ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

συνάντηση - συζήτηση της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ «ΤΟ ΟΧΙ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΟΛΥ»

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Λόγω της συγκέντρωσης την Πέμπτη στο Σύνταγμα,
η συνάντηση θα γίνει:
Παρασκευή 20 Νοεμβρίου , 6.30 μ.μ., στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων
Βρυσακίου 15 & Κλάδου, Μοναστηράκι.


Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, 6.30 μ.μ., στο ΜΑ.ΧΩ.Μ.Ε.
 οδός Αγ. Κωνσταντίνου & Γερανίου 47, 1ος όροφος, Ομόνοια

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τις τελευταίες εκλογές που οδήγησαν σε μια συντριπτική μνημονιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με εξαίρεση το ΚΚΕ. Η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου προχωρά πριν καν προλάβει η κοινωνία να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις του. Η Λαϊκή Ενότητα έχει να αναμετρηθεί με εξαιρετικά σοβαρά θέματα που αφορούν στον τρόπο συγκρότησής της ώστε να συμβάλλει άμεσα στις κοινωνικές αντιστάσεις αλλά και στη δημιουργία χώρων υποδοχής των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων στο μέλλον. Στηρίξαμε τη ΛΑ.Ε. στις εκλογές προσδοκώντας σ’ ένα ανοιχτό μέλλον. Επείγει να συζητήσουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν και να εξετάσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν.

5 σχόλια :

  1. Να με συγχωρείτε που δεν θα έλθω, ζω μακριά από την Αθήνα. Να με συγχωρείτε επίσης που αποχώρησα από τη λίστα επικοινωνίας της Λίστας, δεν συνάντησα εκεί στοιχειώδη διάλογο ή έστω πρόθεση συνεπεξεργασίας, παρά είδα γνωστοποίηση παράλληλων μονόλογων-άρθρων - και αισθάνθηκα πως ίσως ενοχλώ. Να με συγχωρείτε τέλος, εάν ενοχλώ.Τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το βασικό είναι να βρούμε επειγόντως κάποια βασικά κριτήρια.

    συναντάω συνέχεια πολύ καλούς συντρόφους εξαγριωμένους ότι "πάει να γίνει το ίδιο με ότι γινόταν στον ΣΥΡΙΖΑ".

    τι δηλ ? καπετανάτα, σου λέει.

    συγνώμη αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα ήταν η ψεύτικη υπέρβαση των καπετανάτων και όχι τα καπετανάτα.

    η ΛΑΕ πρέπει να είναι προσωρινό μέτωπο γιατί πολύ μεγάλες μερίδες τόσο της αριστεράς όσο και κοινωνικών γειώσεων είναι εκτός. Μπορεί να έχει τάσεις-ρεύματα σκέψης αλλά επιβάλετε να έχει συνιστώσες.

    ένας πιο αριστερός κόσμος του α.ρ (πχ Μπελαντής) αν καλά καταλαβαίνω είναι αντίθετοι με το να γίνει κόμμα το α.ρ. Είναι μεγάλο λάθος. Υποθέτω παρόμοια πράγματα θα λέει και η Πορτάλιου.

    Το α.ρ πρέπει να γίνει κόμμα και όχι αυτό που ακούω να συνέχει από την μια άκρη στην άλλη την ΛΑΕ. Αυτό είναι ο νέος ΣΥΝ.

    όταν συγκροτηθούν οι υπαρκτές ιδεολογικές στρατηγικές συγκροτήσεις τότε η ΛΑΕ μπορεί να αποκτήσει ρεύματα και τάσεις που να τις υπερβαίνουν.

    και να μην ξεχνάμε πως η ΛΑΕ είναι προσωρινή μορφή μετώπου. Δημοκρατική συγκρότηση της ΛΑΕ, όχι ενιαίο κόμμα όμως, υπέρβαση της (ανοίγει πολύς κόσμος την κουβέντα, από το ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αλλού) και στρατηγική αντιπαράθεση από οργανώσεις και κόμματα, μέσα και έξω από το μέτωπο που θα έχει δημοκρατία βάσης, θα στρατεύει τα μέλη του σε σχήματα και όχι παρατάξεις μεταβίβασης της γραμμής, θα αποτιμάει το σωστό και το λάθος με πρακτικές εκεί που δουλεύει, ζει και σπουδάζει ο κόσμος.

    "κάποιος σύντροφος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάποιε σύντροφε,
    1) Για τη ΛΑΕ έχω υπερ-τοποθετηθεί στο blog του φίλου μας, όπου δεν μας κάνεις την τιμή πια. Το τελευταίο σχόλιό μου εκεί τα δίνει μάλιστα με συντομία. Δεν πρόκειται να επανέλθω προς το παρόν, εξάλλου οι άνθρωποι αποφάσισαν ότι δεν με χρειάζονται. Τώρα, το πως θα κάνουν χωριό και ποιους θα βρουν με τέτοια μυαλά, βοήθειά τους, τις ευχές μου και μακάρι.
    2) Για τον ΔΜ και τα πάντα υπερ-αξιόλογα άρθρα του, έχω επίσης υπερ-τοποθετηθεί στην παντιέρα. Είναι σήμερα ο μόνος ίσως υπερ-μορφωμένος που καταφέρνει να έχουν οι λέξεις του κάποια καλή επαφή με τα πράγματα. Ωστόσο, ένας κούκος, που μάλιστα αδυνατεί να συνομιλεί με τα σπουργίτια και τα χελιδόνια, δεν φέρνει ούτε καν τις Αλκυονίδες.
    3) Για αυτά που λες εδώ, καλά χρυσά, πλην ευχολόγια και γενικότητες, και αν κάποιος σύντροφος δεν τα κάνει ταληράκια (όπως προσπάθησα με το άρθρο "το παλιό και το νέο"), τότε θα τα κανονίζουν όπως νομίζουν αυτοί που νομίζουν πως είναι (αλλά δεν είναι) κούκοι.
    4) Με τις ευχές μου για όλους, όλοι μαζί είμαστε στο ίδιο μαγαζί, αλλά φράγκο δε βγαίνει (και πελάτης δεν μπαίινει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ταληράκια για τον καλό φίλο και σύντροφο πικάπα.

    1.να γίνει το αριστερό ρεύμα κόμμα για να πάψει η ταύστιση α.ρ/ - ΛΑΕ. Δεν θα πάψει βέβαια αν γίνει αυτό, αλλά το να μην γίνει είναι το σχέδιο να μην πάψει, το γνωστό της αναγκαίας αλλά όχι ικανής συνθήκης.

    2. ενιαία σχήματα από ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανένταχτους σε χώρους εργασίας σπουδών γειτονιές με ρητό αποκλεισμό μελών του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τις διχασμένες προσωπικότητες που θα έρθουν παρά το πολιτικό κεκτημένο που θα λέει για ανατροπή του μαύρου μετώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ

    3. βήματα για την συγκρότηση κομμουνιστικού κόμματος της εποχής μας γιατί μας χρειάζεται στρατηγική δουλειά πολύ πέρα από το κίνημα και το μέτωπο.

    4 βήματα για την συγκρότηση του μετώπου της εποχής μας χωρίς- αλλοίμονο- προσκλητήρια σε τάσεις να μπουν στην ΛΑΕ η οποία είναι ένα βήμα αλλά δεν αρκεί.

    "κάποιος σύντροφος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλέ φίλε κάποιε σύντροφε, ευχαριστώ και ανταποδίδω.

    Εδώ που τα λέμε, αν γίνει κόμμα το ΑΡ και πάψει αυτή η ταύτιση θα μπορούσαν ίσως να γίνουν 2 καλά πράγματα. Πρώτον, να δημιουργηθεί η κουλτούρα και ο χώρος ανοικτού και ισότιμου λόγου και να σπάσει το στεγανό και η μονοπώληση του λόγου των "πρώτων" (και των κολλητών) έναντι των "ίσων" (και οπαδών). Δεύτερον, να μπορέσω και εγώ να επανέλθω σε μια τέτοια ΛΑΕ, ως μέλος, γιατί ως οπαδός, δε λέει πια, μετά από τόσα και τόσα.
    (Τι λές κι εσύ αγαπητέ ΕΟπαδώνΣ;).
    Πάντως, όπως και νάχει σύντροφε και φίλε, αν δεν υπάρξουν Διαδικασίες Βάσης, ως κυρίαρχες διαδικασίες του υποκειμένου, σοβαρό υποκείμενο δεν θα γίνει.

    Βέβαια, οι δικές μου απόψεις, αν και είναι μάλλον πλειοψηφικές στον ευρύτερο αριστερό κόσμο που ψηφίζει ή στηρίζει και σχεδόν ομοθυμαδόν επιθυμούσε από χρόνια μια ανοιχτή και Μαζική αριστερή παράταξη. ωστόσο,
    οι απόψεις μου αυτές εξακολουθούν να είναι μειοψηφικές στο χώρο των μικροοργανώσεων που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν τη ριζοσπαστική ή κομμουνιστική αριστερά.
    Αυτό είναι πρόβλημα, κατά συνέπεια, στη φάση αυτή, τοποθετώ τον εαυτό μου μαζί με τον κόσμο μας και εκτός του μικρικόσμου μας. Δλδ, στη φάση αυτή δεν νομίζω πια ότι μπορώ παραγωγικά ως ενταγμένος.
    Βέβαια, οι απόψεις μου δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμες, και με αυτή την έννοια και οι απόψεις μου είναι ευχολόγια, Εαν όμως δημιουργηθούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις (στο θέμα του λόγου), τότε αυτός είανι ένας σοβαρός λόγος να επανέλθω ως ενταγμένος.

    Για το 2 συμφωνώ απολύτως. Για το 3 το βρίσκω αυτό κι αν είναι ευχολόγιο, στο είπα και αλλού, εδώ οι άνθρωποι δεν μπορούν να ψήσουν μαζί τα σουβλάκια τους και να κάνουν μαζί τα κάμπιγκ τους, θα κάνουν κομμουνιστικό κόμμα και μάλιστα το καλό; Βήματα, ΟΚ, αλλά τα υπολογίζω για πολλά σύντροφε, πάρα πολλά.
    Για το 4, ας κάνουν πρώτα σοβαρά βήματα για τα προηγούμενα, γιατί αλλιώς, μέτωπο χωρίς σοβαρά κινούντα υποκείμενα, δεν είναι σοβαρό πράμα.
    Τα λέμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ