ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ... «Πόντιοι Πιλάτοι» του ΣΥΡΙΖΑ!

Τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες παρέες  που μεθόδευσαν την άνευ όρων παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου αναδεικνύοντας το Α. Τσίπρα ως διπλοθεσίτη αρχηγό του,  σήμερα ολοκληρώνουν το έργο τους συμβάλλοντας αποφασιστικά στην διάλυσή του. Αν και ετοιμάζονται να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί μπλοφάροντας με την ενότητά του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον όλοι αναγνωρίζουν το παιχνίδι κάνουν. Οι προθέσεις τους γίνονται εύκολα αντιληπτές.

Προσπαθούν να εμφανιστούν αποστασιοποιημένοι από  τα «φαινόμενα διαίρεσης και διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ»  και  δηλώνουν με αυτοπεποίθηση - παριστάνοντας τον μάγο που ετοιμάζεται να βγάλει τον λαγό από τον καπέλο του - ότι «Εμείς πιστεύουμε ότι αν  γίνει δεκτή η πρόταση που καταθέτουμε, μπορεί να βρεθεί η  συνθετική και συναινετική επιλογή».

Όμως, όσο και αν αναζητήσει κάποιος αυτή την πρόταση διεξόδου από την κρίση, ξαναδιαβάζοντας το κείμενο τους, δεν θα μπορέσει να την βρει...!  Ίσως, είναι ο λαγός που τον κρύβουν για να τον εμφανίσουν στην σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, με το κείμενό τους, καταθέτουν τελικά την άρνησή τους να τοποθετηθούν πολιτικά για το πρόσωπο του Α. Μητρόπουλου. Επικαλούνται  «Το πολιτικό πλαίσιο και η πολιτική με την οποία θα δώσουμε τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών έχουν συζητηθεί και έχουν εγκριθεί ομόφωνα στο Πανελλαδικό Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2010.», αλλά παράλληλα αρνούνται να δηλώσουν αν θεωρούν ότι  η υποψηφιότητα του  Α. Μητρόπουλου, χωράει σε αυτό το πλαίσιο. Αρνούνται επίσης να προτείνουν  κάποια  στοιχειώδη πολιτικά κριτήρια για την επιλογή του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε; 

Προφανώς δεν επιδιώκουν να ανοίξουν κανένα πολιτικό διάλογο αλλά να κερδίσουν τις εντυπώσεις με αφηρημένες εκκλήσεις για ενότητα. Γνωρίζουν ότι η Κουμουνδούρου στερείται πολιτικών επιχειρημάτων, τόσο για την στήριξη της υποψηφιότητα που Α. Μητρόπουλου, όσο και για την άρνηση της αντιπρότασης για τον Α. Αλαβάνο.

Η συγκάλυψη αυτής της αδυναμίας του ΣΥΝασπισμού, ο οποίος δεν μπορεί να εξηγήσει με πολιτικά επιχειρήματα την στάση του, επιχειρείται με εύσχημο τρόπο: τσουβαλιάζονται και τις δύο υποψηφιότητες στο ίδιο καζάνι: «Τα ονόματα που κατατέθηκαν και συζητήθηκαν στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Α. Μητρόπουλος, Α. Αλαβάνος- δεν εξασφαλίζουν  αυτή την αναγκαία συναίνεση που αποτελεί το συμφωνημένο κανόνα για τη λειτουργία και τη λήψη αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.»

Φαντάζεστε αυτή την παρέα που βρίσκεται σήμερα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και κτυπάει προσοχές στους γραφειοκράτες της Κουμουνδούρου- αν η αριστερά ήταν στα πράγματα  - να τους είχαμε για να διαπραγματεύονται τις υποθέσεις της χώρα με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ; Χαθήκαμε...

Απολαύστε λοιπόν την “πρόταση” των 9 ηγετών μας, που θα καταθέσουν σήμερα στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ:

Παρέμβαση 9 μελών της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καταθέτουμε την ακόλουθη πρόταση για την επιλογή του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία περνάει μια βαθιά και πολύπλευρη κρίση. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, το σύνολο του ελληνικού λαού, δέχονται από την πολιτική της κυβέρνησης μια πρωτοφανή επίθεση στο εισόδημα, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα τους.

Μέσα σ’ αυτό το τοπίο και το κλίμα, αποκτάει σημαντική πολιτική σημασία η επικείμενη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο ρόλος και οι ευθύνες των δυνάμεων της Αριστεράς και ιδιαίτερα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ , σ’ αυτή τη μάχη, παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η συμπαράταξη και η συγκρότηση ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών μετώπων από δυνάμεις που απορρίπτουν την πολιτική της κυβέρνησης , αποκτούν εξαιρετική επικαιρότητα.

Θεωρούμε αδιανόητο, μπροστά σ΄αυτές τις ιστορικές προκλήσεις να επικρατήσουν φαινόμενα διαίρεσης και διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Κίνδυνος που είναι ήδη ορατός.

Η συμμετοχή στις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής με δύο ή και περισσότερα ψηφοδέλτια από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει αντιπαραθετικά, θα διχάσει, θα υπονομεύσει το ενωτικό μας εγχείρημα και θα μας εκθέσει στα μάτια του κόσμου της Αριστεράς και του λαού, θα λειτουργήσει δε και ως ντόμινο και για άλλες Περιφέρειες και Δήμους.

Η πρόταση όσων υπογράφουμε αυτό το κείμενο είναι να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες και τα περιθώρια για να υπάρξει συναίνεση σε μια κοινή υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Περιφέρειας Αττικής. Υποψηφιότητα που να ενώνει και να μη διαιρεί.

Τα ονόματα που κατατέθηκαν και συζητήθηκαν στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Α. Μητρόπουλος, Α. Αλαβάνος- δεν εξασφαλίζουν αυτή την αναγκαία συναίνεση που αποτελεί το συμφωνημένο κανόνα για τη λειτουργία και τη λήψη αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς πιστεύουμε ότι αν γίνει δεκτή η πρόταση που καταθέτουμε, μπορεί να βρεθεί η συνθετική και συναινετική επιλογή που θα συμβολίζει και θα αντιπροσωπεύει την ενότητα μας και την ιστορία της αριστεράς. Μία επιλογή με την οποία θα συμπαραταχθούν αγωνιστές και αγωνίστριες από το χώρο του εργατικού κινήματος και των κινημάτων.

Το πολιτικό πλαίσιο και η πολιτική με την οποία θα δώσουμε τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών έχουν συζητηθεί και έχουν εγκριθεί ομόφωνα στο Πανελλαδικό Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2010. Αποτελεί βασικό στοιχείο ενότητας για τη μάχη που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερες δυνάμεις από το χώρο των κινημάτων, της Ριζοσπαστικής Οικολογίας, το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου που διαφωνούν και απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική της κυβέρνησης του, με τις οποίες επιδιώκουμε να συμπαραταχθούμε σ΄ αυτή τη μάχη.

Θεωρούμε αναγκαία την υλοποίηση της απόφασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού του Ιουλίου, να πραγματοποιηθεί και νέο Συντονιστικό το Σεπτέμβριο, το συντομότερο δυνατό, που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Η προσφυγή στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του, σ ένα ευρύτερο σώμα, θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε ενωτικά και δημιουργικά τα προβλήματα και να δώσουμε πιο αποτελεσματικά τη μάχη των


Αθανασίου Κώστας (ΡΟΖΑ)
Γιαννόπουλος Τάκης (Ξεκίνημα)
Κοσμάς Πάνος (Κόκκινο)
Μαστρογιαννόπουλος Τάκης
Μπανιάς Γιάννης (ΑΚΟΑ)
Πανταζίδης Τάσος (Οικοσοσιαλιστές)
Σπαθής Μάκης
Φραγκιαδάκη Μαρία
Χριστοδουλοπούλου Τασία

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2010

19 σχόλια :

  1. Αισθάνομαι ότι έχω χάσει επεισόδια. Τον Τάκη Μαστρογιαννόπουλο τον θυμάμαι από την Κομμουνιστική Ανανέωση. Πότε έγινε "συνιστώσα" του ΣΥΡΙΖΑ; Με αυτή την επιστολή γίνεται ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χωριστεί στα δύο. Από τη μια οι συγκεκριμένες συνιστώσες επιρροής του Τσιπρέικου που από μονες τους δεν θα έπαιρναν ούτε 10.000 ψήφους σε εκλογές (εννοώ χωρίς τον ΣΥΝ) και από την άλλη οι Α.Α δυνάμεις. Η ΑΚΟΑ χρωστάει το μεγαλύτερο μέρος της επιρροής της στην Εποχή που είναι πολύ καλή εφημερίδα γιατί κατά τα άλλα είναι ένα γερασμένο κόμμα. Το μεγάλο ερώτημα για μένα είναι αν θα δεχτεί ο Μανώλης Γλέζος να παίξει αυτό το ρόλο του αντι-Αλαβάνου που θέλει να τον ντύσει η Τσιπροπαρέα ή θα έχει το σθένος να αρνηθει και να στηρίξει τον Αλέκο; Πάντως κάνουν τα αδύνατα δυνατά. Μέχρι να γίνει σύγκληση νέου Πανελλαδικού Συντονιστικού θα φτάσουμε την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές. Και στο Πανελλαδικό Συντονιστική θα επέλθει η ενότητα ή ελπίζουν να έχει αποχωρήσει το μισό ΠΑΣΟΚ μέχρι τότε οπότε θα καμφθεί η αντίσταση του Αλέκου; Από την άλλη ρε παιδιά σέβομαι και αγωνιστές σαν τον Παναγιώτη το Λαφαζάνη εξίσου με τον Αλέκο. Γιατί δεν μπορούν να τα βρουν οι δυό τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς τους "βασιλικότερους του βασιλέως".
    Και καλά, να πεις οι του ΣΥΝ θεωρούν -εσφαλμένα-πως τους "διαλύει το κόμμα" ο εξαποδώ. Αυτοί, όμως, τι πρόβλημα έχουν με τον Αλαβάνο; Μήπως επειδή θα προχωρούσε τη δημοκρατικότητα στο ΣΥΡΙΖΑ, και οι ψευτοανένταχτοι στη Γραμματεία, ή τέτοιοι κολαούζοι -πλην, ίσως, Μπανιά- θέση δεν θα έβρισκαν;
    Τέτοια μηνύματα υποτέλειας θα μείνουν στην ιστορία. Αν και δεν ξέρω κατά πόσον οι χατζηαβάτηδες βρίσκουν τη θέση τους κάπου, πέραν του σκουπιδοτενεκέ.
    Ούτως ή άλλως, σύντροφοι, δουλειά πέρσι από τους τοπικούς ΣΥΡΙΖΑ, πέραν από των προπαγανδίσεων για απεργίες ή εκλογές, δεν έγινε. Με τέτοιους σχηματισμούς δεν μπορεί να γίνει. Ο ΣΥΝ δεν θέλει, οι άλλοι δεν είναι σε θέση.
    Εμάς, όμως, μας κρατάνε σαν θηρία στο κλουβί. Φτάνει. Θέλουμε να κάνουμε δουλειά στον κόσμο.
    Δεν στενοχωριόμαστε. Συνεχίζουμε, επιτέλους απαλλαγμένοι από τις παραλυτικές τους ισορροπίες (πότε μην τους φύγει η Αν. Πτέρυγα, πότε για να μειωθούν οι διαρροές προς τη Δημ.Αριστερά).
    Ας μείνουν με το Μητρόπουλο που ζητά "αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με τη Μέρκελ", δηλαδή είναι πιο δεξιά κι από το Σαμαρά.Να τους δούμε πού θα είναι σε ένα χρόνο οι Μητρόπουλοι.Οι άλλοι (Κόκκινο,Ρόζα, Οικοσοσιαλιστές) σχηματίστηκαν μετά τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, πλην ΑΚΟΑ,που ανασαίνει από το ΣΥΝ και Ξεκίνημα, που όλοι ήξεραν την εισοδιστική του λογική, και απορώ γιατί το δέχτηκαν -οι άλλοι πέραν του ΣΥΝ-στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Όλη η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μένει στο "Όχι στο Μνημόνιο", απλώς, αλλά δείχνει και το δρόμο για κάτι καλύτερο για αυτό τον τόπο, και όχι μια επιστροφή στην εποχή π.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν με ενδιαφέρει ποιά είναι πιο όμρφη.Η Μαριγώ του Λια η η Λενιώ του μπάρμπα -Γιάννη.
    Με ενδιαφέρει το ήθος της και η συνέπεια λόγων και έργων.
    Να γιατί μας χλευάζουν και μας πήρανε χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "...Το πολιτικό πλαίσιο και η πολιτική με την οποία θα δώσουμε τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών έχουν συζητηθεί και έχουν εγκριθεί ομόφωνα στο Πανελλαδικό Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2010."

    Δεν ξέρω για σας , σύντροφοι, αλλά εγώ μόνο ΘΥΜΟ νοιώθω διαβάζοντας αυτές τις γραμμές.
    Ποιοί συζήτησαν, ποιός τους νομιμοποίησε να πάνε και να πάρουν θέση για λογαριασμό ποιών, με ποιά διαδικασία βγήκαν συμπεράσματα σε εκείνη την συνάντηση-παρωδία αποκαλούμενη και Συντονιστικό και ποιοί (και με τί τρόπο) ενέκριναν;;;
    Τώρα βέβαια θα μου πείτε, Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο στο οποίο η συμμετοχή είναι ελεύθερη και πάει όποιος θέλει να πει ό,τι θέλει, μου είναι δύσκολο να φανταστώ πώς μπορεί να υπάρξει -εκτός και συγκαλείται απλώς "για τα μάτια του κόσμου", οπότε όλα εξηγούνται...

    Έτσι λοιπόν όπως για να συγκαλυφθεί μια "ατασθαλία" στο Δημόσιο διενεργείται μια ΕΔΕ, στην περίπτωσή μας, συγκαλεί η Γραμματεία κι από ένα "Πανελλαδικό Συντονιστικό" ("διευρυμένο" ή μη), καθώς αυτά προσφέρονται προς θεραπείαν πάσας νόσου και πάσας μαλ...

    Συ είπας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσυπογράφω το σχόλιο του Θ.Κ. Ήταν διαδικασία εκείνη ή φάρσα;

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευτυχώς έχουμε το ήθος του Αλαβάνου σε αντίβαρο. "παραιτούμαι" "ξεπαραιτούμαι" " τα 15 σημεία" "τα 10 σημεία" "τα πέντε σημεία" "η ημερίδα για τα σώματα ασφαλείας το Δεκέμβρη του 08" το ΄"κάψιμο της Σακοράφα".
    Αν δεν έχει χωνέψει ακόμα πως και χωρίς αυτόν- ή μάλλον με κόντρα αυτόν- ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πάλι 5%, δεν πειράζει. Ξύδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πιο ωραίο το είπε - μέχρι στιγμής - σήμερα στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Γλέζος:

    Το δακτυλίδι κακώς δόθηκε απ' εκείνον που δόθηκε, κακώς το πήρε εκείνος που το πήρε, καιρός είναι να επιστρέψει στον κάτοχό του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Προς ανώνυμο των 2:58

    Αυτό λοιπόν είναι το θέμα. Το 'πιασες. Οτι χωρίς αυτόν (τον Αλέκο Αλαβάνο) ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πάλι 5%, στον οποίο τον πήγε αυτός. Αν θυμάσαι ήταν επί 8ετίας στο 3,2%. Ηθελε λοιπόν αυτός να τον πάει παραπάνω, αλλά τον ανέλαβαν τα καλόπαιδα της Κουμουνδούρου και τον κράτησαν στάσιμο. Σήμερα τον έχουν φτάσει στο 2,5% και έχει ο θεός... Εκτός κι αν δεν κυκλοφορείς στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο σ. Γκλεζος προς τιμη του δεν δεχθηκε τον ρολο του λαγου της Τσιπροπαρεας .
    Συντροφοι του μετωπου τι περιμενετε ? αυτο που καταφερνετε μεχρι στιγμης ειναι να δινετε την εικονα οτι παιζετε το ιδιο παιχνιδι με την Τσιπροπαρεα και τους κωλαουζους , το παιχνιδι των διαβουλευσεων παραγοντων .
    Ανακοινωση της υποψηφιοτητας Αλαβανου και ανοιγμα με συνελευσεις στις τοπικες κοινωνιες , αυτη πρεπει να ειναι η σταση μας απο την Δευτερα , και ας παρει η Τσιπροπαρεα και οι κωλαουζοι την ευθυνη της διασπασης .
    Αληθεια η κ. Φραγκιαδακη και ο κ. Μαστρογιαννοπουλος ποιον εκφραζουν στην γραμματεια ?

    Αρης Παρασκευοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βαλτε τον ΠΑΝΤΖΑ να ησυχασουμε επιτελους.

    Θα διεμβολησει και το ΚΚΕ καθοτι υποψηφιος του το 2006.

    Ασε που εκφραζει το πατριωτικο ΠΑΣΟΚ της 3ης του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

    Εδω που φτασαμε ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όταν κάποιοι μιλούσαν ότι υπάρχουν δύο σχέδια στο συριζα κάποιοι άλλοι έλεγαν άλλα...Να που κάποιοι όνομα και μη χωριό επιμένουν στο διαφορετικό σχέδιο που δεν το εκφράζουν κιόλας...Για να είμαι συγκεκριμένος. Ο Αλέκος τι ακριβώς θέλει; Γιατί δε το λέει και το μόνο που κάνει είναι μία διαλυτική πολιτική...Και οι σ. που απαρτίζουν το μέτωπο τι ακριβώς επιθυμούν εκτός από τον Αλέκο αρχηγό; Αν διαφωνούν με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι θεμιτό, γιατί δε φεύγουν, γιατί προσχωρούν σε διαλυτικές κινήσεις και μόνο;
    Από πολύ καιρό έγω γράψει ότι η ιστοσελίδα σας αποτελεί όνειδος για την Αριστερά. Μόνο προσωπικές αιχμές, χαρακτηρισμούς και εξυπνακιστικες αναρτήσεις.Το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι αυτό το αίσχος το αποδέχεται ο μέγας Αλαβάνος και το έχει και ως επιχείρημα...Πριν λίγο γράφατε για την "αλλοπρόσαλη πρόταση Γλέζου" τώρα γράφετε άλλα...
    Δε με νοιάζει τι πιστεύετε τόσο εσείς όσο κι ο Αλαβάνος...Ο τακτικισμός σας έχει κουράσει τα απλά μέλη ή τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Και μιλάω για τον απέραντο τακτικισμό. Αλήθεια που ήταν στις εκλογές ο Αλαβάνος...εντάξει να σας πιστέψω ότι φταίει ο ΣΥΝ...ο ΣΥΡΙΖΑ όμως κατέβαινε στη μάχη..ο Αλέκος που ήταν...απλά περίμενε να πάει χάλι για να επιστρέψει...δε τα κατάφερε τότε και η δεύτερη ευκαιρία είναι οι δημοτικές εκλογές...χωρίς να πει τίποτε, χωρίς να μιλήσει....περιμένουμε τη Πυθία...αυτός δεν είναι τακτικισμός είναι αριστερισμός που έρχεται και εν΄βωνεται με το Κουβέλη και τους άλλους που κάνανε τα ίδια αλλά είχανε τη μπέσα να φύγουν...
    Θωμάς Σαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους τα "συντρόφια", αλλά υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται να δώσουν ριζικές (και όχι συριζικές) λύσεις. να είναι σίγουρα τα "συντρόφια" -και ίσως θα πρέπε να τους μεταφερθεί- ότι με τις κινήσεις τους δεν προκαλούν μόνο την απέχθεια, αλλά και το μίσος. το ξέρουμε ότι δεν θα λυθούν τα προβλήματα της αριστεράς αν κάποιοι πάψουν να υπάρχουν. αλλά θα είναι μια αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @redteam
    αγαπητέ(σε γνωρίζω και από άλλες συζητήσεις σε άλλα ιστολόγια)...έτσι ξαφνικά εσεις(η τάση σας εννοώ) αγαπήσατε τον Αλέκο...έ πρέπει να εξηγήσετε την προηγούμενη στάση σας...Το ΣΥΡΙΖΑ τον φτάσαμε εκεί που τον φτάσαμε εμείς και όχι ο Αλαβάνος ή ο Τσίπρας..Να αναγνωρίζουμε μαγικές ικανότητες σε πρόσωπα είναι εντελώς μεταφυσικό...κοιτάξτε το...
    Θωμάς Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ απόλυτα με τον Άρη. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Αλαβάνου πρέπει να γίνει άμεσα. Η καθυστέρηση την φθείρει. Η ηγεσία του ΣΥΝ ας πάρει τις αποφάσεις της όποτε επιθυμήσει. Στην παρούσα συγκυρία όλοι κρίνονται από τις πράξεις και την συμβολή τους στο κίνημα. Και η κρίση αυτή θα είναι τελεσίδικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ μου Θωμά Σ.
    Πρώτον το αντπαραθετικό σχέδιο το είχε ο Κουβέλης (όπως απευχόσασταν) και όχι ο Αλαβάνος (όπως ευχόσασταν). Δεύτερον το σχέδιο του Αλέκου μπορείς να το βρεις στην ομιλία του στην 3η συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβρη του 2009, όταν ο Τσίπρας και η παρέα του έκανε λόγο για... προγραμματική αντιπολίτευση ρίχνοντας στην ανυποληψία τον ΣΥΡΙΖΑ με αβάντα τον καλύτερο Ελληνα ευρωβουλευτή που ήθελε να... κρατήσει τα μπόσικα. Προσωπικές αιχμές ο Αλαβάνος δεν άφησε ποτέ, γιατί κάνει πολιτική και όχι απολίτική επικοινωνία, όπως τα καλόπαιδα της Κουμουνδούρου που διαλύουν σήμερα τα πάντα για να κρατήσουν το μισθό τους, ως τεμπέληδες που είναι. Αλλωστε ο Αλαβάνος είναι αστός και δεν έχει ανάγκη να κρέμεται από τα ... της Κουμουνδούρου. Τώρα για την τάση μου. Είμαστε οι πρώτοι που στις 23 Φλεβάρη κάναμε εκδήλωση με τον Α. Αλαβάνο υπό τις σφοδρές αντιδράσεις της Κουμουνδούρου. Μπορεί να διαφωνούμε με τον Αλέκο - και γω προσωπικά - σε ορισμένα πράγματα, αλλά θεωρούμε ότι ο λόγος του είναι διεισδυτικός στη νέα γενιά (δεν είναι ξύλινος σαν του εκφωνητή Τσίπρα) και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Το έδειξε την περίοδο 2006- 20008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @redteam
    "απευχόσασταν...ευχόσασταν"...εσύ με ποιους είσαι ακριβώς;...δεν μαρέσει το πρόσωπο που χρησιμοποιείς...αλλά μάλλον πλέον συζητάς εξ ονόματος του Αλαβάνου, όπως και οι διαχειριστές της σελίδας...όλοι μιλάνε και ο Αλαβάνος δε λεει τίποτε...και για να τα πουμε πιο λιανά...
    Πότε είχε δίκιο ο Αλαβάνος...τότε που πρότεινε το πανούση για περιφερειάρχη και τον Παπαγιαννάκη για δήμαρχο ή τώρα;Πότε είχε δίκιο ο Αλαβάνος; όταν πίεζε να μπει επικεφαλής ο παπαδημούλης και επέκρινε το κόσμο του ΣΥΡΙΖα που ψήφισε Χουντή ή όταν ελεγε άλλα στη 3η συνδιάσκεψη....μόνοπροσωπικές αιχμές αφήνει ο Αλαβάνος..τι να πρωτοσταχυολογίσω για το Τσίπρα;ε δε μιλάω για τα γελοια περι του συνεδρίου του ΣΥΝ που έλεγε για τους καφέδες..
    άσε...ασε για τη τάση σου...εχω ακούσει να λουζετε γενιές 14 τον Αλαβάνο...και ξαφνικά ως τακτικιστές και καιροσκόποι που είστε να αγκαλιάζετε τον Αλαβάνο για να σας θυμηθεί όταν έρθει εν τη Βασιλεία του...λυπάμαι πολύ..που σας έχω ψηφίσει κατά το παρελθόν...όσο για το Κουβέλη όλοι το ξέραμε...τον Αλαβάνο δε ξέραμε..

    Θωμάς Σ.

    ΥΓ:λίγος σεβασμός στα μέλη του κόμματος που τον ψήφισαν και τον ανέδειξαν ...θα πρεπε να δείξει..αλλά συμπεριφέρεται ωα αυτοκράτορας, όπως όταν κατά την προεκλογική εκστρατεία εξαφανίστηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω; Καλά δεν παιζόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψιλά, βουρ όλοι για το κρεββάτι του ψυχαναλητή.
    Με την πρόταση "Μητρόπουλος" αγανακτώ. Σιγά τον αριστερό.... Δεν χρειάζεται περαιτέρω επιχειρηματολογία (κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα) Η δε ηγεσία του ΣΥΝ να μη ξέρει που πατά και που βρίσκεται..
    Με την πρόταση "Αλαβάνος" να ζήσουμε να θυμόμαστε το ΣΥΡΙΖΑ. Και εξηγούμε: Αν, λέω αν ο Αλαβάνος εκείνο το καλοκαίρι στη Βαλτετσίου δεν το παιζε θεός με τους πιστούς να ουρλιάζουν από κάτω "Αλέκο ΘΕΕ πάρε την ΠΑΕ" και παραιτιόταν όπως δήλωσε και μετά ασχιολόταν με το ΣΥΡΙΖΑ και όχι με την κόντρα του με τον Τσίπρα (δώσε πίσω το παιχνίδι που σου έδωσα) ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. Αλλά όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας στο σύνολο καλές και κακές. Ο σ. Αλαβάνος είχε την καρδάρα γεμάτη γάλα και την έδωσε μια και την έχυσε. Κι ότι προσπαθούσαμε έκτοτε να μαζέψουμε στην καρδάρα ερχόταν ο Αλαβάνος πότε με την ατέρμονη σιωπή του (θυμάστε που περιμέναμε το γκουρού να μιλήσει από την κρήτη), πότε με τα τόσα σημεία του, πότε είμαι απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου και μετά αρχηγός με συνεντεύξεις κλπ κλπ. Δυστυχώς έπαιξε ο σύντροφος και χάσαμε όλοι....
    Φταιει το κακό το ριζικό μας φταιει ο θεος που μας μισεί φταει το κεφάλι το ξερό μας φταιει πρώτα απ' όλα το κρασί... ΔΕΙΛΟΙ, ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ.
    Καληνύχτα σύντροφοι, στην επόμενη προσπάθεια ενότητας της Αριστεράς ίσως ξαναβρεθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε Θωμά Σ.

    Εάν ανοίξουμε συζήτηση για τον Αλέκο δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Ωστόσο λυπάμαι που είσαι από τους λίγους πια που δεν κατάλαβε το τι συνέβη στην Κουμουνδούρου. Βλέπω μια τάση να παραπετάς τα πρόσωπα. Ομως εάν δεν υπήρχε ο Σπάρτακος, ο Λένιν, ο Αντύπας, ο Αρης, ο Κάστρο, ο Τσάβες, ο Μοράλες δεν θα υπήρχαν και αυτά που έγιναν σε όλη τη διαδρομή της Ιστορίας. Τα πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρόλο γιατί εκφράζουν μια συγκυρία. Νομίζω ότι σε αυτή την συγκυρία της πλήρους απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής από τον κόσμο ο Αλέκος μπορεί να βοηθήσει με τον λόγο του την αρσιτερά να ξανααποκτήσει την χαμένη αξιοπιστία της. Οπως βλέπεις γύρω σου - εάν βλέπεις- η ομάδα που διαχειρίζεται τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχει κάνει ρεντίκολο. Την ώρα λοιπόν του Μνημονίου και της τρόικας χρειάζεσαι λόγο πειστικό για να αποδομήσεις την κυβέρνηση του Τσολάκογλου - Παπανδρέου. Και όπως καταλαβαίνεις με τα ξεφτιλίκια του καλοκαιριού της ομάδας Τσίπρα (Τσακνής, Μητρόπουλος, Παπασπύρος, Σακοράφα κ.λ.π.) απαξιώνεται ο χώρος που είχε δώσει ελπίδα ανατροπής το 2006-2008. Τώρα για την τάση μου που πέρναγε τον Αλέκο γενεές 14. Σου είπα δεν συμφωνούμε σε όλα με τον Αλέκο, αλλά είμαστε στον κόσμο και όχι στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Το θέμα λοιπόν δεν είναι ότι "γλείφουμε" εκεί πριν "φτύναμε", αλλά ότι ο Αλέκος μπορεί να εκφρ΄σει με τον λόγο του την Αριστερά στη συγκυρία. να πείσει κόσμο. Και στο κάτω κάτω έχουμε το δικαίωμα να θεωρούμε καταστροφική την πορεία της ομάδας Τσίπρα για το χώρο (μάλιστα εγώ λέω ότι πρέπει να φύγει νύχτα σαν τον Παπανδρέου), γιατί ήμσταν και οι πρώτοι που τον στηρίξαμε στο 5ο συνέδριο. Κάναμε λάθος και το αναγνωρίζουμε, το αναγνωρίσαμε άλλωστε στο 6ο συνέδριο ήμασταν σε πλήρη αντιπαράθεση. Ελπίζω να μην μας κόψεις και αυτό το δικαίωμα, της άποψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δηλαδή ρε φιλάρες τι προτιμάτε?
    Τους σαστισμένους και άβουλους της Κουμουνδούρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ