ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Να ποιές απεργίες υποστηρίζει πραγματικά το ΚΚΕ!..


Αποκαλυπτικό το παρακάτω κείμενο για τον «οπορτουνισμό» του ΚΚΕ που δημοσιεύεται στον σημερινό «ριζοσπάστη»:

«Δεν απεργούμε και το φωνάζουμε»!

Προχτές, η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει απεργία για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Ηταν πολλοί εκείνοι που κατέθεσαν... απεργοσπαστικές «περγαμηνές», με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον πρόεδρο (ΔΑΚΕ) της ΟΛΜΕ, που δήλωνε απροκάλυπτα πως «οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη». Στην ίδια την απεργιακή συγκέντρωση που έκανε το ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν «τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των "Παρεμβάσεων" που στα λόγια μιλούν για αγώνες και όταν πρέπει να σπάσει η επιστράτευση με απεργία τότε οργανώνουν μαζί με τους διευθυντές Εκπαίδευσης την απεργοσπασία».


Οπως φαίνεται, όμως, απεργοσπαστικά «κατορθώματα» εκδηλώθηκαν πολλά και όχι μόνο στην Εκπαίδευση. Παραθέτουμε την ανακοίνωση (ναι, καλά διαβάσατε, ανακοίνωση) του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη: «Σας ενημερώνουμε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για σήμερα Τρίτη 14/5/2013 24ωρη απεργία στην οποία ο σύλλογός μας δεν συμμετέχει, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν όσοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου επιθυμούν». Η πλειοψηφία του σωματείου (δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κάλεσε σε ανοιχτή απεργοσπασία. Εβγαλαν και ανακοίνωση, μην τυχόν και δεν το μάθει κανείς. Πάντως, ως «αριστεροί» δεν απαγορεύουν σε κάποιον που θέλει να απεργήσει, να το κάνει. Κάτι είναι κι αυτό...

12 σχόλια :

  1. Αυτό δεν συνέβη μόνον στο Νοσοκομείο του Α. Νικολάου.Στο δημόσιο σχεδόν κανείς δεν έκανε απεργία. Μόνον μερικοί ηλίθιοι βρέθηκαν να συμπαρασταθούν στους εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ και να δώσουν το μεροκάματό τους στην ...τρόικα! Τουλάχιστον ας πήγαιναν στην δουλεία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι του ΚΚΕ και ας έδιναν τα λεφτά τους στο κώμα, που δεν πάνε και καλά τα οικονομικά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα, που δεν κατέβηκαν μαζί τους εργατοπατέρες στην παρωδία - συγκέντρωση που έκαναν και γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι!

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή απεργοσπασία έκαναν οι του Συριζα και της Ανταρσυα που αδειασαν και τον κλάδο των εκπαιδευτικών ψηφίζοντας στην ΟΛΜΕ ο Συριζα να μην γίνει η απεργία αλλά σας φταίει το ΚΚΕ
    Δεν τρώγεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά και ωραία αυτά την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Εκείνη η "πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων" πόσα σωματεία και πόσες ομοσπονδίες κατάφερε να κινητοποιήσει και να κηρύξει απεργίες συμπαράστασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ηττήθηκαν οι καθηγητές. Ηττήθηκε η άποψη ότι μια κλαδική/εργατική κινητοποίηση μπορεί να φέρει έναν γενικότερο ξεσηκωμό και να ρίξει την κυβέρνηση.
    Αυτό δεν συνέβη γιατί υπήρξαν «προδότες» που την τελευταία στιγμή λύγισαν όπως ισχυρίζονται για πολιτικούς λόγους οι «παρεμβάσεις». Το πολιτικό επίδικο ήταν αν μπορούσε η επιστράτευση να καταργηθεί στην πράξη. Αυτό θα έπρεπε να είναι καθαρό στην πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις συνελεύσεις: Το ζητούμενο δεν ήταν να κηρυχθεί μια απεργία, για την οποία ήδη κηρυχθεί η επιστράτευσή της, αλλά πως μπορεί να σπάσει η επιστράτευση και αν οι καθηγητές που έχουν λάβει τα χαρτάκια θα πάνε ή όχι να εργαστούν.
    Αυτή η σύγκρουση απαιτούσε και μια γενικότερη συνδικαλιστική και πολιτική στήριξη, κυρίως όμως μαζική στήριξη από ένα λαϊκό κίνημα. Ούτε το ένα υπήρξε, ούτε το άλλο. Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να γίνει αυτή η σύγκρουση μόνον από τους καθηγητές. Όμως και οι καθηγητές, ανεξάρτητα από τις ευθύνες που μπορεί να έχουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, μόνον με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων για απεργία και χωρίς καμία άλλη απόφαση που να εξειδικεύει πως θα σπάσει η επιστράτευση, είναι φανερό ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον χαρακτήρα αυτής της σύγκρουσης….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι καθηγητές επέμεναν αγωνιστικά και μαχητικά υπερψηφίζοντας με ποσοστό 90% την απεργία έχοντας ήδη τα χαρτιά της επιστράτευσης στα χέρια (δεν είχαν άγνοια του κινδύνου).

    Αλλά οι κομματικοί μηχανισμοί απέδειξαν πόσο χρήσιμοι είναι για το σύστημα

    Καλά το ΚΚΕ έκανε αγωνιστική ρελάνς με την απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 14/5/2013!!!!!, και σαμποτάροντας όσο μπορούσε την απεργία των καθηγητών , ενώ ταυτόχρονα η ΚΝΕ ζητούσε τα μέλη της να πάνε να δώσουν με το κεφάλι ψηλά εξετάσεις, συνεχίζοντας να γλείφει τις μικροαστικές αυταπάτες.


    Καλά οι ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αδειάζουν τελείως την ΟΛΜΕ και τους καθηγητές και συντάσσονται με τον κυβερνητικό φασισμό
    Και καλά από την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε.

    Όμως η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ που συντάχτηκε στο πραξικόπημα των ξεπουλημένων γραφειοκρατών που άδειασαν τις γενικές συνελεύσεις της βάσης των καθηγητών είναι η πιο ελεεινή.
    υπογράφτηκε μια νέα Βάρκιζα μεταξύ του δεξιού – φασιστικού συρφετού και μιας αριστεράς, ευρωπαϊκής και σταλινικής. Εξαιρούνται φυσικά οι συσπειρώσεις.
    Δεξιά κι αριστερά παράλληλα κοινοβουλευτικά σκατά




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ άλλες παπάρες!16 Μαΐου 2013 στις 10:19 μ.μ.

      - Με όσους καθηγητές μιλησα σήμερα, κανείς δεν μου είπε ότι η ψήφιση της απεργίας σήμαινε ότι δεν πήγαιναν στο σχολείο με το χαρτί της επιστράτευσης.

      - Κανένα πραξικόπημα δεν έγινε. Και αύριο αν θα γίνουν συνελεύσεις ή εκλογές πάλι οι ίδιοι θα βγούν ηγεσία των καθηγητών.

      - Εξάλλου σώθηκε και η αξιοπρέπεια του κλάδου, αφού υπάρχει επιστράτευση χωρίς να υπάρχει απεργία. Φαντάσου να γινόταν η απεργία και όλοι οι επιστρατευμένοι παρά ελαχίστων να πήγαιναν στην δουλειά τους; Τότε να δεις πανηγύρια που θα έκανε η κυβέρνηση.




      Διαγραφή
  6. Το ότι όσον αφορά ζητήματα αυτοοργάνωσης στους διάφορους εργατικούς κλάδους ή το ότι γενικά το κίνημα βρίσκεται σε ύφεση είναι σωστά. Το πρόβλημα είναι όμως ότι αυτά τα υπαρκτά προβλήματα έχουν γίνει θεωρητικό και πολιτικό άλλοθι, που δικαιολογεί την υποταγή των πολιτικών κομμάτων και των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων στην νομιμότητα, μια νομιμότητα που έχει όμως βγάλει δόντια. Διότι εν τέλει πολιτική είναι και η ανάληψη πρωτοβουλιών που μπορεί να δημιουργήσουν ρωγμές και καταστάσεις ικανές να κουβαλήσουν ή προωθήσουν έναν αγώνα. Οι καθηγητές αν μη τι άλλο ένα βήμα το κάνανε με την μαζική τους συμμετοχή στην υπερψήφιση της απεργίας. Αντί όμως οι όποιοι συλλογικοί φορείς να προσπαθήσουν να τους ενδυναμώσουν και να τους κάνουν να νιώσουν ότι είναι δυνατόν να σπάσουν μέσω ενός αγώνα την επιστράτευση, τους κρέμασαν στεγνά. Για να μην πολυλογώ η ουσία της όλης ιστορίας σε πρώτο επίπεδο είναι ότι κατέδειξε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και το ΚΚΕ) όσο καλοί είναι να βερμπαλίζουν για εξεγέρσεις και ανατροπές στην πράξη φοβούνται μια κοινωνική έκρηξη και αστάθεια όσο και η τρικομματική κυβέρνηση. Απλά δεν θέλουν να συγκρουστούν. Σε δεύτερο επίπεδο αυτό δείχνει την εγγενή απόκλιση μεταξύ των συμφερόντων της κοινωνικής βάσης και γραφειοκρατικών μορφωμάτων που βασική τους επιδίωξη είναι η εκλογική πλειοψηφία.
    Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Βερμπαλίζουν αυτοί που κάνουν σήμερα τους "προδομένους" (και συνήθως δεν είναι καν καθηγητές) και πουλάνε τζάμπα μαγκιά.

    - Αν ήταν μάγκες, ας πήγαιναν στις συνελεύσεις και ας έβαζαν το ζήτημα να μην πάνε στην δουλειά τους όσοι έχουν χαρτί επιστράτευσης στο χέρι, και τότε θα βλέπατε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα των συνελεύσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το καινούργιο δεδομένο της Τετάρτης 15 Μαΐου ήταν η κήρυξη απεργίας από την ΔΟΕ (την ομοσπονδία των δασκάλων), σε συντονισμό με την πρόταση των καθηγητών, για απεργία την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων και 5θήμερη απεργία την επόμενη εβδομάδα και γενικές συνελεύσεις. Αλλά οι κομματικοί συνδικαλιστές (κυρίως της κοιν. αριστεράς)έδωσαν ψήφο υποστήρηξης στην κυβέρνηση
    Καλά λένε οι αναρχικοί ίδια είναι τα αφεντικά δεξιά και αριστερά εργατοπατέρες πυροσβέστες απεργιών ξεφτίλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κρατικός συνδικαλισμός, σε μια από τις τελευταίες παραστάσεις του πριν μας αφήσει το κουφάρι του, έζησε σήμερα μεγάλες στιγμές. Στιγμές που ωστόσο είναι μαύρες, κατάμαυρες για τους εκπαιδευτικούς και τον κόσμο της Εργασίας συνολικά.

    Η καταγεγραμμένη, μέσω των ψηφοφοριών των τοπικών ΕΛΜΕ, βούληση του κλάδου των καθηγητών για απεργία, μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, δέχθηκε την εσωτερική τρικλοποδιά του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Στην ΟΛΜΕ πλειοψήφησε το ακριβώς αντίθετο και η απεργία έσπασε από τα πάνω! Το σκανδαλώδες κρατικοσυνδικαλιστικό πραξικόπημα εις βάρος των καθηγητών πρέπει να σηματοδοτήσει τις διαδικασίες διαχωρισμού του κόσμου της Εργασίας από τον βραχνά των εργατοπατέρων και την λογική της εργαλειακής χρήσης των συνδικάτων προς όφελος αδιάφορων και παντελώς άχρηστων για την εργατική τάξη, κομματικών σχεδιασμών.

    Η λύση για την απεμπλοκή της εργατικής τάξης από τον λαβύρινθο της ήττας, στον οποίο έχει εγκλωβιστεί, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. Αν δεν τεθεί άμεσα ζήτημα δομών και απεμπλοκής από την υπάρχουσα συνδικαλιστική πραγματικότητα, τότε φιάσκo όπως η εξέλιξη του αγώνα των καθηγητών θα είναι ο κανόνας.



    Από athens indymedia καλό και ουσιαστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ… ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ!

    Από όλα αυτά εγώ το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι ο βασικός ξεπουλητής και προδότης της εργατικής τάξης είναι το ΚΚΕ!

    Όπως καταλαβαίνω βέβαια αυτό, το ΚΚΕ δηλαδή, πούλησε και τους αγώνες του λαού από το… 1922 στη Μικρασία, μετά στη Βάρκιζα, στο Πολυτεχνείο… Ήταν αγώνες που έκαναν… «οι άλλοι», κάτι αναρχικοί, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ανταρσυώτες, δημαριώτες, εξωκοινοβουλευτικοί, αντιεξουσιαστές κλπ, αυτοί δηλαδή που σήμερα κριτικάρουν το ΚΚΕ για προδοσία!

    Χρόνια γύριζα σε φυλακές, εξορίες, υπόγεια βασανιστηρίων, γνώρισα και εξόριστους από το 1929 με το Ιδιώνυμο, γνώρισα καταδικασμένους σε θάνατο από τους Γερμανούς, ράκη από το Μπέλσεν, και Μάουτχαουζεν, τρελούς από τα βασανιστήρια της Μακρονήσου, γνώρισα τους συγκρατούμενους μου μέσα στο σκοτάδι των υπογείων της Ασφάλειας «ανώνυμους αγωνιστές», ρηγάδες και φοιτητές γνώρισα συντρόφους των παράνομων οργανώσεων…

    Ε λοιπόν, πουθενά το ΚΚΕ!!! Μόνο οι… «αγωνιστές» που πρόδωσε το «σταλινικό ΚΚΕ» υπήρχαν!!!

    Και σήμερα τον ίδιο ρόλο παίζει (το ΚΚΕ ντε μη κάνετε λάθος). «Προδίδει» τους συνεπείς μαχητές - αγωνιστές συνδικαλιστές του τροϊκανού και του φιλο-ΕΕ τόξου που κηρύττουν αγωνιστική – μαχητική πολυήμερη απεργία στην ΟΛΜΕ για να μη την κάνουν λόγω προδοσίας του… ΠΑΜΕ!!!

    Ναι, ναι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ φταίνε για όλα!!!

    95 χρόνια αγώνες του ΚΚΕ ρε καρακόλια που ήσασταν και πουλάτε με ύφος 100 καρδιναλίων φετφάδες για την «προδοσία του ΚΚΕ». Πού ήσασταν γα@ το κέρατο μου όταν χύναμε το αίμα μας;;; με γελοιότητες περί σταλινισμού πολεμάτε μαζί και παρέα με την αστική τάξη και τα αντικομουνιστικά μνημόνια της ΕΕ να σβήσετε την ιστορία τόσων αγώνων, θυσιών και βασάνων; Άντε από δω….

    Και κάτι εξηγημένο για την ιστορία.

    Οι αγώνες που έκαναν οι κομμουνιστές τους έκαναν ως κομμουνιστές και αυτή την ιστορία και μόνο έγραψαν ως κομμουνιστές. Δεν είναι ατομική ιδιοκτησία για να τους παίρνει ο καθένας από εκεί που τους έκανε για να τους περιφέρει σε όποιο κόμμα πάει μετά μεταλλασσόμενος και απαρνούμενος τα κομμουνιστικά ιδανικά. Δεν μετακινούνται οι αγώνες ακόμη και αν τα υποκείμενά τους μετακινούνται όπου θέλουν. Έτσι για να μη πει κανείς ότι «κι εγώ έκανα αγώνες στο ΚΚΕ αλλά έφυγα και δεν του τους χαρίζω σε αυτό και στην ηγεσία του».

    Καταλάβατε κάτι από αυτά ή τίποτα; τίποτα λέω εγώ. Θα σας ξανασυναντήσω με τα ίδια λόγια και επιχειρήματα κατά του ΚΚΕ με άλλη ευκαιρία και για άλλο θέμα. Διαφωνείτε;


    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ