ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τα "φιλαράκια"...



η μαφία που θέλει να κυβερνήσει ξανά την χώρα...

Παπαδημούλης:

Με αυτούς Παπαδημούλη θα κάνεις τον "έντιμο συμβιβασμό";

7 σχόλια :

  1. Πολύ νερό στο κρασί της ανάλυσής σας βάλατε στο μπλογκ ρε παιδιά. Ξεκινήσατε με σύνθετα ερωτήματα και φτάσατε στο σημείο της παράλυσης της σκέψης. Κατάπιατε Καμμένους και λοιπούν αγγελοκρουσμένους που με τα μπούνια στηρίζουν δημοψήφισμα και λέτε για μαφίες και τα ρέστα. Όλοι μαφία εκτός από ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Λίγη κριτική παίδες. Για πάρτε το αλλιώς γιατί προς στιγμήν νόμισα ότι μπήκα στο σάιτ του καλού, αγωνιστικού συντρόφου Χάρρυ Κλυνν, του οποίου η σκέψη είναι κάποιες οκάδες απλοϊκότερη. Ολίγον έλεος δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει,
      τι να κάνουμε δεν έχουμε όλοι την "σύνθετη σκέψη" του Παπαδημούλη, ώστε να αναλύουμε την συγκυρία με βάση την καλή "χημεία" της Μέρκελ με τον Τσίπρα!

      Επίσης, όπως μας έμαθε ο δάσκαλός μας ο πρόεδρος ΜΑΟ, πράγματι καταπίνουμε τις "αντιθέσεις στους κόλπους του λαού" μπροστά στην κύρια αντίθεση, που κρίνεται αυτή την στιγμή με το δημοψήφισμα και την στάση τη κυβέρνησης.σε αντίθεση με κάτι καθίκια - όπως εσύ - που καταπίνουν την "κύρια αντίθεση"..

      Διαγραφή
    2. Μέχρι που φτάνει η "κύρια αντίθεση"; Αν από τη μεγάλη αγκαλιά του Καμμένου, φτάνει μέχρι την ακόμα μεγαλύτερη αγκαλιά του Μιχαλολιάκου, τότε να μας λείπει το βύσσινο. Αντιλαμβάνεστε ή μάλλον δεν αντιλαμβάνεστε καθόλου που μας οδηγούν αυτές οι λογικές. Τον χαρακτηρισμό "καθίκι" τον προσπερνώ, για να γίνει διάλογος. Αν βέβαια αντέχετε τον διάλογο. Διαφορετικά ανακαλέστε με εις την τάξιν, όπως η κ. Πρόεδρος.

      Διαγραφή
    3. Για να δεις μέχρι που φτάνει η "κύρια αντίθεση" κάνε μια βόλτα στα ΑΤΜ, στους δρόμους και στις πλατείες και συζήτα με τον κόσμο. Τότε θα διαπιστώσεις ποιοί είναι οι αποφασισμένοι για το "ΟΧΙ". Αυτό το δημοψήφισμα έχει το πιο καθαρό "ταξικό πρόσημο" κοινωνικά απ' όλες τις εκλογικές διαδικασίες που έχουν γίνει από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

      Το κύριο είναι το "κοινωνικό"στοιχείο που προσδιορίζει αυτή την αντίθεση και όχι ο υποκειμενικός πολιτικός λόγος των κομματικών μηχανισμών.

      Τόσο απλά είναι τα ζητήματα: Ο Ζαχαριάδης κάλεσε τους κομμουνιστές να τεθούν στην υπηρεσία του στρατού του Μεταξά για να πολεμήσουν. Σήμερα το όχι δεν το λέει ο Μεταξάς, αλλά ο Τσίπρας...

      Όσοι τάσσονται με τους "δανειστές" που έχουν επιφέρει στην χώρα δεινά, αντίστοιχα με αυτά ενός πολέμου, δεν είναι απλά "καθίκια", αλλά κάτι παραπάνω...
      .

      Διαγραφή
    4. Προφανώς δεν ζούμε στην εποχή του Ζαχαριάδη και δεν μιλάμε για το Κώμα και τα "κομμουνιστικά" στρατά, αλλά για το ελληνικό κράτος στην προκειμένη περίπτωση. Τα έχετε μπερδέψει. Ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας αυτή τη στιγμή και όχι πρώτη μούρη σε στέκι, ούτε νέος Ζαχαριάδης του Κόμματος. Ο ίδιος έχει πει πως είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, άρα και των Σαμαρικών και των κκεέδων και όλων. Όσο για την αναφορά στον Μεταξά τα σχόλια περιττεύουν. Η ΕΣΣΔ δεν υπάρχει πλέον και ο Πούτιν δεν νομίζω πως φημίζεται για τις δημοκρατικές του τοποθετήσεις. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, δημοσιογράφοι εξαφανίζονται, οι ομοφυλόφιλοι διώκονται κ.λπ. Είναι αυτά αριστερά πράματα; Από τη στιγμή που η "Αυγή" μέχρι και τον αριστεροδεξιό Μίκη έβγαλε από το χρονοντούλαπο και τον μόστραρε, κάτι δεν πάει καλά. Όταν η "Ε" έβγαζε τις αντιμνημονιακές κορώνες του η Αριστερά γέλαγε. Να θυμίσω ότι σπυριά έβγαζε πριν από λίγα χρόνια στο άκουσμα των "αναλύσεών" του; Ψέμα είναι; Λέω ψέματα; Και καλά ο Μίκης, άσε τον Μίκη, αλλά στο λέω για να δεις την αναφυλαξία απέναντι και στον Μίκη που δεν υπάρχει πια. Πάμε τώρα σε Καμμένος και Μηχαλοληάκως. Και αυτοί θα στρατευθούν μαζί με το "λαϊκό" ΟΧΙ; Δεν πειράζει αυτό; Καλό είναι; Αν νομίζεις από την άλλη ότι θα φιμώσεις όποιον διαφωνεί, αποκαλώντας τον "καθίκι" ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, σκέψου ξανά λίγο αυτή σου τη στάση. Οι Ιαβέρηδες, οι Αριστεροεθνικοί Δικαστές και δεν ξέρω τι άλλο ΙΣΩΣ πέσουν με την κάλπη του δημοψηφίσματος. Δεν έχουν καμιά απόλυτη αλήθεια. Η δημοκρατία, που επικαλούμαστε όλοι και προπάντων ο Πρωθυπουργός, θα επικρατήσει. Δεν καταλαβαίνω, πραγματικά δεν καταλαβαίνω, την τάση να επιμένεις στο "καθίκι". Γιατί; Εγώ δεν χαρακτήρισα. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία πάντως, αν δεχτείς να αναρτήσεις και αυτό το μήνυμα. Ίσα-ίσα που αναγνώρισα το υψηλό επίπεδο ανάλυσης του συγκεκριμένου μπλογκ στην αρχή. Πλέον βλέπω λαϊκισμό και άσπρο-μαύρο, επίπεδο προπαγάνδας ΚΝΕ Β' Γυμνασίου. Αν τα επιχειρήματά σου είναι ο Μάο, ο Ζαχαριάδης και ο... Μεταξάς, δεν νομίζω πως μπορείς να πείσεις ούτε καν τον εαυτό σου. Προς τι ο φανατισμός; Ο Καπετάν Ερμής πάντως, αν ψάξεις, θα δεις πως δεν συμφωνεί μαζί σου, αν ξέρεις ποιος είναι και αν βέβαια θεωρείς ότι μπορεί να λέγεται αριστερός, ο Καπετάν Ερμής.

      Διαγραφή
    5. Οι διαφωνίες μας δεν είναι στα επί μέρους, στα οποία μπορεί και να συμφωνούμε αν τα συζητήσουμε αναλυτικά (ούτε εθνικιστές είμαστε, ούτε απολογητές της ιστορίας του ΚΚΕ). Επίσης η αναφορά στον Μεταξά, έχει μόνον σχηματικό χαρακτήρα, για δείξουμε το διακύβευα της συγκυρίας.

      Σήμερα στην χώρα μας κρίνεται κάτι πολύ σημαντικό, αν ένας λαός μπορεί να καθορίζει την τύχη και το μέλλον του, έξω από τους μονόδρομους του νεοφιλελευθερισμού.

      Ο Α. Τσίπρας καλά κάνει και μιλάει για δημοκρατία και δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού. Όμως σήμερα με το κλείσιμο των Τραπεζών και όλοι οι άλλοι εκβιασμοί, είναι μια ωμή παρέμβαση για να ακυρωθεί αυτή η ελεύθερη έκφραση της θέλησης.

      Θα υποταχθούμε στα κελεύσματα του παγκοσμιοποίησης (του ΔΝΤ και των επιτελείων της ΕΕ) και θα ανεχθούμε την κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας και θα συναινέσουμε στην εγκαθίδρυση μιας "διοίκησης" στη χώρα μας, όπως αυτή που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων;

      Για αυτό το θέμα δεν λες κουβέντα. Περί άλλων τυρβάζεις. Και δεν νομίζω ότι δεν το γνωρίζεις. Όμως δεν παίρνεις καθαρή θέση, γιατί δεν θέλεις να πάρεις. Γιαυτό σε αποκαλώ "καθίκι".

      Διαγραφή
  2. Ο Τσίπρας ψηφίστηκε για να μας βγάλει από το ευρώ; Πότε το είπε αυτό και δεν το κατάλαβα; Για το ευρώ δεν δίνει τη μάχη του δημοψηφίσματος; Υπερόπλο δεν είναι το δημοψήφισμα για να μείνουμε στο ευρώ; Έτσι δεν λέει; Μη μιλάς για καθαρότητα λοιπόν ιδεών. Δεν σε παίρνει. Εγώ όμως δεν σε αποκαλώ 'καθίκι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ