ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Τι κάνουν οι “ηγεσίες” και τι πράττει η “βάση” της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς;





Οι συζητήσεις για το εκλογικό μέλλον της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς αναζωπυρώθηκαν τις τελευταίες μέρες με αφορμή την εκλογική συνεργασία της ΛΑΕ με το ΜέΡΑ25. Στην πραγματικότητα είναι άνευ αντικειμένου.

Η “βάση” θα κάνει το δικό της έτσι κι αλλιώς, όπως έκανε πάντα…

Στην πραγματικότητα – με πρωτοβουλία της “βάσης” - η εκλογική συνεργασία ΜέΡΑ25 – ΛΑΕ έγινε στις προηγούμενες εκλογές και όχι τώρα.

Ας δούμε τι λένε τα εκλογικά αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών:

Από αυτούς που ψήφισαν ΛΑΕ το 2015 (155.320 ψήφοι), εκείνοι που ψήφισαν το 2019 ΜέΡΑ25 είναι σε αριθμό πολλαπλάσιο από όλους τους ψήφους πήρε η ΛΑΕ στις εκλογές του 2019! Τότε μόνον 15.612 ακολούθησαν την ηγεσία της ΛΑΕ, αρκετές χιλιάδες περισσότεροι ψηφοφόροι από εκείνους που στις εκλογές του 15 είχαν ψηφίσει ΛΑΕ, στράφηκαν προς το ΜέΡΑ25 που τότε εμφανίστηκε πρώτη φορά σε κοινοβουλευτικές εκλογές.

Σήμερα πολύ λίγα πράγματα έχουν να προστεθούν σε αυτή την “μετακίνηση”. Από τους εναπομείναντες 15.612 (αν εξαιρεθεί ο Λαφαζάνης και το νέο κόμμα του και οι διαφωνούντες σε αυτή την συνεργασία, ο αριθμός γίνεται αρκετά μικρότερος), το μόνο που μπορούν να καταγράψουν πρακτικά είναι μια ασήμαντη η ροή προς το ΜέΡΑ25.

Στην πραγματικότητα αυτή η συνεργασία έχει μια σημαντική πολιτική σηματοδότηση, η οποία αποκρύπτεται από την δημόσια παρουσίαση του ζητήματος : Η ηγεσία της ΛΑΕ ακολούθησε την “βάση” της με καθυστέρηση 4 χρόνια...

Ας είμαστε πολιτικά ρεαλιστές: Σιγά το πράμα…

Δεν είναι πρώτη φορά που τα “επιτελεία” της Αριστεράς, είναι πιο πίσω από τον απλό κόσμο που αντιλαμβάνεται τα πολιτικά επίδικα της συγκυρίας και παίρνει θέση σε αυτά.

Αυτό ακριβώς είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει και σε οργανώσεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που υποτίθεται έχουν πιο συνεπή και πιστά εκλογικά ακροατήρια.

Σου θυμίζω τις διπλές εκλογές του 2012.

Το Μαη 2012 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε 75.428 ψήφους (ποσοστό 1,19%)
ενώ Ιούνη 2012 μόνον 20.416 ψήφους (ποσοστό 0,33%).

Οι υπόλοιποι 55.000 ψήφοι της ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην μεγάλη τους πλειοψηφία πήγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο αντιμαχόταν τότε  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εκείνο το ποσοστό των 75.428 έκτοτε, ποτέ δεν το πλησίασε μέχρι σήμερα …




1 σχόλιο :

  1. Η συμμαχία με την ΛΑΕ με ξενέρωσε εκεί που είχαν αποφασίζει να ψηφίσω το κόμμα σας. Τι τους θέλετε αυτούς τους άχρηστους με την μηδενική πολιτική σκέψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ