ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τι γίνεται με την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ;


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστοσελίδα, έχει και υπεύθυνους αλλά δεν έχει αναγνώστες! Και προφανώς το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό. Ο στενός κομματικός έλεγχος από την Κουμουνδούρου οδηγεί εκτός των άλλων και στην έλλειψη πληροφόρησης ακόμα και για τις αποφάσεις της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που τουλάχιστον αυτές θα έπρεπε να δημοσιεύονται. Όμως, ακόμα δεν έχουν δημοσιευτεί οι αποφάσεις για την κάρτα μέλους, το μητρώο και άλλα ανάλογα θέματα με τα οποία ασχολούνται αυτό τον καιρό τις Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ….

Σε παλαιότερα δημοσιεύματά μας ( όπως το: Κανένας πλέον δεν εμπιστεύεται το www.syriza.gr!), Τότε, το Νοέμβρη του 2009, είχαμε δείξει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής χειραγώγησης και είχαμε παρουσιάσει συγκριτικά στοιχεία από τον ιστότοπο http://www.alexa.com/, τα οποία είχαν αμφισβητηθεί από κάποιους συντρόφους. Προφανώς δεν είναι ακριβή, αλλά έχουν μια ακρίβεια ανάλογη με αυτή που έχουν οι δημοσκοπήσεις που κάνουν οι γνωστές εταιρείες…

Σήμερα λοιπόν, παρουσιάζουμε στοιχεία και από έναν άλλο ιστότοπο http://bizinformation.org/gr/. Όμως τα συγκριτικά αποτελέσματα είναι τα ίδια! Η ιστοσελίδα μας δεν έχει μόνον μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεγαλύτερη «αξία» σε ευρώ!..

Ευτυχώς  πλέον  παίρνονται πρωτοβουλίες  αυτοοργάνωσης από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για οριζόντια δικτύωση. Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών είναι η συγκρότηση της ιστοσελίδας ΣΥΡΙΖΑ - ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ που αποβλέπει να καλύψει αυτό το κενό στην ενημέρωση  και όχι μόνο:

Το "Συριζα Οριζόντια" δημιουργήθηκε με την φιλοδοξία να φιλοξενούνται σε αυτόν τον ιστότοπο ανταποκρίσεις, νέα ή προτάσεις κοινών πρωτοβουλιών που δημιουργούνται απο τις δραστηριότητες των οργανώσεων και των θεματικών του Σύριζα αλλά και κυρίως ανταποκρίσεις για τα προβλήματα των ανθρώπων στις περιοχές και τους χώρους δράσης τους, απο τον Έβρο έως την Κρήτη κι απο την Ρόδο ως την Φλώρινα. Με αυτό τον τρόπο η προσπάθεια στοχεύει να δημιουργηθεί ένας χώρος άμεσης οριζόντιας ενημέρωσης για όλα τα ζητήματα, τις ιδέες, τις δράσεις και τις προοπτικές μιας αριστερής εναλλακτικής πρότασης στην παρούσα κρίση, όπως αυτές αναδύονται απο την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, κι όχι απο κινήσεις και σχεδια φωτισμένων πρωτοποριών που εξυφαίνονται σε κάποια γραφεία μακρυά απο την κοινωνική ζύμωση και δράση. Το "Συριζα Οριζόντια" δημιουργήθηκε για να "ανήκει" και να ελέγχεται από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζοντας τον ρόλο όσων πήραν την πρωτοβουλία για την δημιουργία του σε αυτόν που θα έχουν όλα τα υπόλοιπα μέλη του ιστότοπου.


Το "Σύριζα οριζόντια" ωστόσο, δεν στοχεύει στην υποκατάσταση οργανωτικών διαδικασιών, συνελεύσεων και συνδιασκέψεων ούτε στην κορυφή ούτε στην βάση του Σύριζα. Αντίθετα φιλοδοξεί να τροφοδοτήσει αυτές τις διαδικασίες με την μεταφορά πληροφοριών, γνώσεων κι εμπειριών απο διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, επιμέρους θεματικές επιτροπές και κλάδους εργαζομένων. Το "Σύριζα Οριζόντια" δεν έχει ως βασικό σκοπό την προώθηση θέσεων συνιστωσών ή τάσεων εντός του Σύριζα οι οποίες έχουν έτσι κι αλλιώς τις δικές τους διόδους ενημέρωσης. Απευθύνεται και στηρίζεται στις οργανώσεις, τις ολομέλειες και τα μέλη Σύριζα.

(Απόσπασμα από το δημοσίευμα Τι είναι το "ΣΥΡΙΖΑ Οριζόντια")

1 σχόλιο :

  1. Επειδή εγώ είχα "αμφισβητήσει" την εγκυρότητα του alexa, συγκεκριμένα είχα πει ότι είναι λίγο αυθαίρετο το συμπέρασμα που είχες διατυπώσει ότι "περισσότεροι διαβάζουν ΕΟΣ παρά τη σελίδα του σύριζα", κάτι που ακόμα υποστηρίζω. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως υπάρχει πρόβλημα με τη σελίδα του σύριζα και ότι χρειάζεται συχνότερη ανανέωση. Αλλά γενικότερα υπάρχει πρόβλημα με τον σύριζα, πχ σήμερα αν δεν κάνω λάθος συναντήθηκε αντιπροσωπεία του συν και όχι του σύριζα με τους οπ για συνεργασία στις δημοτικές... Το κλείσαμε το μαγαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ