ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

26 Μαϊκου και 14 Ιουνίου κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις στην Γαλλία...




Νέες διαδηλώσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης ξέσπασαν χθες στην Γαλλία την ώρα που το Κοινοβούλιο ενέκρινε την τρίτη παράταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στη χώρα.Στη Νάντη, οι αρχές συνέλαβαν 66 άτομα σε επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας όταν η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να απομακρύνει τους 800 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά κατά την διάρκεια των ταραχών.



Στη Ρεν, 19 άτομα συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στο μετρό και άλλοι πέντε σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε μέσα στην ημέρα. Στο μεταξύ, τα επτά συνδικάτα που αντιτίθενται στην εργασιακή μεταρρύθμιση καλούν τους Γάλλους πολίτες σε νέες κινητοποιήσεις στις 26 Μαΐου και 14 Ιουνίου. Η 26η Μαΐου θα είναι «μια εθνική ημέρα απεργιών, διαδηλώσεων και ενεργειών», σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικάτων ενώ θα ενισχύσουν τη δράση τους την 14η Ιουνίου καθώς κάλεσαν όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ