ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ήτανε στραβό το κλήμα, τό 'φαγε κι ο γάιδαρος...


Σήμερα παρουσιάζουμε ένα βοηθητικό οργανόγραμμα της “ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” με τις κάθετες και οριζόντιες διασυνδέσεις, (με κύρια πηγή την ούγια της ιστοσελίδα της), ως μια πρώτη απάντηση στους αναγνώστες μας που μας εκφράζουν τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά τις ανησυχίες τους για το που τελικά θα καταλήξει αυτή η πρωτοβουλία:

(κλικ για μεγέθυνση)
Το ανέκδοτο, το σχετικό με την φράση “από οργάνωση πάμε καλά”, το γνωρίζετε και δεν θα το επαναλάβουμε. Κάπως έτσι είναι η κατάσταση σήμερα στην ΛΑΕ. Η κάθε συνιστώσα της έχει την δική της λειτουργία, ηγεσία, πολικό σχέδιο και ταχτική. Ως κοινές κατακτήσεις όμως όλα αυτά είναι ακόμα ζητούμενα. Μια “σύσκεψη” που είχε προαναγγελθεί, και στην οποία δεν θα λαμβάνονταν καμία απόφαση, αναβλήθηκε επ' αόριστον και ακόμα γίνονται συζητήσεις για το πως και πότε θα διεξαχθεί...

Για όσους δεν ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν στο πως είναι σήμερα διαμορφωμένοι οι εσωτερικοί συσχετισμοί στην ΛΑΕ, το παραπάνω διάγραμμα δίδει μια πρώτη παραστατική εικόνα και έχει μια χρηστικότητα για απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα. Για παράδειγμα, όσοι έχουν την εύλογη απορία για το ποία είναι η απόσταση ανάμεσα στην “ισκρα” και το “ΔΗΚΚΙ”, εύκολα μπορεί να την υπολογίσουν:
α). Καθέτως (ιεραρχικά): τρία ολόκληρα σκαλιά.
β). Οριζοντίως (αμεσοδημοκρατικά): μόνον μια ...καρέκλα στο  οβάλ τραπέζι του“Πολιτικού Συμβούλιου”.

Όμως, το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ΛΑΕ είναι ότι συνεχίζει να περιθωριοποιείται. Η “λάμψη” της φαίνεται ότι ήταν ανάλογη ενός διάττοντος αστέρα, αντίστοιχου με αυτού που έχει στον λογότυπό της. Αποκαλυπτικό είναι το παρακάτω συγκριτικό διάγραμμα της επισκεψιμότητας της “ισκρας” με άλλα μέσα ενημέρωσης του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ.
(κλικ για μεγέθυνση)
Δεν θα το σχολιάσουμε, παρά μόνον εντοπίζοντας χρωματικά 4 διαφορετικές περιόδους από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι σήμερα, οι οποίες καταγράφουν διακριτές φάσης αυτού του εγχειρήματος. Το ερώτημα που προκύπτει όμως θεωρούμε ότι είναι απλό και καθαρό:

- Μπορεί η αίτημα για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς να διαμεσολαβεί από ένα αποτυχημένο εκλογικό εγχείρημα και το εκλογικό του "πρόγραμμα"; 





14 σχόλια :

  1. Ένα βασικό σημεία Από την συνέντευξη του Π. Λαφαζάνη:
    (ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΕ ΘΑ ΣΟΥΒΛΙΖΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε!) στο Crash:

    Η γραμμή και οι πολιτικές μας επιλογές δεν είχαν πρόβλημα, απλά δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες:

    - Ο ελληνικός λαός, κάτω από τα πυρά μιας άνευ προηγουμένου τρομοκρατίας, δεν πείσθηκε και φοβήθηκε την εναλλακτική μας πρόταση και μπήκε στην αδιέξοδη “τρύπα” του διλήμματος Τσίπρας ή Μεϊμαράκης.. και σε άλλο σημείο:
    Η τρομοκρατία του κατεστημένου κατά του εθνικού νομίσματος είχε επηρεάσει πολύ τον ελληνικό λαό και ήταν πολύ δύσκολο σε τρεις βδομάδες να αλλάξουν τα στερεότυπα οι συνειδήσεις.


    Αν δεν έχουν ωριμάζει τόσα χρόνια με τόσα μνημόνια, πότε θα ωριμάσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λαφαζάνης δηλώνει:

      "Κι εγώ, προσωπικά, αναλαμβάνω πλήρως και στο ακέραιο όλη την ευθύνη του αρνητικού αποτελέσματος".

      Όμως δεν μας λέει τι σημαίνει αυτή η ανάληψη ευθύνης. Μήπως:

      α) - "αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω". Προστατεύει διάφορους στους οποίους αποδίδονται επιμέρους ευθύνες για συγκεκριμένα πράγματα;

      β) - Δηλώνει πρακτικά ότι η ΛΑΕ είναι - και θα παραμείνει - αρχηγικό πολιτικό μόρφωμα, αφού μόνον ο αρχηγός μπορεί να αναλάβει την ευθύνη.

      γ). - Η ανάληψη ευθύνης σημαίνει πρακτικά την συνέχεια στην ηγεσία της ΛΑΕ, αφού δεν παραιτείται άμεσα: Δεν περιορίζεται λοιπόν στην προεκλογική περίοδο αλλά και στην μετεκλογική, τουλάχιστον μέχρι να γίνει κάποιο συνέδριο.

      Διαγραφή
  2. Η ανάληψη ευθύνης σημαίνει παραίτηση και πάς σπίτι σου Λαφαζάνη.Ολα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε.
    Ξεκινήσατε με 17% σύμφωνα με τις δικές σας μετρήσεις.
    Πέσατε στο 6% στο 5% μέχρι που φάγατε το φτύσιμο και μείνατε εκτός.
    Είσαστε το πιό αρχηγικό απόκομμα,γιατί κόμμα δεν είστε ούτε ποτέ θα γίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σόι διάγραμμα είναι αυτό; Στη βάση τα μεγάλα νούμερα και... επάνω τα μικρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επισκεψιμότητα της ''ΙΣΚΡΑ'' είναι ακόμα μικρότερη απο αυτή που παρουσιάζει το διάγραμμα γιατί εν πολλοίς οφείλεται σε οπαδούς του ΚΚΕ που την επισκέπτονται όχι για ενημέρωση και διάλογο,αλλά για να τρολάρουν και να σπάσουν πλάκα με την ΛΑΕ και τον Λαφαζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα παρουσιάζουμε ένα βοηθητικό οργανόγραμμα της “ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” με τις κάθετες και οριζόντιες διασυνδέσεις, (με κύρια πηγή την ούγια της ιστοσελίδα της), ως μια πρώτη απάντηση στους αναγνώστες μας που μας εκφράζουν τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά τις ανησυχίες τους για το που τελικά θα καταλήξει αυτή η πρωτοβουλία:

    Καλά, σοβαρολογείτε;;; Έρχονται εδώ οι ανησυχούντες οπδοί τής ΛΑΕ για να εκφράσουν την ...αγωνία τους;;; Ρε σεις, κάθε φορά που ανεβάζετε εδώ επικριτικό ποστ για τη ΛΑΕ γίνεται πάρτι! Τι είναι αυτά που λέτε;;; Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι κατά συντριπτική πλειοψηφία μαζεύετε όλη τη σάρα και τη μάρα τής αναρχίας (στο τσαρδί μας έχουμε 10 φορές πιο αξιόλογους σχολιαστές αυτής της κατηγορίας, κι ας μην έχουμε σχέση με το "χώρο") και κάνα δυο σοσιαλφιλελέδες;;;

    Θα `χει γούστο να πιστεύετε κιόλας ότι ...στηρίζετε κριτικά τη ΛΑΕ!!!


    Τα λέμε (αλλά μήπως και καταλαβαίνετε έστω και τα μισά με αυτό το vertigo που σας δέρνει;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LeftG700,
      έχει ενδιαφέρον ότι θεωρείται ιδιοκτησία σας την ΛΑΕ, αλλά ακόμα περισσότερο, ο αστυνομικός τρόπος σας με τον οποίο προσπαθείτε να την περιφρουρήσετε!..

      Διαγραφή
    2. Από πού προκύπτει ότι θεωρώ ιδιοκτησία μας τη ΛΑΕ; Έκανα μία επισήμανση, η οποία μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί από τον οποιονδήποτε μπει στον κόπο να δει μερικά ποστς από αυτά που ασκούν αντίπαλη κριτική στο συγκεκριμένο φορέα. Και διατύπωσα και μία άποψη (που απορρέει από την επισήμανση), σύμφωνα με την οποία και ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν τα παιδιά εδώ, το παρόν μαγαζί επ’ ουδενί λόγω δίνει εικόνα φιλικού (πόσο μάλλον υποστηρικτικού) ιστολογίου προς τη ΛΑΕ. Επ’ αυτών έχεις να πεις κάτι; Έριξες μια ματιά σε κάποιες σχετικές αναρτήσεις για να δεις αν όσα ισχυρίζομαι είναι βάσιμα ή απλώς παπαριές; Είμαι όλος αυτιά.

      Όσο για το άλλο που γράφεις περί «αστυνομικού τρόπου περιφρούρησης» δεν αξίζει ούτε καν απάντησης. Φρόντισε πρώτα να βρεις έναν τρόπο να απαλλαγείς από το πρόβλημα να βλέπεις κάθε βράδυ στον ύπνο σου τον Στάλιν να έρχεται να σου ρουφήξει το αίμα και μετά μπορούμε να το συζητήσουμε και αυτό.


      Τα λέμε

      Διαγραφή
    3. H ΛΑΕ δεν είναι τίποτα άλλο παρά το προϊόν μιάς τεράστιας παρεξήγησης σχετικά με το μήνυμα του Δημοψηφίσματος. Εος πες κι εσύ κάτι...
      Δυστυχώς εξαναγκάζομαι να το ξαναστείλω:
      Στη φοιτητριούλα που σ’ έχει ερωτευτεί
      θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή.
      Τζάμπα χαραμίζει θα πάω να της πω
      το νεανικό της και αγνό ενθουσιασμό.

      Διαγραφή
  6. Ποιό είναι το ΔΗΚΚΙ; το κόμμα του Τσοβόλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To ΔΗΚΚΙ είναι συνιστώσα της ΛΑΕ?
    Ξέρει κάποιος πόσες συνιστώσες περιλαμβάνει η ΛΑΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Η ΛΑΕ είναι ο επικεφαλής της.

      2. Δεν έχει συνιστώσες. Έχει μόνον κολαούζους και μυστικοσύμβουλους.

      3. Όποιος συμφωνεί με τις αποφάσεις που λαμβάνει ο επικεφαλής επιτρέπεται να δηλώνει ότι είναι ΛΑΕ, όποιος διαφωνεί μπορεί να δηλώνει ότι θέλει, φίλος, συνεργαζόμενος, υποστηρικτής, οπαδός και άλλα παρόμοια.

      Διαγραφή
  8. εφοσον η λαε δε λεει εξω απο την εοκ να ξαναεπιστρεψει στο συριζα,δεν πςιθει αναμασωντας τα ψεματα τα περσινα του συριζα ειναι συνυπευθυνοι για την προδοσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ