ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Αρκετά πια μ' αυτό το #ΑΡΚΕΤΑ;




ΤΟ #ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΛΥΣΗ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ


Αναδημοσίευση από το arketa-nuitdebout.blogspot.gr
του Κώστα Πουλή

Διχασμένη και πάλι η κοινή γνώμη στο ΦΒ, μετά την πρώτη απόπειρα του #ΑΡΚΕΤΑ να δημιουργήσει νέο κίνημα πλατείας και μάλιστα αυτή την φορά πανευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο. Να κάνει και δεύτερη απόπειρα; να το κόψει εδώ;

Μήπως, λέω μήπως , αυτό που μας διχάζει είναι τελικά αυτό που μπορεί να μας ενώσει; Τι μας διχάζει;

-Το ότι εμείς θεωρούμε το #ΑΡΚΕΤΑ την μόνη λύση, ενώ για κάποιους άλλους είναι μια μαλακία και  μισή.

-Αλλά και το ΕΠΑΜ είναι μια μαλακία και μισή και η ΛΑΕ και η Ζωή και το ΑΝΑΡΣΥΑ, όλα μια      μαλακία και μισή, αφού επίσης δεν φέραν κάποιο αποτέλεσμα, ούτε προβλέπεται να φέρουν στο  άμεσο μέλλον τουλάχιστον.

-Και οι αγώνες των ανένταχτων (ποιοι;;;) μια  μαλακία και μισή.


-Και βέβαια το να μην κάνεις κανέναν απολύτως αγώνα καθώς σου φορούν τη θηλιά στο λαιμό, είναι  κι αυτό μια μαλακία και μισή (μπορεί και λίγο παραπάνω, η συγκεκριμένη επιλογή).

-Και το να γράφεις εξυπνακίστικες παπαριές στο ΦΒ, μια μαλακία και μισή.

-Και το να ψηφίζεις αντιμνημονιακά μια μαλακία και μισή.

-Και το να απέχεις από τις εκλογές. επίσης μια μαλακία και μισή (εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι  έφερε κάποιο αποτέλεσμα, γιατί εγώ ομολογώ πως δεν το είδα).

-Και οι 24ωρες απεργίες και οι πορείες και οι μη πορείες, όλα μια μαλακία και μισή.

Και να που όλοι με έναν μαγικό τρόπο ενωθήκαμε. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ. Ωραία, αφού το λύσαμε ας πάμε παρακάτω.

Φυσικά και χρειάζονται νέες μορφές αγώνα που θα φέρουν αποτέλεσμα. Οι υπάρχουσες τα είπαμε, να μην τα ξαναλέμε είναι μια μαλακία και μισή. Ποιος όμως θα τις αποφασίσει; Τα κόμματα. τα συνδικάτα, οι οργανώσεις, ποιος; Αυτά να μην επανέλθω, τι είπαμε; ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ.

Να πω ποιος, να το πάρει το ποτάμι; Η ΠΛΑΤΕΙΑ. Ποια πλατεία; Η ΓΕΜΑΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Και ακόμη καλύτερα Η ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ (ή ακόμη καλύτερα παγκόσμια). Αυτή μπορεί να αποφασίσει τις εναλλακτικές δράσεις με μαζικότητα δλδ τις πετυχημένες δράσεις

-Να μπούμε σε πολυκαταστήματα που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σαν ζώα, 1000 άτομα με  τύμπανα και να τα χτυπάμε δαιμονισμένα επί μια ώρα χορεύοντας τον χορό της βροχής,

-Να μπούμε στα LIDL και να κάνουμε πικ νικ.

-Να απλωθούμε σε κεντρικούς δρόμους. να ξαπλώσουμε όλοι κάτω, να γεμίσουν οι δρόμοι πτώματα  με μια Α4 καρφιτσωμένη επάνω μας που να γράφει "#ΑΡΚΕΤΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ, ΠΕΘΑΝΑΜΕ".
 Θέλετε κι άλλες προτάσεις; Πιο σοβαρές;

-Να οργανώσουμε σε όλες τις χώρες ίδια μέρα και ώρα διαδήλωση έξω από τις κεντρικές τράπεζες  και όσοι μπορούν στην Φρανκφούρτη έξω από την ΕΚΤ, με μεγάλα πανό που να λένε "#ΑΡΚΕΤΑ  ΩΣ ΕΔΩ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ,  ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ". Κι άλλη πρόταση:

-Γενική πανευρωπαϊκή απεργία διαρκείας, όλα κλειστά δημόσιος-ιδιωτικός τομέας. Πόσο θα αντέξει  το σύστημα; Για πείτε ειδικά όσοι έχετε γνώσεις οικονομίας, 3 μέρες, 4 μέρες, μια βδομάδα;  Υπάρχει περίπτωση να αντέξουν παραπάνω; Με τι στόχο όλα αυτά;

Να βάλουμε κάτι απλό; Να βάλουμε την κατάργηση ενός μνημονιακού νόμου; Κάθε χώρα έχει πλέον τέτοιους μπόλικους.

-Να βάλουμε για Ελλάδα την κατάργηση του ασφαλιστικού εκτρώματος;

-Να βάλουμε την κατάργηση του χαρατσιού; Ώπα λάθος, μπερδεύτηκα, δεν το λένε πια χαράτσι,  τώρα το λένε ΕΝΦΙΑ.

Αν ο λαός βρει τον τρόπο να καταργήσει έναν νόμο, τότε γιατί όχι όλους;

Αν βρει τον τρόπο να ανατρέψει μια κυβέρνηση που λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα του λαού, τότε γιατί όχι όλες, μέχρι να βρεθεί αυτή που θα τον υπηρετήσει πραγματικά;

Ξέρω, ξέρω, όποιος περιμένει αλλαγή από τον κοινοβουλευτισμό είναι ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ. Το ίδιο όμως και όποιος φαντασιώνεται ανύπαρκτους κόσμους απόλυτης ισότητας και άμεσης δημοκρατίας. Τα είπαμε, να μην τα ξαναπούμε. Άντε φτάνει, ξέρω σας έπρηξα. 

#ΑΡΚΕΤΑ λοιπόν, έλεος. Αρκετά πια μ' αυτό το #ΑΡΚΕΤΑ.

3 σχόλια :

  1. Απλό είναι: Αρκετά με τον ανορθολογισμό.
    Τι δεν καταλαβαίνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα δεν είναι Το ΕΠΑΜ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η η ΛΑΕ.Αυτοί κουτσά στραβά είναι συγκροτημένοι ,διαμαρτύρονται όπου κ όσο μπορούν και είναι απέναντι σε όσα συμβαίνουν.Δεν μιλάω για το κόμμα της Ζωής που δεν μπορεί να βρει δέκα άτομα να σταθούν κάτω από ένα πανώ όπως κάνει πχ η ΑΚΕΠ.
    Το θέμα είναι όσοι έφυγαν( ή παριστάνουν οτι έφυγαν) από τον Συριζα ανένταχτοι ομαδίτσες κλπ,που συνεχίζουν να στηρίζουν κυρίως με την απάθεια τους,την κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα προβλήματα δεν είναι ίδια προς όλους:

      - το ΕΠΑΜ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η η ΛΑΕ δεν μπορούν να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων παρά ενός πολύ μικρού ποσοστού. Γιαυτό δεν φταίει κανένας άλλος αλλα οι ηγεσίες τους και η πολιτική γραμμή που έχουν. Το «κουτσά στραβά είναι συγκροτημένοι ,διαμαρτύρονται όπου κ όσο μπορούν», δεν σημαίνει τίποτα άλλο από δικαιολογίες αυτής της ανικανότητας.

      Για το κόμμα της Ζωής βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, πριν ακόμα καλά - καλά συγκροτηθεί. Η Ζωή από μόνης πάντως στην πολιτική σκηνή είναι μεγαλύτερη δύναμη απ' ότι όλα μαζι τα επτελεία της ΛΑΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ΕΠΑΝ δεν έχει επιτελείο, έχει μόνον Αρχηγό.

      Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ μιας Αριστεράς που μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο και να τον πείθει ότι είναι αξιόπιστη και αποτελούν μια εναλλακτική λύση, είναι αυτό που στηρίζει την κυβέρνηση.

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ