ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"ΠΙΠΗ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ" (*)


(κάνε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Αφιερώνουμε τον παρακάτω πίνακα με τα συνθήματα της εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το 73 σε εκείνους τους μηχανισμούς της αριστεράς οι οποίοι με τις ευλογίες των καρδιναλίων της επιστήμης της οικονομίας διυλίζουν σήμερα τον κώνωπα, αναζητώντας το θείο δισκοπότηρο με την κοινωνία επαναστατικής πολιτικής πλατφόρμας που θα τους φέρει στην εξουσία, και καταπίνουν - χωρίς να μπορούν να την χωνέψουν - την κάμηλο του μαζικού κινήματος που κουβαλάει στην καμπούρα της την λαϊκή αγανάκτηση και δυσαρέσκεια:

(*) Το σύνθημα από την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το 73,  αναφέρεται στον Σ. Μαρκεζίνη, δοτό πρωθυπουργό της χώρας από την χούντα του Παπαδόπουλου.

2 σχόλια :

  1. Έχει και η Αριστερά τους δικούς της ΠΙΠΙΔΕΣ, μια ματιά εδώ μπορεί να σας πείσει για την κουτοπονηριά τους:Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ…Ο «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας το πάρουμε και από την άλλη όμως: κάθε εποχή (αλλά και κάθε εξέγερση) βγάζει τα συνθήματα που της ταιριάζουν.

    Π.χ. μια διαφορετική κοινωνική και διεθνής πραγματικότητα μπορεί να έχει άλλο τρόπο προσέγγισης, ακόμα και σε επίπεδο συνθήματος. Επίσης άλλο το '73 που υπήρχε Ραδιόφωνο κρατικό και ΥΕΝΕΔ από τη μια και από την άλλη πολύγραφος, τρικάκι, πινέλο και μπογιά και άλλο το 2011 των σημερινών εναλλακτικών μέσων επικοινωνίας και δικτύωσης.

    Εξάλλου και η σημερινή εποχή έχει βγάλει συνθήματα που είναι εξίσου απλά (ή και απλοϊκά) στη σύλληψη και αρκετά περιεκτικά. Π.χ. «Η χούντα δεν τελείωσε το '73», «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», «Κάτω η Κυβέρνηση», «Να καεί, να καεί...», «Κλέφτες-κλέφτες», «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ - Ουστ», κ.λπ. κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ