ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ –ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Η πρωτοβουλία “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” συγκροτήθηκε από πολίτες, με ενεργό συμμετοχή στα σημαντικά τοπικά κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια. Στις 25 Ιουλίου, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ως ανεξάρτητη κίνηση με συλλογική, δημοκρατική, ανοιχτή λειτουργία.

Σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για την παρέμβαση που επιχειρούμε στην περιφέρεια Στερεάς, απευθύνουμε πρόσκληση σε συνάντηση, την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00, στη Λιβαδειά (στο κλειστό θέατρο), για να συζητήσουμε:

τις αρχές λειτουργίας της συλλογικότητας
• την εξειδίκευση των προτάσεων και των κατευθύνσεών μας
• την οργάνωση της δράσης μας στην προεκλογική περίοδο
• τη διαδικασία διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου κλπ.

Η προσωρινή συντονιστική Επιτροπή
Βουκούτης Γιάννης (Χαλκίδα) - τηλ.6973304191
Μέγκου Παναγούλα (Ιτέα) - τηλ.6976681667
Ντούτσικος Κώστας (Λαμία) - τηλ.6976011400
Σπανούδη Δέσποινα (Λιβαδειά) - τηλ.6972850659

Επικοινωνία :
e-mail: protovoulia.stereas.evias@gmail.com
στο facebook: http://www.facebook.com/pages/Autodioiketiko-kinema-periphereias-Stereas-Elladas-kai-Euboias/126844190693999
forum διαλόγου: http://groups.google.gr/group/protovoulia_stereas_evias

Επίσης, 
δημοσιεύουμε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της κίνησης πολιτών Νικαιας - Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/8/2010
Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 7.30μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10 – 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των πολιτών από την Νίκαια και τον Ρέντη, οι οποίοι συμφώνησαν και συνυπέγραψαν το ανοιχτό κάλεσμα της κίνησης μας ( και βέβαια όσων ακόμη το υπογράψουν εδώ μέχρι τότε ) για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στη συνέλευση αυτή θα προχωρήσουμε :
α) στην ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου της πρωτοβουλίας αυτής
β)στην έγκριση των βασικών αρχών του δημοτικού μας προγράμματος
γ)στην συγκρότηση εκλογικής επιτροπής που θα συντονίσει την εκλογική μάχη της 7ης Νοέμβρη

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της.

4 σχόλια :

  1. Με Μαντά στο δήμο ο Συνασπισμός

    Την Τετάρτη το βράδυ, την ίδια περίπου ώρα που πάνω από εκατό μέλη του ΠΑΣΟΚ, από τις οργανώσεις που συστήνουν το νέο δήμο Ιωαννιτών επικύρωναν ουσιαστικά τη στήριξη στην παράταξη και την υποψηφιότητα του κ. Φίλιου, ο Συνασπισμός έπαιρνε απόφαση για αυτόνομη κάθοδο.
    Στη νομαρχιακή συνέλευση αποφασίστηκε η αυτόνομη κάθοδος στο δήμο Ιωαννιτών και η συγκρότηση ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Μαντά. Η πρόταση πέρασε με πλειοψηφία στη συζήτηση (21 ψήφοι) ενώ υπήρξε και πρόταση για να στηρίξει το κόμμα την υποψηφιότητα Φίλιου, αντίθετα με ό,τι αποφάσισε η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα περίπου μήνα. Αυτή, μειοψήφησε με 13 ψήφους ενώ υπήρξαν και 4 λευκά. Το οξύμωρο φυσικά είναι ότι ο κ. Φίλιος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αλλά και μέλος της γραμματείας. Πιο εύκολη ήταν πάντως η απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές, με πρόταση για τη θέση του επικεφαλής, τον κ. Γιάννη Παπαδημητρίου. Αυτή η πρόταση καθώς και άλλες, θα ήταν και θέμα συζήτησης στην πανηπειρωτική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Φιλιππιάδα που έγινε χθες το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνος Σκοτινιώτης:Τιμή και δέσμευση ευθύνης η στήριξη του ΠΑΣΟΚ

    Γράφει: magnesianews.gr
    02/09/2010, 21:55



    "Η εμπιστοσύνη και η στήριξη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελεί για μένα και τους συνεργάτες μου ξεχωριστή τιμή και δέσμευση ευθύνης" δηλώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, υποψηφιότητα που όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα στηρίζει το κυβερνών κόμμα. Ξεκινάμε από σήμερα μια συναρπαστική περιπέτεια, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε. Γιατί ο «Καλλικράτης», η πιο σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, αποτελεί ανεπανάληπτη πρόκληση για το νέο Δήμο μας, τον πρώτο πια σε πληθυσμό Δήμο της Θεσσαλίας και τον έκτο της Ελλάδας. Αποτελεί ταυτόχρονα αφετηρία αγώνων και διεκδικήσεων για περισσότερη, πιο δημοκρατική και πιο αποτελεσματική αυτοδιοίκηση.


    Όπως αναφέρει στη δήλωσή του : "Είμαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή, εργαζόμενοι με σχέδιο, μαχητικότητα, χωρίς εξαρτήσεις και με απόλυτη διαφάνεια, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, προκειμένου να ορθοποδήσει ο νέος Δήμος και ν’ ανοίξει ο νέος ιστορικός κύκλος ανάπτυξης του μητροπολιτικού μας συγκροτήματος. Κι αυτό θα γίνει με τρόπο που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και κοινωνική ταυτότητα του κάθε συνενούμενου Δήμου και θα διασφαλίζει την ισόρροπη ανάπτυξη. Αυτός είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για τη Δημοκρατική Συμπολιτεία μας.


    Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα δεν περισσεύει κανείς. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της μείζονος πόλης μας και μόνο. Χρειάζονται λοιπόν και εκείνοι που βλέπουν ότι με το μνημόνιο η κυβέρνηση διεκπεραιώνει μια πολιτική εθνικής αναγκαιότητας και όσοι το αντιπαλεύουν. Χρειάζονται στελέχη έμπειρα και καταξιωμένα, χρειάζεται όμως και μια νέα γενιά ικανών και αφοσιωμένων στελεχών, με υψηλή την αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος.

    Χρειάζεται κάθε πολιτική δύναμη, κίνηση και συλλογικότητα που εκφράζει μια προοδευτική και οικολογική οπτική για την πόλη και την αυτοδιοίκηση, όπως χρειάζεται και κάθε πολίτης που αγαπάει την πόλη και κάθε νέος άνθρωπος που ασφυκτιά απ’ το σημερινό κομματικό και πολιτικό σύστημα.

    Από σήμερα λοιπόν αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας ευρύτατης αυτοδιοικητικής συμμαχίας που θα ενώνει τη μείζονα πόλη μας, θα εκφράζει μια ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία, θα αξιοποιεί δημιουργικά, στις νέες συνθήκες, τις καλύτερες παραδόσεις της Δημοκρατικής Συνεργασίας και θα στηρίζεται σ’ ένα ισχυρό κίνημα πολιτών.

    Και θα κινηθούμε σεβόμενοι, πάνω απ’ όλα, τους συνδημότες μας, οι οποίοι αυτή την περίοδο έχουν –και δικαιολογημένα- τις δικές τους προτεραιότητες, αφού ζουν με το φόβο και την αγωνία γι’ αυτό που θεωρούν σταθερές του βίου τους.
    Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε, σε συνέντευξη προς τα τοπικά ΜΜΕ, την υποψηφιότητά μας και το πλαίσιο διακήρυξης του συνδυασμού μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ
    ¨ κόντρα στο ρεύμα ¨

    kontrastoreymanikaia.blogspot.com

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Την Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη , στις 7.30μ.μ. , στην αίθουσα του Δημαρχείου Νίκαιας ( Π. Τσαλδάρη 10 – 1ος όροφος ) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των πολιτών από την Νίκαια και τον Ρέντη , οι οποίοι συμφώνησαν και συνυπέγραψαν το ανοιχτό κάλεσμα της κίνησης μας ( και βέβαια όσων ακόμη το υπογράψουν εδώ http://www.gopetition.com/petition/37930.html μέχρι τότε ) για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

    Στη συνέλευση αυτή θα προχωρήσουμε :
    α) στην ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου της πρωτοβουλίας αυτής
    β) στην έγκριση των βασικών αρχών του δημοτικού μας προγράμματος
    γ) στην συγκρότηση εκλογικής επιτροπής που θα συντονίσει την εκλογική μάχη της 7ης Νοέμβρη

    Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της.

    27/08/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

    Δελτίο Τύπου

    Το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στη διευρυμένη χθεσινή του συνεδρίαση με συμμετοχή πλειάδας μελών που ενδιαφέρονται να μετέχουν και δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΟΤΑ, μετά από εκτενή συζήτηση, όπου αναδείχθηκε ομοθυμία κατευθύνσεων, και στο πνεύμα της πρόσφατης συνεδρίασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής αποφάσισε:

    1. Να προχωρήσει στη συγκρότηση κίνησης ΟΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφού επεξεργαστεί παραπέρα και κάτω από τις τωρινές συνθήκες τις προτάσεις επίλυσης των τεράστιων τοπικών και γενικότερων προβλημάτων που έχει σωρεύσει ο δικομματισμός και η αυταρχική δομή και λειτουργία των ΟΤΑ, που πρόσφατα ενισχύθηκε από τον ακόμα αυταρχικότερο "Καλλικράτη", να εντείνει τις προσπάθειες πλατιάς συσπείρωσης και κοινής δράσης όλων των δυνάμεων και των πολιτών που αντιστέκονται στην τρόϊκα και τα κυβερνητικά μέτρα μέσα σε αυτό το συγκεντρωτικό, νεοφιλελεύθερο και καταστροφικό μοντέλο διοίκησης.

    2. Να εργαστεί εντατικά ώστε, πάντα με σεβασμό στον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, να αποτελέσουν οι Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές όχι κομματική καταγραφή αλλά εργαλείο ζύμωσης και συνένωσης των πολιτών σε κίνημα καταδίκης και ανατροπής της νοοτροπίας και των μέτρων καταστροφής κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, κάθε κοινωνικής παροχής και αλληλεγγύης, με τον ψευδή ισχυρισμό ότι ευθύνονται για την βαθιά κρίση, την οποία όμως γέννησε ο ίδιος ο καπιταλισμός, τα αχαλίνωτα μεγάλα συμφέροντα και η λεγόμενη «ελεύθερη» Αγορά τους.

    3. Να λειτουργήσει πλέον ως συγκεκριμένη Συντονιστική Επιτροπή ΟΤΑ και σε συνεργασία με τις άλλες τοπικές παρατάξεις που θα συμπλεύσουν να οργανώσει Ειδική Συνέλευση στο τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη, ώστε τόσο στον Νομό μας, όσο και πανηπειρωτικά σε συνεργασία με τις άλλες Νομαρχιακές Επιτροπές, να αναδειχθούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια μάχης κατά της νοοτροπίας και των εκπροσώπων των δυνάμεων που ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα και την άγρια αντεργατική πολιτική, είτε συμπράττουν με αυτές.

    4. Στο πνεύμα αυτό παρατάξεις όπως η "ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ", στην οποία μετέχουν και πολλοί υπέρμαχοι των κυβερνητικών μέτρων εναντίον των εργαζόμενων και του λαού γενικότερα, δεν μπορεί παρά να οριοθετούνται έξω από κάθε συνεργασία ή στήριξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ