ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Οι δήθεν «anonymous» της ΛΑΕ ετοιμάζονται να εκδώσουν την δική τους «ανεξάρτητη και ακομμάτιστη» εφημερίδα...




Διαβάζατε πρώτα το παρακάτω κείμενο το οποίο δηλώνει την ταυτότητα της ιστοσελίδας exodospress.gr:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Από διαφορετικές διαδρομές, μακριά από πολιτικές, οικονομικές, κομματικές εξαρτήσεις, συναντηθήκαμε γιατί ανήκουμε σε αυτούς:
  • που παραμένουν πιστοί στις αρχές και τα ιδεώδη μας, εμπνευσμένα από τις αρχές της Αριστεράς κι αυτό δεν αποτελεί συμπλεγματισμό, δογματισμό, μονολιθικότητα,
  • που θεωρούν πως ο ελληνικός λαός προδόθηκε με τον αισχρότερο τρόπο, μετά το ηχηρό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 05/07/2015, από την νεομνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,
  • που θεωρούν πως ο δρόμος που ακολουθείται στην Ελλάδα, την Ευρώπη και παγκοσμίως, ένας δρόμος χωρίς παρεκκλίσεις από τις προσταγές και τις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού και των νεόκοπων σοσιαλφιλελεύθερων, δεν αποτελεί μονοδρόμο,
  • πως υπάρχει άλλος δρόμος, εναλλακτική πολιτική, που αποτελεί Έξοδο.
Έξοδο από οτιδήποτε μόνο σκοπό έχει την εκμετάλλευση, κατακερματίζει την ανθρώπινη ύπαρξη, στρέφεται ενάντια στη φύση και το περιβάλλον.

Οποιοσδήποτε ασπάζεται τις παραπάνω αρχές μας είναι σε θέση να βρει σε εμάς έναν ζεστό χώρο φιλοξενίας των σκέψεών του, των ιδεών του, της άποψής του εν γένει.

Σεβόμενοι, ωστόσο, την αρχή της διαφορετικότητας, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου, ο χώρος μας μπορεί να φιλοξενήσει απόψεις ανθρώπων που αισθάνονται την επιθυμία να εκφράσουν τεκμηριωμένα και με σεβασμό την αντίθετη άποψή τους σε κάποια από τις πρωτογενείς μας δημοσιεύσεις.

Έξοδος λοιπόν. Έξοδος τώρα!
Έξοδο από οτιδήποτε καταστρέφει τις ζωές μας!

Μετά ρίξτε μια ματιά στις δημοσιεύσεις του. Σας φαίνεται ότι πράγματι ισχύουν οι διακηρύξεις με τις τις οποίες αυτοπαρουσιάζεται, και πρώτα απ' όλα η πρώτη στην σειρά «μακριά από πολιτικές, οικονομικές, κομματικές εξαρτήσεις»;  Από την πρώτη ματιά δίνει την εντύπωση ότι είναι μια προσπάθεια στο χώρο των ΜΜΕ που έχει το πολιτικό στίγμα της ΛΑΕ ( και μάλιστα όχι της ΛΑΕ ως ένα συλλογικό εγχείρημα αλλά ως όργανο κάποιας φράξιας). Ενδεικτικά μερικά δημοσιεύματα:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ


ΚΡΙΣΙΜΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ του Τάσου Κανταρά, μέλους του προσ. Π.Σ. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Το κείμενο της φράξιας των 63 plus της ΛΑΕ (εδώ ως  ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΛΑΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) αλλά και μια εσωκομματική κριτική σε αυτό:  ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ «ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ 30» ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΕ

πολλές αναδημοσιεύσεις από το iskra.gr όπως ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο "ΝΟΥΣ" ΕΙΝΑΙ Ο ...ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ; και  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κίνηση των «anonymous» της ΛΑΕ, αλλά μια κίνηση που σχετίζεται άμεσα με τα επιτελεία της τα οποία όμως δεν θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους στην ανάληψη της ευθύνης για αυτό το εγχείρημα...

25 σχόλια :

  1. Από πότε γίναμε και "Φράξια"? Είσαι σοβαρός?

    Κάνε εσύ φράξια με τον Κορωνάκη κι άσε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το "φράξια" που αναφέρεται; στην πολιική πλατφόρμα που εκφράζει το κείμενο "ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΛΑΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ" ή στην πρωτοβουλία αυτών που ίδρυσαν το exodow133.gr και προαναγγέλλουν την έκδοση εφημερίδας;

      Διαγραφή
    2. πανελλαδική δικτύωση + πλατφόρμα τόσο σε θέματα πολιτικής γραμμής όσο και σε θέματα εσωκομματικής ταχτικής δεν καταγράφει ως κύρια ιδιότητα την ιδιότητα του ΜΕΛΟΥΣ της ΛΑΕ, αλλά του ΜΕΛΟΥΣ οργανωμένης πολιτικής ομάδας (φράξια, στο βαθμό που η ίδια δεν δηλώνει άλλη ταυτότα).

      Διαγραφή
  2. Πάνω στη βιασύνη σας, κάνετε τη μία γκάφα πάνω στην άλλη. Λιγάκι αν είχατε προσέξει, θα βλέπατε ότι ο Παντελής Μέλιος (που τάχατες κάνει εσωκομματική κριτική στο κείμενο "των 63") είναι ένας από τους υπογράφοντες το κείμενο "των 63".

    Και κάτι άλλο: Αν υποθέσουμε ότι η νέα αυτή εφημερίδα, που δεν πρόφτασε καν να κυκλοφορήσει, είναι "όργανο κάποιας φράξιας", πώς μπορεί ταυτόχρονα "να σχετίζεται άμεσα με τα επιτελεία";
    Και, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποια "κίνηση anonymous της ΛΑΕ", κατά τη γνώμη σας, μια τέτοια κίνηση αποτελεί "φράξια" ή όχι; Και, τελικά, είναι κακό να υπάρχουν "φράξιες"; Ή μήπως εξ ορισμού όλες οι "φράξιες" εκπορεύονται από "επιτελεία"; (Μεγάλη ζημιά σας έκανε η παραμονή σας στον ΣΥΡΙΖΑ τελικά. Μεγάλη και πιθανώς ανίατη.)

    Τα σέβη μου
    Φιλίστωρ

    Υ.Γ.: Εύχομαι να μην είστε κι εσείς σαν την Iskra που κόβει σχόλια αναγνωστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά μωρέ όλα στη φαντασία πιά ? φράξια ανακάλυψες , ότι εν τέλει είναι της ηγεσίας η φράξια επίσης , ότι στη φράξια ασκώ εγώ εσωτερική κριτική επίσης...επειδή αναφέρεις την παρέμβασή μου ειδικά και βέβαια την κακοποιείς ( πρόκειται για κριτικό κείμενο στη ΛΑ.Ε )το οποίο έχω αποστείλει πέρα από τοπικά μέσα του Αγρινίου και στην ανοιχτή λίστα πρίν καν βγεί οπουδήποτε αλλού ( είσαι γνώστης δηλαδή και ψεύδεσαι συνειδητά ) θα σε παρακαλέσω να αφαιρέσεις ότι με αφορά...αυτό παιδί μου που κάνεις είναι το λιγότερο αστειότητα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωργία Γκαρδαλινου13 Μαρτίου 2016 στις 1:27 μ.μ.

    Στην ιδιορρυθμη κρίση της αναρτησης σας σας ενημερώνω ότι όσοι υπογράψαμε το κείμενο υπάρχουμε και χαίρουμε και άκρας υγείας. Φυσικά, για εσας που γνωρίζετε, αν τα ονοματα μας έπαιζαν ανάμεσα σε εκείνα των επιτελειων στα οποία αναφέρεστε θα σας ήσαν γνωστά και συνεπώς δεν θα μας χαρακτηρίζατε ως °anonymous°. Tώρα το γεγονος ότι μας χαρακτηρίζετε και ως "φράξια" και ως ατομα των επιτελείων που εκδίδουν έντυπο (sic), ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την ενημέρωση, δεν το γνωρίζαμε, αλλά να το σκεφτούμε ισως αφού σας κινητοποιεί τόσο πολύ σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα του κειμένου που σας αφησαν παγερά αδιάφορους.... Ελπίζω να το δημοσιεύσετε φυσικά και να μην κάνετε κι άλλη επιλεκτική "δημιουργία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Γεωργία Γκαρδαλίνου από την Π.Ε. Καρδίτσας το κείμενο δεν χαρακτηρίζει ως «anonymous» όσους υπέγραψαν το κείμενο «ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΛΑΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ». Ως «anonymous» χαρακτηρίζει όλους έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία για το του "Έξοδος133".

      Απ' ότι διαφαίνεται από αυτά που γράφεται αυτές οι δύο πρωτοβουλίες ταυτίζονται στην πραγματικότητα. Όμως στο "ποιοί είμαστε" δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο....

      Διαγραφή
  5. Αυτό που κατάλαβα τελικά είναι το «exodospress.gr» είναι μαγαζάκι αυτών που υπογράφουν το κείμενο με τις 63 υπογραφές, αλλά δεν παίρνουν την ευθύνη να πουν ότι είναι δική τους πρωτοβουλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βλέπω πως εδώ είσαστε πολύ ψύχραιμοι, αν συγκρίνω με αυτά που συμβαίνουν και γράφονται στο facebook.
    διαγραφτηκε κακεντρεχες συριζαυγουλο


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΙ»

      Διαγραφή
    2. Αριστεροί του κώλου14 Μαρτίου 2016 στις 11:04 π.μ.

      ο "Kallinikos Nikolakopoulos", η "Μαρία Παντελής" και οι φίλοι τους ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ και ΚΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, στο facebook βέβαια...

      Διαγραφή
  7. Μετά Απ' όλα αυτά, θα ήθελα να εκφράσω μερικές
    προφανείς απορίες μου (που δεν είναι μόνον δικές μου) και αναμένω απάντηση:

    - Ποιοι τελικά κρύβονται πίσω από το ΕΞΟΔΟΣ133;

    - Γιατί δεν λένε τα Όνοματά τους;


    - Γιατί δεν λένε ποιος θα χρηματοδοτήσει την εφημερίδα τους;

    - Γιατί δεν λένε τι σχέση έχουν με την ΛΑΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. - Το κείμενο των “63+” υπογραφών και το “έξοδος133” συνδέονται άμεσα, παρ' όλες τις προσπάθειες που γίνονται να κρυφτεί αυτή η σχέση.

    - Οι “63+” πράγματι είναι φράξια (με βασικό χώρο δράσης το “αριστερό ρεύμα”) και έχει συγκροτηθεί πανελλαδικά από ανθρώπους του μηχανισμού του Αριστερού Ρεύματος, οι οποίοι μπορεί να έχουν αυτή την πανελλαδική δικτύωση που καταγράφουν με τις υπογραφές. Επίσης είναι προφανές ότι βασικά και επώνυμα στελέχη αυτής της φράξιας δεν υπογράφουν το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΡΙΧΕΣ Για να υπάρξει "φράξια" πρέπει _πρώτα_ να υπάρξει _εκλεγμένο_ καταστατικό, ΜΕ το οποίο να διαφωνήσει η φράξια σε κάποια σημεία.

      Είμαι από τους υπογράφοντες και πρώτη φορά βλέπω το "έξοδος 133" (όπως και άλλοι).

      Ολος αυτός ο τζερτζελές σε ΤΙ αποσκοπεί τελικά? Στην εδραίωση του Κορωνάκη και της Αριστερής Δικτύωσης, μάλλον.

      Οποιος έχει ανοιχτό μυαλό ας διαβάσει τη συζήτηση ΕΔΩ (με κωδικό "23"). Μπήκε κωδικός για να διώξει μηχανές αναζήτησης, όχι για να κρύψει τη συζήτηση:

      https://0madeon.wordpress.com/2016/03/14/lae-etc/

      Διαγραφή
    2. φίλε ομαδεον, αν και δεν γνωριζόμαστε, μπήκα εκεί που λες και μεταξύ των άλλων δια της μεταβατικής είδα να εκτυλίσσονται διάλογοι στο φου μπου τόσοι πολλοί, που απορώ αν μένει χρόνος για πραγματική ζωή. Δεν είμαι στο φουμπου από πολιτική επιλογή και χάνω απότι φαίνεται πολλά νοήματα.
      Αλλά αριστερά και φουμπου, αυτό μάλλον είκαι και ενα από τα σημαντικά που σας (μας) έχουν σαπίσει. Μακάρι να κάνω λάθος και καλά ξεμπερδέματα.

      Διαγραφή
    3. συνέχεια προηγουμένου. Όσο δε αφορά τα του θέματος, διαφωνώ με τον Καλατζό αρκετά πολύ (από όσο μπορώ να καταλάβω). Ο Κορων και οι ΔΙΡΙΖΑ (μα είναι δυνατόν να κυκλοφορεί έτσι, διριζα; θεός φυλάξει..) έχουν βαρύτατες ευθύνες και οι ευθύνες πρωσοποποιούνται. Ο συγκεκριμένος (και πολλοί ακόμη) έχει κακό ιστορικό εξ αρχής, από τότε που είχε αναλάβει και το σάιτ διάλογος σύριζας και τον κατάντησε μπάχαλο δια της απουσίας (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Θα συμφωνούσα ότι όλα τα στελέχη είναι τελειωμένα - και μάλλον ανεξαιρέτως. Αλλά βέβαια αυτοί της προεδρικής, νομίζω δεν δικαιούνται καμία δεύτερη ευκαιρία πια σαν στελέχη ή "διανοούμενοι" (ας μη κάνω άλλα σχόλια..) - μόνο κουπί πια, μπας και μάθουν τι εστί βερύκοκο.
      Κατά τα λοιπά, νομίζω έχετε μπλέξει όλοι σε σεχταριστικές ασημαντότητες. Κρίμα

      Διαγραφή
  9. 1. δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει το όνομα, ξέρει κανένας ?

    2. σύμφωνα με το σχόλιο της ΕΟΣ η κίνηση εκφράζει το αριστερό ρεύμα και τους 63.

    ΕΟΣ πάρε μια απόφαση τι θες να πεις.

    "κάποιος σύντροφος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλος (τρίτο κ τελευταίο λέω) για το κυρίως θέμα: Αν η προσπάθεια της ¨έξοδος¨ πετύχει κάποια εξωστρέφεια και μαζική συσπείρωση, αυτό θα είναι κάτι. Ωστόσο:
    Ανησυχίες και αμφιβολίες:
    1) τα 2 στελέχη που αρθρογραφούν δεν εκπέμπουν γενικά αρνητικές εντυπώσεις και μνήμες. Αλλά να μη διαφεύγει της προσοχής ότι έχουν μια χρονιότητα ως τέτοια (“στελέχη”) και αυτό είναι πολύ αρνητικό και για τις εσωτερικές αναπτύξεις και κυρίως για τις εξωτερικές έλξεις (που είναι και το ζητούμενο). Καλό είναι κανείς να έχει υπόψη του τι χαβά βαρά το “τάργκετ γκρουπ”, εκτός κι αν το τάργκετ πρόκειται πάλι για “εσωτερικα” θέματα και ψυχοψαξίματα της ¨αριστεράς”..
    2) Η πρωτοβουλία των 63, με το σχετικό κείμενό της θίγει την κορυφή του παγόβουνου και αυτό είναι θετικό. Ωστόσο, όπως φαντάζομαι θα γνωρίζουν οι υπογράφοντες, τα ιστορικά των “πρωτοβουλιών” είναι πάμπολα τα προηγούμενα χρόνια, και η κατάληξή τους γνωστή. Ελπίζω πως οι συμμετέχοντες θα έχουν υπόψη τους τα ιστορικά, όσο και τις αντικειμενικές αδυναμίες και παγίδες τέτοιων εγχειρημάτων, ώστε να μην είναι απλά “μια ακόμη πρωτοβουλία". Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η διαγραφή του Καλαντζόπουλου στο facebook από σελίδα της ΛΑΕ, και η προαναγγελία εφημερίδας της ΛΑΕ από ανώνυμους/επώνυμους που κρύβονται πίσω από το δακτυλάκι τους είναι κερασάκια στην αντιδημοκρατική λειτουργία (και κυρίως στην κουλτούρα) αυτών που συγκροτούν την ΛΑΕ. Μέλη στην ΛΑΕ δεν υπάρχουν που μπορούν κάπου να συναποφασίζουν την δράσεις τους και την πολιτική τους. Υπάρχουν μόνον οργανωμένες ομάδες που συνεννοούνται σε επίπεδο επιτελών/αντιπροσώπων και μάλιστα με αδιαφανή τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλάκα είναι ότι οι «μαγαζάτορες» της ΛΑΕ κατηγορούν τη Ζωή ότι θέλει να φτιάξει προσωποπαγές δικό της κόμμα!...

      Διαγραφή
  12. Αλληλούια, είναι τα ίδια παντού και να μη σου πω περισσότερο στα "δίκτυα", στα "ανένταχτα" και στις "πρωτοβουλίες", όπου χωρούν ακόμη πιο μικρομέγαλες αυθεραισίες. Όσον αφορά στη ΛΑΕ είναι αστειότητα κωμικοτραγική ότι τόσους μήνες μετά, λειτουργεί αριστίνδην - και όταν θα λειτουργήσει υποτίθεται "αντιπροσωπευτικά", θα είναι και πάλι αργά και μάταια.
    Αλλά όσοι κάποτε κι άμποτε το προσπαθούν αλλιώς, δεν έχουν δείξει δείγματα συνέπειας και συνέχειας, που δεν θα πάψουν ποτέ να χρειάζονται.
    Απο κριτικές γεμίσαμε, από παραδείγματα σοβαρά αδειάσαμε.
    Οπότε..αλληλούια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν, μετά από προσεκτική ανάγνωση της Έξοδος133 στο φβ βλέπω διάφορες αναρτήσεις εκτός απο αυτή που αφορά τους 63. Γιατί ενοχληθήκατε συγκεκριμένα από αυτή; Επίσης, η εφημερίδα δεν έχει κυκλοφόρησε ακόμα. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω, διαβάζοντας και τα σχόλια εδώ, είναι ότι το πρόβλημά σας βασικά είναι το Α.Ρεύμα, το οποίο υποθέτετε ότι εκφράζει η εφημερίδα. Αυτά περι φράξιας μάλλον πρόσχημα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πράγματι η εφημερίδα ΕΞΟΔΟΣ είναι η εφημερίδα που προαναγγέλλει το αριστερό ρεύμα όιι θα βγάλει, τότε δεν νομίζεις ότι είναι ακόμα μεγαλύτερο το ζήτημα αφού κρύβεται πίσω αυτά που γράφονται στο "ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ"; Ντρέπεται να πει την αλήθεια και βάζει την προβιά του αντιμνημονιακού, του αντιευρωπαΪστή, του εναλλακτικού κλπ.

      Επίσης δεν θα έπρεπε να είχε γίνει μια συζήτηση αν πράγματι χρειάζεται να βγει εφημερίδα της ΛΑΕ ή θα πρέπει κάθε συνιστώσα της να βγάζει τις δικές εφημερίδες;

      Μήπως αυτοί που θέλουν να βγάλουν την ΕΞΟΔΟ πράγματι στις προθέσεις τους μπορεί να είναι ότι η ΕΞΟΔΟΣ να έχει το πολιτικό στίγμα της ΛΑΕ, αλλά αυτοί να έχουν στα χέρια τους αυτόν τον μηχανισμό ενημέρωσης;

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ