ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μερικές επισημάνσεις με αφορμή την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Η Β. Κατριβάνου στο κείμενο: “Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή: τα πραγματικά περιστατικά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ” εξηγεί την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, και γιατί ψήφισε λευκό σε ένα από τα τέσσερα σημεία της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής: “Αν δεν πούμε τη βία με το όνομά της, δηλαδή «ρατσιστική» και «φασιστική», και αν μιλάμε γενικά για «βία», κλείνουμε τα μάτια και αρνούμαστε να δούμε την ουσία του θέματος -- πράγμα που, ιστορικά, αποτελεί βασική επιδίωξη της ακροδεξιάς

Όμως, όπως αποδείχτηκε και από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην επιτροπή, αυτό που περιγράφει ως “βασική επιδίωξη μόνον της ακροδεξιάς” δεν περιορίζεται μόνον στον χώρο της ακροδεξιάς. Ο Α. Λιάκος στο άρθρο του “Πού βρίσκονται τα άκρα και ποιον απειλούν;” έχει εξηγήσει πως: “η ιδέα των άκρων που απειλούν τη δημοκρατία, εκτός από ανιστόρητη είναι και παραπλανητική, γιατί τα άκρα, δηλαδή οι ακραίες αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές εκδηλώνονται στο κέντρο.

Η “χρυσή αυγή” που κάνει “τάγματα εφόδου” κινείται στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο με την κυβέρνηση που κάνει “στρατόπεδα συγκέντρωσης”. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να τρέφει αυταπάτες πως το ζήτημα της “ρατσιστικής” και “φασιστικής” βίας μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από ανάλογες αποφάσεις της “επιτροπής δεοντολογίας” της Βουλής, σε συνεργασία μάλιστα με τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις που ανέδειξαν την  “χρυσή αυγή” ως το μακρύ χέρι του κράτους στην κοινωνία.


Δυστυχώς, αν το μαζικό κίνημα αποτύχει να βάλει φραγμό στις φασιστικές και ρατσιστικές πρακτικές της “χρυσής αυγής”, τότε καμία παρέμβαση στο κοινοβούλιο δεν μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση και την διευρυμένη αναπαραγωγή αυτών των φαινομένων στην ελληνική κοινωνία.

7 σχόλια :

  1. Μεταναστευτικά εμβάσματα και άλλα ρατσιστικά παραμύθια

    Παράλληλα με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις υπό την ονομασία “ξένιος Ζευς”, ένα πλήθος δημοσιευμάτων κατέκλυσε το διαδίκτυο σχετικά με τα εμβάσματα των μεταναστών προς τις χώρες τους και την δήθεν “αιμορραγία” που προκαλούν στην ελληνική οικονομία, την ώρα μάλιστα που ο “χειμαζόμενος” ελληνικός λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα εξαιτίας του μνημονίου. Είναι προφανής ο στόχος των αλλεπάλληλων αναδημοσιεύσεων αυτής της είδησης, από εθνικόφρονα κυρίως μπλοκ αλλά και από εφημερίδες που κάνουν πλάτες σε αυτού τους είδους την “πληροφόρηση”.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://wp.me/pryYN-16r

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αμυντική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται στο άρθρο του left.gr
    Αν δεν ήταν χοντροκομμένη προπαγάνδα, θα κατατασσόταν στη σφαίρα του φαιδρού που απαντά στο Βήμα (σε κείμενο του Τάσου Μπάρλα) δεν οδηγεί πουθενά.
    Γράφει λοιπόν ο κ. Μπάρλας:
    Οι κύριοι λοιπόν αυτοί που θέλουν να τους χαρακτηρίζουν ως δημοκράτες είναι πρώτα απ’ όλα ανιστόρητοι. Γιατί δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζουν ότι την ίδια λογική είχαν και οι κομουνιστικές Δυνάμεις στης Γερμανίας κατά την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και δεν συνεργάστηκαν με τους σοσιαλδημοκράτες στην προσπάθεια αναχαίτισης της χιτλερικής λαίλαπας η οποία κατέληξε στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης από τον Χίτλερ
    Η απάντηση είναι μια και απλή: 
    Μα η κυβέρνηση της τρόικας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δεν έχει αναλογία με τους "σοσιαλδημοκράτες" αλλά με τους "φασίστες". Οι σοσιαλδημοκράτες πριν από την άνοδο του Φασισμού δεν έκαναν στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιχειρήσεις εκκαθάρισης και άλλα παρόμοια. Ο κ. Μπάρλας είναι απλά ανιστόρητος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κόμμα του Κουβέλη και το κόμμα του Βενιζέλου θα έχουν την τύχη που είχε το κόμμα του Καρατζαφέρη. Η συνεργασία της Χ.Α. με την Ν.Δ. απέναντι σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι μια πολύ πιθανή εκδοχή.

      Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι από τώρα προετοιμασμένος απέναντι σε μια παρόμοια συνεργασία, θα πρέπει ήδη από τώρα να την αποκαλύπτει και να την καταγγέλλει. Ήδη αυτή η συνεργασία μπορεί να μην υφίσταται εντός της της βουλής, υφίσταται μέσα στην κοινωνία και το κράτος.

      Διαγραφή

  3. H ΧΑ πρέπει να αντιμετωπιστεί στο δρόμο, και να βγεί παράνομη .

    Αν εξαιρέσουμε τον ίδιο το νόμο και την προσωπικότητα του δικαστή , δύο είναι οι παράγοντες της νομικής του αντιμετώπισης κάποιου πολιτικού χώρου σήμερα.
    -Ο κόσμος
    -Η TiBή.
    Ο μόνος λόγος που δε βγαίνει σήμερα το ΚΚΕ παράνομο είναι οτι στη συνείδηση του πολύ κόσμου είναι καταξιωμένο σα δημοκρατικό κόμμα. Αν ήταν φτυσμένο, όπως π.χ. στη Λετονία, θα το βγάζανε παράνομο, πάνω στο ίδιο νομικό έδαφος που θα μπορούσε να βγέι παράνομη η ΧΑ.
    Το “κόμμα” ΧΑ είναι νόμιμο, όχι επειδή δεν μπορούν να το βγάλουν παράνομο, αλλά γιατί σιγά σιγά αποκτά λαϊκή βάση. Στη Γερμανία,πχ. ότι ναζιστικό είναι παράνομο.Άρα το θέμα δεν είναι νομικό καθαρά γιατί έτσι κι αλλιώς, μέσα σε κάποια όρια, ο δρόμος θα κρίνει τι είναι πολιτικά παράνομο και τι νόμιμο, .

    Η τηλεόραση με την ενεργητική προπαγάνδα αλλά και την και παθητική (την αποβλάκωση) καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο και το δρόμο. Παράδειγμα. Ξηλώσανε οι Χιτλερικοί της ΧΑ το άγαλμα του Βελουχιώτη στη Μεσούντα. Οι κανάλες το αποκρύψανε, ο κόσμος δεν το έμαθε, δε θα γίνει καμιά ΕΔΕ να “φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο”.

    Ίσα ίσα, την Εθνική Αντίσταση θα την απαξιώσουν τόσο ώστε ο κάθε Καψής να λέει την Χαρούλα κυρία Αλεξίου-Βελουχιώτη. Και μετά, όπως στη Λετονία στήνουν αγάλματα στα SS, έτσι και εδώ, θα στήνουν αγάλματα του Μεταξά.

    Αν ο κόσμος δεν κοιμόταν, πρώτα πρώτα θα έπρεπε να βγεί εντελώς παράνομος ο εορτασμός στο Μελιγαλά.Να αφήσουν μόνο τους συγγενείς να κάνουν σιωπηλά ένα μνημόσυνο στους πεθαμένους τους ταγματασφαλίτες. Και μάλιστα αλλού, στο νεκροταφείο ή δεν ξέρω που.

    Και να βγεί παράνομος όλος ο συρφετός των χουντοκάναλων, του Λιακόπουλου, του Μπουμπούκου με το βιβλίο οι “Εβραίοι” του Πλεύρη . Και να κλείσουν φυλακή τη γυναίκα του μόνο και μόνο που έκανε την εκπομπή “Αλήθεια η ψέμματα”, που έρχεται σε σύγκρουση με τα απαράγραπτα δικαιώματα του ανθρώπου και του Πολίτη,το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, και με το πρώτο άρθρο του Συντάγματος που λέει:” Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.” Το ίδιο με τις εκπομπές της Πάνια και τα διάφορα Εξω απ΄τα δόντια.


    Όσο για το καθαρά πολιτικό θέμα, οι ΧΑ (και όλοι οι άλλοι, αλλά κυρίως οι Ναζί)θέλουν να εμφανίζονται δυνατοί. Ότι μπορούν να λύνουν προβλήματα .Όλα αυτά είναι πουτανιές. Και να θέλανε δε θα μπορούσανε να λύσουν το μεταναστευτικό. Ούτε έτσι που υποτίθεται πως το λύνουν, ούτε αλλιώς. Τα κάνουν για το σώου.Ξέρουν οτι έτσι λειτουργει αυτή η δημοκρατία, σαν το Big Brother. Όποιος ακούγεται πιο πολύ, αυτός εκλέγεται από το πλήθος.Και αυτός τραβάει το πλήθος, ο δυνατός, ο αρχηγός. Δηλαδή όποιος φαίνεται έτσι.
    Το μόνο που θα τους έκανε κακό είναι ένα βρωμόξυλο κινηματογραφημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να ήταν μόνο ο Μελιγαλας. Εκεί τουλάχιστον ήταν ταγματασφαλιτες. Δυστυχώς υπάρχουν στην Ελλάδα αρκετά μέρη που δεν τιμούν ιδιαίτερα την ιστορία του ΚΚΕ και που ο σταλινικός του χαρακτήρας φάνηκε ξεκάθαρα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν δικαιολογούνται να υπάρχουν αγάλματα του Βελουχιώτη εξ αιτίας της εμφυλιοπολεμικής του διαατααης (για να το θέσω ευγενικά) . Ακριβώς; όπως και ο Μεταξάς. Πρέπει κάποτε σαν κοινωνία να αποφασίσουμε τί θεωρούμε επιτρεπτό και τί όχι, τόσο στην ιστορία μας όσο και στο παρόν μας. Αν είχαμε, σαν κοινωνία, τέτοια κριτήρια, δεν θα υπήρχε καν χρυσή αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως ίσως θα μας λέγανε και οι Ιταλοί σύντροφοι τις δεκαετίες '70-'80 τότε και εκεί που το ζήτημα της σύγκρουσης μς το Φασισμό ήταν(και είναι) κυριολεκτικά ζωής ή θανάτου,(πρχειρα θυμίζω φασιστικές προβοκάτσιες, μαχαιρώματα, βόμβες, μαζικές δολοφονίες, κ.α ων ουκ' έστι αριθμός- όλ' αυτά σε αγαστή συνεργασία με το κράτος βεβαίως βεβαίως,) οι Φασιστικές κ' Ναζιστικές συμμορίες ΔΕΝ αντιμετωπίζονται ούτε με τους "Νομους" ουτε με από τύπου ή αμφιθεάτρων καταγγελίες, ούτε πολύ περισσότερο με τις "Επιτροπές Δεοντολογίας της Βουλής", -πω πω τα κλάσανε οι φασίστες τώρα μόλις το άκουσαν!!!- αλλά ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.Και για όποιον δεν κατάλαβε, καθαρίζουμε τους δρόμους κ' τις πλατείες από αυτά τα ανθρωποειδή στέλνοντας τα ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ πίσω στις τύπες τους.
    Αυτό όμως για να το κάνει χρειάζεται μια μαχητική και συγκρουσιακή κ' κυρίως ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΙΜΗ Αριστερά.
    Η Χρυσή Αυγή ακριβώς υπερτερεί κατά τούτο, ότι έχει τα ψυχασθενή ανθρωποειδή της έτοιμα κ' κινητοποιήσιμα με ευκολία για να κάνουν τις θρασύδειλες βρωμιές τους.
    Σε αντίθεση μ' αυτό οι "αριστεροί" φλούφληδες όλων των αποχρώσεων,ασχολούνται με το να βγάζουν λογίδρια και να κάνουν "αναλύσεις" περι του φαινομενου όπως κ' πρει πολλών άλλων στα αμφιθέατρα κ' στα ιντερνετικά blog. Α, ναι και με την προόπτικη "Αριστερης Διακυβέρνησης"- τώρα είναι που τα' κλασε η Αστική Τάξη!!!- αφήνοντας τα ως άνω ανθρωποειδή να διακρίνονται στο μόνο έδαφος που μπορούν να το κάνουν. Εκείνο της Θρασυδειλίας της Ψευτομαγκιάς και του τσάμπα τσαμπουκά εναντίον αδύναμων ανήμπορων κατατρεγμένων, χωρίς φωνή κ' δικαιώματα, ανθρώπων. Τώρα άμα βάλει κανείς στο λογαριασμό κ΄τ' άλλα ανθρωποειδή του καναπέ που παρακολουθούν κ' θαυμάζουν, -από μακρια - τα κατορθώματα, συν η αβεβαιότητα της κρίσης, να πως ανεβαίνουν τα ποσοστά.
    Τίποτα από αυτά δεν θα γινότανε όμως αν υπήρχε μια Αριστερά πραγματική δυναμική που να βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους κ' όχι στα αμφιθέατρα, διπλα στο λαό και τις ανάγκες.
    Οι σύντροφοι Αναρχικοί το επεχείρισαν αυτό αρχικά, (Βλ. Αγ. Παντελεήμονας,) αλλά δυστυχώς απεδείχθησαν λίγοι. Και Πραγματικά (αριθμητικά) κ' μεταφορικά.
    Εως ότου λοιπόν συγκροτηθεί, η Αριστερά της σύγκρουσης κ' όχι του βολέματος της μακρόχρονης νομιμότητας, και των εκλογικών αυταπατών, η Χρυσή Αυγή μεταξύ άλλων, θα έχει ελεύθερο πεδίο ν' αλωνίζει, και να διεκδικεί για τον εαυτό της αναβαθμισμένο ρόλο ως "μακρύ κ' "τελικής λύσης ανάγκης" χέρι του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό είναι να είμαστε αισιόδοξοι, και ευρωκεντρικοί αλλά υπάρχει και το βαλκανικό σενάριο. Μια τέτοια αντιμετώπιση του προβλήματος, με την φυσική κλιμακωση της βίας που θα επιφέρει, είναι πιθανότερο να μην θυμίζει Ιταλία του 70 και ντόλτσε βίτα, αλλά Τουρκία του 80, τις συγκρούσεις ακροαριστερών και Γκριζων Λύκων, με το γνωατό αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ