ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Να γίνουμε Πορτογαλλία!



Καλά νέα από Πορτογαλλία

1. Το πρώτο καλό νέο είναι ότι χτές πάνω από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Λισσαβόνας, κάτι που άλλωστε το γράφουν οι εφημερίδες (και το λένε) Ελευθεροτυπία

2. Το δεύτερο καλό νέο είναι ότι χτες στο Πορτογαλικό κοινοβούλιο έγινε συζήτηση και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ το αντίστοιχο πρόγραμμα σταθερότητας (που προβλέπει πάνω κάτω ό,τι και αυτό του ΠΑΣΟΚ). Αυτό πέρασε στα ψiλά και δεν θα το δούμε (μάλλον πουθενά)

3. Το τρίτο καλό νέο είναι ότι, όχι μόνο καταψηφίστηκε το πρόγραμμα σταθερότητας των Σοσιαλιστών του Σόκρατες, αλλά υπερψηφίστηκε πρόταση του Bloco της Αριστεράς για την αύξηση των προϋπολογισμών αρκετών περιφερειών (υπερψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης και έναν βουλευτή των Σοσιαλιστών).
 ( από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ 3ου Διαμερίσματος)

Επίσης, μερικά πρόσθετα στοιχεία για το ίδιο θέμα εδώ:  Από τις ειδήσεις που τα Ελληνικά ΜΜΕ περνούν στα ψιλά: Να γίνουμε Πορτογαλία

7 σχόλια :

  1. Δηλαδή το ΜΠλόκο συμμάχισε με την Δεξιά έτσι?
    Αντε και στα δικά σας! Ο Σαμαράς θα είναι πρόθυμος φαντάζομαι! Αν μάλιστα εμπλουτίσετε και εθνικοπατριωτικά το λόγο σας (αλά Αλαβάνος), ισως και ο Καρατζαφέρης!
    Ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο παρατηρήσεις:
    - το σημείο 2, είναι ίδιο με το 3. Η πορτογαλική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει ακόμα πρόγραμμα σταθερότητας στην Ε.Ε.
    - η Γαλλία γράφεται με δυο "λ", αλλά η Πορτογαλία με ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pros ton anonimo toy 8:30....to Mloko simmaxise me ti dexia....dld eisai olimpionikis sta almata logikis anthrope mou.opos episis kai tromera kakoproairetos. As eixe i aristera tosi dinami opos stin Portogalia. Koinobouleutiki alla kirios koinoniki kai tha sou elega an edo o samaras tha sernotan pio kentroa kai filolaika oste na min iperfallaggistei apo tin Aistera. Alla ektos toy oti eisai kakoproairetos apofeygeis entexna xrisimopoiontas tampeles kai paraloges sillogistikes na apantiseis sta politika erotimata pou bazei o SYRIZA kai oi protoboulies sinistoson i s opos o A.Alabanos gia to ti stasi prpei na kratisie i aristera apenanti sta oikonomika metra, tin idia ti krisi, tin politiki tis E.E kai to simfono statherotitas.Alla auto ektos apo politiki endeia xaraktirizei kai ideologiki stasimotita.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι ναι, όταν μιλας για δεξιά βάζεις ταμέλες!!
    Νομίζω ότι ζαλιστίκατε από τις πολλές αριστερές στροφές

    ΥΓ Αλήθεια τι πιστεύεις? στις επόμενες εκλογές στην Πορτογαλία θα σχηματίσει κυβέρνηση το Μπλόκο η η Δεξια? έτσι για να δούμε ποιος σέρνει ποιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ταμπέλα αναφερεται στο εθνικοπατριωτικό του Αλαβανου. Απάντα στα πολιτικα ζητηματα που εβαλε ο ανθρωπος και νομιζω οτι αρκει γι ανα ξεκινησει μια γονιμη πολιτικη κουβεντα. Τώρα στον τι θα γινει με την κυβερνηση της Πορτογαλιας αποφευγω να το παιξω προφητης. Αυτό που ξερω είναι ότι η τακτική του Μπλοκου και εχει αλλαξει τ απραγματα στην πολιτική και κοινωνική αριστερά, εχει καταφερει να συσπειρωσει ιδιαιτερα στο κοινωνικο επιπεδο πολυ κόσμο στις ιδεες της αριστεράς, εχει σπασει τους μικρομαγαζικιστικούς απομωνοτισμούς, εχει ενισχυσει την δυναμική των εργατικών και κοινωνικών κινηματων.Σε κοινοβουλευτικό επιπεδο εχει καταφερει να περασει προτασεις που σιγουρα δεν φερνουν καμια επανασταση αλλα συμβαλλουν στην αλλαγή συσχετισμών και ακομα και μπλοκαρουν κυβερνητικές πολιτικες( δες παραπανω για τη προταση με τους προυπολογισμούς). Σε πολιτικο επιπεδο ειναι η μόνη δυναμη απο αριστερα που εχει πιεσει τοσο πολυ το Σοσιαλιστικο κομμα και εχει δημιουργήσει και τριγμους στο εσωτερικό του αποκαλύπτοντας την νεοφιλελευθερη πολιτική του. Τώρα αν αυτα δεν σου φτανουν, θα ήθελα απλώς καθαρα και ξαστερα να μου πεις ποιο ακριβως προβληματισμο σου δημιουργεί η συγκεκριμενη ανακοινωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ποια πολιτικά ζητήματα μου ζητάς να σου απαντήσω και ποιος τα έθεσε?
    Αν εννοείς τον Αλέκο(α), προφανώς αδυνατώ πλέον να τον παρακολουθήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αφενος θελω να μου πεις για ποιο λογο σε προβληματισε αρνητικα το δημοσιευμα για την Πορτογαλία. Όσον αφορα για το πολιτικο ζήτημα αναφέρομαι στο ζήτημα του Συμφώνου Σταθερότητας του τι σημαινει και τι προδιαγραφει η προσκοληση σε αυτό και ότι υπάρχει αναγκαιοτητα αμφισβητησης και ανατροπής του ως θεμελιο της νεοφιλελευθερης πολιτικης στην Ε.Ε. Θεματα που δεν εθεσε μονο ο Αλαβάνος αλλα τιθονται και από άλλες προσωπικότητες και συλλογικότητες της αριστεράς αλλά ακόμα και απο αστους οικονομολόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ