ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Το "ΜΑΑ" και το ..."Μέτωπο" του Τ. Φωτόπουλου



Αν κάποιος αναγνώστης διαβάσει το δημοσίευμα "Με αφορμή την ομιλια του Τ. Φωτόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας" στην ιστοσελίδα του ΜΑΑ και τα σχόλια που το συνοδεύουν αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια σύμπραξη "μετώπων"...

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του ΜΑΑ να διευρύνει τις πολιτικές του συμμαχίες. Όμως μπροστά στην επιδίωξη αυτών των στόχων είναι έτοιμο να θυσιάσει μερικές από τις πιο καλές του στιγμές; Υπενθυμίζουμε ότι το ΜΑΑ ήταν από την πρώτη μέρα στην "πλατεία Συντάγματος" και στήριξε με όσες δυνάμεις είχε το "κίνημα της 25ης Μάη". Αντίθετα, ο Τ. Φωτόπουλος ήταν ένας από τους βασικούς επικριτές αυτού του κινήματος, διότι  δεν συγκροτήθηκε με τις αρχές της "περιεκτικής δημοκρατίας", όπως αυτός τις έχει ορίσει... 

Στην Χαλκίδα επίσης ο Τ. Φωτόπουλος, προσκεκλημένος από την Λ.Σ., εκθέτει τις απόψεις του με την ίδια θεματολογία. Ολόκληρη η εισήγηση του είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα της "ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", εδώ:Η Οικονομική καταστροφή που επιβάλλουν οι ξένες και ντόπιες ελίτ, η πολυδιάστατη κρίση και η Άμεση Δημοκρατία.

Την θέση του  για το κίνημα της 25ης Μάη, ο Τ. Φωτόπουλος την έχει επαναλάβει αρκετές φορές ως τώρα και συνεχίζει να κάνει το ίδιο. Η ομιλία του ξεκίνησε ως εξής:
Ευχαριστώ αρχικά την Λαϊκή Συνέλευση (ΛΣ) Χαλκίδας για την πρόσκληση της και ιδιαίτερα για τον τύπο της πρόσκλησης της που με έπεισε να μετάσχω, αντίθετα με αυτό που θεωρώ παρωδία Άμεσης Δημοκρατίας (ΑΔ) στο Σύνταγμα, όπου και αρνήθηκα να πάρω μέρος.

Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφορά το "μέτωπο". Όμως το ενδιαφέρον του είναι άλλο και καταγράφεται στην κατάληξη της εισήγησης. Είναι η προβολή των θέσεών του για την "περιεκτική δημοκρατία". Χαρακτηριστικός ο τίτλος του τελευταίου τμήματος της εισήγησης "Άμεση Δημοκρατία : Είναι δυνατόν να αποφασίζουμε πραγματικά εμείς για τη ζωή μας; Είναι εφικτή η ΑΔ;" . Η τελευταία φράση με την οποία κλίνει την εισήγηση του, είναι αποκαλυπτική:
Το πρόσταγμα της Περιεκτικής Δημοκρατίας (όπως κάθε ιστορικό πρόταγμα) έχει τη δική του Ιστορική ανάλυση και ανάλυση των αιτιών της σημερινής κρίσης με βάση την αρχική ΕΠΙΛΟΓΗ της αρχής της αυτονομίας και της δημοκρατίας, τους δικούς του στόχους για τη μελλοντική κοινωνία και τη δική του μεταβατική στρατηγική.

Ο Τ. Φωτόπουλος θα βάλει νερό στο κρασί του και θα εγκαταλείψει το πρόσταγμα της "περιεκτικής δημοκρατίας" ή με αυτό το πρόσταγμα θα οικοδομηθεί η νέα συμμαχία του ΜΑΑ με τον Τ. Φωτόπουλο και τους λιγοστούς οπαδούς του; Ίδωμεν...

20 σχόλια :

  1. Ο τίτλος του άρθρου θα έπρεπε να είναι διαφορετικός:
    "Ενα βήμα εμπρός: Από την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στους ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε να δούμε τον Α. Αλαβάνο να συζητά μαζί με τον Τ. Φωτόπουλο για το πρόσταγμα της "περιεκτικής δημοκρατίας" και την αξία του στην πάλη ενάντια το ευρώ και την ΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ερώτηση αν το ΜΑΑ "είναι έτοιμο να θυσιάσει μερικές από τις πιο καλές του στιγμές;" είναι ρητορική.

    Αυτό έχει συμβεί.

    Είναι αποκαλυπτικό εξάλλου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΜΑΑ που είχαν έντονη δράση και παρουσία στην πλατεία συντάγματος, σήμερα έχει διαχωρίσει την θέση της από το ΜΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ρε παλληκάρια, δεν πειράζει. Ασχοληθείτε με το κίνημα των ενστόλων που είναι κομμάτι του λαϊκού κινήματος, όπως είπε και ο σύντροφος πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με στολή ή χωρίς στολή οι "μπάτσοι" ίδιοι είναι! Επίσης, όταν θέλουν να "καθοδηγήσουν" το κίνημα είναι χειρότεροι από αυτούς που περιοριζονται να ζητάνε ένα καλύτερο μεροκάματο!

      Διαγραφή
  5. Ο Τ. Φωτόπουλος προβάλει τον μύθο της "αυτοδύναμης" οικονομίας. Δεν δίνει ΚΑΝΕΝΑ ορισμό αυτής της έννοιας. Το μόνο που δηλώνει παρενθετικά είναι ότι είναι διακριτή από την "αυτάρκη":
    Μεσοπρόθεσμος στόχος του Μετώπου θα έπρεπε να είναι η οικοδόμηση των βάσεων μιας αυτοδύναμης οικονομίας. Χρειάζεται δηλαδή στο στάδιο αυτό να δημιουργηθεί μια ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ (όχι αυτάρκης) οικονομία που θα στηρίζεται κατ’ αρχήν στους εγχώριους παραγωγικούς πόρους για την κάλυψη των αναγκών μας, και μόνο κατ’ εξαίρεση σε ξένους παραγωγικούς πόρους, τους οποίους μπορούμε ν’ αποκτούμε μέσω των εξαγωγών των πλεονασμάτων μας, και ενός τουρισμού που θα σέβεται τον ελληνικό λαό και το περιβάλλον, προσφέροντας υπηρεσίες, όχι απλά στα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα του εξωτερικού, όπως σήμερα, αλλά σε κάθε κοινωνικό στρώμα, σε ένα κλίμα διεθνούς αλληλεγγύης.
    Δηλαδή:
    [1]. να ληφθούν μέτρα για να ξανακτιστεί η παραγωγική δομή της χώρας, που έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά μετά την πλήρη ενσωμάτωσή της στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς, και ιδιαίτερα μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ/ΕΕ, και
    [2]. να διαμορφωθεί ένα συναφές καταναλωτικό πρότυπο, πέρα από αυτό που μας επέβαλαν η εξάρτησή μας από την ΕΕ και το υπάρχον σύστημα, και οδήγησαν στη σημερινή πολυδιάστατη κρίση και στη συνακόλουθη οικονομική, κοινωνική και οικολογική καταστροφή.

    Κατά τα άλλα αναμασάει τα ιδεολογήματα περί "παραγωγικής ανασυγκρότησης" που κυριαρχούν στην αριστερά γαρνιρισμένη με τριαντάφυλλα από την "λαϊκή οικονομία" που προβάλει το ΚΚΕ και αναρχοσυνδικαλιστικές γιρλάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο)

    Η "παραγωγική δομή " καθορίζεται από το κεφάλαιο και τους ανταγωνισμούς του όχι από τους εργαζόμενους. Δεν ανήκει στην χώρα αλλά στους κεφαλαιοκράτες. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας, αλλά σε κάθε αστικό κράτος. Επίσης, η αστική τάξη μπορεί να είναι "εθνική" με την έννοια ότι είναι η κυρίαρχη τάξη στο κράτος - έθνος, όμως η "παραγωγική δομή" δεν έχει κάποιο "συλλογικό ιδιοκτήτη" ο οποίος είναι η "χώρα". Σήμερα οι ίδιες οι παραγωγικές διαδικασίες είναι διεθνοποιημένες. Ακόμα και κάθετοι παραγωγικοί κλάδοι όπως η αυτοκινητοβιομηχανία έχουν αποκτήσει μια διεθνοποιημένη παραγωγή. Για παράδειγμα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ενώ ανήκει στην αστική τάξη της Γερμανίας, έχει μια από τις πιο "διεθνοποιημένες" παραγωγικές δομές. Στη χώρα μας μια μερίδα της εθνικής αστικής τάξης έχει μεταφέρει τις "παραγωγικές δραστηριότητες" εκτός της χώρας, από διπλανές βαλκανικές χώρες ως την άπω ανατολή. Η ελληνική αστική τάξη λοιπόν γίνεται "ιμπεριαλιστική" για να ανταποκριθεί στον διεθνή ανταγωνισμό.
    Τα "εξαγωγικά μας πλεονάσματα", για τα οποία τόσο πολύ αγωνίζεται ο κ. Φωτόπουλος και όχι μόνον αυτός, για να γίνουν "εξαγωγικά" θα πρέπει να είναι "ανταγωνιστικά" με τα αντίστοιχα που παράγουν οι άλλες καπιταλιστικές χώρες, αλλιώς θα παραμένουν "πλεονάσματα" τα οποία δεν θα μπορούν να γίνουν "εμπορεύματα" και να μετατραπούν σε "χρήμα". Το πως η "αυτοδύναμη" οικονομία που ονειρεύεται ο κ. Φωτόπουλος θα γίνει ανταγωνιστική για να αποκτήσει "εξαγωγικά πλεονάσματα" δεν τον απασχολεί καθόλου.
    Στην διεθνή ιμπεριαλιστική αλυσίδα οι μόνες χώρες που έχουν "αυτοδύναμη" οικονομία και έχουν επιτύχει την αναβάθμισή τους στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα είναι η Κίνα και κάποιες άλλες ανάλογες χώρες που απόκτησαν "εμπορικά πλεονάσματα" συμπιέζοντας τον κόσμο της εργασίας. Βέβαια υπάρχουν και οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες, που δεν χρειάζεται να έχουν καμία ιδιαίτερη ανάπτυξη στην "παραγωγική τους βάση" αφού το "εμπορικό πλεόνασμα" προκύπτει από το πετρέλαιο. Με αγγουράκια και ντοματούλες από την Κρήτη, δεν καλύπτεται αυτό το έλλειμμα...
    Όσο για το "καταναλωτικό μοντέλο" δεν αλλάζει με κυβερνητικές ντιρεκτίβες και με ιδεολογική προπαγάνδα για τα κατά του "καταναλωτισμού" και του "αμερικάνικου τρόπου ζωής". Το είδαμε αυτό με την κατάρρευση του υπαρκτού κομμουνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παρε ορισμό αυτοδύναμης οικονομίας να ...φτιάξεις κεφάλι. εσείς προβάλεται τον μύθο ...μέσα στην ΕΕ και το ευρώ.

    http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grbooks_gordios_EE_2010/chapter_14.htm

    http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grbooks_gordios_EE_2010/contents.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε λοιπόν σύμφωνα με τις παραπομπές:
      Σήμερα, η οικονομική αυτοδυναμία είναι όχι μόνο επιθυμητή (όπως πάντα ήταν, ως προϋπόθεση της οικονομικής δημοκρατίας), αλλά και εφικτή.

      Πρέπει να ανατρέξουμε λοιπόν στο τι είναι "οικονομική δημοκρατία". Αυτό βρίσκεται εδώ:
      Ορισμός της οικονομικής δημοκρατίας

      Εκεί θα ανακαλύψουμε τις σχέσεις αιτιότητας που συνδέονται διάφορες έννοιες που ορίζει ο κ. Φωτόπουλος: Χωρίς "οικονομική δημοκρατία", δεν υπάρχει "οικονομική αυτοδυναμία". Και χωρίς "περιεκτική δημοκρατία" δεν υπάρχει "οικονομική δημοκρατία"...

      Και τώρα ένα δυνατό κομμάτι, το οποίο Εμβέρ Χοτζα, αν ζούσε σήμερα, θα το προσυπόγραφε:
      Η αναπτυξιακή διαδικασία θα πρέπει κατά συvέπεια vα στoχεύει σε μια αvάπτυξη πoυ στηρίζεται στηv εσωτερική ζήτηση και στις εγχώριες επεvδύσεις. Αυτός ήταν άλλωστε ιστoρικά o τρόπoς με τov oπoίoν επέτυχαv τov εκσυγχρovισμό της oικovoμικής δoμής τoυς τα σημεριvά μητρoπoλιτικά κέvτρα. Στις σημεριvές όμως συvθήκες διεθvoπoίησης της oικovoμίας, o στόχoς της αυτoδύvαμης αvάπτυξης αvαγκαστικά παίρvει διαφoρετική μoρφή. Κατ’ αρχήν, όπως ήδη ανέφερα, αυτοδυναμία δεv σημαίvει αυτάρκεια. Αυτό πoυ σημαίvει είναι ότι oι εξαγωγές παίζoυv συμπληρωματικό μόvo ρόλo στη διαδικασία ενός εκσυγχρovισμoύ πoυ βασικά απoβλέπει στηv επέκταση της παραγωγής για τηv κάλυψη τωv εσωτερικώv αvαγκώv.

      Διαγραφή
    2. Νόμιζα ότι εσείς οι ΠΔίτες είστε κατά της ανωνυμίας. Α, ξέχσσα! Είστε κατά της ανωνυμίας και ψευδωνυμίας ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!

      Διαγραφή
  8. Η αυτοδύναμη οικονομία δεν θα λειτουργεί μέσα (και με τους όρους) του συστήματος της οικονομίας της αγοράς. Το γεγονός ότι μιλάς ακόμα για ιμπεριαλισμούς κάνει φανερό ότι θεωρητικό update δεν έχεις κάνει τα τελευταία 100 χρόνια. Τίποτα για παγκοσμιοποίηση έχεις ακούσει; (εκτός από τις θεωρίες συνωμοσίας της ναόμι κλπ). Το δε σχόλιο ότι η Κίνα έχει αυτοδύναμη οικονομία το αφήνω στην κρίση του αναγνωστικού κοινού. Καιρό είχα να γελάσω τόσο. Συνδέεται με την άγνοια βασικών παραμέτρων της παγκοσμιοποίησης ή καλύτερα να πω με την παντελή έλλειψη ανάλυσης σχετικά. Άκου εκεί η Κίνα έχει αυτοδύναμη οικονομία. !!! ΥΓ τα εισαγωγικά που βάζεις στους "ιμπεριαλισμούς" και στο "αυτοδύναμη" δεν σε σώζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δηλαδή πού θα λειτουργεί η "αυτοδύναμη οικονομία" σας; Μήπως σε κανένα παράλληλο σύμπαν σαν αυτό όπου βρίσκεται ο κυρ-Τάκης;

      Διαγραφή
  9. Ρε, τι κάθεστε και ασχολείστε με τον Φωτόπουλο; Η ΟΑΚΕ έχει πιο ενδιαφέρουσες απόψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμπρός για μια νέα... Ενιαία ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!! χεχε

    Ενα από τα πρώτα... θύματα αυτής της περίεργης νέας συμμαχίας ήμουν εγώ, που συκοφαντήθηκα επανειλλημένα, και σε πολλά μπλογκ φιλικά προς την ΠΔ, σαν "αρχι-χαφιές", "πράκτορας του ιντερνετικού υποκόσμου", "σε εντεταλμένη υπηρεσία", και επίσης σαν... μυστικός απεσταλμένος συνωμοσίας της ΕΛΕ (επιτροπή λογιστικού ελέγχου) κατά του Τάκη Φωτόπουλου. Πολλοί βαρέθηκαν αυτή τη "σύγκρουση" (εισαγωγικά απαραίτητα διότι μιλάμε για ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ λιβέλλους εναντίον μου σε δεκάδες μπλογκ, σε μια άνιση μάχη).

    Πολύ γρήγορα όμως ο Τ.Φ. άρχισε να συκοφαντεί και ένα σωρό άλλους ΑΘΩΟΥΣ. Π.χ. τους αριστερούς οικονομολόγους Σπύρο Μαρκέτο και Λεωνίδα Βατικιώτη, το μαχητικό blog "ΣΔχολιαστές Χωρίς Σύνορα", (που συκοφαντήθηκε απερίγραπτα) το πολύτιμο blog "You Pay Your Crisis" (κεντρικής σημασίας για το διαδικτυακό αγώνα όλων μας, αλλά συκοφαντήθηκε σαν... βαλτό εναντίον του ΤΦ από την Ισραηλινή Πρεσβεία), την ΕΛΕ σαν σύνολο, το αγαπητό μας "Βαθύ Κόκκινο", τον Δημήτρη Καζάκη, και.... μέχρι κι έναν ξένο.. μεταφραστή του Καστοριάδη (με τον οποίο είχε φούρκα από παλιά) κ.ά. πολλούς, καθώς και πρώην μέλη της ΠΔ που διαφώνησαν με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ (που παρανόμως δημοσιοποιήθηκαν). Εξακολουθεί να διασύρει και να συκοφαντεί ΟΛΑ αυτά τα πρόσωπα και συλλογικότητες στο δικό του σάητ (αν και σχεδόν όλοι, πλην ελαχίστων, σιώπησαν διότι βαρέθηκαν -χαχαχα- και μετά ξανα-λασπώθηκαν από τον ΤΦ ότι σιωπούν διότι... είναι ένοχοι)!!!

    Εγώ έκανα όμως ό,τι μπορούσα, πριν καιρό, για να... προωθήσω (!!!) απόψεις του Τάκη Φωτόπουλου, όσες δηλαδή μου φαίνονταν σωστές σε διάφορα άρθρα του εδώ και χρόνια. Συκοφαντήθηκα όμως, από τον ίδιο, σαν πράκτορας που συνειδητά ΥΠΟΚΡΙΝΟΤΑΝ πως τον στήριζε, μόνο και μόνο για να τον συκοφαντήσει σαν... παρανοϊκό (ενώ ΟΛΟΙ ξέρουν ότι ΕΧΕΙ τέτοιες τάσεις). Κι αυτό μετά από τεράστια βρώμικη μαζική επίθεση λάσπης οπαδών του σε ένα μπλογκ, με μένα κύριο στόχο τους ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

    Ε, λοιπόν δηλώνω υπεύθυνα ότι ΝΑΙ, μετά από όοοολα αυτά (που τραβήξαμε) θεωρώ ότι ο Τ.Φ. έχει ισχυρή δόση παράνοιας, τόσο πολιτικής παράνοιας (να συκοφαντεί τους πάντες) ΟΣΟ και προσωπικής (με αρκετή μοχθηρία). Και ότι μετά χαράς θα του είχα κάνει και μήνυση, αν δεν ήμουν αντίθετος με τις μηνύσεις στο διαδίκτο.

    Εκτός από όλα αυτά, μελέτη που έκανα (μαζί με φίλους) κειμένων της ΠΔ με οδήγησε σε ακριβώς ίδιες κριτικές διαπιστώσεις με τις δικές σας.

    Περί Τάκη Φωτόπουλου, η μακροσκελής διένεξη μας μαζί του, περιγράφεται εδώ

    http://omadeon.wordpress.com/2011/12/31/to-takis-fotopoulos/
    (και σε link που παρατίθενται εκεί).

    Το θέμα είναι ΠΟΛΥ σοβαρό, έτσι κι αυτές οι άκρως επικίνδυνες παρανοϊκές και διχαστικές τάσεις επικρατήσουν μέσα σε ένα "μέτωπο", αυτό θα ΔΙΑΛΥΘΕΙ, μόλις μπουν κι άλλοι μέσα.

    Αλλά με το ΚΚΕ "τάχει βρει" ο κύριος Τάκης, ΔΥΣΤΥΧΩΣ... Υπολογίστε ΚΚΕ+Τάκης=ΜΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'Εκανε και "μελέτη" ο αρχι-λακές της φιλελεύθερης Αριστεράς στο διαδίκτυο μαζί με τους κολλητούς "ελευθεριακούς" γκάγκστερ με τους οποίους ξερογλύφεται, Omadeon. Ε μα, πώς, θα έλειπε ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Ιδού για μια ιδέα για τα κατορθώματα και τον ρόλο του γλοιώδη αρχιχαφιέ μαζί με την κλίκα του. Φυσικά ο υπόκοσμος του Omadeon και των κολληταριών του (παλιών και νέων) θα πρέπει να επιβραβεύτηκαν καλά από τα κοπρόσκυλα της ξεφτιλισμένης "Αριστεράς", τώρα που βγήκε και επίσημα στην εξουσία (μαζί με τα χειροκροτήματα "αντεξουσιαστών" τύπου ΑΚ, των στελεχών της ΕΛΕ κλπ. -άλλωστε πολλοί καλεσμένοι και "αμεσοδημοκράτες" επιτροπάρχες που καπέλωναν την πλατεία έγιναν τώρα και "αντεξουσιαστές" βουλευταράδες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τώρα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ.
      Είστε αμετανόητοι και επικίνδυνοι παρανοϊκοί λασπολόγοι και υβριστές.
      ΤΕΛΕΙΩΣ ανίκανοι για οποιοδήποτε "μέτωπο"

      Τόσο πολύ που ο κυρ-Τάκης κατέληξε ότι... Δανάη Παπαδοπούλου κι εγώ (ή Αιρετικός κι εγώ) είναι το... ίδιο άτομο (χαχαχα).
      Ε, καλά...
      Υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι που μίλησαν μαζί μας πολλές φορές και πληθώρα άλλων στοιχείων για τις πραγματικές μας ταυτότητες.

      Το μέγεθος της μοχθηρίας σας είναι το μόνο που αποδεικνύετε με αυτό το ΒΟΘΡΟ λάσπης και μυθομανίας, που επαναλαμβάνετε εδώ.

      Στη βικιπαίδεια ο αιρετικός πράγματι είχε ΗΔΗ ένα ψευδώνυμο εδώ και χρόνια (σιγά την αποκάλυψη) και ο κυρ-Τάκης έχει αποκρύψει σημαντικά στοιχεία από το βιογραφικό του στη Βικιπαίδεια. Ε, ντάξει, προσπάθησε κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσει ένα δεύτερο ψευδώνυμο γιατί δεν ήθελε να λερώσει το παλιό με τη λάσπη σας, αλλά δεν τα κατάφερε. ΣΙΓΑ τ' αυγά.

      Βαριόμαστε ειλικρινά να ασχοληθούμε. Ευχαριστώ πάντως για την τιμή να με θεωρείτε ακόμη αρχι-χαφιέ. Είχα την ελπίδα ότι με θεωρούσατε απλό πιόνι στα σχέδια της Νέας Τάξης κατά του θεόπνευστου Ηγέτη σας. Ετσι θα πέρναγε η έμμισθη πρακτορική αποστολή μου απαρατήρητη.

      ΧΑΧΑΧΑ :-)

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Ξεμπροστιάσατε πάντως... ένα σημαντικό πράκτορα της Νέας Τάξης (εμένα) που δεν δίστασε να συκοφαντήσει ακόμη και μετά θάνατον, τον... Οδυσσέα Ελύτη, ΕΔΩ, ενώ δεν παρέλειψε και τα... γλυψίματα προς την Κομμαντατούρ της ξενόφερτης φασίζουσας ΕΛΕ, εδώ. Τόσον καιρό που με αφήσατε ήσυχο στο διαδίκτυο να αλωνίζω συκοφαντώντας τίμιους αγωνιστές, βρήκα χρόνο να ρίξω λάσπη και στον Μίκη Θεοδωράκη ΕΔΩ, καθώς και σε άλλους τίμιους έλληνες πατριώτες, ΕΔΩ, ενώ δεν παράλειψα να υμνήσω και φασίζουσες αναρχο-νεοταξίτικες πρακτικές, όπως το ρίψιμο γιαουριού ΕΔΩ. Φυσικά, πρόβαλλα κι ένα από τα μεγάλα διεθνή νεοταξίτικα αφεντικά μου, εδώ αλλά... για να μην ξεκαρφώνομαι παράστησα και τον αντι-ναζί εδώ (oops, sorry, αυτά τα τελευταία δύο μοχθηρά έργα για λογαριασμό της νέας τάξης τα έκανα πριν γνωριστούμε. Ε, δεν μπυράζει, καιρός να ανακαλύψετε κι άλλα στοιχείο για το αρχι-χαφιεδικό ποιόν μου. ΟΥΤΕ μία στιγμή δεν σταμάτησα να κυνηγώ τίμιους αγωνιστές όπως ο μέγας Τάκης Φωτόπουλος. Το ομολογώ...)

      ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    3. @Enosy
      Προ ολίγου έκπληκτος διαπίστωσα ότι το "ΜΑΑ" δεν ήταν ένα μέτωπο με κύριο συντελεστή το ΚΚΕ, όπως νόμιζα αρχικά.

      Το metopo.gr, είναι ένα site που διάβαζα κατά καιρούς σποραδικά κι ανήκει σε ένα διαφορετικό (και πράγματι ευρύτερο) μέτωπο. Μόλις είδα εκεί και πολλά άρθρα με τα οποία συμφωνώ, π.χ. ένα της αδελφής του Αλέκου Αλαβάνου.

      Υπάρχουν εκεί και άρθρα ανθρώπων με τους οποίους ούτε ένα λεπτό τηw ώρας δεν θα ταίριαζε ο Τάκης Φωτόπουλος κι απορώ ΠΩΣ έκανε την πρόσφατη κίνηση για συμμετοχή του εκεί.

      Ισως η απάντηση να είναι σε κάποια κρυμμένη ρήξη του με το ΚΚΕ. Τέτοια ρήξη υπήρξε σε επίπεδο προσωπικού καυγά μεταξύ ενός μέλους της ΠΔ κι ενός οπαδού του ΚΚΕ, αλλά είχα θεωρήσει τη διένεξη σχετικά ασήμαντη, τότε που συνέβη. Πάντως, καλού-κακού, τις παρανοϊκές μπουρδολογίες του ΠΔίτη (που λάσπωνε την αριστερά με στυλ... Χρυσαυγίτικο) τις κατέγραψα εδώ

      http://metaomadeon.wordpress.com/2012/02/19/pirateincl/

      Το θέμα είναι ότι ΠΑΝΤΟΥ, όπου πήγε ο Φωτόπουλος, τελικά τσακώθηκε (πλην της "Ελευθεροτυπίας" όπου παράμεινε χρόνια). Η αρχική φάση της προσέγγισης είναι πάντα ομαλή, αλλά μόλις αρχίσουν οι διαφωνίες αρχίζει και να παρανοεί.

      Αν είχα λεφτά θα στοιχημάτιζα ότι θα διαλυθεί η σχέση τους σε 3-4 μήνες το πολύ. :-)

      Διαγραφή
  12. Τι σπατάλη πολιτικής ενέργειας για ένα πολιτικό νούμερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ