ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση των μελών της Γραμματείας του Σύριζα

 Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου που εξέδωσαν μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μια περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κλιμάκωση η νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του συνόλου των κοινωνικών στρωμάτων της χώρας μας, το κεντρικό καθήκον του λαικού κινήματος,των δυνάμεων της Αριστεράς,αλλά και κάθε αριστερού αγωνιστή, θα έπρεπε να ήταν η πιο αποτελεσματική οργάνωση των αντιστάσεων στις επιλογές της κυβέρνησης.

Αντʼ αυτού, ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ και μάλιστα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο Φώτη Κουβέλη, δεν χάνουν ευκαιρία να ασκούν συστηματικά δημόσια πολεμική στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προβάλλουν λογικές «συναίνεσης» και «εθνικής ενότητας», που εξόφθαλμα υπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, περιφρονώντας ομόφωνες αποφάσεις των Πανελλαδικών Σωμάτων και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όμως αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη και την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστεύουμε ότι η στάση αυτή, δημιουργεί σοβαρές συγχύσεις στους πολίτες και τραυματίζει σοβαρά τις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες, και τη φερεγγυότητα του ΣΥΡΙΖΑ .

Η διγλωσσία όμως εκτός των άλλων,αναπαράγει τις αντιπαραθέσεις και την εσωστρέφεια και αποπροσανατολίζει από το κεντρικό στόχο της συμβολής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων σʼαυτή την κρίσιμη περίοδο.

Το δικαίωμα της γνώμης και της διαφωνίας είναι απολύτως σεβαστό, για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη και τα στελέχη. Και προφανώς μπορεί να ασκείται και δημόσια. Όμως δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τη δυνατότητα δημόσιας παρουσίας που τους δίνεται,για να απορρίπτουν και να καταγγέλουν τις συλλογικές αποφάσεις ενώ συστηματικά αρνούνται να πάρουν μέρος στα Σώματα και τα όργανα όπου παίρνονται αυτές οι αποφάσεις.

Με αυτή τους τη στάση οδηγούμαστε σʼ ένα χώρο και ένα άθροισμα παραγόντων, που επιχειρεί, εκτός και ερήμην των συλλογικών διαδικασιών, να επιβάλει τις απόψεις του.

Πιστεύουμε ότι είναι αδιανόητο στελέχη που τηρούν αυτή τη στάση να εξακολουθούν να είναι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε κορυφαίες θέσεις,όπως αυτή του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, και πρέπει να αντικατασταθούν.

Στο όνομα της περιφρούρησης της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ ,ζητάμε την άμεση σύγκληση, κοινής συνεδρίασης της Γραμματείας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του, ώστε να συζητηθεί το επείγον αυτό θέμα που αφορά ολόκληρο το ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο το ΣΥΝ, να στηριχθεί η ομόφωνη απόφαση της Γραμματείας για τις 100 μέρες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και να γίνουν σεβαστές και να εφαρμοστούν άμεσα οι αποφάσεις της 3^ης Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΘΗΝΑ 19/01/2010


Γαλάνης Νίκος
Γιαννόπουλος Τάκης
Γλέζος Μανώλης
Δεμέστιχας Γρηγόρης
Ζαχαριάδης Αδάμος
Καρακώστα Εύη
Κατσούλας Χρήστος
Κοσμάς Πάνος
Μαντάς Παναγιώτης
Μαστρογιαννόπουλος Τάκης
Μπαλαούρας Μάκης
Μπανιάς Γιάννης
Μπαρσέφσκι Μάνια
Μπουζάνης Νίκος
Νταβανέλλος Αντώνης
Παγιάτσος Αντρέας
Ρήγος Αλκης
Σαπουνάς Γιώργος
Σπαθής Μάκης
Χριστοδουλοπούλου Τασία
Ψυκάκος Δικαίος

18 σχόλια :

  1. Χίλια μπράβο στη γραμμάτεια του ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους.Να ρωτήσω μόνο κάτι ο Βίτσας σήμερα δήλωσε ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συμμαχικό σχήμα, λειτουργεί με βάση τη συναίνεση και τη πολιτική συνεννόηση. Η ανακοίνωση συντρόφων από συνιστώσες που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
    Δηλαδή ο Βίτσας εγω καταλαβαίνω λέει πως αν δεν γίνει ότι θέλει ο ΣΥΝ δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νεοσταλινισμός επιστρέφει. Ποινικοποιεί απόψεις και απαιτεί αίμα. Ο Φ.Κ. ως κοινοβουλευτικός έχει σώσει πολλάκις το μαγαζί, άρα ακατανόητο γιατί αντικατάσταση από κοινοβουλευτικός και όχι αυτό που πραγματικά θέλουν οι υπογράφοντες: Να παραιτηθεί από το αξίωμα και να κλείσει το στόμα του.
    Αλλά όσα δεν φτάνει η αλεπού...Όποιος έχει αντίρρηση ας αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα μαζί του. Μέχρι τότε, ντροπή και αίσχος, μερικοί δεν θα μεγαλώσουν ποτέ, άσε που εξασφάλισαν και καλή σειρά στις ειδήσεις των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν και συμφωνω πληρως με το περιεχομενο της ανακοινωσης επειδη σε αλλους ιστότοπους παρατηρείται η διαστρεβλωση και του περιεχομενου και του σκοπού και του χαρακτηρα του κειμενου μόνο και μόνο γι ανα δημιουργηθουν φαινόμενα κομματικού πατριωτισμού και να αποπροσανατολιστεί η κουβέντα θα παρακαλούσα να αλλάξει ο τίτλος. η ανακοίνωση βγήκε απο την πλειοψηφία των μελών της γραμματείας και όχι γενικα και αόριστα των μελών. Δεν υπέγραψαν ΣΥΝ και ΚΕΔΑ. επιπλέον για να προκαταβάλω κακόβολα σχόλια η ανακοίνωση ασκεί αυστηρή κριτική στην πρακτική να κανει χρήση της θεσμικής ιδιότητας του ο σ.Κουβέλης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για να προβάλλει την προσωπική του άποψη και όχι στο δικαίωμα του να την εκφράζει ούτε στα εσωτερικα της ανανεωτικής πτέρυγας και πόσο μάλλον του ΣΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι"

    1. Τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιούνται να επικαλούνται συλλογικές αποφάσεις και δημοκρατικές διαδικασίες. Αν αυτό το κείμενο το υπόγραφαν απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα ήταν φερέγγυο. Όμως αυτοακυρώνεται επειδή το υπογράφουν μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία συλλογική διαδικασία. Και οι συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν συλλογικές διαδικασίες. Οι αποφάσεις της 3ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης δεν ήταν συλλογικές αποφάσεις.

    2. Η "Ανανεωτική Πτέρυγα" είναι εύκολος αντίπαλος. Πρακτικά το πρόβλημα της πολιτικής ηγεμονίας των απόψεών της είχε λυθεί μετά την απομάκρυνση του Ν. Κωνσταντόπουλου από την ηγεσία του ΣΥΝασπισμού. Το γεγονός ότι σήμερα διεκδικεί να επανακτήσει αυτή την ηγεμονία οφείλεται στην πολιτική ανεπάρκεια του Αριστερού Ρεύματος και στον τυχοδιωκτισμό της ομάδας του Α. Τσίπρα.

    3. Η πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα εκφράζεται ως αδυναμία για την παραγωγή μιας αριστερής γραμμής που να οικοδομεί μαζικό κίνημα και να εναντιώνεται στις κυρίαρχες επιλογές του αστισμού. Είναι προφανές ότι δεν οφείλεται στην παρουσία ή την πολιτική δραστηριότητα της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝασμισμού. Αυτή πολιτική ανεπάρκεια καταγράφεται σήμερα και ως αδυναμία ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από τα κάτω, στους μαζικούς χώρους και στα συνδικάτα. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σήμερα μέσα από πολλαπλές ταυτότητες που αρκετές φορές είναι ασύμβατες μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεκόλα λέμε!
    Και τα τρία σημεία που βάζεις 1,2 και 3 είναι ολόσωστα. Άρα;
    Ορίστε πες!
    Επειδή όμως η ΕΟΣ όπως έχει βέβαια δικαίωμα, δεν ασχολείται με θέματα τακτικης και άρα δε θα πεις, θα πω εγώ.
    Πήγατε και μπλέξατε αφτού μέσα.
    Πάει έγινε.
    Τώρα;
    Τώρα πάπαλα, διότι
    1. η ΑΠ σας πάει καρότσι όλους. Και Συν και πλην και τους πάντες.
    2. ο Τσίπρας και τα τσιπρόπουλα είναι τόσο μα τοοόοοσο οπορτούνες που σε λίγο θα τους βάλει ο Μπαμπινιώτης στο λεξικό γιά παράδειγμα του όρου.
    3. το ΑΡ τάχει ζυγίσει (δε θα μάθουμε εσύ και γω στην κουκουεδία γράμματα) και λέει:

    "άμα ξεσκίζονται οι τίγρεις στον κάμπο εμείς καθόμαστε στο βουνό και κάνουμε χάζι" (Μάο τσετούνγκ)

    Καλά τα θυμάμαι και καλά τα καταλαβαίνω; Α μπράβο! Διότι, σού λέει, νταξ, εδώ που φτάσαμε, φτάσαμε. Κάντη κορόιδα, διότι:
    -αν είναι να φύγει η ΑΠ κάνουμε πάλι παιχνίδι με τους λοιποί.
    -αν είναι να φύγουν οι λοιποί ακόμα καλύτερα, διότι με τους ΑΠ μιά ζωή πορευόμασταν και βάστα με να σε βαστώ κούτσα κούτσα είχαμε το τριαράκι μας και πααίναμε. Έτσι δεν καταλαβαίνουν την πολιτική; Αφού έτσι την καταλαβαίνουν, το ξέρεις, το ξέρουμε όλοι, πάει και τέλειωσε!
    Σου λένε επίσης, ότι νταξ ρε παιδί μου.
    Άντε στη χειρότερη να μην πάρουμε την επόμενη φορά τρία. Υπομονή, θα κρατήσουμε το μαγαζί και θα πάρουμε τη μεθεπόμενη. Σωστά; Σωστά!

    Άρα αυτά που λες είναι θεωρητικά σωστά και πρακτικά λάθος. Διότι δεν έχεις ούτε τον κόσμο, δηλ. το συσχετισμό, ούτε την πολιτική γιά να τα επιβάλλεις.

    Επειδή εμείς όμως είμαστε πιό μαοΐκοί από τους φλούφληδες του ΑΡ εγώ σου λέω:

    "αν ο ιμπεριαλισμός έχει δέκα δάχτυλα, εμείς θ' ανάψουμε έντεκα φωτιές" (Μάο τσετούνγκ).

    Πα να πει, ότι τώρα πούχει πιάσει φωτιά ο κώλος ολουνών επειδή οι κουβελοειδείς εχτιμήσανε ότι τους παίρνει να κάνουν τον τελικό εκβιασμό (κι απ' ότι φαίνεται μέχρι τώρα δικαίως), τσούκου τσούκου, με τοποθετήσεις, με στήσιμο ΤΕ, με πρωτοβουλιούλες, όσες γίνεται, με ό,τι τεσπά, κάντε τους γυάλα, θερινό λέμε!
    Αφού βγήκανε μιλάμε μόνοι τους στη σέντρα!

    Αυτό σημαίνει

    "μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση" (Μάο τσετούνγκ).

    Εμ, αυτή είναι η πολιτική της Ερυθράς Φρουράς μάστορά μου.
    Αλλοιώς τι κοτσάρισες απάνου απάνου "φωτιά στο γενικό επιτελείο!", γιά καλολογικό στοιχείο;

    Γνώμη μου ταπεινή και πολύ συντροφικά βάνω το ζήτημα. Άμα θες να απαντήσεις νταξ, αλλά με Λένιν, Μάο, Γκράμσι, γιά κουμμουνιστική πολιτική μιλάμε ντε. Εγώ είπα. Αν είναι δηλαδή να συνεννοηθούμε. Αν είναι να πούμε πάλι άλλα, η αριστερά του 21ου και σούξου μούξου μανταλάκια, άστο τότε. Συνεννοούμαστε σιωπηλά, δε χρειάζεται να παίζουμε τη μπερλίνα εδώ πέρα μέσα. Να κάνουμε καλύτερα παρεμβάσεις στις φυλλάδες από τις συνιστώσες και στις παρουσιάσεις της Βαλαβάνη. Εμα πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κουβέλης έτσι κι αλλιώς, όσο τον παίρνει, θα λέει ότι του καπνίσει. Έτσι θα έκαναν άλλωστε και αρκετοί από αυτούς που υπογράφουν το Δελτίο Τύπου (άλλο και τούτο πάλι) της Γραμματείας του Σύριζα, εφόσον το θεωρούσαν συμφέρον τους. Άλλωστε δεν είναι μόνο τι λέει και τι κάνει ο Κουβέλης, είναι και η πραξικοπηματική φιέστα του Κύρκου και του συνεργείου του που ξεφτίλισε κάθε έννοια ηγεσίας και οργάνωσης στον Σύριζα.

    Εγώ νομίζω ότι είναι καιρός, αυτός ο κόσμος της κοινωνικής βάσης που ασχολείται ακόμη με αυτό το συνονθύλευμα αρχηγών να τους στείλει στο σπίτι τους (για να μην πω να τους στείλει στον διάολο) και να καθίσει να συζητήσει σοβαρά και με σοβαρό τρόπο την πολιτική κατάσταση. Να καταλάβει τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Και να πράξει ανάλογα έστω και ο καθένας από μόνος του, αν και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει κανείς μόνος του σήμερα...

    Ο Σύριζα δεν είναι ο Κουβέλης και ο Κύρκος, ο Σύριζα είναι αυτό το πράγμα που λέει ο Αλαβάνος στην κορφή αυτής εδώ της σελίδας ... "ένα κοινωνικό ρεύμα" ένας κόσμος που "είναι μάλαμα και χρυσός", μόνο που ανάμεσα στο μάλαμα και τον χρυσό έχει και η βάση αρκετούς τενεκέδες ξεγάνωτους -- αυτούς που πρέπει σώνει και καλά να ακολουθούν κάποιον! Οι χρυσοί και οι μαλαματένιοι όμως πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι δεν τους φταίει ο Κύρκος και ο Κουβέλης και ο Τσίπρας ... τους φταίει όλο το σύστημα το οποίο φυλάνε όλοι τους σαν κόρη οφθαλμού και άρα τους φταίνε πρώτοι και καλύτεροι οι τενεκέδες δίπλα τους!

    Από κει πρέπει να ξεκινήσετε κύριοι οπαδοί του Σύριζα, από το να γίνετε οπαδοί του εαυτού σας. Ενότητα θα πει να ξεκαθαρίσετε σε ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ... έχετε παρασυρθεί από την ρητορεία περί ενότητας της Αριστεράς και δεν έχετε καταλάβει ότι η ενότητα προκύπτει στην πράξη από την εποικοδομητική καταγραφή των διαφορών και των διαφωνιών, από την μία μεριά και των συμφωνιών από την άλλη. Η ενότητα δεν προκύπτει από την συγκάλυψη τους ...

    τέλος πάντων εγώ περαστικός ήμουν από εδώ, είπα να πω και εγώ κάτι

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ «παλιέ σύντροφε»,
    Αν προσέξεις στην ιστοσελίδα μας κάτω από το «ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ» υπάρχει το «ΣΥΡΙΖΑ – ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ». Πέρα από αυτά που γράφουμε, στηρίζουμε και όλες της πρωτοβουλίες βάσης για την οικοδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ των μελών του. Γι αυτό συμμετέχουμε στις δραστηριότητες της ΠΑΣΑ και στην πρωτοβουλία για την οριζόντια δικτύωση των μελών και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ που οικοδομούνται σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ. Και αυτό το κάνουν και αρκετοί άλλοι σύντροφοι, όπως ο σ. Α. Αλαβάνος που γράφτηκε ως απλό μέλος στην ΤΟ. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου στην ιδρυτική της συνέλευση. Απ’ ότι βλέπεις λοιπόν γίνονται και άλλα σημαντικά πράγματα εκτός από «παρεμβάσεις στις φυλλάδες από τις συνιστώσες και στις παρουσιάσεις της Βαλαβάνη»


    @ Π. Κ.
    Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα όσο τα περιγράφεις: «Ενότητα θα πει να ξεκαθαρίσετε σε ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ... έχετε παρασυρθεί από την ρητορεία περί ενότητας της Αριστεράς και δεν έχετε καταλάβει ότι η ενότητα προκύπτει στην πράξη από την εποικοδομητική καταγραφή των διαφορών και των διαφωνιών, από την μία μεριά και των συμφωνιών από την άλλη. Η ενότητα δεν προκύπτει από την συγκάλυψη τους ...»

    Αν διαβάσεις τα κείμενά μας, προφανώς το μόνο που δεν μπορείς να μας κατηγορήσεις είναι ότι συγκαλύπτουμε τις διαφορές. Όμως πάμε ένα βήμα παραπέρα από αυτά που ισχυρίζεται. Δεν πιστεύουμε ότι το ζήτημα της ενότητας είναι ζήτημα «διαλόγου»! Αμφισβητούμε και τα ίδια τα υποκείμενα αυτού του «διαλόγου». Τις μεταξύ τους διαφορές τις γνωρίζουν πολύ καλά και τις έχουν καταγραμμένες. Όπως και τις συμφωνίες.

    Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού: Στο πως αντιμετωπίζουν αυτά τα υποκείμενα την ιστορία τους και την ταυτότητά τους. Πόσο κριτικά στέκονται πρώτα και κύρια απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό. Αν σήμερα όλοι αυτοί που μιλάνε για την «ενότητα της αριστεράς» πιστεύουν ότι κατέχουν απόλυτες αλήθειες, όσο και να συζητήσουν, όσες διαφορές και συμφωνίες να καταγράψουν δεν πρόκειται να γίνει τίποτα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα ακόμη σχόλιο;
    Μάλλον αργά πήραν χαμπάρι κάποιοι απο το ΣΥΡΙΖΑ ότι το ανανεωτικό ρεύμα έχει ηγεμονεύσει πολιτικά στο ΣΥΝ και διεκδικεί το δικαίωμα να ακυρώσει πολιτικά (αλλά και εν τελει και οργανωτικά) το ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον αργά πήραν χαμπάρι κάποιοι ότι το Αριστερό Ρεύμα είτε δεν θελει είτε δεν μπορεί να συνεχίσει με συνέπεια αυτό που κάποτε διατυπώθηκε ως "αριστερή στροφή".
    Το φλερτ με το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι βαίνει αργά αλλά σταθερά σε γάμο. Κουμπάροι θα είναι και οι οικολόγοι κι όλα ωραία και καλα... (κι εμείς; εμεις πάμε γι αλλα. Πρώτη φορά θα'ναι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην ξεχνάμε όμως και το ρόλο που πιθανότατα παίζει ο Αλαβάνος πίσω από όλα αυτά. Από το Βήμα: "Την ίδια ώρα προετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, δημόσια παρέμβαση ο κ. Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δώσει συνέντευξη Τύπου κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Συμφώνου Σταθερότητας, απορρίπτοντας οποιαδήποτε περιθώρια συναίνεσης."
    Να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο Αλαβάνος, αυτός που αρνήθηκε να παραιτηθεί στο όνομα της εναλλαγής (όπως και σήμερα ο Κουβέλης). Μπορεί να λέει πράγματα που αρέσουν σε πολλούς από εμάς αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο μέρος του προβλήματος από ό,τι οι υπόλοιποι του συν και της γραμματείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περσινά ξινά σταφύλια…20 Ιανουαρίου 2010 στις 1:42 μ.μ.

    Φίλε ανώνυμε των 1.22μμ
    το παραμύθι ότι όλοι είναι ίδιοι και όλοι έχουν κάνει σφάλματα το έχουμε ακούσει πολλές φορές! Και το λένε μόνιμα αυτοί που είναι ηττημένοι, αυτοί που δεν έχουν κανένα πειστικό επιχείρημα να υποστηρίζουν τον «δικό» τους άνθρωπο και επομένως επιχειρούν να μειώσουν τους άλλους. Λοιπόν, αφού δεν σου αρέσει ο Αλαβάνος - γιατί το μόνο που γράφεις στο σχόλιο σου είναι μπηχτές εναντίον του Αλαβάνου – ποίος τελοσπάντων σου αρέσει ή τι προτείνεις να γίνει; Να το κάνουμε «αναρχοαυτόνομη αυτοδιαχειριζόμενη κομούνα» τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταργήσουμε όλους τους αρχηγούς ή να στηρίξουμε το «παιδί» που προσπαθεί να κουμαντάρει το κόμμα, αλλά δεν βρίσκει βοήθεια από πουθενά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λέω απλώς να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Δεν είναι λύση το να αντικαταστήσουμε μια ηγεσία που προσκολλάται στην εξουσία από μία άλλη παρόμοια (γιατί αυτό δείχνει η άρνηση της εναλλαγής) που απλά τα λέει πιο όμορφα. Έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη "Ηγέτες"; Ή Τσίπρας ή Κουβέλης ή Αλαβάνος; Μέχρι εκεί φτάνουν οι επιλογές μας; Δεν μπορούμε να οργανωθούμε αμεσοδημοκρατικά, φυσικά με εκλεγμένα όργανα που όμως θα έχουν εκτελεστικό και όχι αποφασιστικό ρόλο; Μόνο έτσι μπορεί να αποφευχθεί παρόμοιο μπάχαλο στο μέλλον.
    (Πάνος Δαμέλος παρεμπιπτόντως, βάζω ανώνυμος επειδή βαριέμαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίσης λυπάμαι ειλικρινά που διαβάζω το "αναρχοαυτόνομη αυτοδιαχειριζόμενη κομμούνα" ειρωνικά από αριστερό. Αν δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε να αλλάξουμε ουσιαστικά τον σύριζα, ποια είναι τα όνειρά μας για ολόκληρη την κοινωνία;
    Π.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περσινά ξινά σταφύλια…20 Ιανουαρίου 2010 στις 3:43 μ.μ.

    Σύμφωνοι,
    ..να οργανωθούμε αμεσοδημοκρατικά, φυσικά με εκλεγμένα όργανα που όμως θα έχουν εκτελεστικό και όχι αποφασιστικό ρόλο Μόνο έτσι μπορεί να αποφευχθεί παρόμοιο μπάχαλο στο μέλλον...

    Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι Ο Τσίπρας ο Κουβέλης και ο Αλαβάνος είναι το ίδιο πράγμα και μπαίνουν σε ένα τσουβάλι που το ονομάζεις "ηγέτες". Στην θέση του "ηγέτης", μήπως είναι προτιμότερο να βάλουμε την λέξη "ηγεσίες" ή καλύτερα "μηχανισμούς"; Τότε νομίζω πως οι διακρίσεις ανάμεσα στον Τσίπρα, τον Κουβέλη και τον Αλαβάνο γίνονται ακόμα μεγαλύτερες.

    Αν ο ΣΥΝασπισμός έχει μάθει να λειτουργεί με ...εξουσιοδοτήσεις κάποιων ηγεσιών και δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς "ηγέτες", εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ που συζητάμε γνωρίζω ότι ο Α. Αλαβάνος είναι απλό μέλος στην Τ.Ο. του Χαλανδρίου, Ο Α. Τσίπρας διεκδίκησε και το πέτυχε τελικά με στηρίγματα και εκτός του ΣΥΝ να είναι διπλοθεσίτης "ηγέτης" και στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Φ. Κουβέλης δεν θέλει να είναι ούτε μέλος στον ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικεί να είναι ηγέτης της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Τώρα πως τους τσουβαλιάζεις όλους αυτούς μαζί στο ίδιο τσουβάλι και γιατί το κάνεις αυτό το τσουβάλιασμα, δεν το καταλαβαίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ νομίζω ότι πολύ απλά έτσι όπως πάει όλη αυτή η κατάσταση σε λίγο η συζήτηση θα τελειώσει γιατί ούτε αντικελιμενο θα έχει, ούτε τα υποκείμενα να την διεξάγουν.
    Γιατί όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε η ανοχή στην ΑΠ και όλο αυτό το τσίρκο θα οδηγεί σιγά σιγά στην πλήρη απογοήτευση και γελειοποίηση. Οπότε θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις, αδρανοποίησεις, συμβιβασμοί, αδυναμία πολιτικής συγκρότησης.
    Χωρίς την ΑΠ τίθετνται όλα αυτά τα σωστά που γράφει η ΕΟΣ και οι σύντροφοι εδώ με τελείως άλλους όρους. Απλά και πρακτικά.
    Αλλοιώς θα μείνουμε στις θεωρίες και τα αν.
    Τι να λέμε παραπάνω;
    Ότι γίνονται σημαντικά πράγματα, βέβαια γίνονται. Καθορίζονται όμως και αυτά από το γενικό διασυρμό τον οποίο επιβάλλει η ΑΠ.
    Μέχρι να φτάσει το καλοκαίρι που θα σταματήσει κάθε κουβέντα επειδή έρχονται οι δημοτικές και σε σχέση με αυτές οι όροι γιά κάθε είδους αντιπολίτευση μέσα στο Συν, το Σύριζα και παντού θα είναι δυσμενέστατοι.
    Και τότε οριστικά και αμετάκλητα γειά σας.
    Θάχουν μείνει οι σημαντικές πρωτοβουλίες να τις συζητάμε στις ταβέρνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στον κύριο που έκανε τον κόπο να μου απαντήσει ... ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν μιλάμε στο ίδιο επίπεδο ... εγώ αναφέρθηκα στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ κι σ' αυτήν πάλι σαν μια εντελώς άτυπη συνάντηση ανθρώπων που τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν. Αυτά τα περί ταυτότητας και περί κριτικής αντιμετώπισης του εαυτού του ο καθένας πολύ ωραία είναι (κάτι τέτοια λέει και ο "συνιστώντας" Γαλάνης και γουστάρω) αλλά δεν έχουν θέση σ' αυτήν εδώ την συζήτηση.

    Αυτό που κατάλαβα πως λες είναι ότι δεν μπορώ να "σας" κατηγορήσω γιατί όλα ωραία και καλά τα "κάνατε" και με το παραπάνω μαλίστα αφού "φτάσατε" μέχρι και τα υποκείμενα, αλλά "σας" φταίνε αυτοί που νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και δεν βλέπουν αυτοκριτικά τον εαυτό τους.

    Δηλαδή μιλάς σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο ... δηλαδή είτε ως μια από τις "συνιστώσες" της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είτε εκ μέρους της ξεχαρβαλωμένης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μα εγώ λέω ότι αυτό είναι το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που κάθονται ακόμα και ακούνε αυτά τα κουφά αντί να σχηματίσουν την δική τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη μέσα από μια πραγματική συζήτηση.

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε μου λετε αγαπητοί
    Ο Τσίπρας σε οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος ?

    (ειλικρινής η απορία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εχω την εντυπωση οτι μετα τα οσα αρκουντως δημοκρατικα ! αποφασισε(;) η γραμματεια του συριζα για τον Κουβελη μηπως θα επρεπε 1)το τελευταιο Α του συριζα να μην υπονοει την αριστερα αλλα την ανοησια;2)Ειναι ο συριζα ενα μικρο κ.κ.ε και δεν το πηραμε χαμπαρι;3)Τα γκουλακ μαλλον εγιναν για να παριστανουν τους ηγετες και να καταξιωνονται οι διαφοροι που δεν καταξιωθηκαν στα νειατα τους;Να θυμαστε συναγωνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η μεγαλύτερη υποκρισία είναι αυτή που κάποιος ενώ δεν θέλει να είναι μέλος ενός σχηματισμού, θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να τον εκπροσωπεί. Που ενώ γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις όποιες "συλλογικές" αποφάσεις υπάρχουν θεωρεί ότι πρέπει αντίθετα να υπάρχει υποταγή στη δική του γνώμη, την οποία θα περιφέρει κάθε βράδυ στα κανάλια αφού μόνο αυτόν και τους ομοίους του καλούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας πήρε 75000 ψήφους. Ο Κουβέλης πήρε 25000 σταυρούς. Ακόμα και με το γελοίο κριτήριο του ποιος εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους, είναι φανερό πως η πλειοψηφία ΔΕΝ ψήφισε ούτε Κουβέλη ούτε Παπαδημούλη (ούτε κανέναν ΄΄αλλο ασφαλώς). Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ασταύρωτο. Είναι λοιπόν εκ του "Περισσού" οι φωνές περί ελευθερίας γνώμης. Μην τρελαθούμε. Πότε έχει γίνει λογοκρισία στην ΑΠ? Το ανάποδο συμβαίνει. "Ελεος πια΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ