ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

OΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ!ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!


της Σύλλας Παπαγιαννοπούλου

Δεν θα ξοδέψω μία λέξη για να υπερασπιστώ την ανάγκη ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που αποφάσισαν να υπερβούν τις αποφάσεις του ιδρυτικού Συνεδρίου του, που και εγώ ψήφισα, αναλαμβάνουν το κόστος των αποχωρήσεων και της διάσπασης.

Δεν θα συγκρουστώ με συντρόφους μου παλαιότερους και νεότερους. Δεν θα επιχειρηματολογήσω για τα αυτονόητα για την αριστερά. Δεν θα επιτρέψω με την παραμονή μου στο ΣΥΡΙΖΑ τη διαστρέβλωση της αλήθειας, την υιοθέτηση πρακτικών και επιχειρημάτων από την φαρέτρα του νεοφιλελευθερισμού, αλλά ούτε και την τρομολαγνεία που τώρα προέρχεται από την ηγεσία του. Δεν θα ανεχτώ τον κανιβαλισμό συντρόφων που αποφάσισαν να υπερασπιστούν όσα πρεσβεύαμε ως την λυτρωτική νίκη του ΟΧΙ και την ανακόλουθη πλήρη παράδοσή μας στις απαιτήσεις των δανειστών. Δεν αναλογεί σε όλα τα χρόνια της στράτευσής μου ούτε ένα δάκρυ απόγνωσης, ούτε ένας άνεργος, ούτε ένα λουκέτο, ούτε ένας φυγάς από τον τόπο του, ούτε μία αυτοκτονία. Δεν θα συνεργήσω στην προσβολή των αξιών, των ιδεών και της τιμής της αριστεράς και των αγώνων της που πότισαν με αίμα τούτο τον τόπο με όλα τα παραπάνω, παραμένοντας στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο όνομα της ενότητάς του. Γιατί σίγουρα όσα ακολουθούν την υπογραφή του μνημονίου δεν θα βαραίνουν πια τις αδιέξοδες και καταστροφικές εμμονές της νεοφιλελεύθερης Ευρωζώνης, αλλά την Κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Η προσωπική και συλλογική προσπάθεια επικεντρωνόταν πάντα και στο διηνεκές στην υπεράσπιση των ιδεών και των οραμάτων της Αριστεράς.

Αν απόψε ψηφιστεί από την Κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ η καταδίκη σε θάνατο ενός λαού, παρακαλώ να με διαγράψετε από μέλος, από κάθε λίστα από κάθε συζήτηση. Τα κινήματα θα δώσουν τις μάχες τους, θα είναι σκληρές και άνισες και εγώ θα είμαι στο πλάι τους.

Δεν συμμερίζομαι επίσης την για ακόμη μια φορά τακτικίστικη πρακτική του ‘’δεν ψηφίζω αλλά στηρίζω’’ την κυβέρνηση που θα τα υλοποιήσει.

Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που τελείωσε όπως ελπίζαμε ότι τον οικοδομούσαμε, είναι και ότι αποτελούσε για τον πολιτικό μας βίο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς που χτυπήθηκε πισώπλατα και θανάσιμα. 5 μήνες στρωσίματος ενός αρχηγικού κυβερνητικού σχήματος, χωρίς διαδικασίες και διαβούλευση εντός ΣΥΡΙΖΑ, με κατάληξη να βρίσκεται η Κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να επαναλαμβάνει τα νεοφιλελεύθερα επιχειρήματα τύπου μνημόνιο ή χάος, να ανασταίνει Σαμαροβενιζέλους για συμμάχους και με το χειρότερο όλων την πραξικοπηματική περιφρόνηση της καταγεγραμμένης λαϊκής βούλησης!

Δεν είναι ότι δεν υπήρξε επεξεργασία plan B αλλά ότι δεν υποστηρίχτηκε ούτε το plan A της πολιτικής απόφασης του ιδρυτικού συνεδρίου στη βάση του καμιά το θυσία για το ευρώ.

Δεν θα υποστηρίξω την ορθότητα της θέσης μου γιατί την καθορίζει μια τελείως προσωπική στάση ζωής και στράτευσης. Δεν μπορώ να προδώσω ούτε το παρελθόν της οικογένειάς μου, ούτε μπορώ να υποστηρίξω αυτά που αποφασίστηκαν με περιφρόνηση όλων όσων συναποφασίσαμε. Και δεν αντέχω το βάρος της συναυτουργίας σε όσα φέρνει αυτό το μνημόνιο. Συνένοχος σε αυτό που προσωπικά αντιλαμβάνομαι ως έγκλημα δεν μπορώ να γίνω ούτε για ένα λεπτό.


Παπαγιαννοπούλου Σύλλα
Ο.Μ Φαιστού.

1 σχόλιο :

  1. Συγνώμη Εκλογές Έρχονται ; ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ! ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ !!!

    Ποίος ξέρει που στο διάολο είναι να μου το πεί ;;; Πώς μοιάζει ;; ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ !!! Έχουν τα ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ .... ΚΥΒΙΚΑ !!!

    Ενημερώστε μας ! Παρακαλούμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ