ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Αναζητείται το κόμμα που πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ και έφυγε...


Η "Αυγή" δημοσίευσε σε δύο συνέχειες ένα μεγάλο κείμενο με τίτλο "Ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε, ζήτω ο νέος ΣΥΡΙΖΑ"του Β. Κωτούλα.  Αξίζει να το διαβάσει κανείς για να δει πως παράγει η Αριστερά τους μύθους της με στόχο την αναπαραγωγή της εξουσίας των μηχανισμών της. Είναι εμφανές πως μέσα απ' αυτή την μυθοπλασία απουσιάζει το μαζικό κίνημα, ως στοιχείο στο οποίο απευθύνεται αλλά και επιβεβαιώνεται τελικά η πολιτική της Αριστεράς. Όπως συμβαίνει συχνά τους μύθους, υπάρχει η διαπάλη ανάμεσα στο "καλό" και το "κακό", η οποία μάλιστα προσωποποιείται στο αφήγημα του Β. Κωτούλα.
Από την πρώτη κιόλας παράγραφο ξεκινάει με μια χοντροειδή διαστέβλωση της σύντομης ιστορίας του ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει λοιπόν ο Β. Κωτούλας: "Ο χθεσινός ΣΥΡΙΖΑ που "πέθανε" γεννήθηκε επί προεδρίας του σ. Ν. Κωνσταντόπουλου και στη διαδρομή του πέρασε πολλές φουρτούνες. Η ίδρυσή του θεωρήθηκε στοιχείο της λεγόμενης αριστερής στροφής του ΣΥΝ, αριστερή στροφή που βάθυνε επί προεδρίας του σ. Αλ. Αλαβάνου. Πέρα από τα μεγάλα λόγια που τον συνόδεψαν ήταν μια σωστή προσπάθεια υλοποίησης της ενότητας των αριστερών δυνάμεων που πρέπει σταθερά και πάντα να επιδιώκεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε στρατηγική επιλογή μακράς πνοής " 
Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική!  Ο ΣΎΡΙΖΑ που γεννήθηκε επί προεδρίας του Ν. Κωνσταντόπουλου έχει πεθάνει προ πολλού. Ο θάνατός του πράγματι καταγράφτηκε και με την "αριστερή στροφή" του ΣΥΝ, αλλά και με την συσπείρωση σε αυτό το εγχείρημα νέων δυνάμεων. Η ταυτότητα  του νέου ΣΥΡΙΖΑ που πήρε την θέση του παλιού, έχει ήδη  αποτυπωθεί στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Πρόκειται για ένα σαφώς διακριτό και διαφορετικό εγχείρημα απ' αυτό που ξεκίνησε ως εκλογική συμμαχία την εποχή του Ν. Κωνσταντόπουλου. Σήμερα αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ "πέθανε" και ο "νέος" ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζεται ο Β. Κωτούλας είναι ακριβώς αυτός αυτός ο "παλιός" ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Κωνσταντόπουλου. Εξάλλου πολλά σημεία της κριτικής του για τον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη αποτελούν επαναλήψεις της κριτικής του Ν. Κωνσταντόπουλου,  όπως για τον αριστερισμό, τις συμμαχίες με τον σοσιαλιστικό χώρο και άλλα παρόμοια σημαντικά...
Σε αντιπαράθεση με το αυτό το κείμενο, παραπέμπουμε τον αναγνώστη στην τοποθέτηση του  Α. Αλαβάνου στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία, αν και έχει γίνει πάνω από ένα χρόνο, βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τους σημερινούς προβληματισμούς και σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου και των "πρόθυμων" υποστηρικτών της. Μια αποκαλυπτική εικόνα  των πρόσφατων πολιτικών πρακτικών της παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα "αριστερό σχήμα Αργολίδας" εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ