ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Στο ...ΔΑΦΝΙ καλά πάμε!



Γα πρώτη φορά στην ιστορία του Ψυχιατρείου (ΔΑΦΝΙ), η Αριστερά με όχημα τη νέα παράταξη ΡΙΖ.Α.(Ψ.Υ.)-Ψ.Ν.Α κερδίζει την πλειοψηφία του σωματείου και μάλιστα ξεπερνώντας αθροιστικά σε έδρες το σύνολο της αντιπολίτευσης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Εγγεγραμμένοι: 1473, ψήφισαν784, έγκυρα: 729, άκυρα: 20, λευκά: 35.  Έλαβαν:

ΡΙΖ.Α(Ψ.Υ)-ΨΝΑ: 354 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ 5 ΕΔΡΕΣ
ΠΑΜΕ: 268 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ 3 ΕΔΡΕΣ
ΑΡΣΥ: 107 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ 1 ΕΔΡΑ

Όμως στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ οι μνημονιακές δυνάμεις κατέκτησαν με διαφορά τις πρώτες θέσεις. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, παρ' όλο ότι δεν χρειάστηκε να βγάλει ανάλογη εγκύκλιο ο σ. Δ. Βίτσας με αυτή που έβγαλε για το ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, παρέμεινε σε μονοψήφιο ποσοστό:

Εγγεγραμμένοι 38852, ψήφισαν 17187,  άκυρα λευκά 406, έγκυρα 16781. Έλαβαν:

ΔΗΚΙΟ 5357 31,923% (ΝΔ)
ΠΑΣΚΟ-Σ 3961 23,604% (ΠΑΣΟΚ)
ΑΚΙΟΕ 2006 11,954% (Ανεξάρτητη κίνηση οικονομολόγων, κριτική σε κόμματα)
ΠΟΦΕ 1513 9,0167% (κριτική σε κομματικό συνδιακλισμό, δημόσιο, υπέρ συμφερόντων ελευθεροεπαγγελματιών, ο πρώην επικεφαλής Ντουκάκης ήταν υποψήφιος ΛΑΟΣ το 2009)
ΣΥΝΑΡΟΕ 1285 7,657% (ΣΥΡΙΖΑ)
ΔΠΚ Ο 1044 6,221% (ΚΚΕ)
ΕΣΚΟ 765 4,559% (όχι στον κομματικό συνδικαλισμό, αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΕ)
ΑΙΓΙΑΙΟ αν οικ λογ φορ 437 2,604% (ανεξάρτητοι λογιστές, οικονομολόγοι του Αιγαίου, εναντίον κομματικού συνδικαλισμού)
ΑΡΣΥΟ 208 1,239% (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σχέδιο Β, ΕΠΑΜ)
ΔΗΜΑΡΚΟ 205 1,1222% (ΔΗΜΑΡ, Λοβέρδος)

Η ΠΑΣΚΕ κράτησε δυνάμεις σε Αττική (29,3%) και βούλιαξε στην επαρχία. ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ 56,8%, ακομμάτιστα (μάλλον δεξιάς λογικής ψηφοδέλτια) 28,1%, ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ/Σχέδιο Β/ΕΠΑΜ 15,1%

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2013

5 σχόλια :

  1. Όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει με το ύφος και το ήθος του ΣΥΝ, τότε παίρνει τον πούλο που το αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι οικονομολόγοι που παίρνουν μέρος στις εκλογές του επιμελητήριου είναι ελάχιστοι, καθώς η ετήσια συνδρομή είναι σχετικά μεγάλη, ο θεσμός δεν έχει κανένα κύρος και καμία χρησιμότητα για δημόσιους υπάλληλους και εκπαιδευτικούς που είναι οικονομολόγοι. Ταμιακώς εντάξει είναι μόνο όσοι υποχρεώνονται από τον νόμο να είναι , δηλαδή οι λογιστές που έχουν πτυχίο ΑΕΙ . Από αυτούς συμμετέχει ένα τμήμα. Στην περιοχή του Βόλου η ΝΔ πλήρωσε μαζικά συνδρομές οικονομολόγων για να μπορούν να ψηφίσουν. Εδώ στην Θεσσαλία υπάρχει παράταξη αναξάρτητων η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ (και μερικοί ΔΗΜΑΡ) η οποία μας ξεπέρασε στις εκλογές , μια και αποτελείται από παρέες λογιστών που προσπαθούν εδώ και 16 χρόνια να παρέμβουν, ενώ εμείς είμαστε αποκλειστικά δημόσιοι υπάλληλοι που δρούμε συνδικαλιστικά αλλού και στο Οικ. Επιμελ. κατεβαίνουμε από κομματικό καθήκον και διάθεση στήριξης των 3-4 λογιστών από την Λάρισα που τρέχουν σοβαρά για το ψηφοδέλτιο.
    Είναι χαρακτηριστικό πως στον Βόλο πήραμε 24 ψήφους, ενώ είχαμε παρουσιάσει κείμενο με 30 υπογραφές. Μόνο που οι μισοί από τους υπογράφοντες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.
    Γενικότερα το Οικ. Επιμ. είναι ένα φάντασμα που δεν έχει καμία αναλογία με το ΤΕΕ, επομένως πολύ δύσκολα μπορούν να εξαχθούν γενικότερα συμπεράσματα.
    Στις πόλεις που υποψήφιοι με την παράταξη ήταν δραστήριοι κοινωνικά λογιστές τα αποτελέσματα ήταν από καλά έως εντυπωσιακά.

    Μιχ, Καστρινάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην μπλέκουμε τις βούρτσες.
    Το ΤΕΕ είχε ιδιαίτερη σημασία για την υπαρκτή αριστερά και την κοινωνία, τόσο επειδή είναι (ήταν) μια γερή συντεχνία, κράτος εν κράτει, όσο και επειδή η αριστερά πλήττεται από την υπερεκπροσώπηση των μηχανικών στα επιτελεία της.
    Το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι ασήμαντο κοινωνικά, χωρίς κανένα προνόμιο για τα μέλη του (πλην των λογιστών), και δεν υπερεκπροσωπούνται τα μέλη του στις ηγεσίες της αριστεράς.
    Από την άλλη, μην επιμένεις, ΕΟΣ. Στο ΤΕΕ συνέπραξες και έπαιξες το παιχνίδι της ΑΝΑΣΑς, το οποίο θα υποστούμε και στις επερχόμενες ευρωεκλογές και δημοτικές. Ήδη, το ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Α'Αθήνας απαίτησε να "έχει λόγο" (η ίδια, όχι οι ΟΜ της Α'Αθήνας) για τον υποψήφιο του Δήμου Αθηναίων, κατά παράβαση του καταστατικού που άλλα προβλέπει για τις μεγάλες πόλεις, θα έπρεπε να σε υποψιάσει...
    Τέλος, από όσο ξέρω, η παράταξη ΣΥΝΑΡΟΕ δεν έχει σχέση με τη ΡΠΜ του ΤΕΕ. Η πρώτη προϋπήρχε και ήταν του ΣΥΝ, η δεύτερη ιδρύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχουν κυρίως νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτεσαι και μιλάς σαν ΣΥΝασπιστής!....

      Διαγραφή
    2. Συμμετέχουν μόνο Συριζα, Παμε και Αριστ. Συνεργασία; Πώς γίνεται αυτό;

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ