ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Το μέλλον διαρκεί πολύ, ας του δώσουμε χώρο




Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ έχει συντελεστεί. Οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών συνεχίζονται. Η αντιδημοκρατική διολίσθηση του κόμματος και η υποκατάστασή του από ένα άτυπο προεδρικό κέντρο, η έλλειψη οργανικών δεσμών με την πληττόμενη κοινωνία και ο κυβερνητισμός, οδήγησαν στην απουσία σχεδίου σύγκρουσης με τους « θεσμούς» των κυρίαρχων τάξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαλλαγή της χώρας από τη λιτότητα και τα μνημόνια και τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους. Οι εξελίξεις αυτές δεν ήταν αναπότρεπτες, όπως ισχυρίζεται τώρα ο πρωθυπουργός. Η εξαθλίωση/υποβάθμιση της κοινωνικής πλειοψηφίας και ο περιορισμός της κυριαρχίας της χώρας από τους δανειστές πρέπει να ανατραπούν. Ο αντιμνημονιακός αγώνας θα συνεχιστεί, αντλώντας από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των πρώτων μνημονιακών χρόνων και το ηρωικό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, που έφερε εκ νέου τις λαϊκές τάξεις στο προσκήνιο.

Δεν αμφισβητούμε την ανάγκη κοινής εκλογικής παρουσίας των δυνάμεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμφιλιώνονται με τα νέα ήθη και επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στους αγώνες του μέλλοντος . Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη πολιτική και ηθική σημασία του «όχι» των βουλευτών/τριών που εξέφρασαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ το λαϊκό αίσθημα και απέρριψαν έμπρακτα τη νέα αφήγηση της απουσίας εναλλακτικής λύσης. Καταλαβαίνουμε, επίσης, ότι ο χρόνος πιέζει. Διαφωνούμε, όμως, ριζικά να δρομολογηθούν τετελεσμένα στη μεγάλη υπόθεση δημιουργίας ενός κοινωνικού και πολιτικού αντιμνημονιακού κινήματος-μετώπου ή/και κόμματος με ριζοσπαστικά και προπάντων δημοκρατικά χαρακτηριστικά, που θα προκύψει έμπρακτα μέσα από τις λαϊκές τάξεις και θα δώσει τον λόγο και τη συνευθύνη των αποφάσεων σ’ αυτές.

Τα κόμματα της μετα-δημοκρατίας είναι αρχηγικά, συγκεντρωτικά, επικεντρώνονται στο κοινοβούλιο και αναπαράγουν την υλικότητα των μηχανισμών του κράτους. Αλλά, αν στόχος μας είναι μια λαϊκή «επανάσταση», δηλ. μια πραγματική σύγκρουση με τους «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωζώνη, τότε πρέπει να επινοήσουμε, βασισμένοι στις καλύτερες ιστορικές παραδόσεις της αριστεράς και στις πρόσφατες των κινημάτων παγκόσμια, τις οργανωτικές και πολιτικές μορφές που θα εκφράζουν από τώρα τη δημοκρατία του λαού και θα οδηγούν στην κοινωνική χειραφέτηση. Το μέλλον διαρκεί πολύ. Ας του δώσουμε χώρο.

7 σχόλια :

  1. Το μέλλον διαρκεί πολύ όταν έχεις φράγκα. Όταν σου παίρνει το σπίτι και τις καταθέσεις η εφορία, δεν διαρκεί καθόλου.

    Υπεκφεύγεις λοιπόν! Πάρε θέση. Η εκλογές είναι τώρα και για τα τέσσερα επόμενα χρόνια. Ή με τον Τσίπρα ή με τη Λαική Ενότητα. Απλό! Τα άλλα είναι για τους βολεμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε λίγο κράτει ρε βιαστικέ, και διάβαζε πιο προσεκτικά!

      Επίσης, αν νομίζεις ότι με την ψήφο στην "Λαϊκή Ενότητα" θα λυθούν όλα τα προβλήματα, μάλλον παραμυθιάζεσαι...




      Διαγραφή
    2. Εσύ τι προτείνεις για να ζήσουμε κι εμείς; Ή εμείς να πεθάνουμε, δεν πειράζει;

      Διαγραφή
  2. Αυτό νομίζει ο άμοιρος.Με τον Λαφαζάνη ο Σοιμπλε θα φοβηθεί και δεν θα του πάρει το σπίτι.
    αν του μοστράρει και τον Λεουτσάκο,τότε θα κλάσει μέντες ο Γερμανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Με το Λαφαζάνη, μπορεί να υποτιμηθεί προσωρινά η αξία του σπιτιού του, αν δεν θα του το πάρει ο Σοιμπλε.
      - Με τον Λεοτσάκο, δεν "θα κλάσει μέντες ο Γερμανος", αλλά διάφοροι ντόπιοι λιμοκοντόροι πολιτευτάδες και αυτό αρκεί και με το παραπάνω!

      Διαγραφή
    2. Όχι φίλε μου, δεν θα φοβηθεί με τον Λαφαζάνη. Θα του αφαιρέσεις το εργαλείο με το οποίο σου παίρνει το σπίτι: το ευρώ.

      Εθνικό νόμισμα τώρα!

      Διαγραφή
  3. Nαι.Εμαθε ο λιμοκοντόρος πολιτευτής Μειμαράκης μαζί με τον λιμοκοντόρο πολιτευτή Θεοδωράκη την κάθοδο του Λεουτσάκου και έπαθαν...εγκεφαλικό.
    Δεν έκλασαν απλώς μέντες,έχεσαν μαλλί!
    Τρόμαξε τόσο πολύ ο Μειμαράκης στην συνάντηση με τον Λαφαζάν,που άρχισε να στάζει μέλι το στόμα του για τον νεομπολσεβίκο.
    Ξεκαβαλάτε ρε το καλάμι.Το ίδιο είναι και χειρότεροι λιμοκοντόροι οι μέχρι χθές ευνοημένοι κοπρίτες κομματόσκυλοι που κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ