ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Περιαυτολογώντας…



Αναδημοσίευση από το «Καρτέσιος»

Δεν σταμάτησα να γράφω. Το αντίθετο. Γράφω όλο και περισσότερο. Απλώς γράφω αλλού. Την ιδέα μού την έδωσε μια καλή φίλη η οποία μου ζήτησε ένα κείμενο για να το ανεβάσει στο blog που δημιούργησε με μια ομάδα ωραίων ανθρώπων. Φυσικά το υπέγραψα με διαφορετικό ψευδώνυμο. Έτσι, λοιπόν, άρχισα να στέλνω κείμενα σε άλλα blogs και έντυπα, με διαφορετικό ψευδώνυμο κάθε φορά. Κάποιοι τα δημοσιεύουν, κάποιοι όχι. Να “ναι καλά και οι μεν και οι δε.

Σιχαίνομαι την καριέρα, όπως και ο Καρανίκας, με τη διαφορά ότι πιστεύω πως εγώ είμαι φυσιολογικός άνθρωπος, τουτέστιν δεν τον παίζω με τη Μενεγάκη, δεν είμαι σαλιάρης, δεν πληρώνομαι από το Μαξίμου και κάνω μια κανονική δουλειά όπως κάνουν κι όσοι απέμειναν να έχουν δουλειά.

Δε βρίσκω για την ώρα κάποιον λόγο να ασχολούμαι με τα έργα της κυβέρνησης, καθότι μου είναι απεχθέστερα κι από ποντικοκούραδα. Το να καταγράφω τις προδοσίες τους είναι πράγματι βαρετό και για μένα που γράφω και για όσους διαβάζουν. Το «πάλι τα ίδια» με σκοτώνει. Όσοι νιώθουν, μπορούν να αντιληφθούν την τραγωδία, την απάτη και τη λαμογιά τού καθεστώτος με όσα βιώνουν. Αυτοί που δε νιώθουν ή νιώθουν αλλά ελπίζουν στον λειψόμυαλο Κούλη δεν έχουν σωτηρία, όσα κι αν διαβάσουν.

Σε αυτούς, λοιπόν, που καταλαβαίνουν, τί να πεις; Κουράγιο; Δεν αρκεί. Σε αυτούς, πάλι, που δεν καταλαβαίνουν, τί να πεις; Περαστικά; Η ηλιθιότητα είναι ανίατη και μένα δε μ΄ αρέσει να κοροϊδεύω τους ηλίθιους.

Κατά τα λοιπά, υγιαίνω (το ίδιο εύχομαι και για εσάς), πηγαίνω βόλτα στο βουνό με την Αδίστακτη που άρχισε πάλι να μαδάει και τα βράδια στην αυλή θυμόμαστε ταξίδια με τη Μ. , βάζοντας στοιχήματα για το πόσα θα γεννήσει η γάτα που ζει πάνω στη ντουλάπα.

Επανάσταση δεν πρόκειται να γίνει. Η κινεζοποίηση των μισθών θα έρθει μέσω της μεθόδου τσούκου – τσούκου και της διαρκούς εναλλαγής προσώπων. Οι «παραιτηθείτε» είναι για γέλια και οι «μην παραιτηθείτε γιατί με τους άλλους θα γίνουν τα πράγματα χειρότερα» είναι για κλάματα. Οι περισσότερες συλλογικότητες θα καταλήγουν πάντα σε πυραμιδικά σχήματα γεννώντας μωροφιλόδοξους ηγετίσκους και η κατά μόνας δράση θα αποτελεί τη μόνη λύση απέναντι στην πλειοψηφία που είτε θα πιστεύει στις εκλογές είτε σε ανατροπές που θα πέσουν από τον ουρανό.

Αν βαρεθώ να γράφω αλλού, θα επιστρέψω να γράψω εδώ. Όμως τα περισσότερα θα τα έχω γραμμένα στ΄ αρχίδια μου για όσο καιρό βλέπω κόσμο που μυξοκλαίγεται, να βγάζει χρήμα απ΄ τα σεντούκια. Με τους λίγους, είναι πάντα καλύτερα.

Ευχαριστώ.

2 σχόλια :

  1. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι γράφοντας αλλού και με άλλα ψεδώνυμα θα είναι καλλίτερα.

    Γιατί,στο μπλογκ σου άσχημα ήταν ?

    Θα γινόσουν κατανοητός αν αποφάσιζες να ''κλείσεις το μαγαζί'' αλλά έτσι...

    Ασε που το να χτυπάς Καρτέσιος και να σου βγαίνουν mainstream ειδήσεις, μοιάζει ανέκδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν περιμένεις απάντηση, μάλλον σε άλλο blog θα πρέπει να κάνεις την ερώτηση.

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ