ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

«και ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά» του …ναζισμού


Στην πολιτική των εθνικών αναδιπλώσεων στο χώρο της Ευρώπης πρωτοστατούν οι δυνάμεις της ακροδεξιάς. Το φαινόμενο της «χρυσής αυγής» δεν μια ελληνική ιδιομορφία. Ναζιστικά πολιτικά μορφώματα στην δυτική και ανατολική Ευρώπη αποκτούν λαϊκά ερείσματα και εισέρχονται στο χώρο της πολιτικής σκηνής και αλλάζουν τα δεδομένα.

Τώρα και η Ουγγαρία αποκτά την δικής «χρυσή αυγή». Όπως μας πληροφορεί το euronews:Ένα καινούργιο ακροδεξιό κόμμα έκανε την εμφάνιση του στην Ουγγαρία, η Ουγγρική Αυγή. Η ίδρυση του νέου κόμματος, που δεν έχει ακόμα πάρει την έγκριση από το αρμόδιο δικαστήριο, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Ο Άντρας Κίσγκεργκερλι, πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος, εξήγγειλε ήδη ότι στην ιστοσελίδα της Ουγγρικής Αυγής, θα αναρτηθεί η εθνικότητα όλων των μελών. Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα καταργήσει την ειρηνευτική συμφωνία που συνήφθη μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και θα αγωνιστεί για την επέκταση της χώρας, στα εδάφη πριν το 1920. " Όλοι στη Ουγγαρία πρέπει να έχουν το δικαίωμα να προστατεύουν τον εαυτό τους, την οικογένεια τους, την περιουσία τους και τις αξίες τους. Και βέβαια μπορώ να πω απερίφραστα ότι θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα όλων των πολιτών στην οπλοκατοχή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άντρας Κίσγκεργκερλι. 

Πολλά από τα μέλη της Ουγγρικής Αυγής, προέρχονται από παραστρατιωτικές οργανώσεις, που έχουν κατηγορηθεί για έκνομες πράξεις στο παρελθόν. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως σκοπός της ηγετικής ομάδας τους κόμματος είναι να "προσηλυτίσει" μέλη από αυτές τις οργανώσεις. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μέλη του Τζόμπικ, υποκαθιστούσαν τις αρχές και έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους, σε γειτονιές Ρομά αλλά και μεταναστών. Η μαγιά της νεοσύστατης Ουγγρικής Αυγής είναι κυρίως μέλη του Τζόμπικ, που κατηγορήθηκαν ότι οδηγούσαν το κόμμα στην περιθωριοποίηση εξαιτίας των ακραίων θέσεων τους, αλλά και τη λεκτικής και σωματικής βίας, στην οποία επιδίδονταν εκτός και εντός κοινοβουλίου.

πανό υπέρ της Χρυσής Αυγής στις κερκίδες της εθνικής ομάδας της Ρουμανίας

1 σχόλιο :

  1. Τί είναι αυτή η περίεργη διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στους νεοναζί, όταν, σε μιά τελική, ο καθένας τους θεωρεί τους άλλους υπάνθρωπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ