ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ημουν γεννημένος Πειρατής, αλλά δεν το γνώριζα…

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του "κόμματος πειρατών Ελλάδας"

Αγαπητές αγαπητοί, φίλες και φίλοι
Ανήκω σε εκείνους που άκουγαν τους πολιτικούς να μιλάνε για λογαριασμό τους και στο τέλος έμεναν με μια πικρή γεύση στο στόμα και πολλά ερωτηματικά στο μυαλό, που δεν πείθονταν και δεν συμφωνούσαν με όσα άκουγαν και προβληματίζονταν.
Είμαι 49 χρονών και μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχα δημοσιοποιήσει τις πολιτικές θέσεις μου κι αυτό γιατί δεν υπήρχε ένα κόμμα που να καλύπτει τις απόψεις μου και να μου δίνει το χώρο να τις εκφράζω.
Αυτό που αρχικά με προσέλκυσε στο κόμμα των Πειρατών ήταν ότι δεν υπάρχει πρόεδρος ή αρχηγός που να μου πει τι θα κάνω και τι θα σκεφθώ.

Αντίθετα, είδα ότι οι Πειρατές ενθαρρύνουν την ελευθερία της σκέψης γιατί αυτός είναι ο σκοπός και το νόημα της ζωής.


Είναι ένα νέο κόμμα που στηρίζει τη διάδοση και ανταλλαγή των ιδεών μέσω της ανάπτυξης της τεχνολογίας.


Σήμερα, οι αλλαγές είναι τόσο ραγδαίες και επηρεάζουν τους πάντες και όσοι κλείνουν τα αυτιά τους και μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν θα ξεπεραστούν – αν αυτό δεν έχει γίνει ήδη – πολύ γρήγορα.


Έρχεται ένας νέος κόσμος και εγώ δεν θρηνώ καθόλου τον παλαιό που δύει μαζί με τους νόμους και τις προκαταλήψεις του.


Προτιμώ να φωτίσω και να δω τις άπειρες δυνατότητες του κόσμου που ανατέλλει και όχι τις 2-3 λύσεις του παλαιού.


Ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι προνόμιο κάποιας ελίτ, απλά είναι εδώ και σε κάθε σπίτι, δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα να είναι στο τιμόνι και να μπορεί να ακουστεί όχι μόνο στη χώρα του, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη.


Οι Πειρατές, δεν είναι ένα κόμμα δογματικό.


Προσωπικά, βλέπω τους Πειρατές σαν μια πλατφόρμα, όπου μπορώ να αναπτύξω τη σκέψη και τις ιδέες μου και αμέσως να έχω ανταπόκριση, να μπορώ να βρω κι άλλους σαν εμένα.


Οι Πειρατές, φέρνουν ένα νέο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των προκλήσεων και περιστρέφονται γύρω από τον άνθρωπο που μπορεί και συλλογάται ελεύθερα, αποφασίζει ο ίδιος για το κοινό μέλλον του με τους άλλους.


Οι Πειρατές, θέλουν να έχουν οι απλοί άνθρωποι τον έλεγχο και εγώ είμαι σίγουρος ότι αν αυτό συμβεί, θα τον χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.


Βρέθηκα ανάμεσα στους Πειρατές γιατί πιστεύω ότι η φωνή τους πρέπει να ακουστεί, γιατί τη λύση σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας μπορούμε να τη δώσουμε μόνο εμείς, συλλογικά.

Γιατί πιστεύω ότι οι αποφάσεις που αφορούν τους Έλληνες πρέπει να λαμβάνονται από όλους τους Έλληνες.

Βλέπω τους αποτυχημένους πολιτικούς να προσπαθούν να διασωθούν αλλά είναι πλέον αργά και δεν ξέρουν τι να κάνουν!


Πιστεύουν ότι ακόμα μπορούν να λένε ότι θέλουν με μια εκπομπή που απευθύνεται σε εκατομμύρια ανθρώπους , όταν στον ψηφιακό κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια εκπομπές προς ένα μόνο άτομο!


Ας στείλουμε τον παλιό κόσμο στα σκουπίδια της ιστορίας!

Του αξίζει, γιατί ποτέ δεν έδωσε καμία βάση στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του απλού ανθρώπου.

Είναι στο χέρι μας, στην αντιπαράθεση του παλιού με το νέο, να φέρουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα το νέο και να μην χάσουμε άλλο χρόνο.


Ήμουν πειρατής στα ερτζιανά και πήρα μέρος στη μάχη για την ανατροπή του κατεστημένου της κρατικής ραδιοφωνίας.


Ήμουν πειρατής εκδότης ενός μουσικού φανζίν, που εναντιώθηκε στις εταιρείες και πρότεινε άλλες μουσικές από αυτές των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης που παρουσίαζαν ότι ήθελαν γιατί έλεγχαν την πληροφορία,


Βρέθηκα ανάμεσα στους Πειρατές για να κάνω το ίδιο και σήμερα, να ανατρέψω τον ξεπερασμένο δικομματισμό και τα κόμματα του περασμένου αιώνα, μαζί τους και την τηλεόραση, και τα «μέσα μαζικής ενημέρωσης», ένα όρο που με κάνει να γελάω σήμερα, στην εποχή του ίντερνετ.


Τελικά ήμουν γεννημένος Πειρατής, αλλά δεν το γνώριζα…


Σας ευχαριστώ.
Σταθης Λειβαδιτης

6 σχόλια :

  1. δεν βλέπω προς το παρόν κάτι περισσότερο απο βερβαλισμούς. Ο πυρήνας του πειρατικού προβληματισμού είναι ενδιαφέρον αλλά δυστυχώς έρχεται απο έξω. Στα καθ'υμάς υπάρχει μεγάλη αδυναμία να στηρίξουμε έστω την βασική αρχή του ξεπεράσματος του άξονα αριστερά δεξιά. Η θέση αυτή βασίζεται στην πεποίθηση ότι αρκούν οι καλές προθέσεις για ιστορικές υπερβάσεις ενώ υοθετήται άκριτα το τέλος των ιδεολογιών γιατι διχάζει και δεν ενώνει την κοινωνία. Οσο για τα κομματικά αντανακλαστικά όταν θέτεις ερωτήματα και εντοπίζεις αντιφάσεις μοιάζουν απελπιστικά σε αυτά των μηχανισμών εξουσίας που προσπαθούν να απομονώσουν τα μοιάσματα. Ευτυχώς ή δυστυχώς το franchage έχει και τα οριά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν σοβαρευόμαστε λέω , γέροι άνθρωποι?

    μαρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας προσπαθούμε πρώτα με μεγαλύτερη σοβαρότητα να καταλάβουμε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε. οι πειρατές στην ευρώπη πιάνουν μια κεντρική πτυχή του νεου τρόπου παραγωγής τα δικαιώματα πνευματικής παραγωγής. το ερώτημα είναι πόσοι απο τους έλληνες πειρατές μπορούν να εμπλουτίσουν αυτή την εμπειρία στην ελληνική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στηρίζουμε
    από την Αριστερά: τον μεγάλο, τον μικρό και τον μ-λ ΣΥΡΙΖΑ
    εκτός Αριστεράς: τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ
    Μαυρίζουμε
    τα κομματόσκυλα, τους παράγοντες και τους πατριώτες
    Σταυρώνουμε
    τους αγωνιστές, την αντιεξουσιαστική και αδάμαστη σκέψη, τους φευγάτους

    Να ακολουθήσουν προτάσεις ονομάτων εδώ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχουν ιδέα οι άνθρωποι σε τι αναφέρονται και για ποιο πράγμα μιλάνε. Η πολιτική έχει καταντήσει ψώνιο του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και όμως η δημοκρατία δίνει την δυνατότητα στο καθένα μασ να ασχολιθεί με τα κοινά. μετα να μην αναρωτιώμαστε για τιν ολιγαρχική εκτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ