ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Το ΚΚΕ, τα διόδια, η ανυπακοή και ο ...Γκλέτσος!

Από την εποχή που το ΚΚΕ άνοιγε και αυτό τα διόδια...
Το ΚΚΕ “καλεί το λαό να παλέψει για να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια”. Είναι προφανές ότι το κόμμα της εργατικής τάξης δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική θέση. Όμως δεν καλεί τον λαό να “σηκώσει τις μπάρες”, αλλά να παλέψει μέσα από τις “ταξικές οργανώσεις” και άλλα παρόμοια γνωστά. Αν και ισχυρίζεται ότι “ιστορία γράφεται με ανυπακοή” και επανειλημμένα στα συνθήματα του περιλαμβάνεται η λέξη “ανυπακοή” και “απειθαρχία”, για το άνοιγμα των διοδίων είναι φειδωλό. 

Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης από μόνος του να σηκώνει την μπάρα και να περνάει χωρίς να πληρώνει.  Αυτό θα πρέπει να γίνεται με την επίβλεψη και την καθοδήγηση των “ταξικών” οργάνων. Η “ανυπακοή” και η “πειθαρχία” είναι σοβαρά ζητήματα που δεν μπορούν να αφεθούν στον “πατριωτισμό” των Ελλήνων ούτε στα χέρια του κάθε απαίδευτου πολίτη. Ακόμα και αυτές οι μικρές πράξεις ανυπακοής θα πρέπει να γίνονται  με “τάξη” και “πειθαρχία” σύμφωνα με τους κομματικούς σχεδιασμούς της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης που βρίσκεται εγκαταστημένη στον Περισσό...

Ένας πρώην εκλεκτός του Περισσού και νυν εκλεγμένος δήμαρχος της Στυλίδας με τις ευλογίες της Ρηγίλλης, ο Απόστολος Γκλέτσος, παραπέμπεται για “ανυπακοή” και “απειθαρχία” στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για  το άνοιγμα παραδρόμου στην εθνική οδό. Ο Απόστολος Γκλέτσος, ανέβηκε πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας και γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας, δημιουργώντας παράπλευρο δρόμο ούτως ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διάβαση χωρίς να πληρώνουν διόδια. Αν ήταν ακόμα μέλος του ΚΚΕ, πιθανόν να είχε παραπεμφθεί για διαγραφή, γιατί ενήργησε χωρίς τις εντολές της καθοδήγησης... 


Ο Ριζοσπάστης από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της Κυριακής κατά των διοδίων δημοσίευσε μόνον την παράπλευρη φωτογραφία!

25 σχόλια :

  1. http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6031888&publDate=11/1/2011 Τουλάχιστον να διαβάζετε και τι λέει στην πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμο 2:01

    Απ' ότι γνωρίζουμε το ΚΚΕ δεν είναι οργάνωση του Νομού Κατερίνης αλλά Πανελλαδική και μάλιστα έχει και οργανώσεις στο εξωτερικό. Από το ρεπορτάζ του "ρ" προκύπτει ότι μόνον στα διοδία της Λεπτοκαρυάς συμμετείχε, κατ' απόκλιση της γενικής γραμμής να μην συμμετέχει σε πανελλαδικούς συντονισμούς κινητοποιήσεων. Επίσης δεν προβάλει το σύνθημα "ΣΗΚΩΣΤΕ τις ΜΠΑΡΕΣ" που ήταν το κυρίαρχο των τελευταίων μαζικών κινητοποιήσεων. Ο συντάκτης του "ρ" δεν έχει ακούσει αυτό το σύνθημα;

    Επίσης η Λ. Κανέλλη σε τηλεοπτικό σταθμό διαχώρισε την θέση της από αυτές τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται όπως είπε στο "ιντερνετ"(?!..) και δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές και νικηφόρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που δημοσίευσε ο "ρ" για αυτές τις κινητοποιήσεις. Εμφανίζει μόνον επτά ανθρώπους που κρατάνε ένα πανό!

    Αυτόν το κόσμο που είναι εδώ δεν τον είδε το ΚΚΕ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ πρέπει να είναι το κυρίαρχο σύνθημα ή η κατάργηση των διοδίων?
    Αλλά όπως και να έχει που είδες την αντιπαράθεση με τον πανελλαδικό αποκλεισμό?
    Η κανέλλη μίλησε για δωρεάν συγκοινωνίες, δεν ξέρω καν αν άκουσε τι τη ρώτησε. Αλλά όπως και να έχει το θέμα είναι ότι απλώς ψάχνετε κάτι για να την πείτε στο ΚΚΕ ακόμα και σε θέμα που δεν υπάρχει αμφισβήτηση ποια είανι η θέση και μέλη του έχουν υποστεί και διώξεις (π.χ. http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=6%2F1%2F2011&id=12983&pageNo=7&direction=1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Κατάργηση των διοδίων"
    Αυτό δεν το λέει ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Κάθε τι άλλο παραπέμπει στα σημερινά (11.1.11)
    δημοσιεύματα των ΝΕΩΝ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όπου
    μας "νουθετούν" για το ποιός θα πληρώσει τη συντήρηση των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ εθνικών (δήθεν) οδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό είναι να γίνεται η διάκριση: ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικός οργανισμός,ή μάλλον ως ΚΟ, το απομεινάρι,δηλαδή, του πολιτικού οργανισμού, πράγματι δεν το λέει.
    Συνιστώσες, όμως, του Συριζα, το λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να δει τι να πει και σε τι να μπει μπροστάρης το ΚΚΕ, αφού κι τοπικές του οργανώσεις έχουν τόση μυωπία σε σημείο να θαρρεί κανείς ότι έχουν ΤΥΥΥΥΦΛΑΑ που λέν΄ κι Σκυριανοί, άντε μετά οι κοινοβουλευτικοί του εκπρόσωποι να ζητήσουν την επιστροφή των 7,5 δισ/μυρίων και τη ΓΗ πίσω στο Δήμο, ΚΑΙ με ερώτηση στη βουλή!

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΚΚΕ μιλά για κατάργηση διοδίων στον παραπάνω ανώνυμο των 6.01. Δες όλες τις ανακοινώσεις και τα άρθρα στο ριζοσπάστη για αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρίτη, 11.01.2011
    ΚΚΕ: Ψήφισμα για την κατάργηση των διοδίων
    "Οσοι συμφωνούμε με αυτό το ψήφισμα να το θέσουμε για συζήτηση στα εργοστάσια,στις επιχειρήσεις που δουλεύουμε,στα σωματεία μας,στους μαζικούς μας φορείς παντού όπου μπορούμε.
    Μαζί με το ΠΑΜΕ,την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το Μέτωπο Σπουδαστών,την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας."
    Ανώνυμε των 7:00μ.μ. τι κατάλαβες από το ψήφισμα
    του ΚΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμο 9:50 μ.μ.

    1. Με την κατάργηση των διοδίων συμφωνεί πολύ περισσότερος κόσμος αλλά και πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς που δεν εντάσσονται "στο ΠΑΜΕ,την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το Μέτωπο Σπουδαστών,την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας", θα πάμε με όλους μαζί με όλους αυτούς;

    2. Εκτός από το να το θέσουμε σε συζήτηση στα εργοστάσια κλπ,κλπ, θα κάνουμε και τίποτα άλλο; Θα κάνουμε πράξη την ανυπακοή σηκώνοντας τις μπάρες και να περνάμε χωρίς να πληρώνουμε διόδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΚΚΕ σηκώνει το θέμα των διοδίων εδώ και χρόνια και μάλιστα, ναι, με μαζικούς όρους. Μέλη και στελέχη του έχουν διωχθεί αμέτρητες φορές για αυτό το θέμα, όταν άλλοι χώροι έκαναν τουμπεκί.

    Αυτή είναι η αλήθεια.

    Όσο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τίθεται το συγκεκριμένο ζήτημα, ναι, το ΚΚΕ το βάζει σωστά. Δεν είναι ζήτημα ούτε αντισυνταγματικότητας, ούτε νόμων (συντάγματα και νόμοι αλλάζουν όπως συμφέρει την αστική τάξη). Δηλαδή αν ο νόμος ή οι οδηγίες της ΕΕ τα επέτρεπαν θα ήταν σωστά και δίκαια τα διόδια;
    Είναι ζήτημα εξυπηρέτησης μια λαϊκής ανάγκης (εν προκειμένω της μετακίνησης) η οποία δεν μπορεί να γίνεται με όρους και προς όφελος του κεφαλαίου.

    Σα κακιασμένες θείτσες κάνετε ορισμένοι νεοφώτιστοι στο κίνημα. Εδώ η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ενιαία στη Συνθήκη της Λισαβόνας, και κάθεστε και κάνετε αναφορές "στις εποχές που το ΚΚΕ σήκωνε μπάρες;" Συνέλθετε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ο γκλέτσος δεν εκλέχθηκε με το κκε αλλά απ ότι είδα το κκε συμπαραστέκεται στον αγώνα του και στη σύλληψη του και με παράσταση διαμαρτυρίας εκεί.
    Επίσης απ ότι είδα με αφορμή και τη σύλληψη του και συνολικά αιτήματα θα γίνει άνοιγμα διοδίων σε όλη τη χώρα για ελεύθερο πέρασμα αυτοκινήτων την παρασκευή.
    Άρα σε αυτό το θέμα δεν μπορείς να πεις ότι το κκε καταγγέλει τις άλλες δυνάμεις ή ότι τις βλέπει αντιπαραθετικά. Φυσικά βάζει και τα αιτήματα που αυτό θεωρεί σωστά όπως και όλες οι οργανώσεις.
    Για το αν πληρώνω εγώ τα διόδια θα σου πω όχι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θεωρώ ότι κάνω κάποια επαναστατική πράξη γιατί συγχρόνως πληρώνω λογαριασμούς, φπα και άλλα χαράτσια. Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή” (Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΤΤΙΚΗ) αναφέρεται μόνον για τα διόδια των Αφιδνών: “Σε κλίμα γιορτής, οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Β.Α. Αττικής άνοιξαν και σήμερα τα διόδια Αφιδνών, κάνοντας πράξη το «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω”. Όμως στην ΑΤΤΙΚΗ ανοιξαν τα διόδια σε άλλα τρία σημεία

    Στην Ελευσίνα στην εθνική οδό αλλά και στην Αττική οδό, καθώς και στην Μεταμόρφωση για την Αττική οδό. Επίσης η Αντικαπιταλιστική ανατροπή προβάλει στην ιστοσελίδα της μόνον μια φωτογραφία με πανό – και τις υπογραφές τους - και καθόλου κόσμο. Τα διόδια έχουν ανοίξει και άλλες φορές από ολιγάριθμες πολιτικές ομάδες. Όμως η δυναμική αυτής της κινητοποίησης – και η τομή σε σχέση με το παρελθόν - δεν βρίσκεται στα συνθήματα και στους οργανωμένους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αλλά στην μαζική συμμετοχή του κόσμου. Αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε από την μεγάλη κινητοποίηση και όχι τα πανό και τις υπογραφές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμο 10:34μ.μ.

    Γράφεις:
    Για το αν πληρώνω εγώ τα διόδια θα σου πω όχι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θεωρώ ότι κάνω κάποια επαναστατική πράξη γιατί συγχρόνως πληρώνω λογαριασμούς, φπα και άλλα χαράτσια.

    Κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι είναι "επαναστατική πράξη" το να μην πληρώνεις διόδια! Είναι μια μικρή πράξη ανυπακοής που έχει μεγάλα όμως πολιτικά αποτελέσματα αν γίνει με μαζικούς όρους. Ήδη αυτό συμβαίνει στον δρόμο ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΤΡΑΣ,όπου παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ποσοστό μη πληρωμής διοδίων. Εξάλλου σε αυτό το τμήμα ισχύουν επιπλέον όροι μη πληρωμής, αφού τα διόδια τα πληρώνεις για έτοιμους δρόμους και όχι για δρόμους που θα κατασκευαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @RedBoy

    Γκλέτσος είναι το σωστό. Το "κ" παραμένει. Παρ' όλο ότι έφυγε από το "Κ"ΚΕ, το πήρε μαζί του!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου με εντολή εισαγγελέα επειδή άνοιξε τις μπάρες της εθνικής οδού,
    διαμαρτυρόμενος για τη ληστεία των διοδίων που διαπράττουν οι μεγαλοκατασκευαστές με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, αποτελεί απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια που βαραίνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να την καταδικάσει γιατί στρέφεται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και ποινικοποιεί τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, για την κατάργηση των αυξήσεων στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.


    Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2011/01/kke_11.html#ixzz1Aofg0nfk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @EOΣ

    Καλο.

    Πάντως να μην ξεχνάμε και την συμβολή του ΕΕΚ στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. επειδή με εξοργιζει που καποιοι αρχιζουν και πιανουντην συμβολη της καθε αριστερής οργανωσης στο κινημα των διοδιων εχω να πω ότι όσο καλα και να εκανε το ΚΚΕ , η ΚΟΕ, το ΕΕΚ και λοιποί που εχουν αναδειξει το ζητημα τόσο καιρό σε αυτό που κρινονται κ αι θα κρινονται ειναι αν τα μελη τους συμμετεχουν ενεργα μαί με τ΄σοους και τόσους απλούς ανθρώπους ανεξαρτήτως πολιτικής αποχρωσης και να το παρουν στα σοβαρα ότι η εξαργύρωση των επαναστατικών τους συμβολών θα είναι αν αυτό το κίνημα νικήσει σπασει το σύνδρομο του σοκ, της ενοχής και της μοιρολατρίας του ελληνικού λαού, αν θα μπορεέσει να οδηγησει τον κοσμο να συνειδητοποιηση την κοροιδια τους και τη ιδια τη δυναμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σίγουρα είμαι καθυστερημένος.
    Εξακολουθώ να επιμένω (και να το πιστεύω)...
    ...ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ (καλά δε λέω τίποτε για τη Δ.Α.) είναι κομμάτια του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τσίπρας-Παπαδημούλης (από το νέο κέντρο του Συριζα: την ΚΟ): "Καταργήστε τα ΠΛΕΥΡΙΚΑ-ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ διόδια"...
    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=237195&cid=6

    Σιγά τα αίματα..

    Προς ΕΟΣ: όσο δε μιλάς,για τα τεκταινόμενα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΜΑΑ τόσο περισσότερο καθίστασαι σαν τις μαριονέτες ανεντάχτων της Γραμματείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οταν το ΚΚΕ σηκωνε μπαρες, ανοιγε παραλιες,
    σταματαγε κρουαζιερόπλοια κλπ, κλπ
    εσεις οι αντισυστημικοι τι κανατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ΚΚΕ απλά, θέλει μια ανώδυνη τις περισσότερες φορές- διαμαρτυρία, άμεσα ελεγχόμενη από το ίδιο...

    Τίποτα λιγότερο, και τίποτα περισσότερο.

    Απο το κίνημα των διοδίων απέχει. Ό,τι κάνει θα το κάνει μόνο του και επικοινωνιακά.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνιστώσες του ΡΙΖΑ (ΚΟΕ/ΚΕΔΑ/ΔΕΑ κλπ) και το ΕΕΚ είναι από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν εμπρακτα αυτόν τον αγώνα. Εναν αγώνα που τον τόνο τον δίνουν κυρίως οι ανένταχτοι πολίτες που παίρνουν πάνω τους με μαζικούς όρους αυτή την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απο ανακοίνωση της "Αντικαπιταλιστικής Αττικής¨, όπου προφανώς και αναφέρεται στην πανελλαδικότητα του κινήματος (παρακάτω αναδυκνύει τις Αφίδνες κάτι που δεν είναι μεμπτό).

    "...Το κίνημα ενάντια στα διόδια που γιγαντώνεται σε όλη την Ελλάδα, άνοιξε την Κυριακή 9/1/2011 σταθμούς από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καλαμάτα. Σε κλίμα γιορτής, οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Β.Α. Αττικής άνοιξαν και σήμερα τα διόδια Αφιδνών, κάνοντας πράξη το «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω»...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ