ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Εμείς πανηγυρίζουμε!..



Απόσπασμα από το κείμενο του Ν. Σβέρκου "Αυτοδιάλυση συνιστωσών" στην σημερινή "εφημερίδα των συντακτών":

...“Ο κόσμος θέλει να ξέρει ότι υπάρχει ένα δημοκρατικό πλαίσιο μέσα στο οποίο όλοι συνεννοούμαστε” είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, ενώ σχετικά με την κατάργηση της δυνατότητας για ξεχωριστές λίστες δήλωσε χαρακτηριστικά “έχω πάρει το μήνυμα και από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ και από τον κόσμο που συζητώ” και πρόσθεσε “φτιάχνοντας παρατάξεις μέσα στο κόμμα είναι ένας τρόπος που είναι αποκαρδιωτικός για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανένταχτων μελών, του νέου κόσμου που έρχεται να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έρχεται να προσεγγίσει πλειοψηφίας και μειοψηφίες

Αν και οι αποστάσεις που χωρίζουν την πλειοψηφία και την μειοψηφία στα ζητήματα των θέσεων και του προγράμματος είναι λίγο – πολύ γνωστές, η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα έστησε νέο “ταμπλό” στο εσωκομματικό τοπίο. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αντέδρασαν με ποικίλους τρόπους, ουδείς ωστόσο πανηγυρίζει γι' αυτές τις ανακοινώσεις, δεδομένης της χρονικής στιγμής που αυτές διατυπώθηκαν...

8 σχόλια :

  1. Μιλάς για "στελέχη της Κουμουνδούρου". Εννοείς,δηλαδή, μόνο στελέχη του ΣΥΝ;
    Αν ναι, τότε γιατί πανηγυρίζεις;Οι μηχανισμοί τους δεν πρόκειται να διαλυθούν. Άντε καμια συνιστώσα να καταφέρουν,από τις μικρές..

    ΥΓ.Κανα νέο από την αποψινή γραμματεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποτιμάς τον κόσμο που συσπειρώνεται στον σύριζα και τους θεωρείς πρόβατα που άγονται και φέρονται από τους μηχανισμούς.

      Διαγραφή
    2. Μην υποβαθμίζεις την ύπαρξη μηχανισμών εσύ που μιλάς για "υποτίμηση του κόσμου".

      Διαγραφή
  2. Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας. Όταν μιλάμε για αυτοδιάλυση των συνιστωσών μιλάμε για τη διάλυση της ΔΕΑ. Η ΚΟΕ έχει κατεβάσει τα βρακιά στο πάτωμα και τρέχει πίσω από τον Τσίπρα, η ΑΚΟΑ ας γελάσω...

    Το επιχείρημα του Τσίπρα για τις εσωτερικές τάσεις είναι τουλάχιστον γελοίο, και τα διάφορα πρόβατα που άγονται και φέρονται πίσω από τους μηχανισμούς τσίπρα, σταθάκη, δραγασάκη κ.λπ. το μόνο που κάνουν είναι να διαδίδουν τις βλακίες που τους λένε οι μηχανισμοί τους και σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις λογικά επιχειρήματα για να τις αντικρούσεις μπορεί να φας και καμία.

    Το μόνο έχουν να πουν είναι τι κακιά που είναι η ΔΕΑ που μίλησε στο ίδρυμα Καραμανλή, που είπε για αναστολή των μνημονίων, που έχει σαν προνομιακό της συνομιλητή το κεφάλαιο και τον ΣΕΒ, που έχει ξεχάσει τι θα πει διαγραφή του χρέους και εθνικοποίηση των τραπεζών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά είναι η αυτή η κυρία ΔΕΑ που δεν "άγεται και φέρεται ως πρόβατο";

    Ο τράγος του ΣΥΡΙΖΑ;

    Μήπως είναι κάποια τροτσκίστρια που έχει κατεβάσει τα βρακιά της σε κάτι ξεμωραμένους γεροσταλινικούς;

    Γιαυτήν, κάτι έχει πέσει στ' αυτί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ/φε ΔΕΑτζή,
    οι διαμετρικά αντίθετες απόψεις, ακόμα κι αν δημιουργούνται με τελεσίγραφα, δεν μπορούν να "διευθετούνται" με συγκρουσιακό και υβριστικό τρόπο, αλλά με δημιουργικό, θετικό.
    Και καλό θα ήταν να συμμαχείς, αντί να συγκρούεσαι, με την άλλη μεγάλη συνιστώσα που τον ίδιο καημό με εσένα έχει (ΚΟΕ), όσον αφορά τη διατήρηση των πολιτικών οργανώσεων.
    Τέλος, επί της ουσίας, νομίζω πως αν το πρόβλημα ήταν μόνο η ΔΕΑ, τότε επίτρεψέ μου να σου πω πως είναι εύκολη υπόθεση. Όχι επειδή είναι μικρή, αλλά επειδή 1) εδώ και ένα χρόνο είναι πλήρως διαφοροποιημένη και ελάχιστα συμμετέχει δημιουργικά στα του ΣΥΡΙΖΑ, 2) έχει δημιουργήσει εχθρικά αισθήματα -η ίδια ή οι μηχανισμοί του ΣΥΝ- στη βάση του ΣΥΝ για αυτή, 3) δεν έχει πια οικονομικό κίνητρο να μένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τυπικο ειναι το θεμα της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών.Πάω στοίχημα οτι οι περισσότεροι θα αυτοδιαλυθούν κρατώντας μια δομή που θα συνεχίζει την παρουσία τους ως φράξια με χωριστό ταμείο ,στρατολογίες και συναντήσεις.
    Πχ η ΔΕΑ θα αυτοδιαλυθεί και θα κρατήσει το κυριακάτικο σχολείο.Η Ροζα θα αυτοδιαλυθεί και θα μείνει το δίκτυο.Οι ενεργοί πολίτες θα αυτοδιαλυθούν και θα μείνει το ομώνυμο περιοδικό,Η Ακοα θα κρατήσει την εποχή κλπ.
    Αυτή είναι η πρώτη κατηγορία.Η δεύτερη ειναι οι συλλογικότητες που φτιάχτηκαν από άτομα που θελανε να μπουν στον συριζα σαν ομαδάρχες και υπάρχουν ως σφραγίδες/ΠΧ Ενυπεκκ(Μητρόπουλος) Κοινωνικη αριστερα(Κοτσακάς)Ελευθερη πολιτεία(κΩΣΤΑΝΤΑΚΌΠΟΥΛΟς) κινηση πολιτών ρηγας(Αξελός).Αυτοί ουδέποτε υπήρξαν οπότε θα διαλυθούν εύκολα.
    Το πρόβλημα θα ειναι μόνο η ΚΟΕ και το ΔΗΚΚΙ.Οι της ΚΟΕ δεν είναι τόσο τροτσκιστές ακόμα για να διαλύσουν την οργάνωση και να δουλεύουν ως φράξια μεσω της εφημερίδας Δρόμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεγάλο πρόβλημα δεν με τις συνιστώσες που αναφέρεις, αλλά με τον ΣΥΝ και ιδιαίτερα με το Αριστερό Ρεύμα, το οποίο θέλει να επιβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ το καθεστώς του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Σήμερα οι συνασπιστές τρώγονται μεταξύ τους και οι άλλοι απλώς διαλέγουν σε ποιούς θα κάνουν τους κολαούζος.

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ