ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ο Π. Καμμένος αρνείται να ψηφίσει τη ρύθμιση για την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών



«Κόκκινες γραμμές» άρχισε να θέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος πραναγγέλοντας ότι δεν θα ψηφίσει ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση της ιθαγένειας σε παιδιά των μεταναστών που αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Αμυνας μιλώντας στον ΑΝΤ1 προδιαγράφοντας την τακτική που θα ακολυοθήσει δήλωσε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε μία κοινοβουλευτική ομάδα 13 βουλευτών, η οποία αυτή τη στιγμή ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές με τις οποίες εξελέγη μέσα στη Βουλή» και λίγο παρακάτω πρόσθεσε: «Εάν λοιπόν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές μας και, ιδίως, τις κόκκινες γραμμές δεν θα το ψηφίσουμε» και στην συνέχεια επισήμανε ότι δεν δέχεται «τα παιδιά των μεταναστών, δηλαδή της δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Αντιθέτως για αυτά της 3ης γενιάς που μεγαλώνουν εδώ, πηγαίνουν στο στρατό, έχουν ενταχθεί στην πατρίδα και σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα, δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που θα έχει πρόβλημα».

-  Μια αναλυτική ενημέρωση για τους όρους με τους οποίους τίθεται σήμερα το θέμα της ιθαγένειας, στο κείμενο της Αντας Ψαρρά  που δημοσιεύεται στην εφημερίδα των συντακτών: "Δηλώσεις εκ του ασφαλούς για την ιθαγένεια"

2 σχόλια :

  1. Μην παρεξηγηθώ.Όποιος ξένος είναι εντός ελληνικού εδάφους δικαιούται δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή κλπ.όμως το θέμα ιθαγένειας στις υπάρχουσες συνθήκες θα έπρεπε να συζητηθεί γιατί μπορεί να προκαλέσει τριγμούς αν θιχτεί τώρα.
    Άλλωστε αν το πρώτο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι να φτιάξει 500.000 καινούργιους ψηφοφόρους μου φαίνεται οτι υπολογίζει οτι θα χάσει αυτούς που έχει με αυτά που θα ακολουθήσουν....
    Πάντως και ο ΓΑΠ αυτός ήταν ο πρώτος νόμος που ψήφισε και ελπίζω να είναι τυχαίο.Βy the way που λέει και ο ομπάμα δείτε και αυτό:
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231381929
    Η είδηση βέβαια έπρεπε να είναι αυτή.Η τοποθέτηση του εν λόγω τύπου στην ΕΥΠ .Κίνηση κατώτερου συμβολισμού από αυτήν που είχε κάνει ο Αντρέας το 81 που είχε δώσει την κυπ στον Τσίμα που ήταν αντιστασιακός.Τώρα την παίρνουν οι Αμερικάνοι χωρίς φερετζέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προγανώς το σχετικό νομοσχέδιο θα περάσει με τις ψήφους του ΚΚΕ. Δεν καταλαβαίνω, πού είναι το πρόβλημα; Στο οτι ο Καμμένος είναι ο Καμμένος; Ε, και λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ