ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτό το "ανοικτό πανεπιστήμιο" ποιός θα το "κλείσει";


Το παπαδαριό περιλαμβάνει περίπου 12.000 δημοσίους υπαλλήλους και διαχειρίζεται μια τεράστια ακίνητη περιουσία. Παραμένει άθικτο από τα μέτρα του μνημονίου, της τρόικας και του ΔΝΤ. Κανένας παπάς δεν θα απολυθεί  από δημόσιος υπάλληλος και κανένα τέλος ακίνητης περιουσίας δεν θα καταλάβει καμία ιερά Μητρόπολη για τα ακίνητα που έχει υπό την κατοχή της.

Αυτά πάντως συμβαίνουν στην χώρα μας και όχι την Ε.Ε., όπου δεν υπάρχουν παπάδες - δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτή είναι η μία πλευρά του ζητήματος. Η άλλη πλευρά είναι ότι αυτό το παπαδαριό μπορεί να προπαγανδίζει  χωρίς κανένα εμπόδιο - εν ώρα υπηρεσίας - τα πιο αντιδραστικά και  αναχρονιστικά κηρύγματα που προσβάλουν την νοημοσύνη και του τελευταίου πολίτη αυτής της χώρας. Παρακολουθείστε τα παρακάτω video. Δεν έχουν γυριστεί τον μεσαίωνα αλλά το 2010. Δεν έχουν επίσης γυριστεί σε κανένα θεοκρατικό καθεστώς, αλλά στην χώρα μας, στο "πνευματικό κέντρο" μιας επαρχιακής πόλης. Είναι από τα μαθήματα που παραδίδει το "ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ" της σχολής Γονέων στην Κατερίνη.


1. Ο Θεός εμποδίζει τους επιστήμονες να βρουν το φάρμακο για τον καρκίνο γιατί δεν θέλει να μειωθεί η ροή των πιστών προς τον παράδεισο!

2. Αν λάχει και βρεθείτε στην Κόλαση υπάρχει τρόπος μετά θάνατον να βγείτε απ' εκεί! Αρκεί να υπάρχει κάποιος γνωστός σας ζωντανός που θα φροντίσει για σας...

3. Πως ένας νέος άγαμος μπορεί να λύσει τα προβλήματα του με το ...δεξί χέρι του Χριστού!

15 σχόλια :

  1. Λογοκρίνεις ΕΟΣ τα σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμο

    Κάποια σχόλια που είναιεμφανώς ρατσιστικά, σεξιστικά, και υβριστικά λογοκρίνονται. Δεν λογοκρίνονται απόψεις, έστω και αν εκφέρονται με ειρωνικό ή προκλητικό τρόπο, ο οποίος μερικές φορές δεν είναι ανεκτός απ' όλους τους αναγνώστες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή ΕΟΣ,
    ευχαριστώ για την επισήμανση αυτού του θαυμάσιου Πανεπιστημίου. Νομίζω πως θα σας ενδιαφέρει πως μεταξύ διάφορων διαλέξεων

    http://www.sxoligoneon.gr/

    πολλών πρωτοπρεσβύτερων (Θ.Ζήση κλπ), θεολόγων κλπ του κ.Παπαθεμελή, του κ.Χαραλαμπίδη του παλαιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, του κ.Σαράντου Καργάκου, του κ.Βερυβάκη κλπ κλπ χάσατε και την ομιλία του κ.Αλέξη Μητρόπουλου τον Φλεβάρη.
    Του χρόνου φροντίστε να τον ακούσετε.
    Η δεξιά χειρ μαζί σας
    Φιλικά
    Λασκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο για τον καρκίνο και τον Παράδεισο, περιέργως ο Χριστόδουλος που έλεγε με ιταμότητα τις ίδιες ανοησίες στον καρκινοπαθή Θύμιο Καρακατσάνη,
    http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=920299

    όταν αρρώστησε ο ίδιος, όχι μόνο έτρεξε να γλυτώσει από τον Παράδεισο, αλλά έκανε και ατιμίες γιατί ήταν δηλωμένος αντίπαλος των μεταμοσχεύσεων ζωτικών οργάνων και γιατί βούτηξε μόσχευμα με τον τσαμουκά της εξουσίας του από τον ασθενή που προηγείτο, ο οποίος ήταν θεραπεύσιμος και το εδικαιούτο.
    Το ίδο φαίνεται να φοβάται τον Παράδεισο και ο κ.Ιερώνυμος:

    http://roides.wordpress.com/2011/09/22/22sep11/

    Η Εκκλησία είναι το προκλητικότερο σκάνδαλο στο βασίλειο της Νότιας Δανιμαρκίας του ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να φορολογηθεί το παπαδαριό και η περιουσία του να κρατικοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχόλιο που αφαίρεσες από την ανάρτηση, που το κατέταξες;(ρατσιστικό,σεξιστικό,υβριστικό).
    Άποψη,ερώτηση και χιούμορ, κατά τη γνώμη ήταν...
    Μήπως δεν ανέχεσαι το χιούμορ των άλλων ή σε φόβησε το ότι θεώρησα σίγουρη τη θέση που έχεις στην κόλαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμο 11:46
    Δεν αφαιρέσαμε κανένα σχόλιο από αυτή την ανάρτηση!
    Μήπως τελικά δεν το έστειλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρωτούσα: για σένα που έχεις σίγουρα εξασφαλισμένη θέση στην κόλαση, πόσα σαρανταλείτουργα θα χρειαστούν για να μετακομίσεις στον παράδεισο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 31χρονος άνεργος εκπαιδευτικός24 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:44 μ.μ.

    Αυτό το ανοιχτό "πανεπιστήμιο" δεν πρόκειται να το κλείσει το ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα. Συμφέρει στο σύστημα να συνεχίσει η Εκκλησία να ταΐζει με σκοταδισμό τους εργαζόμενους, και μάλιστα με ...κρατικά λεφτά.

    Άντε μετά να κατέβει ο κόσμος στο δρόμο! Αφού η θρησκεία το λέει καθαρά: "Τα βάσανα (πχ ο καρκίνος) είναι καλό πράγμα, γιατί έτσι γεμίζει ο παράδεισος!!"

    ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ τα χαράτσια που ζητάει το ΠΑΣΟΚ από τους εργαζόμενους:
    Στα ανοιχτά "πανεπιστήμια" της Εκκλησίας ΑΕ, που χρηματοδοτούνται από το κράτος, δηλαδή από τους φόρους των εργαζόμενων.......
    (Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό το "πανεπιστήμιο" χρηματοδοτείται από το Δήμο Κατερίνης, δηλαδή από τα δημοτικά τέλη!!)

    Πραγματικά λυπήθηκα τον ταλαίπωρο τον 28χρονο άνδρα στο τρίτο video, που προφανώς έχει προγαμιαίες σχέσεις (ή απλώς αυτοϊκανοποίηση - ακόμα και αυτό για την θρησκεία είναι "τρομερό αμάρτημα"!) και η θρησκεία τον έχει πείσει ότι αυτό είναι το πρόβλημα, και όχι η ανεργία και οι διαλυμένες από το σύστημα εργασιακές σχέσεις. Ο συγκεκριμένος αξιολύπητος άνδρας είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, επειδή νιώθει τρομερές ενοχές που ...έχει ερωτικές σχέσεις!!! Η θρησκεία τον έχει κυριολεκτικά καταστρέψει...
    Δε φταίει βέβαια αυτός, κατά τη γνώμη μου. Η προπαγάνδα-πλύση εγκεφάλου που κάνει η θρησκεία στην Ελλάδα είναι ισχυρότατη και είναι πανεύκολο να πιαστείς στο δόκανό της.
    Κι εγώ μέχρι τα 23(!) μου χρόνια βρισκόμουν πολύ συχνά στην ίδια ψυχολογική κατάσταση με τον 28χρονο του video. Γι' αυτό και τον συμπονώ. Ξέρω τί περνάει.

    Νιώθω ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ, που ξέφυγα από αυτόν τον ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω τι είναι πραγματικά σκοταδισμός ούτε τι είναι λάθος. Οσο για τη φορολόγηση της εκκλησιας ως ατομο που η οικογένεια μου έχει δωρήσει στην εκκλησία δεν θα ήθελα να φορολογηθεί αυτό που εγω εδωσα. Εξαλλου αν οντως φορολογηθει απο το λαο θα παρθουν τα χρηματα καθως αυτος είναι που δίνει πάντα για όλα αυτά που γίνονται στον χωρο αυτον. Οι παπαδες ειναι γνωστό οτι ως πολιτες φορολογούνται κανονικα. Οι πολιτικοι έχουν το πρόβλημα. Αν το κράτος βάλει φόρο στην εκκλησία πάλι εμεις θα πληρώσουμε.
    Οσο για τη δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας θα ήταν χαζό να έρθει στα χέρια ενός σπάταλου και ανεύθυνου κράτους. Αυτή η περιουσία άλλωστε βρέθηκε στην κυριοτητα της εκκλησιας της Ελλάδος μετά απο δωρεες πιστων τους οποιόυς και πρέπει να σεβαστούμε ή μετα την ιδρυση του ελληνικου κράτους το 1830 και ως το 1913 που ηταν γη τουρκων τσιφλικάδων. Το μεγαλύτερο μερος της εκκλησιαστικης περιουσιας χρησιμοποιειται για κοινωφελεις σκοπους και ενα αλλο μέρος είναι άχρηστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε,
    ή είσαι αφελής ή μας κοροϊδεύεις.
    Την περιουσία της η Εκκλησίατην εχει αποκτήσει με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, με οθωμανικά φιρμάνια, με φοροαπαλλαγές και φοροληστείες με εκβιαστικές διαθήκες μοναχικών γέρων που νόμιζαν πως έτσι αγόραζαν μια θέση στον Παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια θρησκεία που δεν λαμβάνει υπόψη της πρακτικά ζητήματα και δεν βοηθάει στη λύση τους, δεν είναι θρησκεία.
    Μαχάτμα Γκάντι, 1869-1948, Ινδός ηγέτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ νομίζω, όπου "καρκίνος" βάλε "κρίση", όπου "δεν βρίσκουν την θεραπεία" βάλε "το μνημόνιο είναι ευλογία", όπου "παράδεισος" βάλε "μεταρρυθμίσεις"... και θα δεις ότι τα ίδια λένε και οι Παγκαλοβενιζέλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 31χρονος άνεργος εκπαιδευτικός26 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:31 μ.μ.

    Ανώνυμε 1:04
    καλή η ιδέα σου να αντικαταστήσουμε τις λέξεις που προτείνεις, αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Σχεδόν σε έχει προλάβει ήδη η ίδια η Εκκλησία, με ένα φυλλάδιό της.

    Είναι εντυπωσιακή η αλληλοϋποστήριξη ΠΑΣΟΚ και εκκλησίας: Το ΠΑΣΟΚ ανταμοίβει την Εκκλησία με προκλητικές φοροαπαλλαγές και η Εκκλησία μοιράζει στους ναούς φυλλάδια (σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα) που γράφουν ότι τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είχαν παρθεί ...εδώ και πολλά χρόνια, για να μην φτάσουμε στην κρίση!!!!
    Το έφερε το φυλλάδιο αυτό η μάνα μου στο σπίτι και το έχω κρατήσει. Σας το παραθέτω εδώ:
    (αν δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε όλά τα ...σοφίσματα της "Ιεράς" Συνόδου, δείτε μόνο την τέταρτη παράγραφο)
    http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4956&Itemid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. (ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ)ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ?ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΗΡΥΤΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ