ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τώρα η τράπουλα ανακατεύτηκε...


Το σύνολο σχεδόν της αριστεράς στο τόπο μας συνεχίζει να ασχολείται με την δίκη προθέσεων του Γ. Παπανδρέου και κλείνει τα μάτια του μπροστά στις εξελίξεις που προκάλεσε η απόφαση για το δημοψήφισμα: Οι αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό έχουν αλλάξει ήδη το πολιτικό σκηνικό.

Αυτή η αλλαγή δεν σημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε προεπαναστατική κατάσταση, όπως φαντασιώνεται ένα κομμάτι της αριστεράς. Ούτε ότι η κοινωνία κινείται προς αντικαπιταλιστικές κατευθύνσεις, επειδή ο κόσμος είναι "αγανακτισμένος"  και εκδηλώνει με όποιο τρόπο μπορεί την αντίθεσή  του στις κυρίαρχες πολιτικές διαχείρισης της κρατικής εξουσίας.

Η αλλαγή της πολιτικής συγκυρίας αφορά πρώτα και κύρια στην όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων.  Αντιθέσεων που δεν μπορούν πλέον να επιλυθούν εντός των εθνικών και υπερεθνικών καπιταλιστικών θεσμών. Η κρίση αυτή επικεντρώνεται στο κυβερνών κόμμα, του οποίου κινδυνεύει η συνοχή και η δυνατότητα να κυβερνήσει την χώρα, διαπερνά την αξιωματική αντιπολίτευση και αγγίζει την αριστερά. Η αριστερά σήμερα, εγκλωβισμένη ανάμεσα στις συμπληγάδες των αντιμαχόμενων στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίου, έχει απολέσει εκείνα τα κοινωνικά ερείσματα τα οποία θα μπορούσαν να την αναδείξουν ως το αντίπαλο το δέος του αστισμού.

Παρ΄ όλα αυτά, στην νέα πολιτική συγκυρία αναβαθμίζεται ο “αστάθμητος” λαϊκός παράγοντας. Ακριβώς αυτός ο παράγοντας έριξε χθες τα χρηματιστήρια και εξόργισε τα επιτελεία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Και αυτόν τον παράγοντα, δεν τον φοβάται μόνον ο αστισμός αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς. Γιαυτό χθες βρέθηκαν στα ίδια χαρακώματα η Παπαρήγα, ο Κουβέλης, ο Τσίπρας, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, η Μ. Αποστολάκη, η Β. Παπανδρέου, η Τρέμη, ο Πρετεντέρης,  ο Σαρκοζί και η Μέρκελ αναζητώντας αγωνιωδώς λύσεις για να εξαλείψουν τις διαταραχές που εκδηλώθηκαν από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ώστε το σύστημα να επιστρέψει στην ομαλότητα.

Όμως ο “αχυράνθρωπος” της Μέρκελ έχει ήδη ανακατέψει την τράπουλα και το παιχνίδι δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως πριν. Αυτό σημαίνει πρώτα απ' όλα πως η νέα συγκυρία δεν μπορεί να αναλυθεί με τα ερμηνευτικά σχήματα της προηγούμενης. Βέβαια από μια αριστερά που έκανε πάνω από μισό αιώνα να αντιληφθεί μερικά από τα λάθη της ως προς τον Άρη Βελουχιώτη, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι δύναται να προσδιορίσει τα "νέα καθήκοντα" στην "νέα κατάσταση"...

8 σχόλια :

  1. Τα "ιδια χαρακωματα" βρισκονται στα θολομενα σας μυαλα.

    "Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι αποπροσανατολιστικό για το λαό. Εκείνο που συμφέρει το λαό είναι αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα διαγράψει μονομερώς ολόκληρο το χρέος και με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα αποδώσει στο λαό τον πλούτο που ο ίδιος παράγει και του τον κλέβουν τα μονοπώλια με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων.

    Με αυτό το περιεχόμενο το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Να εκφράσουν την απαίτηση να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές, στις οποίες θα επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ.

    Αν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί ο λαός να πάρει μέρος αγωνιστικά ψηφίζοντας ΟΧΙ, που θα είναι ένα βροντερό ΟΧΙ στην πολιτική του «ευρωμονόδρομου», στο μνημόνιο, στο μεσοπρόθεσμο, στη σύμβαση, και έκφραση για άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτή τη γραμμή έχουν συμφέρον να συναντηθούν και όσοι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν με τη θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ, όμως αντιστέκονται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των ΕΕ, κυβέρνησης, πλουτοκρατίας.
    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενος να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, να τον κάνουν μπούμερανγκ στα διλήμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των παρατρεχάμενών τους.


    Επιβάλλεται η πιο αποφασιστική ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, ενός κινήματος με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

    ΑΘΗΝΑ 2/11/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ"

    Αντωνης χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. {Βέβαια από μια αριστερά που έκανε πάνω μισό αιώνα να αντιληφθεί κάποια από τα λάθη της απέναντι στον Άρη Βελουχιώτη, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι δύναται να προσδιορίσει τα "νέα καθήκοντα" στην "νέα κατάσταση"}

    Έλα ντε...!

    Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν η κωλυσιεργία της κοινοβουλευτικής οφείλεται απλώς σε εσωστρεφείς αγκυλώσεις ή σε μεθοδευμένη αποδοχή του ρόλου του "διαμαρτυρόμενου" εντός του καθεστώτος και με καμία διάθεση να το αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή που θα μας πάει το ΚΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητοί αναγνώστες που σας εκτιμώ ο κύριος ΓΑΠ σαν καλός εντολοδόχος προσπαθεί να δημιουργήσει φόβο και αναταραχές στην λαϊκή μάζα, διότι τα φράγκα είναι πολλά στις αγορές, γνωρίζουμε αρκετά καλά ότι με τα cds και φυσικά με τις γαμημένες αγορές κάποιοι αχυράνθρωποι κερδίζουν τα λεφτά, το καπιταλιστικό σύστημα έχει νικήσει μέχρι στιγμής και αντί να το δούμε αυτό λέμε για το ΚΚΕ, για το ΣΥ.ΡΙΖΑ και για χαρακώματα...παιδιά έλεος δείτε πίσω απο τις γραμμές το τι παίζει...και να ξέρετε αυτοί που λένε το να μην γίνει δημοψήφισμα, έαν τελικά γίνει και δεν πέσει ο ΓΑΠ θα πούνε όλοι ΝΑΙ εκτός Αλέκας Παπαρήγας και Αλέξη Τσίπρα,ο Κουβέλης βάζω στοίχημα όσα λεφτά θέλετε ότι θα είναι ο μόνος αριστερός που θα πει ΝΑΙ...
    Το ίδιο ΝΑΙ θα πεί και ο Σαμαράς, Ντόρα και ο Καρατζαφέρης...και ο λαός θα ξαναβγεί ηττημένος και το αστικό σύστημα θα μας πάει πηδιόντας
    Για αυτό η μόνη λύση είναι ΕΚΛΟΓΕΣ
    John Dcotor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία, John, να γίνουν εκλογές , να βγει ο Αντωνάκης και να μας πάει αυτός γαμιόντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναδημοσιεύσαμε το κείμενο σας εδώ:
    3 Κείμενα για το δημοψήφισμα … (http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/)
    Είμαι ο Παύλος και Θα παρακαλούσα να μας δώσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – στείλτε την εδώ : ormithiella@hotmail.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε συριζαιε ασε τον Βελουχιώτη γιατι εκει που συμμετέχεις ψήφισαν

    Μααστριχ Ε.Ε ευρω και ακομα δεν ξερουν αν θελουν και τι θέλουν

    μεχρι και για το καλο πασοκ μίλησε ο Αλεξης πισω απο τις λεξεις,

    ενω πέρυσι διαλαλούσαν πως αποσταθεροποιησαν την κυβέρνησή,

    αστό το ρημάδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ ανώνυμε παπαγαλάκι των αγορών και του μπα.τσοκ να ξέρεις ότι αν ζούσε ο Άρης Βελουχιώτης δεν θα συμμετείχε στο στημένο δημοψήφισμα αλλά θα ήταν στο βουνό κάνοντας αντίσταση, επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται βλέπεις το τι γίνεται αν και το ΟΧΙ ειναι δελεαστικό για έναν αριστερό οι παγίδες ειναι πολλές.
    Επιμένω λοιπόν ότι το δημοψήφισμα είναι στημένο και αποπροσανατολιστικό όποιος δεν το καταλαβαίνει και συμμετέχει στηρίζονται το ΝΑΙ η το ΟΧΙ στηρίζει στην ουσία το ΣΑΠΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ σύστημα.
    Καμία Ε.Ε δεν πρόκειται να πέσει με κανένα δημοψήφισμα ας αφήσουμε τις αυταπάτες και ας συνέρθουμε, και οι Ιρλανδοί είχαν πεί ΟΧΙ σε κάποιο δημοψήφισμα για την Ε.Ε και στο τέλος η κυβέρνηση τους με αλχημείες κατάφερε να περάσει την θέση εκείνη που ήταν αντίθετή στις επιλογές του Ιρλανδικού λαού, επειδή λοιπόν δεν είμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ και ξέρουμε το τι παίζει αρνούμαστε να συμμετέχουμε στο σάπιο δημοψήφισμα προσωπικά εγώ δεν θα συμμετέχω η θα ρίξω άκυρο αν πάω...
    Βάρκιζα τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ