός ή απαγόρευση στην κίνηση των κεφαλαίων.
    Το όποιο νόμισμα θα είναι τουλάχιστον αρχικά ως κουπόνι, ο τραπεζικός τομέας η μία δηλαδή κεντρική τράπεζα θα μεταβιβάζει πόρους προς την παραγωγή, και θα υπάρξουν ελλείψεις σε εισαγώμενα αγαθά. Αυτά νομίζω πως θα γίνουν στην αρχή εφαρμογής αυτού του προγράμματος, το οποίο υποστηρίζω ως την εργατική απάντηση-λύση, έως ότου ανασυγκροτηθεί η παραγωγή και να αποκαταστήσει η χώρα τις νέες διεθνείς της σχέσεις κυρίως με τους γείτονες που θα έχουν ανάγκες(ενεργειακές, μεταφορών προϊόντων κ.α.). Στην περίπτωση που η αριστερά τα καταφέρει, ΝΑΙ για 5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.
    Αλλά παράλληλα τα κεφάλαια ξένα και ντόπια θα απαξιωθούν αφού θα χάσουν τα κέρδη τους μέσω τόκων.
    Έχουν και αυτά κάτι να φοβούνται ότι θα χάσουν..Και το σίγουρο σε τέτοιο ενδεχόμενο, είναι πως θα αντιδράσουν ποικιλοτρόπως, ή αν δεν τα καταφέρουν, θα προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν.Μην έχετε λοιπόν αυταπάτες σε στυλ Καζάκη (συναλλαγματική "ανωμαλία" για 6 - 12 μήνες, λίγο σφίξιμο στο ζωνάρι, ντομάτες αντι..πετρελαίου(!)-το είχε πει τον Μάρτη- κλπ κλπ).Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν

    Υπάρχει ΒΕΒΑΙΑ και η "ευρωπαϊκή" λύση. Καταρχήν ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ τη διατήρηση ως έχει της Ευρωζώνης για να μην πω και της ίδιας της ΕΕ.Και αυτό λόγω ύπαρξης διαφορετικών συμφερόντων των εθνικών αστικών τάξεων(βλέπε για ενέργεια από Ρωσία ή εισβολή στη Λιβύη την διαφορά στη στάση Γαλλίας-Γερμανίας).Ήδη άρχισαν οι περιορισμοί στην μεταφορά πολιτών εντός ΕΕ,αυστηρή δημοσιονομική πολιτική(προσπάθειες για αναθεώρηση ΣΕΓΚΕΝ - ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ).Επίσης υπάρχουν φωνές και μέσα στην Γερμανία όπου θέλουν να φύγουν εκτός..Ευρώ. Το δίλλημα θα εμφανιστεί σε ποιο οξυμενο βαθμό στο εάν η ΕΚΤ θα τυπώσει ή όχι περισσότερο χρήμα και πόσο, για να"καλύψει" αν θέλουν να καλύψει τρύπες κυρίως σε Ιταλία-Ισπανία. Και αυτό μετά την λιτότητα που θα επιβληθεί και στις 2 χώρες.

    Ποιες θα είναι κατά την γνώμη μου οι επιπτώσεις του(όχι και τόσο όπως φαίνεται εγγυημμενου)"ευρωπαϊκού" δρόμου? Θα περιορίστει η κατανάλωση αργά αλλά σταθερά για 20+ χρόνια σε σημείο που πιθανόν και να..υπάρξει πείνα στα ολοένα κια αυξανόμενα φτωχά- προλεταριοποιημένα στρώματα του πληθυσμού. Μνημονιακά και μεσο- (και ίσως)μακροπρόθεσμα! Το λένε και αστοί αναλυτές ότι στην καλύτερη σε 10 χρόνια(2021) θα φτάσουμε στο επίπεδο χρέους του 2009! Με εκπτώσεις σε εργασιακά δικαιώματα-δημοσιους χώρους, ποιότητα ζωής θα συμπληρώσω. Με νομιμοποίηση του "μαύρου χρήματος"(ποιος πολιτικός το πρωτοείπε άραγε?). Κατάσταση..Κολομβίας! ΚΑΙ μπαίνοντας ΚΑΙ σε γεωπολιτικές "περιπέτεις"(π.χ.στη Β. -Β.Α.Αφρική-Νοτιοδυτική Ασία).

    Τώρα αν υπάρχει και τρίτος δρόμος αυτό μάλλον μου θυμίζει τον "τριτο δρόμο για τον σοσιαλισμό" του παλαιού ΚΚΕ εσωτερικού.. Η μεσοβέζικη λύση των φιλολαϊκών(λόγω πίεσης του κόσμου) αστών Κίρχνερ δεν ήταν και τόσο η καλύτερη όπως έδειξε και ο Εξάντας στο ρεπορτάζ του για την Αργεντινή μετά από δέκα χρόνια της εκδήλωσης της κρίσης. Όπου νομίζω πως η εκπομπή έδειξε,(διορθωση αν κάνω λάθος)πως ένα στεγαστικό δάνειο των 60.000 πέσος μετατράπηκε σε δάνειο 240.000 πέσος λόγω υποτίμησης του πέσο έναντι δολλαρίου χωρίς ταυτόχρονα κρατικοποίηση υπό εργατικό έλεγχο των τραπεζών στην Αργεντινή.. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @redteam

    Σήμερα Παρασκευή, 18/11/11, μια μέρα μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, συναντώνται η ηγεσία της Κουμουνδούδου (Τρίπρας, Δραγασάκης και σία) με τον Μίκη για να οριστικοποιήσουν την κοινή κάθοδο στις εκλογές.

    Λοιπόν, όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ