Από τον Γ. Πρασσά
1. Τι έχει να πει ένας παππούς του Μάη σήμερα;
"...Πρέπει να το παραδεχτούμε κάποια στιγμή: Ο καλύτερος τρόπος να παλέψουμε ενάντια στον καπιταλισμό σε όλες του τις μορφές, τόσο δηλαδή ενάντια στον εκτροχιασμένο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό, όσο και στον «πράσινο» που θέλει να τον αναζωογονήσει, εις βάρος μας φυσικά, είναι να εγκαθιδρύσουμε παντού τη χαριστικότητα – το δωρεάν. Οι απεργίες της χαριστικότητας αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία τώρα που η νομισματική υποτίμηση και η οικονομική κρίση που εξαγγέλλονται θα αναγκάσουν τις τοπικές συλλογικότητες να αναπτύξουν, μέσω της αυτοδιαχείρισης, ένα νέο μοντέλο κοινωνικών σχέσεων..."
η συνέχεια εδώ:
2. Τι κρασί προτιμάει ο Αlexis Παπαχελάς;
Μόλις ο κ. Παπαχελάς έγινε αντιληπτός, επικράτησε πανδαιμόνιο στην ταβέρνα, με τους παρευρισκόμενους να τον αποδοκιμάζουν έντονα και να εκτοξεύουν ύβρεις εναντίον του. Μάλιστα, ένας από αυτούς σηκώθηκε από το τραπέζι του, τον πλησίασε και του έριξε ένα ποτήρι γεμάτο κρασί στο πρόσωπο! Λίγο αργότερα κατέφθασε και η αστυνομία, αλλά τελικά δεν δόθηκε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα και το θέμα έληξε εκεί.
Η συχνότητα τέτοιων επεισοδίων έχει αρχίσει να αυξάνεται επικίνδυνα και προβλέπουμε ακόμη χειρότερα στην πορεία όσο η κατάσταση στη χώρα μας θα δυσκολεύει. Όμως, ο δρόμος που έχουν επιλέξει ορισμένοι έχει και τις επιπτώσεις του..
η συνέχεια εδώ:
3. Λευτεριά στον αναρχικό Αποστόλη Γκλέτσο!
4. Αλαζόνες απέναντι στους αδύνατους, δουλικοί απέναντι στους ισχυρούς
...Η μετανάστευση είναι πραγματικό πρόβλημα. Όπως είναι και η υποκρισία. Οι παράνομοι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι όταν καλλιεργούν φράουλες υπό ανείπωτες συνθήκες εκμετάλλευσης στην Πελοπόννησο, όταν χτίζουν γέφυρες και στάδια με χαμηλά αμειβόμενη, ανασφάλιστη εργασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ή όταν αναλαμβάνουν να φροντίσουν τους εγκαταλελειμμένους γονείς της μικροαστικής τάξης. Όχι όμως όταν αναίσχυντοι πολιτικοί μιλούν σε ένα θυμωμένο εκλογικό σώμα και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους. Ακόμη και ο αφελέστερος των πολιτικών δεν μπορεί να πιστεύει στ’ αλήθεια ότι ένας φράκτης 12,5 χιλιομέτρων σε σύνολο 200 χιλιομέτρων χερσαίων συνόρων με την Τουρκία (για να μη μιλήσουμε για τα πολύ μακρύτερα, βόρεια σύνορα με τις άλλες βαλκανικές χώρες ή για τις θαλάσσιες οδούς απ’ όπου έρχεται στην Ελλάδα η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών) θα έχει κάποιο σημαντικό, πρακτικό αντίκρισμα...
η συνέχεια εδώ:
5. Ελλείψει "ιού", ιστορικό ένθετο
Σας παρουσιάζουμε σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Τάσο Κωστόπουλο συγγραφέα και δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (μέλος της συντακτικής ομάδας «Ο Ιός»). Στο τέλος της δημοσίευσης υπάρχει ένας κατάλογος με τα βιβλία του Τάσου Κωστόπουλου. Επιπλέον, θα βρείτε μια μικρή βιβλιοθήκη με βιβλία για το «μακεδονικό ζήτημα» τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε στο δίσκο σας. Τα βιβλία έχουν καταχωρηθεί στο μενού Βιβλιοθήκη (που βρίσκεται κάτω από το λογότυπο του σάιτ) στα Εθνικά-Εθνικισμός.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα απόσπασμα από την απομαγνητοφωνημένη εισήγηση του Τάσου Κωστόπουλου σε συζήτηση που είχε διεξαχθεί στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας το 1992 με Θέμα: “Ελληνικός Εθνικισμός, Μακεδονικό Ζήτημα. Η Ιδεολογική Χρήση της Ιστορίας”. Οι άλλοι δύο εισηγητές ήταν ο Δημήτρης Λιθοξόου και ο Λεωνίδας Εμπειρίκος. Οι εισηγήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε κυκλοφόρησε σε βιβλίο από την Κίνηση Αριστερών του Ιστορικού / Αρχαιολογικού το 1992.
Ολόκληρο το βιβλίο υπάρχει στο: http://lithoksou.net/filosofiki.html και μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf.
η συνέχεια εδώ:
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Γκλέτσος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμαρχοι και περιφερειάρχες να κάνουν το
ίδιο στην περιοχή ευθύνης των.
Εκεί να δείς λαϊκή συναίνεση και συμπαράσταση.